Rocznik 83 zapraszam ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
No dziewczyny o 15.20 mam wizytę pierwszą u gina, ale nie mam stresu, bo prowadził też moją pierwszą ciążę
Jak wrócę to dam znać co i jak - może już będzie widać czy jedno czy dwójkaBo ja też jestem z bliźniaków, a czasami nie jest co drugie pokolenie...
Kasia miłego i udanego działania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 13:14
kasiarzyna lubi tę wiadomość
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
Przechodziłaś różyczkę (albo ze szczepienia wynikaja przeciwciała), nie masz i nie przechodziłaś toksolazmozy, masz niedobór wit. D - powinnaś suplementować, ale to najlepiej lekarza zapytaj, bo to mcniejsze środki moga być potrzebne - niedobór wit. D może utrudniac zajście w ciążę. Na hormonach tarczycy się nie znam, ale chyba w normie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 14:27
-
Podobno w naszym klimacie należy suplementowac wit. D od października do kwietnia, nawet wśród dorosłych, bo za mało słońca jest. Ja robiłam stężenie D3 i w sierpniu miałam na granicy normy, chociaż cohdziłam cały czas na spacery w ciągu dnia itd. Maskara z ta witamina u nas.
-
Niestety ja w interpretacji wyników nie mogę pomóc. Sama nie robiłam sobie jeszcze żadnych badań oprócz tych zwykłych, podstawowych od lekarza rodzinnego.
Paula powodzenia lekarzaCzy będzie coś widac czy nie to i tak na pewno dowiesz się czegoś więcej
Koniecznie później sie pochwal
A ja dziś sprzątam i płaczę, srednio co 5 minut
-
nick nieaktualnyIza TSH masz tez b dobre. Miałaś zlecone tylko Ft4 bez Ft3? Bo porownuje sie oba poziomy. Ale ogolnie tarczyca w porzadku. Staraczka powinna miec TSH w granicach 1.
Paula kciuki zacisniete za dobre wiesci na wizycie.
Sowka moze masz wahania nastrojow spowodowane ciążąOby
Kasia ty bierz się za majstrowanie bejbikazobaczysz, to bedzie ten cykl.
Anastazja, tempka wciaz wysokomoże i u ciebie jeszcze w styczniu sie zazieleni
Ewa po wizycie daj znac co androlog powiedzial. Trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok.
Ja juz mam jakieś bóle brzucha, pewnie malpiszon juz sie szykuje.
Milego dnia dziewczynyEvaa, Anastazjaaa lubią tę wiadomość
-
Eva moze hormony z krwi kazał mu zrobić i poźniej z wynikami do androloga,bo ten lekarz sie tym zajmuje2015🤰Syn👦
Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
3 IVF 11/24 Menopur 450, Aromek, Orgalutran, Decapeptyl, Ovitrelle, Punkcja->3 komórki jajowe->2 zarodki->1 zamrożona blastocysta, 27.12.24 transfer, endometrium 8,5
4.01.25 8dpt ⏸️ cień cienia 🙏✊️💬
7.01.25 11 dpt beta 113,19mlU/ml 🥹💚💪
15.01.25 19dpt beta 1500 mlU/ml, usg-jest pęcherzyk ciążowy w macicy🥰🍀✊️
22.01.25 26dpt usg-pęcherzyk ciążowy ok 8mm CRL0,2cm, jest migające serce❣️🙏💪✊️ -
nick nieaktualnyAndrolog to właśnie specjalista od męskich spraw. Może chce mu zbadać poziom PSA, to hormon wydzielane przez prostatę. Jeżeli jest podwyższony może być to zwiazane z jakimś stanem zapalnym gruczołu prostaty. Mój mąż miał kiedyś problem z nerka i urolog zlecił mu właśnie PSA i wyszło sporo podwyższone, a ja już przerażona ze to pewnie jakiś nowotwór! Jak się okazało badanie powinno się wykonywać po conajmnjej 2 dniowej abstynencji a on zrobił w poniedziałek po upojnym weekendzie
Powtórzone było ok.
a zapalenie prostaty tez może mieć wpływ na nasienie.
No i to badanie palpacyjne, dzisiaj już raczej stosuje się usg do badania prostaty. -
Evaa dobrze, że wszystko jest ok, teraz tylko działać
Renieczka i Anastazja trzymam kciuki, żeby @ nie przyszła przez kolejne 9 m-cy i pozytywne testy
Miałyście rację, że to za wcześnie - jeszcze nic nie było widać, ale porobił mi badania, usg piersi też, także wiem, że wszystko jest ok. Powiedział, że z wyników jednoznacznie wynika, że ciąża jest i przepisał mi witaminy dla kobiet w ciąży. Kolejna wizyta 6 lutego i powiedział, że może będziemy mieli szczęście i będzie zarodek widać
renieczka, Helen, ewelinka2210 lubią tę wiadomość
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09.