Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 83 zapraszam ;)
Odpowiedz

Rocznik 83 zapraszam ;)

Oceń ten wątek:
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to może muszę wyluzować, tylko kurcze to tak łatwo powiedzieć, gorzej zrobić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 21:19

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula my niestety wszystkie wiemy co czujesz. Każda z nas nie może się doczekać swojej upragnionej kruszyny, dlatego swirujemy :)
    Dla mnie po owu jest najgorszy czas czekania. Ale staram się czymś zająć to nie mam czasu wtedy myśleć na okrągło czy się udało czy nie. Ja uwielbiam czytać wiec w drugiej fazie cyklu pożeram książki :) polecam

• paula1 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki renieczka, może też spróbuje tego czytania :) u mnie jest o tyle wkurzające, że mój mąż pracuje na wyjeździe i albo przyjeżdża za późno, albo wyjeżdża za wcześnie i kolejny cykl w d... strzela...

• Helen Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula1 wrote:
    Trzymam kciuki za Nas wszystkie :) Ewa powodzenia w nowym cyklu i upragnionych 2 kreseczek :)

A ja dzisiaj mam 19 dzień cyklu, już po owulce i szyjka wysoko, miękka (dziwne) i zamknięta i taki śluz z białymi grudkami (wcześniej go nie widziałam). Sama już nie wiem, może sobie wmawiam to wszystko. Człowiek jak coś chce to jest w stanie sobie wmówić wiele rzeczy...

I w dodatku moje dziecko ma znowu zapalenie płuc, drugi raz w ciągu miesiąca, więc bez wizyty w szpitalu się nie obyło. Cały dzień w biegu, na pełnych obrotach.

Spróbuj zatestować za 2 dni, tak z ciekawości ;), masz ładne objawy....:)

feegu6l.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Helen :) za dwa dni idę na hormony 7 dpo, a chciałam testować za tydzień, żeby minęły ze dwa tyg. od owulki. Bo po ilu dniach test może wyjść pozytywny (tak praktycznie)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 06:20

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evaa przykro mi z powodu @...
    Paula ja mam podobnie jak renieczka - co cykl objawy :) I nic na razie z tego nie wychodzi. Na szyjce się nie znam, ale co do śluzu, to słyszałam, że często jest właśnie taki gęsty, białawy jak się uda :)
    Mi test wyszedł w ciąży z synkiem 11 dpo, a w pozostałych w jednej 14, a w dwóch 15 - nie ma reguły. Choć przy synku była od razu wysoka beta, więc pewnie temu szybko wyszedł.
    Paula i całuski dla dziecka - oby szybko wyzdrowiało :*

• Evaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 21:45

renieczka lubi tę wiadomość

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł
    Ewa zazdraszczam tego ciepla i słońca :) u mnie szaro, buro i zima :p
    Oj oby do wiosny!

• kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie bezchmurnie,ciepło,słoneczko,ptaszki śpiewają ... :)

renieczka, Lea15 lubią tę wiadomość

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez ten ostatni rok starań tak poznalam swoj organizm ze nawet testu nie muszę robic bo wiem ze sie nie udawalo. Sluz mam zawsze gesty, bialawy i obfity po owulce wiec nim sie nie sugeruję. Moja FL trwa 14 dni i tak 12-13dpo zaczyna mi spadac temperatura a szyjka mięknie i lekko sie otwiera wtedy wiem ze po zawodach, bo ciazowa szyjka powinna byc twarda i zamknieta. Tak sie czasem zastanawiam czy jak sie zna swoj organizm to czy można tego nie zauwazyc ze sie zaciazylo. Czy jak juz w koncu zajde to czy będę myslala ze ooo znowu @ a tu bobas. Niech mi sie tu wypowiadają te ktore juz były w ciazy :)

agnes175 lubi tę wiadomość

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka ja nie badam szyjki, bo strasznie szybko łapie infekcje, ale mi w każdej ciąży ginekolog mówił, że szyjka zamknięta i wysoko, więc to myślę jest tak jak mówisz. Ja nie miałam pojęcia jak się udało - w każdej ciąży było tak samo, poza jednym - bardziej mnie piersi bolały w tej zdrowej ciąży z synkiem - wtedy to był jedyny objaw i nie miałam bóli jak na @, ale to akutar różnie jest, bo mam koleżankę, która była w ciąży i ją podbrzusze okresowo bolało. W tej biochemicznej z marca tez mnie bardziej piersi bolały. I tyle...
    Ja śluzu po owulacji nawet ni ezapisje, bo stosuję luteinę i ona mi tam wszystko zaburza.
    A pisalam Wam, że mam wyniki wymazu i wszystko ok? Tylko dobre bakteire :) Chociaż to jest ok - czyli mogę podejść do drożności.

renieczka lubi tę wiadomość

• Evaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka to super, ja idę po wyniki pojutrze :)

mhsvp07wo8sn1zot.png
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez to parę dni temu zauważyłam,wszystkie wątki wykasowała na całym forum gdzie tylko sie wypowiadała.

mhsvp07wo8sn1zot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myslalam ze to cos z moim telefonem ze nie moge zobaczyc jej wiadomosci. Kurcze ciekawe co tam u niej i bobasa :) Dawno nie zagladala tu do nas.

• Evaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• paula1 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka dobrze, że wyniki ok :) Ja w pierwszej ciąży, jakoś nie pamiętam, żebym miała jakieś objawy, ale to było 9 lat temu. Jedno co, to, że więcej jadłam i stwierdziłam, ze zrobię test i szczerze mówiąc nawet nie musiałam na niego patrzyć, bo czułam, że będą 2 kreseczki :)
    Ja i tak muszę zrobić testowanie pod koniec stycznia, bo w najbliższych planach muszę mieć robioną angiotomografię głowy i muszę wiedzieć, żeby w razie co maleństwu nie zaszkodzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 09:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ladny masz wykres, tylko czemu wszystkie tempki są ignorowane?

• paula1 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Paula ladny masz wykres, tylko czemu wszystkie tempki są ignorowane?
    a tego nie wiem. Myślałam, że tak musi być...w ostatnim cyklu też tak miałam, hmm...mierzę cały czas o tej samej porze

PS. Już wiem, zmieniłam godz 6.00 na domyślną i teraz jest ok :))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 12:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest, jest, jest :)
    Słonko wyszlo i u mnie :)

Paula moze cos w ustawieniach sie pozmienialo, albo masz zaznaczone zeby ignorować temperaturę.

‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ