Rocznik 83 zapraszam ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Szczęściara Tak wlaśnie ja bede w ciazy w marcu a Ty Eva w kwietniu i tej wersji bedziemy sie trzymac!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 15:30
renieczka, Evaa lubią tę wiadomość
2015🤰Syn👦
Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
3 IVF 11/24 Menopur 450,Aromek, Orgalutran ...
Walczymy dalej! 💚✊️🍀💪 -
Kasia masz jakiś swój sprawdzony przepis????
Jeśli nie to polecam:
http://qchenne-inspiracje.blogspot.co.uk/2013/04/la-pizza-italiana.html
MniamiEvaa lubi tę wiadomość
2015🤰Syn👦
Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
3 IVF 11/24 Menopur 450,Aromek, Orgalutran ...
Walczymy dalej! 💚✊️🍀💪 -
A ja mam wyniki hormonów:
- progesteron 15,48 ng/ml(lutealna 1,7 - 27)
- estriadol 73,53 pg/ml (lutealna 43,8 - 211, I trymestr ciąży 215-4300) - to chyba nie mam co liczyć na to, że się udało? Bo ten estriadol nie za wysoki wiecie coś może na ten temat? Bo jeszcze @ nie ma, aja się już dołuję... Mam znajoma, która się długo stara i mówi, że jak mam taki wynik estriadolu 6dpo to nie jestem w ciąży, bo powinien być wyższy... No i że jak się staramy, to powinien być wyższy, bo z takim to się nie zajdzie w ciążę... I mnie zdołowała... A może to trochę później skoczy? Z drugiej strony może to lepeij mieć takie podejście jak jej lekarz, że jak coś trochę w okolicach dolnej granicy, to trzeba dać leki, a nie tak jak ta mój tylko czeka, bo wszystko w normie niby? Dziewczyny - już nie mam siły... W przyszłym tygodniu 13 cykl zacznę, jakoś doła mam, a jeszcze rano byłam dobrej myśli...
Evaa :* Daj znać co lekarz powiedział. Może rzeczywiście inseminacja to dobry pomysł, z tego co wiem, to jednym z kryteriów jest morfologia - 4% - chyba że to przy in vitro?
-
ewelinka2210 ja robiłam w poprzednim cyklu estradiol w 2 dc i miałam wynik 18,57 pq/ml, norma 22 - 417 pq/ml, więc trochę też za niski. I za bardzo nie wiem czy coś z tym robić, czy nie, bo wszystkie pozostałe hormony były w normie.
Nie załamujcie się dziewczyny, zawsze trzeba być dobrej myśli
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
Paula a może estrofem powinień Ci lekarz podać? Może na początku jest za niski, ale przed owulacją rośnie? Pytałaś o to lekarza?
Anastazjaa ja w 3-4 dc badałam prolaktynę i jeszcze chcę estriadol, a w 6-8 dpo: progesteron, estriadol i znowu prolaktynę. Hormony tarczycy można bez względu na fazę cyklu. Tyle wiem, może dziewczyny coś więcej powiedzą.
Evaa wzajemnieAnastazjaaa lubi tę wiadomość
-
Ewelinka bardzo ładny progesteron, potwierdza że owulacja była na ten dzień cyklu żaden hormon nie jest w stanie potwierdzić lub wykluczyć ciąży,jedynie jeszcze wyższy progesteron w dniu spodziewanej miesiączki lub beta na tym etapie jest za wcześnie żeby to stwierdzić,z każdym dniem hormony się rozkrecaja, wiec musialabys po 2 dniach znowu ppowtorzyc zeby mieć porównanie
Anastazja FSH,LH,estradiol,prolaktyne 3dc, progesteron 7 dni po owu, TSH niezależnie od cyklu.estradiol w zasadzie powinno się zbadać w 3 DC,potem zaraz przed owulacja jaki ma przyrost a potem 7 dni po owu.ewelinka2210, Anastazjaaa lubią tę wiadomość
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
ewelinka2210 wrote:Paula a może estrofem powinień Ci lekarz podać? Może na początku jest za niski, ale przed owulacją rośnie? Pytałaś o to lekarza?
kasiarzyna lubi tę wiadomość
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
nick nieaktualnyEwelinka była na innym forum dziewczyna która się długo starała i w końcu się udało. Miała właśnie b niski estradiol ale dostała leki i teraz jest prawie 12tc
Kasiarzyna ma rację, hormony codziennie zmieniają wartość. Czekaj spokojnie i bądź dobrej myśli
Mój wczorajszy wieczór udał się znakomicie. Byłyśmy w kinie a oprócz tego była akcja tematyczna dla kobiet. Robiono zdjęcia portretowe, makijaże, fryzury manikiur hybrydowy był też trener fitness i wiele innych atrakcji było naprawdę super. Kino razem z miastem organizuja takie spotkania kobietom co miesiąc. Jednak to prawda że kobiecie może poprawić humor wizyta u fryzjera czy kosmetyczkikasiarzyna, ewelinka2210 lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczynki☺ no nadzieję i tak mam - zobaczymy....
Kasiarzyna a FS i LH to w celu oceny rezerwy jajnikowej? Może tez zrobię? Idę jeszcze raz w poniedziałek do laboratorium żeby ten wymaz jeszcze na bakterie zrobić - myślicie, że powinnam jeszcze powtórzyć ten estradowe? No właśnie zauważyłam spadek libido, w niektórych cyklach różnie ze służę, to też wskazuje na niskie estrogeny. Bo teoretycznie przy staraniach powinien być ten estriadol wyższy w tym 6dpo? Wiem, że każdy organizm jest inny... Za to teraz zacznę ten nowy cykl w okolicach 17.01 a to był szczęśliwy 3 lata temu, jak zaszłam z synkiem☺ a cło bierze się od którego dnia cyklu? Muszę poszukać -może dobrze by było jeszcze w tym cyklu następnym już zacząć.