Rocznik 83 zapraszam ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
ewelinka2210 wrote:Anastazjaa a czemu nie można zmieniać lekarza? I jak to możliwe, że nie można płatnie nic zrobić?
-
Cześć dziewczynki.
Ja już w pracy, brzuch boli okresowo, piękny początek tygodnia
No nic, dzis zaczynam bromek, czekam na piatkowe wyniki i umawiam sie na hsg.
Ciekawe jak bede reagowac na ten lek, bo opinie są mało różowe.
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
Anastazjaa no to może zmień szpital, jak lekarz Ci ni epasuje? Nie wiem co doradzić... Przeciez też pewnie są jakieś kliniki leczenia niepłodności.
Kasiu ale jeszcz ni edostałaś @? Często boli okresowo w początkowej ciąży - póki ni ema miesiaczki jest nadzijea :* Bo bromek masz brac od nowego cyklu? No też słyszałam różne opinie na temat tego leku, ale podobno pomaga jak się go bierze na wieczór, bo wtedy się często przesypia te negatywne objawy.
A ja dziś wymaz zrobiłam na mycoplazme i ureaplazmę i tak z rozbiegu te estrogeny jeszcze raz - a co tam
Jeszcze troche, koniec tygodnia i potem hsg - może to pomoże. Trzeba byc dobrej myśli
Miłego dnia Wam wszystkim życzęrenieczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwelinka dobrze mówi, nie ma małpy wiec wszystko jeszcze może się zdarzyć
Tez czytałam ze zalecają Bromka brać na noc i przespać te objawy niepożądane.
Ja dziś robiłam badania okresowe do pracy. Wiecie śmieszy mnie ta sluzba zdrowia. Lekarz dowiadując się ze jestem HDK nie kieruje mnie w ogóle na żadne badania. Ani na krew czy rtg czy choćby do okulisty (noszę okulary) wpisał papier,skasował 40 zł i do domu! Wszystko to jedna wielka ściema.
A jeszcze jutro idę do lekarza rodzinnego, fajna starsza babeczka, zna mnie od dziecka. Powiem jej o moim problemie i może ona mi da skierowanie na jakieś badania albo skierowanie do endokrynologa.
Kurcze jak ja nie lubię poniedzialkow
Miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 09:23
-
nick nieaktualnyEwa kurcze to poważnie zwolnij trochę, a moze te zawroty glowy cos innego zwiastują Oby
Anastazja ja pomyślałam tak samo jak Ewa. Jak masz mozliwosc wpasc do Polski na kilka dni to bys zrobiła wszystkie badania i skonsultowala sie z jakims dobrym lekarzem. Szkoda czasu na bezproduktywne czekanie. Ja dzis żałuję ze odkladalam na poźniej macierzyństwo. Ale czlowiek swiadomie chcial sie przygotowac do tego. Wiec najpierw praca, slub, samochód, mieszkanie, remont i tak zawsze cos bylo jeszcze do zrobienia. A dzis co? Dupa w kwiatach. Mam tylko nadzieje ze ta moja walka przyniesie skutek. -
Jest i menda
Showtime
cudny poniedziałek
renieczka sama zaczynam żałować,że wczesniej sie nie zaczelam starac, czlowiek byl mlody i chcial sie nacieszyc mlodoscia i mlodym malzonkiem,zwlaszcza ze przed slubem bylismy w innych miastach,a potem slub i wieczne anginy a jak sie juz wykaraskalam to teraz nie mogę zajsc.W koncu mieszkanko nam się buduje a dziecka nadal nie ma, ze tez wszytsko musi nam isc jak krew z nosa...
A jeszcze 4 lata temu się dziwiłam jak to możliwe tak długo się starać i nie byc w ciąży...jedna z przyjaciolek starała się 2 lata, lekarka kazala jej wprowadzic kwas foliowy i wit.E i zaszła.Pamietam,ze strasznie sie dziwiłam jak to mozliwe.Ciekawa sprawa.A teraz samą mnie to spotyka
nick nieaktualnyKasia tulę, umawiaj sie na hsg i do roboty od razu po Choc ja pamietam ze bylam troche obolala. Ale ginka mowila ze trzeba od razu po badaniu bo jajowody sa poszerzone a śluzówka macicy pobudzona i najwieksze szanse
Kurcze posucha tu u nas ostatnio -
Odebrałam dzisiaj wyniki robione w 16 dc( według moich obserwacji 2dpo, wg OF 1dpo)i: progesteron (miała być zrobiona prolaktyna, ale może kobitki się pomyliły przy wypisywaniu) 17,38 nmol/l ( norma 2,1-13,3 owulacja i 21-91 lutealna), estriadol 123,35 pq/ml(norma 93-409 owulacja i 29-318 lutealna). W środę chce zrobić jeszcze raz progesteron, żeby zobaczyć czy wzrasta ,prolaktynę - miałam trochę za wysoką, bo robiłam badania 2 m-ce po odstawieniu anty i estriadol. Te wyniki mieszczą się w normie (nawet jeśli wystąpił błąd i powinna być prolaktyna - zrobię jeszcze raz w środę to będzie wiadomo).
Ale spójrzcie jeszcze dziewczyny swoim okiem jeśli możecie:-)
Odnośnie tego dziewczyny co piszecie, mam wrażenie, że sprawdza się gadanie, że Ci co nie chcą to mają maleństwa, a Ci co bardzo by chcieli nie mogą albo długo muszą czekać.
Ale zawsze trzeba być dobrej myśli
ewelinka tu masz jeszcze jeden artykuł o estradiolu:
http://portal.abczdrowie.pl/estradiolWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 15:02
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
Kasiarzyna mocno przytulam.
A ja ma wyniki estriadolu - 5 pg/ml (no dramat - owulacyjna - 43,8-211, po przekwitaniu 5,0-54,7) laski to jest jakieś nieporozumienie. Przecież na pewno jest coś nie tak...
Teraz to się zamłamałam... Coś jest grubo nie tak jak być powinno...
Paula dobre wyniki
No zgadzam się - jak nie chcesz to jest... -
Witam się po pracy,
Renieczka łącze się w bólu - tez nie lubię poniedzialkow....
Evaa takie zawroty głowy olala czyżby fasolinka?
Kasiu przykro mi z powodu @
Co do mnie to tu jest bardzo dobre leczenie niepłodności, wszystko refundowane ale... Niestety dopiero po roku nieudanych starań.
Mi rok minie w marcu i jeśli do tego czasu nie zajde ostro będą mnie badać i ustalać przyczynę. Moim zdaniem rok to za długo, później kika miesięcy na podleczenie ewentualne i traci się z półtora roku....
Do pl jadę w maju, wiec jak zaczną mnie leczyć w marcu to odpuszczę badania w pl a jeśli będą coś kręcić to porobie tyle na ile czas mi pozwoliEvaa lubi tę wiadomość
-
Hejka dziewczynki,jestem caly czas ale sie nie udzielam za bardzo,bo w sumie nic ciekawego sie nie dzieje,oprocz tego,ze w uk wieje gorzej niż w kieleckim ale jest ciepło nawet 15st.C
Ja jestem na etapie czekania na testowanko i czas troche mi sie dłuży wiec czytam,ogladam filmy.Już mogłaby być niedziela,bo za tydzień mam teściora do wysiurania hehe Oby byl szczesliwy to beda imieniny mojego niedobrego żonka (ma ze mną na pieńku) i nie musiałabym szukać innego prezentu
Polecam Wam piękny film,oczywiście wyłam jak bóbr:
http://www.cda.pl/video/16667943/Still-Alice-2014-Napisy-PL2015🤰Syn👦
Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
3 IVF 11/24 Menopur 450,Aromek, Orgalutran ...
Walczymy dalej! 💚✊️🍀💪 -
ewelinka2210 wrote:A ja ma wyniki estriadolu - 5 pg/ml (no dramat - owulacyjna - 43,8-211, po przekwitaniu 5,0-54,7) laski to jest jakieś nieporozumienie. Przecież na pewno jest coś nie tak...
Teraz to się zamłamałam... Coś jest grubo nie tak jak być powinno...
Ja też trzymam kciuki za Nas wszystkie
Agnes, oby były 2 kreseczki wysiurane Ja też będę testować koło dnia babci, aczkolwiek nie nastawiam się zbytnio, bo pewnie niewielkie szanse, żeby plemniczki poczekały 4-5 dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 18:16
ewelinka2210 lubi tę wiadomość
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
agnes175 wrote:Hejka dziewczynki,jestem caly czas ale sie nie udzielam za bardzo,bo w sumie nic ciekawego sie nie dzieje,oprocz tego,ze w uk wieje gorzej niż w kieleckim ale jest ciepło nawet 15st.C
Ja jestem na etapie czekania na testowanko i czas troche mi sie dłuży wiec czytam,ogladam filmy.Już mogłaby być niedziela,bo za tydzień mam teściora do wysiurania hehe Oby byl szczesliwy to beda imieniny mojego niedobrego żonka (ma ze mną na pieńku) i nie musiałabym szukać innego prezentu
Polecam Wam piękny film,oczywiście wyłam jak bóbr:
http://www.cda.pl/video/16667943/Still-Alice-2014-Napisy-PL
Ja testuje zaraz pontobie