Rocznik 83 zapraszam ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelinka tu masz fajny artykuł na temat interpretacji wyników hormonalych:
http://www.forumginekologiczne.pl/artykul/nieplodnosc-kobieca-interpretacja-wynikow-badan-hormonalnych-czesc-1-hormony-przysadkowe/1873.html
a podpiwek to takie ciemne piwo jak porter tylko nie ma goryczki, jest słodki i ma 0,5% mniamirenieczka, ewelinka2210 lubią tę wiadomość
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
I dzięki za artykuł - już kiedyś go czytałam Szkoda że o tym estriadolu nie piszą, ale już mi się nawet nie chce tego szukać... Bo zwariuję No i znalazłam o estriadolu Biorę się za czytanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 21:02
-
Hej,
Dziewczyny czy mogę się przylaczyc? Tez rocznik 83
Jestem nowa na forum...wcześniej podczytywalam tak z ciekawości a od jutra zaczynamy już na dobre z moim starania Jestem ciekawa jak to będzie...czy uda się od razu..czy nie.. Okres powinnam dostać 30/31 stycznia..znając zycie test zrobie wcześniej
Ewelinka - ja tezkocham piwo!!!!!! wlasnie zaraz wyjde na jedno do pubu
Tak sobie mysle, ze u mnie nie udało by się trzymać w tajemnicy przez pierwsze trzy miesiące ze jestem w ciąży...znana jestem z tego ze do piwka zawsze chetna a ze znaajomi wiedza, ze będziemy się starac to już by sobie wszystko w glowkach poskładali czemu nie pije
poczytam Was jutro więcej..chciałam się przywitać
Milego wieczoru zycze! -
Hej Emma ☺ u mnie było tak samo - jak nie piłam, to znaczyło, że coś jest na rzeczy ale teraz po tych wszystkich przejściach będę mówić, że biorę antybiotyk albo że muszę gdzieś autem jechać, bo to nawet nie chodzi o to, żeby nie mówić o tym, że się poroniło, ale potem to odkręcanie, że jednak się nie jest w ciąży, jest strasznie bolesne:( oczywiście Tobię życzę szybkiego zafasolkowania i bezproblemowej ciąży :*
Paula piszę z telefonu, jak usiądę przy komputerze, to wkleje, ok?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 16:09
-
nick nieaktualnyWitaj Emmmo owocnych starań życzę
Obyś szybo zafasolkowala.
Anastazja tulę mocno :* Głowa do góry Wiesz moja koleżanka niedawno kłócila się z mężem, ten ja później tak przepraszał ze teraz jest w 4 miesiącu ciąży
Ja niestety już nie mam wiary ze coś się uda naturalnie, muszę przygotowywać się psychicznie i finansowo do kolejnego etapu.
życzę wam milej niedzieli dużo relaksu i odpoczynku
BuziakiWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 13:02
-
renieczka wrote:Witaj Emmmo owocnych starań życzę
Obyś szybo zafasolkowala.
Anastazja tulę mocno :* Głowa do góry Wiesz moja koleżanka niedawno kłócila się z mężem, ten ja później tak przepraszał ze teraz jest w 4 miesiącu ciąży
Ja niestety już nie mam wiary ze coś się uda naturalnie, muszę przygotowywać się psychicznie i finansowo do kolejnego etapu.
życzę wam milej niedzieli dużo relaksu i odpoczynku
Buziaki
A do tego jutro znów poniedziałek rety.....
Ja też pomału tracę nadzieje na normalne bezproblemowe zajście i donoszenie ewentualnego dziecka......
Ewidentnie coś jest nie tak z moja @
Eh Niech tylko wypatrza co i działamy dalej..... -
nick nieaktualnyPotrafię cie zrozumieć. Ale z mojego punktu widzenia Twoja sytuacja wygląda jakoś jaśniej. Mimo Twoich strat masz już jedno szczęście i wiesz ze jesteś w stanie zajść w ciazę.
Mówisz ze coś nie tak z twoimi cyklami, masz jakieś podejrzenia? Bo jak patrzę na twój ostatni cykl to muszę przyznać że wykres wygląda dobrze. -
Tak to prawda trochę lżej mi bo mam jedno dziecko, ale starając się o tiago moje miesiączki były normalne. Teraz mam problem bo moja miesiączka bardziej przypomina plamienie niż okres, wcale nie muszę używać podpasek takie słabe krawienie mam. Podejrzewam dwie opcje. Albo mam za mały przyrost endometrium i nawej jeśli jajo się zaplodni nie ma gdzie się zagniezdzic albo mam jakieś zrosty po wkladce domacicznej.
Pod koniec stycznia idę na usg, jeśli na usg wyjdzie ze endometrium jest dobre zacznę się marwic ze to zrosty..... A u nas nie mogę iść na badanie prywatnie wszystko ze skierowaniem od rodzinnego. A ten mi powiedział ze jak usg wyjdzie dobre mam się starać bezstresowo i w razie niepowodzenia przyjść do niego w marcu, wówczas będę miała rok starań. -
nick nieaktualnyNo to usg wyjaśni twoje wątpliwości. Ja również mam b skąpe krwawienia, ale odkąd biorę luteine w drugiej fazie cyklu są zdecydowanie obfitsze. Endometrium w porządku a ciąży nie ma dalej
No nic będę dalej walczyć i Ty też
Zobaczysz uda się!Anastazjaaa, gezanew lubią tę wiadomość
-
Paula wklejam :
http://www.forumginekologiczne.pl/artykul/nieplodnosc-kobieca-interpretacja-wynikow-badan-hormonalnych-czesc-4-estradiol-i-progesteron/1910.html
Anastazjaa, renieczka :* Ja jestem bardzo ciekawa co teraz z tymi wynikami zrobi moja lekarka. Powiem jej o stymulacji, jak to nie pomoże, to inny lekarz i też kolejny etap starań.
Jak myślicie - jest sens sprawdzać jutro jeszcze raz te estrogeny?
-
Nie wiem czy jest sens sprawdzać jeszcze raz bo się nie znam
Trochę wam zazdroszcze ze możecie wybierać i zmieniać lekarza. Mi jest przypisany jeden i jie ma mowy o jakichkolwiek prywatnych badaniach gdzie indziej ponieważ tego się tu nie praktykuje, a czasem fajnie poznać opinię innego lekarza. -
renieczka wrote:No to usg wyjaśni twoje wątpliwości. Ja również mam b skąpe krwawienia, ale odkąd biorę luteine w drugiej fazie cyklu są zdecydowanie obfitsze. Endometrium w porządku a ciąży nie ma dalej
No nic będę dalej walczyć i Ty też
Zobaczysz uda się! -
nick nieaktualnyMiałam robioną droznosc jajowodow. Wszystko ok, zrostow nie ma.
A ty gdzie Anastazja mieszkasz? Wnioskuje ze nie w Polsce.
Ale cisza tu w weekend gdzie się podziela Agnes i Ewa i Kasia?
Ktoras by mogła zaciazyc tu z nowym rokiem i odwrócić ta zła passę -
nick nieaktualny
-
ewelinka2210 wrote:Paula wklejam :
http://www.forumginekologiczne.pl/artykul/nieplodnosc-kobieca-interpretacja-wynikow-badan-hormonalnych-czesc-4-estradiol-i-progesteron/1910.html
renieczka masz rację mogłybyśmy wszystkie zaciążyć
A u mnie OF wyznaczył dni płodne od jutra do piątku, a ja już jestem po. Według moich obserwacji szyjki i śluzu owu miałam 7 albo 8 stycznia. Wszystko mi się o tydzień przyspieszyło. Tak sobie myślę, że może przez wyjazd w góry.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 19:24
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09.