Rocznik 83 zapraszam ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
To ja opowiem jak po dzisiejszej wizycie.
Po pierwsze: ginka stwierdziła, że jednak tą prolaktynę spróbujemy zbić bromkiem,mimo ze na usg nie raz miałam potwierdzoną owulkę, bo cyclodynon biorę już prawie rok a wynik nadal mam w górnej granicy lub nieco powyżej,poza tym od ok.20 dc czuję już ból i wrażliwośc piersi a to już jest frustrujące,choć nie w każdym cyklu.
Po drugie: zrobiła mi posiew na te wszystkie bakterie mycoplasmy,ureoplasmy,chlamydie i inne cuda, i jak wyjdzie ok to umawiamy się na HSG. Póki co czekam na wyniki w przyszły piątek i na okres, bo pewnie jak zwykle przybędzie.
Zobaczymy, może ten bromek i hsg mnie wspomogą i w końcu się uda
Eva nie siej defetyzmu Armię da się szybko podreperować, kwestia czasu,suplementów,zdrowej diety
Nona to super Ale ten czas leci :)Niedługo poznasz płeć
Główki do góry, każdej nam się uda,nowy rok,nowa nadzieja,trzeba się spiąć
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
ewelinka2210 wrote:Hej Paula
No właśnie ja tez się zastanawiam nad estriadolem, a wiesz kiedy się go bada po owulacji?
Dzięki dziewczyny za miłe przywitanie i dołączam do Was w staraniach
U mnie OF nie wyznaczył na razie owulki chyba ze względu na brak wzrostu temp., mimo, że szyjka jest otwarta,miękka, wysoko i mam śluz płodny.
Co jest bardziej miarodajne - temp. czy obserwacje? Wy jesteście bardziej w temacie, bo już się tyle naczytałam, że...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 23:40
ewelinka2210 lubi tę wiadomość
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
Evaa przytulam :* Ale tez myślę, jak dziewczyny - podrasujecie plemnniczki i będzie ok. I jak renieczka pisze do zapłodnienia wystarczy JEDEN. No i może niech mąż zmieni trochę nawyki - więcej ruchu, mniej siedzenia w miejscu, bez kąpieli, podgrzewanych siedzeń w samochodzie (choć pewnie jak się staracie, to już dawno tak postępujecie). Trzymam kciki za poprawę A nie brał jakiegoś antybiotyku ostatnio? Bo wtedy tez parametry nasienia na łep na szyję lecą.
Witaj Stephany
Paula dzięki za informacje A co do owulacji, to póki masz śluz płodny, to jesteś w jej trakcie Jak szyjka otwarta i miękka to chyba też o tym świadczy (nie wiem - nie badam). Jak śluz się zmieni, będzie skok, to po 3 dniach program zaznaczy,że była ileś tam dni temu owulacja. Póki co działajcie
Nona ale ten czas leci Ciekawe jak w pracy zareagują
Kasiarzyna i myślę, że dobrze, że Ci przepisała bromergon, bo jednak była to prolaktyna powyżej normy. Przynajmniej nie będziesz się stresować, że za mało zrobiłaś w tym temacie.
A ja wczoraj przeczytałam Dzieci z chmur... Beczałam jak bóbr. Czasem się zastanawiam, czy to nie będzie moja droga z drugim dzieciaczkiem. Są dni, że jestem PEWNA, że doczekam się biologicznego dziecka, a są takie, że właśnie myślę, że będzie to właśnie dzieciaczek z chmur. I myślę już o tym, choć to trudny temat i bardzo odpowiedzialna decyzja - myślę, że bardziej niż chęć posiadania biologicznego dziecka. -
Paula mi gin powiedziała,że najlepiej kierować się śluzem płodnym i otwarta szyjką, tempka może wspomóc obserwacje, ale pamiętaj,że ją łatwo zaburzyć (alkohol,bezsennosc,przeziebienie itp),poza tym owu może być zarowno przed jak i po skoku temperatury.Ja działam jak mnie sluz zalewa i mam wzrost libido
agnes175 lubi tę wiadomość
Evaa wrote:Tak kochana bral przez 5 miesjecy antybiotyk.tzn leczyl zeby i to moim zdaniem zaszkodzilo naszym staraniom... Praktycznie od lipca dentista co jakis czas Cos mu robil ....dopiero teraz ma wszystkie zeby porobione wiec mysle pozytywnie... Dzieki dziewczyny jestescie kochane
Evaa lubi tę wiadomość
-
Ewelinka a masz jakis artykuł na temat wpływu antybiotyku na parametry nasienia? Bo z tego co czytam, to podwyższona temperatura ciała szkodzi a nie sam antybiotyk.Nie strasz mnie, bo mój własnie skonczyl 2miesieczna kuracje, bo walczyl z figówką gronkowcową.
Wśród antybiotyków złą sławą, jeśli chodzi o upośledzenie płodności, cieszą się tetracykliny, erytromycyna, a w szczególności nitrofurantoina.
Dupa, a mój brał akurat doksycyklinę, a ona nalezy do tetracyklin ;/
Ciekawe, a na forach lekarze piszą,że nie ma wpływu.
"Wpływ antybiotyków jest mocno ograniczony a w przypadku doxycycliny myślę że nie powinno to byc przeszkodą w podejmowaniu starań Z poważaniem JD"
Eva a Twoj jaki bral antybiotyk?
Dzięki bardzo dziewczyny za pomoc, to jestem dobrej myśli.
ewelinka2210 co do działania to już po butach, bo mąż wyjechał w niedzielę. Także, jak nie w tym cyklu to następne zostają.
Wszystkim nam się uda i nie można się załamywać, bo stres też źle wpływa na starania...Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
e tam moj sie stresuje w pracy, wkurza sie na kierownika a jakos nasienie mu wyszło idealne
A jesli chodzi o picie alkoholu to wlasnie mamy takie przykłady jak rodziny patologiczne
Diabeł by się wyznał o co w tym wszystkim chodzi...chyba wszytsko zależy od szczęścia i od predyspozycji.
nick nieaktualny
-
no to coz...skonczyl brac po swietach wiec od kwietnia powinien byc "odbudowany" skoro armia się regeneruje 90 dni i będzie dalej wpierniczał pestki dyni
a ja hsg i bromek i zobaczymy czy coś sie wykluje taki plan.
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy