Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 83 zapraszam ;)
Odpowiedz

Rocznik 83 zapraszam ;)

Oceń ten wątek:
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,ja ide w środę z wynikami i być może juz mi zrobi wymaz pod katem bakterii żeby moc zrobić hsg :-)

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Renieczka.

zastanawiam się czy ta owulacja jednak się w tym cyklu pojawiła.. te negatywne test na ovu są zastanawiające... bo to nie tyle, że wynik był negatywny, lecz żadna kreska się nie pojawiła ani razu w trakcie dni płodnych.

plan mam taki, że w nowym cyklu ponownie sprawdzam za pomocą testu czas wystąpienia ovu. jeśli znów będzie tak jak ostatnio.... czeka mnie więc wizyta u lekarza.

boję się tylko, ze każe mi spadać i przyjść za rok... jak to zwykle bywa... nie bardzo mi się uśmiecha czekać bezproduktywnie tyle czasu jeśli rzeczywiście mam jakiś problem z ovu.

będzie to mój 4 miesiąc starań.

mam nadzieje że poprzedni cykl to taki "wybryk natury" :)

miłej niedzieli :)

• Evaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 21:38

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie to wydawanie kasy jest najgorsze. A właściwie to, że jak chcesz żeby się tobą zajęto po ludzku i w rozsądnym terminie to wszędzie musisz płacić. Ja chodzę tylko do prywatnego lekarza i wszystkie badania tez robię w prywatnym laboratorium bo lekarze z NFZ to by najchętniej tylko cytologię z programu robili i wypisywali recepty na tabletki anty. Wkurza mnie to wszystko i jak mi jutro zacznie coś ten doktorek marudzić to mu wygarnę. Mam jednak nadzieję że miło się zaskoczę a lekarz potraktuje mnie po ludzku. Mąż ze mną pójdzie wiec będzie mi raźniej.
    Gezanew ja do testów owulacyjnych podchodzę z dużą rezerwą. Kiedyś był czas ze zamówiłam ich mnóstwo i robiłam namiętnie z tym ze nigdy nie wychodziły pozytywne tak jak w opisie. No i jak się później okazało ze prawdopodobnie u mnie w ogóle do owulacji nie dochodzi to było to nawet zrozumiałe. Podjęłam stymulację clo i hoduje zawsze po 3 jajka, owulacja potwierdzona Usg a test dalej ujemny?! Od tamtej pory nie robię testów. Aczkolwiek wiele dziewczyn stosuje i to z dobrym skutkiem :)
    Myślę ze owulacja u ciebie byla, świadczy o tym druga faza temperatur. Wykres bezowulacyjny jest płaski

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 14:12

• agnes175 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gezanew to calkiem normalne ze kobieta w ciagu roku na 1-2 cykl owulacyjny i nie swiadczy to o niczym niepokojącym.Na Twoim miejscu zaczelabym badac szyjke macicy,bo to tez ma wymierne korzysci.Wiem,ze pewnie nie wiesz za bardzo jak to robic (poczytaj w pytaniach i odpowiedziach) ale metoda prob i bledow zaczniesz czuc roznice kiedy jest miekka/twarda czy nisko/wysoko,otwarta/zamknieta.Ja nadal mam dylemat i nie jestem pewna z ta otwartoscia ale to poprostu nie zaznaczam wtedy na wykresie.
    A testy owu czasem bywaja zawodne,szczegolnie te kupione na allegro,ja w tym miesiacu tez zaczynam testy owu ale kupilam je w aptece 5szt.za 15zł i zobaczymy czy cos mi pokazą.

Renieczka ja ostatnio bylam na cytologii z zaproszenia u konowala z NFZ i bylam w ciezkim szoku jak od niego wyszlam i powiedzialam,ze nigdy wiecej.Nie kazal mi zadnych badan hormonalnych robic mimo,ze w rodzinie jest problem z tarczyna,powiedzial,ze jak miesiaczkuje tzn.ze hormony sa w porzadku.Po stosunku kazal mi 30min z miednica do gory lezec i pytal sie czy maz nie ma innych dzieci :D Zbadal mnie,zrobil cytologie i powiedzial,ze jest wszystko ok i zeby starac sie dalej ,bo 2lata to taki normalny czas na zajscie w ciazy.Powiedzial,ze jak bardzo chce to maz moze badanie nasienia zrobic ale lepiej,zeby rzucil palenie to bedzie mialo wieksze znaczenie.Oczywiscie musialam wysluchac wzruchajacej opowiesci jak jego znajoma grubo po 40tce zaszla w ciaze i ze po prostu tak czasem sie dzieje,ze jedni maja od razu a drudzy nie i trzeba sie z tym pogodzic.Chcialam wydebic od niego jakies skierowania na badania hormonow czy zwykla morfologie/mocz/glukoza to nawet mowy nie bylo,wszystko jest w porzadku,normalnie,ok i krzyz na droge ;)
    Wyszłam kompletnie zniesmaczona z gabinetu i to byl moj nie pierwszy raz u konowala z NFZ ale na pewno ostatni...

2015🤰Syn👦
    Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
    1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
    2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
    3 IVF 11/24 Menopur 450,Aromek, Orgalutran ...

Walczymy dalej! 💚✊️🍀💪
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka, gezanew przykro mi z powodu @:* co do testów owulacyjnych: trochę nie rozumiem - zadna kreska testowa się nie pojawiała, ale kontrolne były, tak? No dziwne, ale to wcale nie znaczy, że nie było owulacji - jak renieczka pisze - wykres nie był plaski - temperatura świadczyłaby o tym, ze jednak była.
    Agnes ja miałam fajną w miarę kiedyś lekarkę na NFZ, ale też nie zlecala badan - mówiła jedynie, jakie trzeba zrobić. Ale czego tu chcieć jak synkowi pediatra badan nie chciała zlecać - taka jest ta nasza służba zdrowia...
    A ja jakby po owulacji wczoraj, ale tak jakoś dziwnie - mało śluzu było, ból tez nie jakiś konkretny, temperatura dziś wysoka, ale bardzo późno mierzyłam, bo synek dal nam dłużej pospać - nic nie wiem. Zdołowana już tym wszystkim jestem... Ta moja obecna lekarka taka fajna, a tez juz zaczyna mi o płodności opowiadać, bo to jest wg niej problem, ale przecież owulacje są no to jak? Myślę o klinice leczenia niepłodności - niech mi tam jeszcze badania zrobią i powiedzą co robić? Ktorś z Was może ze Śląska i się właśnie u jakiegoś dobrego lekarza/ w konkretnej klinice leczy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 15:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka kreska kontrolna się pojawiła, nie pojawiła się testowa.

był to mój pierwszy cykl z testami ovu.

tez podejrzewam, że mógłby być to cykl bez owulacji - zdarza się.

Agnes jeśli chodzi o badanie szyjki nie robię tego, bo nie umiem (badałam ją podczas pierwszej ciąży), lecz trochę z przyczyn higienicznych... często łapię infekcję grzybiczne. jestem pod tym względem bardzo wrażliwa - stąd też ta nadżerka....

dzięki dziewczyny :)

• kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gezanew a badalas kiedyś progesteron 7 dni po owu? I LH i FSH w 3 dc ?

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, nigdy nie robiłam żadnych badań, bo nie było potrzeby:)

w pierwszą ciążę zaszłam w 5 miesiącu starań.

Teraz też tak się nastawiłam... ale cos mnie podkusiło zrobić te testy ovu.

i teraz mam o czym myśleć...

• Evaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 21:38

kasiarzyna, gezanew, renieczka, Nona, Helen lubią tę wiadomość

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evaa .... zazdroszcze :)

• agnes175 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gazanew ja polecam pliva fem F na wszelkie infekcje i grzybka muchomorka ;) zapisała mi go moja gin,ktora powiedziala,ze tylko apteczne plyny sa coś warte a nie drogeryjne,koszt ok 30zł ale mam go od marca i od tamtej pory zero problemu ze swedzeniem czy upławami.Jest jeszcze pliva fem B ale to na bakterie a nie grzybice.

gezanew, Nona lubią tę wiadomość

2015🤰Syn👦
    2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢

Walczymy dalej! 💚✊️🍀💪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 21:27

• agnes175 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona F jest na infekcje grzybicze (fungi) a B na infekcje bakteryjne :)

2015🤰Syn👦

Walczymy dalej! 💚✊️🍀💪
  • agnes175 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pierwszy test owu i czyżby od razu pozytywny??????? ;) Co Wy o tym myślicie???

http://zapodaj.net/6aad61e408463.jpg.html

kasiarzyna lubi tę wiadomość

2015🤰Syn👦

Walczymy dalej! 💚✊️🍀💪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie o ile mozna to tak nazwac na nfz. Gosciu z miejsca mimowi ze nic sie nie da zrobic, ze onimaja tylko poradnie poziom podstawowy, ze hormonów minie zleci bo i tak tu mi nie pomoga :(
    Rece mi opadly. I mowi do mnie ze cytologie mi zrobi z programu (5dc jeszcze plamilam) no jakis weterynarz chyba mialby wiecej pojecia na temat. Ja mu na to ze po pierwsze cytologie robi sie 10-12 dc a po drugie nie wyrazam zgody na pobranie cytologii bo i tak tu mi nie pomozecie. Zlazl mu ten glupawy usmieszek z gęby i myslalam ze wybuchnie z obuzenia! Wstalam i wyszlam. K***A!!!

agnes175, Nona, kasiarzyna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes jak byk pozytywny :) Bierz się do roboty

• agnes175 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka tak własnie wyglada u nas bezpłatna sluzba zdrowia nic tylko sobie strzelić w łeb :/

Wczoraj było <3 wiec dopiero jutro bedziemy działać w tym temacie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 17:27

Nona lubi tę wiadomość

2015🤰Syn👦

Walczymy dalej! 💚✊️🍀💪
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes pozytywny jak nic :)
    renieczka ale cham... Dobrze, że wyszłaś i się nie zgodziłaś na pobranie cytologii. No tak to jest z tymi lekarzami... A Ty leczysz się w jakiejś klinice? Ja sobie daję czas do czerwca (może wcześniej - jeszcze nie wiem i przejadę się gdzieś, bo tak do można czekać i czekać...)
    Ja dziś luteinę zaczęłam, bo owu była 11 dc, choć jak już pisałam śluzu prawie nie było, test owulacyjny niby wyszedł, ale tez nie tak do końca (w sumie dużo piłam - jakoś tak zapomniałam o tym, bo już z dwa cykle nie robiłam), ból też nie taki jak zazwyczaj, że mnie aż rozsadza. No ale cóż - skok był, program owulację zaznaczył - pozostaje czekać :)
    Ja też mam pliva F, ale w sumie ostatnio miałam bakteryjną infekcję (bardziej niż grzybiczną, bo niby mieszana, ale leki miałam na bakteryjne) i tak się zastanawiam czy można oba żele na zmianę stosować np? Jak myślicie? Bo mi na grzyby chyba pomogło a bakteryjne się przyplątują.
    Evaa zazdroszczę... :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecze sie prywatnie, ale nie w klinice stricte leczenia nieplodnosci. Moja gin zaproponowala mi leczenie poprzez stymulacje clo na okres 6 cykli, jesli sie nie powiedzie to zaleca nam rozwazenie inseminacji w klinice z którą wspolpracuje. Wlasnie jestem w ostatnim cyklu stymulowanym, a do tego «lekarza» z nfz poszlam po skierowanie na podstawowe badania. W koncu mnie nikt o zdanie nie pyta jezeli chodzi o placenie skladek zdrowotnych, a jak chce cos od lekarza to on mi laske robi ze mi zleci jakies badania. Ale zarabiac na mnie chce, bo chetnie weźmie pieniazki z programu za cytologie. Zastanawiam sie czy nie napisac skargi do NFZ, bo ten proceder lekarzy biznesmenów trzeba zakończyć. Wystawie mu rowniez odpowiednia opinie w sieci.
    Dziewczyny i teraz wisienka na torcie. Dalmi namiar na innego lekarza ktory jest rzekomo specem w dziedzinie leczenia nieplodnosci. Ja dzis sprawdzam opinie na temat tego specjalisty i okazuje sie ze gość okaleczyl kilka kobiet, wszystkie opinie skrajnie negatywne! Obled jakiś! Operowal kobiete i zszyl jej macice z pecherzem w skutek czego wystapila marskość pecherza i musial zostac usuniety.
    Sory ze tak sie wybebeszylam ale tak mnie jeszcze nikt nie wyprowadzil z rownowagi. Dodam tylko ze sama pracowalam w sluzbie zdrowia i wiem co w trawie piszczy. Wygadalam sie i wyplakalam wczoraj. Czas zapomnic o tym epizodzie i brac sie do roboty. Na pewno nie odpuszcze przez takiego idiotę.

‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ