Rocznik 83 zapraszam ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Anastazjaaa wrote:Renieczka ja piękny wykres mam co miesiąc
Jak jutro tempka się utrzyma to siknę a jak spadnie choć trochę to nie będzie po co.
Ależ to badanie groźnie brzmiTo co cykl masz taki spadek w środku a potem wzrost? Trzymam mocno kciuki, żeby już nie spadła :*
Paula i jak tam? Napisz coś -
Jejku - tyle napisałam i mi tylko ostatnią część wyświetliło...
Helen dziękiObyś miała rację
Renieczka to właśnie tak słyszałam, że trzeba ze współżyciem uważać - na razie nic więcej nie wiem, więc pewnie będzie w następnym tygodniu jednak.
Kasiu fajnie, że wszystko ok - mam nadzieję, że u mnie w następnym cyklu też to hsg pomoże.
Helen lubi tę wiadomość
-
Anastazjaaa wrote:Nona gratuluję dziewczynki,
Zoe witaj
Renieczka ja do swoich babć jeszcze nie dzwoniłam ale tiago juz tak
A resztę leseczek ściskam mocno
Zastanawiam się czy jutro testować, dziś mam 12 dpo i jutro powinna być @ ale of wyznaczylo mi ją na piątek, wiec nie wiem czy testować jutro czy może wstrzymać się do piątku.... -
nick nieaktualnyEwelinka tez tak słyszałam że osłabia Endometrium, dlatego też nie stosuje się go dłużej niż 6 cykli pod rzad. Ale ja się trochę wspomagam migdałami i czasem lampką czerwonego wina w I fazie cyklu. Ginka mówiła ze endometrium jest ok. Ale ostatnie dwa cykle były bez monitoringu wiec na 100% nie wiem jak to teraz wygląda.
A ty bierzesz ten lek czy dopiero lekarz ci go proponuje? -
Iza droznosc jest generalnie na NFZ,ale ja byłam prywatnie w gabinecie u mojej Pani doktor.Zapłaciłam 300 zł.
Renieczka Ci opisała jak to wygląda, u mnie kontarstem była sól fizjologiczna i nie miałam zdjęć rtg tylko na usg sprawdzała drożność.Trwało to z 15 minut i nieprzyjemne było wpuszczanie tej soli do macicy,jak ból miesiączkowy taki nasilony.I faktycznie na forum trochę świrują,bo jest to do przezycia,ale każdy wiadomo ma inny prog bolu i niektóre dziewczyny może przy zrostach i niedroznosciach mogą czuć większy bol.Ja jakos to zniosłam,ale jak mowie,byc może dlatego ze nie było większych przeszkod.
Najbardziej to mnie bolał pośladek jak mi dala zastrzyk z ketonalem
agnes175 lubi tę wiadomość
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
renieczka wrote:Ewelinka tez tak słyszałam że osłabia Endometrium, dlatego też nie stosuje się go dłużej niż 6 cykli pod rzad. Ale ja się trochę wspomagam migdałami i czasem lampką czerwonego wina w I fazie cyklu. Ginka mówiła ze endometrium jest ok. Ale ostatnie dwa cykle były bez monitoringu wiec na 100% nie wiem jak to teraz wygląda.
A ty bierzesz ten lek czy dopiero lekarz ci go proponuje? -
laski byłam dzisiaj u gin, ze mną wszystko ok.
mam jutro zbadac progesteron, raczej jestem po owu, z tego co rozmawiałyśmy, ona niestety nie ma usg, a w koncu nie zapisałam sie na ten monitoring
od jutra mam tez brac dupka
jesli bedzie nastepny cykl to mam zbadac prolaktyne i estrogeny, wiec cos nam sie udało tu ustalić co mam robic dalej,
jak zajde w ciążę to mam sprw.ponownie hormony tarczycy.
piersi mi troche rosną i mam wahania nastrojów, wiec mam nadzieje, ze plemniki stanęły na wysokości zadania i znalazły komórkę).
tylko kazała mi się rozstać z pomiarami tempki itd, abym się nie nakręcała, ale jak ja mogę przestać?jakoś nie mogę się rozstać z tym wszystkim
chyba, ze naprawde ta prolaktyna oszaleje, no to bedziemy myslec
bo i tak nie mam regularnych cyklów.
ale dała wskazówkę dla tych co mają regularne cykle, to od daty spodziewanej miesiączki odejmuje się 14dni i jet to dzien owulacji, ze niby ta druga faza jest stała, u tych osob co mają wszystko ok.
-
Nie było mnie prawie cały dzień a tu tyle napisane
Ja już obeszłam wszystkie swoje babcie, młody mój też i teraz odpoczywam w łóżeczkucały dzień minął tak szybko, że nie miałam kiedy wejść i napisać.
kasiarzyna wrote:Paula odezwij się jak tak drugi wynik bety,"wyliczymy" płec,moze sprawdzi się jak u Nonyewelinka2210 wrote:Paula i jak tam? Napisz coś
Jutro o 15.20 wizyta u lekarza
Kasia super, że wszystko u Ciebie drożne, teraz tylko czekać na groszka
Anastazja, Sówka, Ewelinka,Helen...cholerka za Wszystkie kciukasy trzymam i wiruski przesyłamWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 20:39
Helen lubi tę wiadomość
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
paula1 wrote:Nie było mnie prawie cały dzień a tu tyle napisane
Ja już obeszłam wszystkie swoje babcie, młody mój też i teraz odpoczywam już w łóżeczku
Kasia wyniki są takie HCG 72,96 mUI/ml, a progesteron 230,84 nmol/l ( w przeliczeniu 72,59 ng).
Jutro o 15.20 wizyta u lekarza
Kasia super wszystko u Ciebie drożne, teraz tylko czekać na groszka
Anastazja i Sówka kciukasy trzymam i wiruski przesyłam
Gratulacje raz jeszcze -
No tak teraz policzyłam to HCG wzrosło 3 krotnie (300%)
Dzięki Helen
Mój mąż się dzisiaj dowiedział i tylko spytał czy serio, a jak zobaczył zdjęcie to powiedział wariatkaA mój młody to aż zaniemówił tak się ucieszył
A powiedzcie mi jak wstawić tu zdjęcie to bym Wam wrzuciła, jakie mu zdjęcie wysłałam. I Agnes chciała test, żebym wrzuciłaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 20:58
Helen lubi tę wiadomość
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
przez zapodaj.net najprościej
własnie weszłam na pierwsze strony i większość z dziewczyn, które początkowo się udzielały i zapisywały są w ciąży, nawet Drzwiona
jeszcze Renieczka i Evaa i będzie komplet starych druchów zapakowanych na 9miesięcy.
-
paula1 wrote:No tak teraz policzyłam to HCG wzrosło 3 krotnie (300%)
Dzięki Helen
Mój mąż się dzisiaj dowiedział i tylko spytał czy serio, a jak zobaczył zdjęcie to powiedział wariatkaA mój młody to aż zaniemówił tak się ucieszył
A powiedzcie mi jak wstawić tu zdjęcie to bym Wam wrzuciła, jakie mu zdjęcie wysłałam. I Agnes chciała test, żebym wrzuciła -
Helen wrote:to który teraz masz dpo? najlepiej kierować sie zasadą 12dpo, bo różnie jest z zagnieżdżeniem i od tego zależy jak mocna będzie krecha.
Ewelinka tak przeważnie mam spadek około 6-7 dpo a fasolki brak
Tez obawiam się ze mam słabe endometrium bo @ strasznie skape....
Eh zobaczymy za tydzień odbieram wyniki może dowiem się coś więcej
Helen dobrze ze na badaniu wszystko ok
Mi lekarz powiedział żebym kontynuowała mierzenie tempki bo jeśli do marca cie zajde to będzie rok starań to mam wydrukować wszystkie i przynieść ze sobą a on wnikliwie je obejrzy, wiec co lekarz to inna opinia.