Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 83 zapraszam ;)
Odpowiedz

Rocznik 83 zapraszam ;)

Oceń ten wątek:
  • Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taką nadzieję Dziewczyny, chciałabym ;)

Teraz to mam nerwa gwarantowanego już do końca dnia :(

Helen, paula1 lubią tę wiadomość

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula1 wrote:
    Nona już mam założony wykres, termin mi wyliczyło na 2 października. Jak dobrze pójdzie będzie drugie moje dzieciątko z października :-)
    Teraz czas na Was dziewczyny :-) Śle wiruski ;-)
    Zaczelysmy cykl tego samego dnia, mi detektor tez stwierdził że w razie ewetualnej ciąży termin mam na 2 października

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 09:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc laski :)
    Tylko chwilę mnie nie ma i juz naskrobalyscie 2 strony :D
    Alez cudownie, kolejna z naszego wątku w dwupaku. Oby tak trzymac, dobra passa trwa :)
    Kasia daj znac jak się czujesz po badzaniu. Trzymam ciagle kciuki.
    Wlasnie, zostałyśmy trzy weteranki na placu bitwy. Ewa, Kasia i ja :(
    Ja juz cos tak przeczuwam że znowu się nie udalo. W tym cyklu najmniej sie nastawialam bo myslami juz jestem zajeta inseminacja. Ale sklamalabym gdybym powiedziala że nie mialam cichej nadziei ze w końcu sie uda naturalnie :(
    Oj dosyć marudzenia. Trzeba korzystac z dobrej aury i zaciazac po kolei :)
    Kasia ty swiezo po hsg to czas na ciebie :)

• kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znać jak jutro tylko dojade do domu, dobrze ze mąz wyjdzie wczesniej z pracy i mnie zawiezie do domu :)Oj nerwa juz mam... :)

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 21:49

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu opuszczasz forum

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona Ty załóż wątek na belly, bo Ty masz wcześniej termin, ja wolałabym nie urodzić wcześniej ;)

Sówka może rzeczywiście groszek się klimatyzuje :) U mnie te brązowe małe plamienia trwały 4 dni ( od 6 d 10 dc, ale może być nawet zagnieżdżanie do 12 dc), dzisiaj i wczoraj tylko taki śluz niby brązowy. Jutro mam dostać @ i mam nadzieję, że nie przyjdzie i groszek będzie się ładnie rozwijał. Zawsze przed @ byłam taka jak balon napęczniała, a teraz tego nie mam. Jedno co mam bardziej widoczne, to non stop bym jadła, cały czas mi w brzuchu burczy :)
    Anastazja to może w jednym miesiącu będziemy rodzić, jak dobrze wszystko pójdzie :)
    Kasia nie bój się, trzeba pozytywnie się nastawić, że później już będzie tylko lepiej :)
    Renieczka trzymam kciuki, żeby się udało wszystko :)
    Ewa czemu opuszczasz forum ? :(

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja niby z Wami krótko, ale w sumie tez to juz jakis czas trwa... Moze mnie hsg tez pomoże?:) Kasiu ja mam o19.10 - jakoś się nawet bardzo nie denerwuje. Mnie zawsze przed samym faktem jakiegoś wydarzenia dopiero nerwy biorą :)
    Renieczka nie trać nadziei :*
    Evaa dlaczego opuszczasz forum?
    Paula będzie beta jak Kasia pisała niższa, niż jak po 48 godzinach zrobisz. Czyli może nie przyrosnąć o te wymagane % no i o tym trzeba by pamiętać, żeby się niepotrzebnie nie denerwować.

• Evaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 21:49

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może taki odpoczynek od forum dobrze ci zrobi.

Zaglądaj do nas w każdej mozliwej chwili

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka2210 wrote:
    Paula będzie beta jak Kasia pisała niższa, niż jak po 48 godzinach zrobisz. Czyli może nie przyrosnąć o te wymagane % no i o tym trzeba by pamiętać, żeby się niepotrzebnie nie denerwować.
    Wiem, że tak może być (albo się wstrzymam do 14.00 i poprzekładam rzeczy jakoś, żeby było te 48 h), w czwartek mam wizytę o 15.20 to się może czegoś dowiem, chociaż to wcześnie jeszcze :)

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula1 wrote:
    Wiem, że tak może być (albo się wstrzymam do 14.00 i poprzekładam rzeczy jakoś, żeby było te 48 h), w czwartek mam wizytę o 15.20 to się może czegoś dowiem, chociaż to wcześnie jeszcze :)
    To jak możesz to zrób o 14 - po co się masz potem stresować, jakby ta poranna trochę za mało przyrosła. Zapytaj o leki przede wszystkim - co robić jak się te brudzenia znowu pojawią. No nie będzie nic widać jeszcze, ale się trochę uspokoisz pewnie :)

• Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja miałam póki co takie jednorazowe plamienie ale raczej większe niż takie parę kropek. Chyba, ze takie wrażenie odniosłam bo wkładkę miałam. Teraz cisza i spokój a temperatura w górze, jeszcze takiej nie miałam, nawet w ciągu dnia. Staram sie nie nakręcac ale nic innego mi nie pozostaje jak miec jeszcze ciut nadziei.

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które biorą clo - mam pytanie - o co chodzi z tymi zastrzykami z perygnylu, ovitrelle itd? To na pękanie? To zawsze trzeba brać czy tylko clo wystarczy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 08:38

Sówka_83, renieczka, Helen, ewelinka2210, kasiarzyna, agnes175 lubią tę wiadomość

• paula1 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super Nona :) Mi też się marzy córeczka do parki, ale obojętne co będzie, byleby zdrowe było.
    Sówka tak jak ktoś pisał dopóki nie ma @ to zawsze jest szansa:) Trzymam mocno kciuki:)

Sówka_83, Nona lubią tę wiadomość

• Helen Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    CÓRECZKA potwierdzona na usg :-)
    Gratulacje :))

Nona lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona gratulacje:)

Nona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka2210 wrote:
    Dziewczyny które biorą clo - mam pytanie - o co chodzi z tymi zastrzykami z perygnylu, ovitrelle itd? To na pękanie? To zawsze trzeba brać czy tylko clo wystarczy?

Ja jestem stymulowany clo. A ovitrelle albo pregnyl podaje się na pęknięcie, gdy zachodzi podejrzenie ze pęcherzyk może nie pęknąć i np utworzy się torbiel. Mi osobiście pęcherzyki same pękają wiec hcg nie było mi podawane.
    Podaje się też zastrzyk np przed inseminacja, żeby indukowac owulację i podać nasienie w najbardziej optymalnym czasie.

Nona gratuluję dziewuchy :) Niech zdrowo rośnie <3

Nona lubi tę wiadomość

‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ