Rocznik 83 zapraszam ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo dobra, ja juz po wszystkim. Zdrowa jestem jak ryba, tsh 1,34 i reszta tez w normie. Usg tarczycy prawidlowe. No to teraz czekam na finał tego cyklu i robie hormony i bedziem sie umawiac na inseminacje
Ewa a wiesz ze do inseminacji tez stosuje sie czesto stymulację owulacji i twoje marzenia o bliznietach moga się spełnićEvaa, Nona lubią tę wiadomość
-
no więc wyniki mam takie: progesteron 94,75 nmol/l ( norma 21.0 - 91.0), estradiol 152,63 pq/ml ( norma 29 - 318), prolaktyna 11,35 ng/mol ( norma 1,3 - 25).
Progesteron trochę ponad normę.
Boję się trochę, że jednak franca przyjdzie wcześniej, bo takie bóle mam jak miesiączkowe
Ale chyba wyniki ok tak patrzę. Co myślicie dziewczyny?Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
nick nieaktualny
-
mam nadzieję renieczka:)
Tak sobie myślę tylko skąd te plamienia, skoro progesteron tak wysoki?
No chyba, że to rzeczywiście zagnieżdżenie jest?
Jak ostatnio robiłam 2 m-ce temu 6 dpo progesteron to był 61 nmol/lNasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
Jejku Paula progesteron super - myślę, że rzeczywiście to maluch A miałaś kiedyś takie plamienia tak wcześnie po owulacji?
Renieczka mocno, mocno trzymam kciuki i super, że tarczyca ok.
Ja też poćwiczyłam właśnie Takie 40 min - czuję się jak nowo narodzona - to mi zawsze najbardziej na bóle brzucha pomaga, bo małpa się rozkręca - jeszcze nie wiem tylko czy dziś, czy w nocy bardziej i już jutro. A jutro miną 3 lata od cyklu w którym z synkiem zaszłam - oby mi to szczęście przyniosło
Aha - no i na środę jestem na drożność umówiona.
No i w poniedziałek zrobię jeszcze ten estriadol, fsh i lh - coś jeszcze Wam przychodzi do głowy z hormonów co mogę zbadać? Prolaktynę już robiłam. -
ewelinka miałam tylko plamienia w trakcie owulacji i czasami przed samym @
To kiedy mogę test zrobić skoro taki wysoki progesteron jest? Jak myślicie?
Ja z badań robiłam jeszcze tsh, ft3 i ft4, żeby zobaczyć czy z tarczycą ok wszystko.
Zeby ten cykl był dla Ciebie szczęśliwy ewelinka kciukasy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 21:08
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
Evaa wrote:Juz Po teningu renieczka 3mam kciuki.... Helen nie mam az takich boli mnie zedwo Cos zaboli to afere robie...
Kupilam wczoraj fajna koszule mojemu oczywiscie zaciasna i czeka mnie wymianka
Lekarz mojego powiedzial ze jesli Po 3miesiacach nie bedzie poprawy nasienia robimy szybko inseminacje moze na wiosne i mi sie uda. Bardzo bym chciala.
A teraz co 2dni planujemy bzyki... Na spokojnie na luzaka
dziekuje za wpis,
wlasnie byłam kupic testy owulacyjne i test pozytywny,mega pozytywny, zaraz musze odetchnąć i zaciągam swojego do wyra nalataliśmy się dzisiaj jak głupi po mieście.
Najlepsze jest to ze to co mówię o cyklu wogóle go nie stresuje, i się chłop nie spina, tylko jest zadowolony, że go zaciągamEvaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyewelinka2210 wrote:Jejku Paula progesteron super - myślę, że rzeczywiście to maluch A miałaś kiedyś takie plamienia tak wcześnie po owulacji?
Renieczka mocno, mocno trzymam kciuki i super, że tarczyca ok.
Ja też poćwiczyłam właśnie Takie 40 min - czuję się jak nowo narodzona - to mi zawsze najbardziej na bóle brzucha pomaga, bo małpa się rozkręca - jeszcze nie wiem tylko czy dziś, czy w nocy bardziej i już jutro. A jutro miną 3 lata od cyklu w którym z synkiem zaszłam - oby mi to szczęście przyniosło
Aha - no i na środę jestem na drożność umówiona.
No i w poniedziałek zrobię jeszcze ten estriadol, fsh i lh - coś jeszcze Wam przychodzi do głowy z hormonów co mogę zbadać? Prolaktynę już robiłam.
Te badania ktore chcesz zbadac najlepiej wykonac 3dc -
nick nieaktualnypaula1 wrote:ewelinka miałam tylko plamienia w trakcie owulacji i czasami przed samym @
To kiedy mogę test zrobić skoro taki wysoki progesteron jest? Jak myślicie?
Ja z badań robiłam jeszcze tsh, ft3 i ft4, żeby zobaczyć czy z tarczycą ok wszystko.
Zeby ten cykl był dla Ciebie szczęśliwy ewelinka kciukasy
Jak chcesz to mozesz zrobic betę ok 12dpo. Trzymam kciuki. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Paula tarczycę już badałam. Też miałam pisać, że możesz betę zrobić 12 do, tylko gdyby jeszcze nie wyszła to niekoniecznie na pewno znaczy, że się nie udało, bo beta wychodzi po implantacji, a gdyby się późniejsza okazała, to dopiero wtedy wyjdzie. Ale mocno, mocno trzymam kciuki☺
Renieczka dziękuję ☺ wiedziałam, że najlepiej 3-4dc, ciekawe co wyjdzie z tych hormonów...
Nona super, że genetyczne ok, pozdrawiam☺
A u mnie miesiączka już na całego, 13 Cs - może będzie szczęśliwy?☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2015, 08:57
-
nick nieaktualnyW wielu krajach to właśnie 13 jest szczęśliwa. Ewelinka oby twój cykl 13 był właśnie taki :*
A ja tak się podniecalam ze taki piękny wykres mam Dziś tempa spadła, program zmienił czas owulacji i mój wykres wygląda denne heh Wiem ze to tylko program i nie wnikam, a owulki 14 dc napewno nie miałam.
Nona cieszymy się twoim dobrym zdrowiem :)tak trzymaj. No i na ptzyszlosc to nie pisz takich osobistych rzeczy. To jest forum ogólnodostępne, pełno tu kobiet takich jak my,ale boga być tu i swiry z Bóg wie jakimi zamiarami. Danych osobistych nie podaje się w internecie nigdy.
Ewa a u mnie dziś słoneczko i nawet ptaszki śpiewają
czeka mnie dziś pracowity dzień. Sprzatanie, zakupy... ale będę do was zaglądać.
Miłej sobotyNona lubi tę wiadomość