Forum Starając się - ogólne Rocznik '84 stara się o dzidziusia :)
Odpowiedz

Rocznik '84 stara się o dzidziusia :)

Oceń ten wątek:
  • nowatorka Autorytet
    Postów: 4185 3392

    Wysłany: 20 listopada 2015, 06:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Asia. Wizyta b dobrze. Widzialam malutkie serduszko bijace :) lekarz potwierdzil 6 tygodni. Teraz mnie czekaja wszystkie testy z krwi i w grudniu robie badanie na prawdopodobienstwo wystapienia z. Downa itd. Tez bedzie to b stresujace ale ze jest to bad nieinwazyjne to je zrobie. No ale w kazdym razie ulzylo mi. Weszlam do gabinetu z moim, lekarza mam superprzystojnego i widac ze wie o tym ;) , zaczelam mu opowiadac a on no to najpierw zobaczmy "czy jest" hehe niezly tekst... ;)

    Bratek, paaulla84 lubią tę wiadomość

    iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • JRY1984 Autorytet
    Postów: 1185 1084

    Wysłany: 20 listopada 2015, 09:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz kochana cieszę się razem z Tobą!

    bl9czbmhs4h9y8xp.png
    Insulinoodporność, PCOS, dna moczanowa- walczymy o rodzeństwo ;)
  • Bratek Autorytet
    Postów: 1744 2331

    Wysłany: 20 listopada 2015, 22:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walcząca, trzymam kciuki!!!! Przecież nasz rocznik szczepili na różyczkę :-* Mam nadzieję, że przeciwciała będą ok :)

    nowatorka lubi tę wiadomość

    W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31310

    Wysłany: 20 listopada 2015, 23:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)

    Walczaca trzymam kciuki a nie byłas szczepiona na rózyczke ?? jak tak to luzik ja mam do tej pory odpornosc a mineło 23 lata od szczepienia jakos :)

    Nowatorka super :)

    ja we wtorek miałam histeroskopie - usuneli mi 2 polipy endometrialne , macica ok :)
    2 grudnia wizyta w Novum i ustalenie stymulacji :) pobranie wymazow i posiewow no a w grudniu jakos w polowie / przed swiatami jak wszytsko pojdzie dobrze IUI :)

    JRY1984, Bratek, Milcia lubią tę wiadomość

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nowatorka Autorytet
    Postów: 4185 3392

    Wysłany: 20 listopada 2015, 23:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    Walcząca, trzymam kciuki!!!! Przecież nasz rocznik szczepili na różyczkę :-* Mam nadzieję, że przeciwciała będą ok :)
    Mnie nie szczepili. Ja przechodzilam rozyczke jako dziecko

    Ania to szykuja sie b wyjatkowe swieta :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 23:12

    iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • JRY1984 Autorytet
    Postów: 1185 1084

    Wysłany: 20 listopada 2015, 23:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu no widzisz... A może Bozia da że to będą baaardzo szczęśliwe Święta...

    bl9czbmhs4h9y8xp.png
    Insulinoodporność, PCOS, dna moczanowa- walczymy o rodzeństwo ;)
  • Bratek Autorytet
    Postów: 1744 2331

    Wysłany: 20 listopada 2015, 23:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka - mnie szczepili, a w dodatku lekarze diagnozowalai ją u mnie.... 3 razy, hahahahahaha. I za każdym razem diagnozujący zapierał się, że to na pewno różyczka ;) Z drugiej strony, przeszłam i ospę wietrzną, i półpaśca (potem podejrzewanego jeszcze raz), więc.... kto wie? ;) Fakt, że mam dziwny organizm i układ immunologiczny do **** ;)

    Aniu - kciuki!!!!!!!!!!!!!! Czas, wydawało się, że się dłuży, a teraz.... HOP i już :) Już za chwilkę.... Jejku, nie mogę się doczekać i trzymam za Was kciuki z całych sił!!!!!!!!!!!! :)

    A u mnie znowu siadły hormony.... TSH 5,27 (z okolic 1,8 przez dobrych parę tygodni - pierwotnie zbijaliśmy z ponad 6), PRL wyskoczyła na 1266 (norma do 496). Czuję się, jakbym wróciła do punktu wyjścia... Czekają nas nowe badania.... a tu się okazuje, że to, od czego zaczynaliśmy, wciąż tak naprawdę wymyka nam się spod kontroli :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 00:05

    W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Walcząca Autorytet
    Postów: 526 683

    Wysłany: 21 listopada 2015, 00:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie w necie czytałam, że szczepienia były obowiązkowe dla dzieci, które nie chorowały na różyczkę. Jak chorowały to nie bylo potrzeby szczepienia bo po przebytej chorobie miały już odporność. Mam nadzieje, że u mnie tak jest. Myślę teraz o tym cały czas:(

    Aniu to super:) Trzymam mocno kciuki:)

    Bratku ja też ponownie walczę z tarczycą. Miałam 3,65 (Euthyrox 50) spadło do 1,25. Pani Doktor kazała zmniejszyć dawkę do 25 i znowu TSH skoczyło do 3,00. teraz biorę 50 żeby zbić a później mam zacząć brać 37,5 i po jakimś czasie kontrola. Niestety tak to jest z tymi hormonami.

    Miłego weekendu życzę:*

    Bratek lubi tę wiadomość

    Dwie nieudane IUI
    2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
    Szczepienia immunologiczne
    do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31310

    Wysłany: 21 listopada 2015, 12:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja biore Letrox i mi pieknie zbija .. o dziwo zawsze przy letroxie mialam 1,69 spadlo z 5,17 teraz przed histeroskopia msiałąm miec aktualn wynik TSH .. przygotowalam si ena zwiekszony wynik .bo kilka razy zapomnialam brac a tu na czczo bez tabletki wynik 1,06 ..
    moze sprobujcie z Letroxem ??
    niby to samo ale eutyrox ma w skladzie chyba laktoze czy cos juz nie pamietam wiele kobiet go po porstu nie przyswaja ..

    ja akurat bylam tego najlepszym dowodem po eutyroxie czulam sie zle .. puchłam, mialam stany depresyje malo energii przy letroxie wszytsko odeszlo jak reka odjal :)

    Bratek lubi tę wiadomość

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nowatorka Autorytet
    Postów: 4185 3392

    Wysłany: 21 listopada 2015, 16:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam rozyczke ktora wygladala tak ze czylam sie dobrze, nie mialam goraczki tylko lekka wysypke na przedramieniu i lekarz zdiagnozowal rozyczke.mam nadzieje ze to byla rozyczka rzrczywiscie. Nie mialam tylko ospy i kilka lat temu sie na nia zaszczepilam.swinke mialam. A ja teraz mam cala liste badan do zrobienia na rozne wirusy i choroby ehhh nie moge o tym myslec bo zwariuje ;)

    iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Sunflower Przyjaciółka
    Postów: 118 207

    Wysłany: 22 listopada 2015, 14:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was tak Wy mam 31 lat, jestem mamą 3 letniej córeczki , od pół roku staramy się o 2 dziecko. Od piątku biorę Dostinex w związku z podwyższoną prolaktyną, miałam także małą torbiel na jajniku, która wchłonęła się po czopkach Distreptaza i to w zasadzie wszystko. Aktualnie mam monitorowany cykl. W piątek pęcherzyk miał 19 mm.
    W ogóle nie przypuszczałam,że pojawią się jakieś problemy z zajściem w ciążę, nawet zaplanowaliśmy z TŻ ,że drugie bobo urodzi się w marcu, ewentualnie kwietniu, że to najfajniejszy czas wiosna etc podobne głupoty, a tu nadal nic. Teraz wiadomo ucieszę się jak w ogóle uda mi się zajść w ciążę i urodzić zdrowe drugie dziecko, płeć nie ma dla mnie znaczenia.


    (25.01-2016-beta hcg 28, 29.01-2016-beta hcg 402.6 2.02-2016- beta hcg 4519.0 :)5.02-2016- beta cg 14034 :)18.02-2016- beta hcg 44496.0 ????
    29.06.12 mój 1 cud <3
    16.09.2016 mój 2 cud <3
  • JRY1984 Autorytet
    Postów: 1185 1084

    Wysłany: 22 listopada 2015, 23:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunflower witaj ;)

    Sunflower lubi tę wiadomość

    bl9czbmhs4h9y8xp.png
    Insulinoodporność, PCOS, dna moczanowa- walczymy o rodzeństwo ;)
  • Milcia Autorytet
    Postów: 6798 5797

    Wysłany: 23 listopada 2015, 09:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piątek byłam na wizycie i moje maleństwo ma się dobrze. Miało 4,3 mm i bijące serduszko :)

    nowatorka, paaulla84, Sunflower, Ania_84, Bratek lubią tę wiadomość

    ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 listopada 2015, 16:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) witam Nową Koleżankę.

    Walcząca trzymam kciuki za odporność u Ciebie na tą różyczkę.

    Aniu super, że jesteś już po histero, kibicuję aby dalej wszystko szło zgodnie z planem !

    Milcia gratuluję, super wiadomość :)

    Fajnie jakby na Święta Nasz watek cały się zazielenił, trzymam kciuki za wszystkie Staraczki.

    Sunflower, Ania_84 lubią tę wiadomość

  • Sunflower Przyjaciółka
    Postów: 118 207

    Wysłany: 23 listopada 2015, 18:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za miłe przyjęcie- pewnie nie będę bardzo aktywnym użytkownikiem, ale na pewno będę zaglądać:)
    Milcia - gratuluję, jak się czujesz na początku ciąży?:)
    Paaulla84- hoho niebawem będziesz "rozpakowana", pewnie emocje sięgają zenitu?Pamiętam jak mi się dłużyły ostatnie tygodnie, a zaraz po porodzie żałowałam ,że nie wyspałam się "na zapas";)


    (25.01-2016-beta hcg 28, 29.01-2016-beta hcg 402.6 2.02-2016- beta hcg 4519.0 :)5.02-2016- beta cg 14034 :)18.02-2016- beta hcg 44496.0 ????
    29.06.12 mój 1 cud <3
    16.09.2016 mój 2 cud <3
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31310

    Wysłany: 23 listopada 2015, 18:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia super :D

    Paula noo to swieta juz w trjke beda :)

    co do mojego podejscia w grudniu chyba wsio sie oddali..znowu miałam atak kamicy w czwrtek mam usg a w piatek wizyte u chirurga i jesli powie ze najpierw usuwamy pecherzyk zółiowy z kamieniami to IUI sie oddali :/

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Walcząca Autorytet
    Postów: 526 683

    Wysłany: 24 listopada 2015, 00:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Wynik mojej różyczki to wynik dodatni 80. Nie wiem jaki jest zakres w laboratorium w którym robiłam badania dlatego zadzwonie do Pani Doktor i sie upewnię ale w necie wyczytała, że >=10 to kobieta jest już uodporniona:) Także chyba wszystko na dobrej drodze.

    Aniu trzymam kciuki aby wszystko minęło. Z drugiej strony lepiej zrobić zabieg usunięcia pęcherzyka żółciowego teraz niż np w początkowej fazie ciąży. Bo później masz już tylko odpoczywać:)

    Paulla Ty już w Święta będziesz miała swoje Słoneczko na Świecie:)

    Dwie nieudane IUI
    2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
    Szczepienia immunologiczne
    do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • Milcia Autorytet
    Postów: 6798 5797

    Wysłany: 24 listopada 2015, 10:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunflower, dobrze się czuję. Objawów w ogóle nie mam.

    Sunflower lubi tę wiadomość

    ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 listopada 2015, 15:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu daj znać jak będziesz po usg i wizycie.

    Walcząca super:)

    Ja zaczynam się stresować i bać porodu....

  • Milcia Autorytet
    Postów: 6798 5797

    Wysłany: 25 listopada 2015, 17:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, wszystko jest do przeżycia. Nie będę czarować, że nie boli, bo boli, ale w jednej sekundzie ból mija, jak już dziecko jest na świecie.

    ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego