Rocznik 83 zapraszam ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam dziewczynki spod cieplej kolderki
Jakos nie moge sie zwlec
Okno mam otwate,ptaszki spiewaja...
Paula kurcze trzymasz w napieciu,progesteron przesliczny
Nona fajnie,ze sie odezwalas, dobrze wiedziec ze u Ciebie wszystko ok
Ja wczoraj odebralam wyniki: nie mam uroplasmy,mycoplasmy ani chlamydii.Natomiast wyszla mi niska obfitosc streptococus agalactiae i sredni e.coli, lekarka mi powiedziala,ze to sa bakterie nalezace do naturalnej flory ale dala mi antybiotyk wg antybiogramu na 7 dni i w srode moge podejsc do hsg - akurat 10 dzien cyklu,wiec idealnie po okresie i przed owulacja.
Ewelinka,Ty tez w srode?Ale przeciez jeszcze mozesz miec okres albo plamenie,wiec to nie za wczesnie?
Milego weekendu dziewczyny, ja dzis ide na babski wieczor,zrobilam wczoraj pycha ciachorenieczka lubi tę wiadomość
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
No i chu.. bombki strzelił,choinki nie będzie i groszka też nie tempka w dół......2015🤰Syn👦
Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
3 IVF 11/24 Menopur 450,Aromek, Orgalutran, Decapeptyl, Ovitrelle...
Walczymy dalej! 💚✊️🍀💪 -
Anastazja i Agnes trzymajcie się i pamiętajcie będzie dobrze - nie można się stresować, bo to też szkodzi Agnes Twoje motto: Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu.
Kasia udanego wieczoruagnes175 lubi tę wiadomość
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
nick nieaktualnyDziewczyny poki @ nie ma to jest nadzieja, nie takie cuda sie zdarzały
Ja wykonalam krok do przodu. Zadzwonilam do kliniki w ktorej chcemy przeprowadzic IUI. Dowiedzialam się wszystkiego, jak trzeba sie przygotować do inseminacji, czy i jakie badania wykonac, jak to się ma cenowo i jestem pozytywnie zaskoczona. Nie taki diabel straszny teraz czekam na @ (ale nie obrazę sie jak nie przyjdzie) i w lutym jedziemy na wizyte i juz w marcu procedura
Taka jestem podekscytowana Znowu mam nadzieje, oby teraz sie udalo, nalewno sie uda. Wszystkim nam sie udaagnes175 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nona wrote:Dziewczyny, zyję i mam sie dobrze. Z dziewczynami przeszlyśmy na fb na tajną grupę tu jednak wszyscy mogą czytać co piszemy, trochę za duzo o sobie napisałam więc siedziałam jak jelen 2 dni i usuwałam te wiadomości...
U nas po genetycznych spoko, wszystko ok, dzi powiedziałam w pracy-super to przyjęli.
Cieszę się, że u Was wszystko ok i że czasami tu do nas staraczek wpadasz z fioletowej mam nadzieję, że u reszty Mamusiek z lipcówek wszystko ok )
-
Nie wytrzymalam i zatestowalam dzisiaj- negatywny. Ale może to za wcześnie jeszcze(9 lub 10 dpo). We wtorek idę dla pewności na betę i się okaże Jak nie, to zaczynam nowy cykl, nowe nadzieje chociaż zawsze szkoda i przykro...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 08:31
Dziewczyny poszłam teraz do łazienki (po 3 h od robienia testu) i na teście jest widoczny cień cienia ( ) drugiej kreseczki. Tylko sądzę, że po 3 h to trochę wynik nie miarodajny. Tylko te plamienia mnie martwią cały czas, niby temp. w górze jeszcze dzisiaj...nie wiem może tak musi być, skoro progesteron w normie był...
Ewunia miłej wycieczki w góry ja byłam na Sylwestra w Zakopcu i to był jeden z lepszych w moim życiu, pogoda super, widoki wspaniałe. Kocham góry
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 09:41
jeszcze nie cieszę się za bardzo, bo to taki cień kreski...zobaczymy co przyniosą koleje dni mam jeszcze dwa testy schowane, więc pewnie zrobię jutro i we wtorek
to tym bardziej Ewunia życzę super widoków
Pójdę na betę we wtorek, tak jak mi radziłyście, to będzie 11 dpo.Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
nick nieaktualnyWitam się z rana.
Dziewczyny a ja będę głosem rozsądku. Testu nie odczytuje się po 3 godzinach. W każdej ulotce to przeczytacie. Po jakimś czasie na teście zachodzą reakcje chemiczne i mogą się pojawiać różne rzeczy. Sama to kiedyś sprawdziłam i miałam kreseczke w poprzek w ciąży oczywiście nie byłam.
I to nie znaczy Paula ze ci nie życzę tych II kresek, bo życzę z całego serca. Tylko zaczekaj jeszcze 2 dni i powtórz sikanca, albo beta i będziesz miała 100% pewności. A takie plamienia się ci zdarzały?Helen lubi tę wiadomość
-
no właśnie renieczka ja też tak na to patrzę, że po 3 h to taki wynik na dwa razy. Plamienia mi się czasami zdarzały (w poprzednim cyklu miałam, dwa cykle wstecz żadnego plamienia w środku cyklu), ale czytałam, że tak może być po odstawieniu tabl anty. I robiłam progesteron od odstawienia kilka razy i był zawsze w normie. Jak byłam u lekarza na koniec sierpnia to powiedział, że mam małą nadżerkę,ale nie będziemy jej ruszać, jak chcę mieć drugie dziecko i w sumie to nie widzi przyczyny tego plamienia.A wyczytałam później jeszcze, że nadżerka też może powodować plamienia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 11:09
nick nieaktualnyJak progesteron jest dobry to ok. Może to nadzerka, ale mała nie powinna tak krwawić. Oby to byli zagnieżdżane. Tylko spokojnie z tymi testami, jesteś dopiero 9dpo, poczekaj spokojnie jeszcze przynajmniej 2 dni i powtórz test. Bez stresów i nerwów. A my tu będziemy trzymać kciuki
A u mnie jakieś zawirowania na wykresie. Zmieniło mi termin owulki. Temp nisko (choć biorę luteine) i brzuch mnie boli jak na okres. Coś jest nie tak, oby tam żadnej torbieli nie było, bo w tym cyklu nie poszłam na monitoring ;(