Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 83 zapraszam ;)
Odpowiedz

Rocznik 83 zapraszam ;)

Oceń ten wątek:
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie będę testować - z takimi wynikami to czekam na @... ale pozostałym oczywiście powodzenia życzę:*
    Paula dziękuję :* no nic w tym cyklu drożność, w dodatku to będzie @ w okolicach 3 lat od szczęśliwego cyklu z synkiem - może to będzie dobry znak☺ ale niech już przyjdzie, bo chcę nowy cykl zacząć...

• agnes175 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Nie chce mi się otworzyć ten filmik :/
    Ja testuje zaraz pontobie ;)

Trzeba zamknąc reklame krzyżykiem i śmiga jak marzenie :P

2015🤰Syn👦
    Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
    1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
    2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
    3 IVF 11/24 Menopur 450,Aromek, Orgalutran ...

Walczymy dalej! 💚✊️🍀💪
  • iza1983 Znajoma

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny !
    Jestem tu nowa pośród Was. Mam taki sam problem jak Wy. Pragnę zajść w ciążę, ale się to nie udaje. Do tej pory cały czas myślałam, że nie mamy szczęścia. Później zaczęłam się tym bardziej interesować bo mnie facet gonił. Przez 3 lata nie udało się( nadmieniam, że nie zawsze to były regularne starania, czasami przerwa 2 miesiące bez seksu, wiem dziwne, ale tak czasami bywa). Jakieś pół roku temu zaczęłam interesować sie bardzo. W grudniu w 7 dc zrobiłam hormony, jak się ostatnio okazało nie w tym dniu cyklu co potrzeba. Wyniki są następujące: TSH-3,690 (norma do 4), FSH-6,98; LH-5,58; Progesteron-0,58; Prolaktyna-16. Byłam u gina w piątek i powiedział, że tsh za wysokie. Mam eutrypex 1 tabl od wtorku. Wyliczyłam sobie owulację na 6 stycznia, jak poszłam do gina dwa dni póżniej powiedział, że już była. Dodam, że przez cały tydzień robiłam testy owulacyjne i wynik negatywny. Gin zrobił mi usg i powiedział że po owulacji, ale nie wie kiedy była, jest płyn owulacyjny, brak ciałka żółtego. Proszę powiedzcie co mając te informacje możecie powiedzieć ? Mam się nie łudzić, że nie dostanę okresu w tym miesiącu? I nie zobaczę żadnych dwóch kresek na teście? Czy ktoś miał podobną sytuację?

• Lea15 Koleżanka

Wysłany: 12 stycznia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny w nowym roku :)

ja też cały czas Was czytam.. ale nie piszę, bo i nie ma czego. W ostatnich dniach grudnia miałam znaczną nadzieję, że być może Was opuszczę (nie, żeby mi było źle w tym towarzystwie, ale wolałabym, się na fioletowe strony przenieść.. ;)) Nawet ginekolożka u której byłam mi sugerowała, że macica wygląda na powiększoną, a to czasem może być oznaka wczesnej ciąży. Test nie wyszedł żaden.. i się napaliłam.
    I d***, że tak powiem :( @ przyszła w sam Nowy Rok.. w sumie dobrze, że nie w Sylwestra, to przynajmniej miałam dobry humor na domówce u znajomych.

i chwilowo jest mi źle.. :(

Agnes, dzięki za link do filmu.. słyszałam o nim - ale jeśli jest depresyjny, to chyba sobie podaruję..

Mimo wszystko, trzymajcie się ciepło Wszystkie :)
    i powodzenia oczywiście/..

"Nie miłuje się tego, czego wcale się nie zna. Jeśli się zaś miłuje to, co się zna, to ta miłość sprawia, iż można to poznać coraz lepiej i coraz pełniej"
    /św. Augustyn/
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Iza, nie wiem co Ci napisać... Mi zawsze ginekolog jak byłam po owulacji mówiła, że jest płyn w zatoce Douglasa i jest ciałko żółte - może u Ciebie z tym jest problem? Ciężko to ocenić po jednym wpisie/wizycie z monitoringiem. Mi testy owulacyjne też wychodziły często negatywne - tym się nie sugeruj do końca. Mi pomagało jak 2-3 godziny przed testem nic nie piłam.
    Mimo wszystko życzę powodzenia i nie czekaj zbyt długo - ja podobnie jak niektóre z nas, mam wrażenie że tylko czas tracę - szukaj lekarza, który pomoże Ci szybko zajść w upragnioną ciążę i tego Ci z całego serca życzę :*

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lea nie zan Cię ale mocno przytulam :*

Lea15 lubi tę wiadomość

• kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza faktycznie TSH zdecydowanie za wysokie, do zbicia :) Skoro był płyn w zatoce Douglasa, to widocznie byłaś świeżo po owulce.
    Nie wiem natomiast co to oznacza,ze nei widac ciałka żóltego na tym etapie,byc moze jeszcze sie nie wykształciło,bo to byl moment owulki.
    A z testami owu to trzeba sie wstrzymac z piciem conajmniej 2h przed testowankiem.

Evaa lubi tę wiadomość

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 21:44

renieczka lubi tę wiadomość

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski :)
    Mam normalnie medyczny maraton :) Lekarz rodzinny dal mi skierowanie na tarczyce, morfologie, glukoze, cholesterol i parę innych. Oprocz tego usg tarczycy. Jestem milo zaskoczona i zadowolona. Prywatnie czeka mnie LH, FSH i AMH i moge zaczynac procedure inseminacji :) wstepuja we mnie nowe nadzieje, czuje ze jestem blizej niz dalej celu :) oby ten rok byl dla nas laskawy dziewczyny <3
    Lecę teraz do dentysty i do pracy. Buziaki milego dnia.

kasiarzyna, Anastazjaaa, Evaa, agnes175, gezanew, Helen lubią tę wiadomość

• kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka to super, może badania coś wskażą :)
    tez wstąpiła we mnei nowa nadzieja, dzis jestem na połowce bromka i zero dolegliwosci, no nie wspomne o niskim cisnieniu rano poki nie wypilam i nie zjadlam,ale u mnie to norma w 2dc, ale o dziwo brzuch mnei tak strasznie nie boli i nie chodzę jak babcia podpierająca sie o laskę ;) sam efferalgan mi pomógł :)

Evaa lubi tę wiadomość

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka super wieści, już niedługo się wszystkie doczekamy, już niedługo...

Evaa, renieczka, Helen lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety kiedy ten ekspert w końcu mi odpowie na pytanie...

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Helen lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda Ewa :(
    Żądam żeby to był ostatni cykl :)
    Kasia dobrze że Bromek Ci nie szkodzi!
    Właśnie, wszystkie się doczekamy i to niedługo :)

Evaa lubi tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evaa nie lubię twojej ciotki klotki :/
    Dużo szczęścia w nowym cyklu

Evaa lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• paula1 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Nas wszystkie :) Ewa powodzenia w nowym cyklu i upragnionych 2 kreseczek :)

A ja dzisiaj mam 19 dzień cyklu, już po owulce i szyjka wysoko, miękka (dziwne) i zamknięta i taki śluz z białymi grudkami (wcześniej go nie widziałam). Sama już nie wiem, może sobie wmawiam to wszystko. Człowiek jak coś chce to jest w stanie sobie wmówić wiele rzeczy...

I w dodatku moje dziecko ma znowu zapalenie płuc, drugi raz w ciągu miesiąca, więc bez wizyty w szpitalu się nie obyło. Cały dzień w biegu, na pełnych obrotach.

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 21:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula kuruj dziecko :)
    A co do obiawów to ja co miesiąc mam wszystkie ciążowe. Przestałam się doszukiwać i zwracać na nie uwagę. Niepotrzebnie się nakrecalam i tylko bardziej cierpiałam jak bezwzględna franca przychodzila :(

Evaa lubi tę wiadomość

‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ