Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 83 zapraszam ;)
Odpowiedz

Rocznik 83 zapraszam ;)

Oceń ten wątek:
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka trzymam kciuki za ten cykl :)
    Ja też dzisiaj sobota pracowicie - sprzątanko, może prasowanko, zakupy na szczęście wczoraj zrobiłam.
    Miłego weekendu :)

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki spod cieplej kolderki :)
    Jakos nie moge sie zwlec :D
    Okno mam otwate,ptaszki spiewaja...
    Paula kurcze trzymasz w napieciu,progesteron przesliczny :)
    Nona fajnie,ze sie odezwalas, dobrze wiedziec ze u Ciebie wszystko ok :)
    Ja wczoraj odebralam wyniki: nie mam uroplasmy,mycoplasmy ani chlamydii.Natomiast wyszla mi niska obfitosc streptococus agalactiae i sredni e.coli, lekarka mi powiedziala,ze to sa bakterie nalezace do naturalnej flory ale dala mi antybiotyk wg antybiogramu na 7 dni i w srode moge podejsc do hsg - akurat 10 dzien cyklu,wiec idealnie po okresie i przed owulacja.
    Ewelinka,Ty tez w srode?Ale przeciez jeszcze mozesz miec okres albo plamenie,wiec to nie za wczesnie?
    Milego weekendu dziewczyny, ja dzis ide na babski wieczor,zrobilam wczoraj pycha ciacho :)

renieczka lubi tę wiadomość

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • agnes175 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i chu.. bombki strzelił,choinki nie będzie i groszka też nie :-/ tempka w dół......

2015🤰Syn👦
    Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
    1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
    2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
    3 IVF 11/24 Menopur 450,Aromek, Orgalutran, Decapeptyl, Ovitrelle...

Walczymy dalej! 💚✊️🍀💪
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes175 wrote:
    No i chu.. bombki strzelił,choinki nie będzie i groszka też nie :-/ tempka w dół......
    Łącze się w bólu, u mnie też :/

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 21:47

Nona, agnes175 lubią tę wiadomość

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja i Agnes trzymajcie się i pamiętajcie będzie dobrze - nie można się stresować, bo to też szkodzi :) Agnes Twoje motto: Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. :)
    Kasia udanego wieczoru :)

agnes175 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poki @ nie ma to jest nadzieja, nie takie cuda sie zdarzały :)
    Ja wykonalam krok do przodu. Zadzwonilam do kliniki w ktorej chcemy przeprowadzic IUI. Dowiedzialam się wszystkiego, jak trzeba sie przygotować do inseminacji, czy i jakie badania wykonac, jak to się ma cenowo i jestem pozytywnie zaskoczona. Nie taki diabel straszny :) teraz czekam na @ (ale nie obrazę sie jak nie przyjdzie) i w lutym jedziemy na wizyte i juz w marcu procedura :)
    Taka jestem podekscytowana :) Znowu mam nadzieje, oby teraz sie udalo, nalewno sie uda. Wszystkim nam sie uda :)

agnes175 lubi tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak nic w grudniu będziesz juz maluszka mieć przy sobie, tego ci życzę

renieczka lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego sobie i wam życzę :)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• paula1 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jak piszesz renieczka, pierwszy krok za Tobą i teraz już będzie tylko lepiej :)Ja również życzę,żebyś już na kolejne święta miała maleństwo przy sobie :)

• Helen Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Dziewczyny, zyję i mam sie dobrze. Z dziewczynami przeszlyśmy na fb na tajną grupę tu jednak wszyscy mogą czytać co piszemy, trochę za duzo o sobie napisałam więc siedziałam jak jelen 2 dni i usuwałam te wiadomości...

U nas po genetycznych spoko, wszystko ok, dzi powiedziałam w pracy-super to przyjęli. :-)
    no w sumie warto jest byc ostroznym...
    Cieszę się, że u Was wszystko ok i że czasami tu do nas staraczek wpadasz z fioletowej :) mam nadzieję, że u reszty Mamusiek z lipcówek wszystko ok :))

feegu6l.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymalam i zatestowalam dzisiaj- negatywny. Ale może to za wcześnie jeszcze(9 lub 10 dpo). We wtorek idę dla pewności na betę i się okaże :) Jak nie, to zaczynam nowy cykl, nowe nadzieje :) chociaż zawsze szkoda i przykro...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 08:31

• Evaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 21:47

Helen lubi tę wiadomość

• paula1 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poszłam teraz do łazienki (po 3 h od robienia testu) i na teście jest widoczny cień cienia ( :)) drugiej kreseczki. Tylko sądzę, że po 3 h to trochę wynik nie miarodajny. Tylko te plamienia mnie martwią cały czas, niby temp. w górze jeszcze dzisiaj...nie wiem może tak musi być, skoro progesteron w normie był...
    Ewunia miłej wycieczki w góry :) ja byłam na Sylwestra w Zakopcu i to był jeden z lepszych w moim życiu, pogoda super, widoki wspaniałe. Kocham góry :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 09:41

• Evaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 21:48

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula nieśmiało gratuluje,

W lipcu tez tak miałam pozytyw wyszedł dopiero po pół godzinie.
    Czasem tak jest przy czułych testach i wczesnej ciąży

Rosnijcie zdrowo

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze nie cieszę się za bardzo, bo to taki cień kreski...zobaczymy co przyniosą koleje dni :) mam jeszcze dwa testy schowane, więc pewnie zrobię jutro i we wtorek ;)
    to tym bardziej Ewunia życzę super widoków :)
    Pójdę na betę we wtorek, tak jak mi radziłyście, to będzie 11 dpo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana.
    Dziewczyny a ja będę głosem rozsądku. Testu nie odczytuje się po 3 godzinach. W każdej ulotce to przeczytacie. Po jakimś czasie na teście zachodzą reakcje chemiczne i mogą się pojawiać różne rzeczy. Sama to kiedyś sprawdziłam i miałam kreseczke w poprzek ;) w ciąży oczywiście nie byłam.
    I to nie znaczy Paula ze ci nie życzę tych II kresek, bo życzę z całego serca. Tylko zaczekaj jeszcze 2 dni i powtórz sikanca, albo beta i będziesz miała 100% pewności. A takie plamienia się ci zdarzały?

Helen lubi tę wiadomość

• paula1 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie renieczka ja też tak na to patrzę, że po 3 h to taki wynik na dwa razy. Plamienia mi się czasami zdarzały (w poprzednim cyklu miałam, dwa cykle wstecz żadnego plamienia w środku cyklu), ale czytałam, że tak może być po odstawieniu tabl anty. I robiłam progesteron od odstawienia kilka razy i był zawsze w normie. Jak byłam u lekarza na koniec sierpnia to powiedział, że mam małą nadżerkę,ale nie będziemy jej ruszać, jak chcę mieć drugie dziecko i w sumie to nie widzi przyczyny tego plamienia.A wyczytałam później jeszcze, że nadżerka też może powodować plamienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 11:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak progesteron jest dobry to ok. Może to nadzerka, ale mała nie powinna tak krwawić. Oby to byli zagnieżdżane. Tylko spokojnie z tymi testami, jesteś dopiero 9dpo, poczekaj spokojnie jeszcze przynajmniej 2 dni i powtórz test. Bez stresów i nerwów. A my tu będziemy trzymać kciuki ;)
    A u mnie jakieś zawirowania na wykresie. Zmieniło mi termin owulki. Temp nisko (choć biorę luteine) i brzuch mnie boli jak na okres. Coś jest nie tak, oby tam żadnej torbieli nie było, bo w tym cyklu nie poszłam na monitoring ;(

‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ