Rocznik 83 zapraszam ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
No ja nie będę testować - z takimi wynikami to czekam na @... ale pozostałym oczywiście powodzenia życzę:*
Paula dziękuję :* no nic w tym cyklu drożność, w dodatku to będzie @ w okolicach 3 lat od szczęśliwego cyklu z synkiem - może to będzie dobry znak☺ ale niech już przyjdzie, bo chcę nowy cykl zacząć... -
Anastazjaaa wrote:Nie chce mi się otworzyć ten filmik
Ja testuje zaraz pontobie
Trzeba zamknąc reklame krzyżykiem i śmiga jak marzenie2015🤰Syn👦
Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
3 IVF 11/24 Menopur 450,Aromek, Orgalutran ...
Walczymy dalej! 💚✊️🍀💪 -
Witajcie dziewczyny !
Jestem tu nowa pośród Was. Mam taki sam problem jak Wy. Pragnę zajść w ciążę, ale się to nie udaje. Do tej pory cały czas myślałam, że nie mamy szczęścia. Później zaczęłam się tym bardziej interesować bo mnie facet gonił. Przez 3 lata nie udało się( nadmieniam, że nie zawsze to były regularne starania, czasami przerwa 2 miesiące bez seksu, wiem dziwne, ale tak czasami bywa). Jakieś pół roku temu zaczęłam interesować sie bardzo. W grudniu w 7 dc zrobiłam hormony, jak się ostatnio okazało nie w tym dniu cyklu co potrzeba. Wyniki są następujące: TSH-3,690 (norma do 4), FSH-6,98; LH-5,58; Progesteron-0,58; Prolaktyna-16. Byłam u gina w piątek i powiedział, że tsh za wysokie. Mam eutrypex 1 tabl od wtorku. Wyliczyłam sobie owulację na 6 stycznia, jak poszłam do gina dwa dni póżniej powiedział, że już była. Dodam, że przez cały tydzień robiłam testy owulacyjne i wynik negatywny. Gin zrobił mi usg i powiedział że po owulacji, ale nie wie kiedy była, jest płyn owulacyjny, brak ciałka żółtego. Proszę powiedzcie co mając te informacje możecie powiedzieć ? Mam się nie łudzić, że nie dostanę okresu w tym miesiącu? I nie zobaczę żadnych dwóch kresek na teście? Czy ktoś miał podobną sytuację? -
Witam Dziewczyny w nowym roku
ja też cały czas Was czytam.. ale nie piszę, bo i nie ma czego. W ostatnich dniach grudnia miałam znaczną nadzieję, że być może Was opuszczę (nie, żeby mi było źle w tym towarzystwie, ale wolałabym, się na fioletowe strony przenieść.. ) Nawet ginekolożka u której byłam mi sugerowała, że macica wygląda na powiększoną, a to czasem może być oznaka wczesnej ciąży. Test nie wyszedł żaden.. i się napaliłam.
I d***, że tak powiem @ przyszła w sam Nowy Rok.. w sumie dobrze, że nie w Sylwestra, to przynajmniej miałam dobry humor na domówce u znajomych.
i chwilowo jest mi źle..
Agnes, dzięki za link do filmu.. słyszałam o nim - ale jeśli jest depresyjny, to chyba sobie podaruję..
Mimo wszystko, trzymajcie się ciepło Wszystkie
i powodzenia oczywiście/.."Nie miłuje się tego, czego wcale się nie zna. Jeśli się zaś miłuje to, co się zna, to ta miłość sprawia, iż można to poznać coraz lepiej i coraz pełniej"
/św. Augustyn/ -
Witaj Iza, nie wiem co Ci napisać... Mi zawsze ginekolog jak byłam po owulacji mówiła, że jest płyn w zatoce Douglasa i jest ciałko żółte - może u Ciebie z tym jest problem? Ciężko to ocenić po jednym wpisie/wizycie z monitoringiem. Mi testy owulacyjne też wychodziły często negatywne - tym się nie sugeruj do końca. Mi pomagało jak 2-3 godziny przed testem nic nie piłam.
Mimo wszystko życzę powodzenia i nie czekaj zbyt długo - ja podobnie jak niektóre z nas, mam wrażenie że tylko czas tracę - szukaj lekarza, który pomoże Ci szybko zajść w upragnioną ciążę i tego Ci z całego serca życzę :* -
Iza faktycznie TSH zdecydowanie za wysokie, do zbicia Skoro był płyn w zatoce Douglasa, to widocznie byłaś świeżo po owulce.
Nie wiem natomiast co to oznacza,ze nei widac ciałka żóltego na tym etapie,byc moze jeszcze sie nie wykształciło,bo to byl moment owulki.
A z testami owu to trzeba sie wstrzymac z piciem conajmniej 2h przed testowankiem.
Evaa lubi tę wiadomość
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
nick nieaktualnyHej laski
Mam normalnie medyczny maraton Lekarz rodzinny dal mi skierowanie na tarczyce, morfologie, glukoze, cholesterol i parę innych. Oprocz tego usg tarczycy. Jestem milo zaskoczona i zadowolona. Prywatnie czeka mnie LH, FSH i AMH i moge zaczynac procedure inseminacji wstepuja we mnie nowe nadzieje, czuje ze jestem blizej niz dalej celu oby ten rok byl dla nas laskawy dziewczyny
Lecę teraz do dentysty i do pracy. Buziaki milego dnia.kasiarzyna, Anastazjaaa, Evaa, agnes175, gezanew, Helen lubią tę wiadomość
-
renieczka to super, może badania coś wskażą
tez wstąpiła we mnei nowa nadzieja, dzis jestem na połowce bromka i zero dolegliwosci, no nie wspomne o niskim cisnieniu rano poki nie wypilam i nie zjadlam,ale u mnie to norma w 2dc, ale o dziwo brzuch mnei tak strasznie nie boli i nie chodzę jak babcia podpierająca sie o laskę sam efferalgan mi pomógłEvaa lubi tę wiadomość
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
nick nieaktualny
-
Trzymam kciuki za Nas wszystkie Ewa powodzenia w nowym cyklu i upragnionych 2 kreseczek
A ja dzisiaj mam 19 dzień cyklu, już po owulce i szyjka wysoko, miękka (dziwne) i zamknięta i taki śluz z białymi grudkami (wcześniej go nie widziałam). Sama już nie wiem, może sobie wmawiam to wszystko. Człowiek jak coś chce to jest w stanie sobie wmówić wiele rzeczy...
I w dodatku moje dziecko ma znowu zapalenie płuc, drugi raz w ciągu miesiąca, więc bez wizyty w szpitalu się nie obyło. Cały dzień w biegu, na pełnych obrotach.Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
nick nieaktualny