X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik '87 - Zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik '87 - Zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka a jak rozumieć to że dalej mam płodny śluz jak jestem po owu? I wzrost temp?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania-nowa wrote:
    Pirelka a jak rozumieć to że dalej mam płodny śluz jak jestem po owu? I wzrost temp?
    A po co to rozumieć? Czas pokaże czy @ nadejdzie czy nie, przecież nic na to specjalnie nie poradzisz!? Udało się, czy nie i tak musisz czekać :)

Często temp. się utrzymuje a później przed @ spada, śluz też nie raz jest, ja non stop mam wilgotno i różne rodzaje śluzu, a nic jeszcze ciążą się nie skończyło.
    Ja jednak nie analizuję aż tak wszystkiego już więc wiele Ci nie pomogę :)

• Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko zastanawiam się czy mogło mi źle zaznaczyć owu z powodu przeziębienia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem mogło ;) przecież owu nie patrzy na przeziębienie tylko na wysokość temp. ;) a z czego ona wynika to owu nie wnika :D

• Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie,czyli mogłam mieć później? Chociaż to przeziębienie bez podwyzszonej temp?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owulacja może być w różnym momencie, organizm może się z dnia na dzień przestawić. Nie panikowałabym aż tak i nie dociekała. Po prostu trzeba się regularnie starać, ile przypadków było, że niby owulacji miało nie być, a pod koniec cyklu dziewczyna zaszła bo okazało się, że owulacja była w 21dc. Poczytaj trochę i czekaj.

• Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem,niepotrzebnie tak wszystko analizuję,ale tak bardzo pragnę mieć dziecko.. Ciężko jest mi o tym nie myśleć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku każda z Nas tak ma, że wpada w taką paranoję, ale z czasem to mija.. można nauczyć się spokoju i opanowania. Chyba, że szybko Ci się uda to wtedy nie będziesz musiała tego stanu uspokajać :) Każda z Nas tutaj bardzo pragnie dziecka.

• werni Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta niestety Ci nie pomoge bo nie mialam tych badan robionych.

Miluszka wow co za beta :)

miluszka lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Aneta niestety Ci nie pomoge bo nie mialam tych badan robionych.

Miluszka wow co za beta :)
    Obstawiam bliźniaki :D

miluszka, werni lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka, gratulacje!
    Dobrze kojarzę, że stosowałaś clo? Czy czułaś pękanie pęcherzyka? Ja w sobotę miałam pregnyl i całe dwa dni miałam uciążliwe kłucie w jajniku (w tym, który nie miał pęcherzyka dominującego - o dziwo).. Dziś czuję ogromną, nieporównywalną ulgę.. dopiero w środę dowiem się, czy pęcherzyk pękł, najgorsze jest to, że ja widzę same problemy:
    1. Musi w pęcherzyku być sprawna komórka jajowa
    2. Musi pęcherzyk pęknąć
    3. Muszę mieć drożne jajowody
    4. Musi się zagnieżdzić..

Do tego jeszcze dochodzi utrzymanie ciąży, zdrowie dziecka i generalnie powiem Wam, że tyle widzę problemów i wątpliwości, że idzie oszaleć..

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka staramy sie od 15 cykli. Jesli chodzi o wspomagacze to powinnam ich brac jak najmniej bo mam mutacje genu BRCA1 i kazda dawka takich lekow moze narobic mi w przyszlosci balaganu;/ nie wiem co robic szczerze mowiac. Maz mowi,że jak dla niego mozemy podejsc do inseminacji i sprobowac. nie wiem;( bedziemy rozmyslac;(

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania-nowa szansa jest jak najbardziej, bądź dobrej myśli kochana ;)

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dabtka ja też czułam ten jajnik w którym nie ma pęcherzyków :D :D

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaneta wrote:
    Pirelka staramy sie od 15 cykli. Jesli chodzi o wspomagacze to powinnam ich brac jak najmniej bo mam mutacje genu BRCA1 i kazda dawka takich lekow moze narobic mi w przyszlosci balaganu;/ nie wiem co robic szczerze mowiac. Maz mowi,że jak dla niego mozemy podejsc do inseminacji i sprobowac. nie wiem;( bedziemy rozmyslac;(
    To musicie z mężem podjąć decyzję najlepszą dla Was obojga, a zwłaszcza dla Ciebie. Powodzenia !

• Wrocławianka Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jest jakakolwiek szansa na to że test z krwi mógł kłamać?
    Jestem w 26 dc i zaczęły boleć mnie piersi... Do tej pory mnie nie bolały...
    Co to może oznaczać ?

Miluszka - WoW rośnie jak na drożdżach :)

ganndqk34yrq3fzc.png
    zem3k6nlvi5nxd57.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocławianka wrote:
    Dziewczyny czy jest jakakolwiek szansa na to że test z krwi mógł kłamać?
    Jestem w 26 dc i zaczęły boleć mnie piersi... Do tej pory mnie nie bolały...
    Co to może oznaczać ?

Miluszka - WoW rośnie jak na drożdżach :)
    Test z krwi jest raczej 100%, chociaż pewnie i tu czasem zdarzają się niuanse :(

• miluszka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dabtka wrote:
    Miluszka, gratulacje!
    Dobrze kojarzę, że stosowałaś clo? Czy czułaś pękanie pęcherzyka? Ja w sobotę miałam pregnyl i całe dwa dni miałam uciążliwe kłucie w jajniku (w tym, który nie miał pęcherzyka dominującego - o dziwo).. Dziś czuję ogromną, nieporównywalną ulgę.. dopiero w środę dowiem się, czy pęcherzyk pękł, najgorsze jest to, że ja widzę same problemy:
    1. Musi w pęcherzyku być sprawna komórka jajowa
    2. Musi pęcherzyk pęknąć
    3. Muszę mieć drożne jajowody
    4. Musi się zagnieżdzić..

Do tego jeszcze dochodzi utrzymanie ciąży, zdrowie dziecka i generalnie powiem Wam, że tyle widzę problemów i wątpliwości, że idzie oszaleć..

tak, stosowałam i dopiero przy dwóch tabletkach dziennie udało się, wcześniej nic nie rosło :-) do swoich obaw powinnaś dopisać jeszcze jeden ważny, w sumie najważniejszy punkt:
    5. MUSI BYĆ DOBRZE!
    Jeżeli chodzi o odczucia przy pękaniu pęcherzyka, to czułam się tak jak Ty ale w drugiej dobie po podaniu zastrzyku. Zastrzyk dostałam o 10 rano, wieczorem "coś" tam czułam ale tak bardzo delikatnie.Cały kolejny dzień podobnie, takie delikatne ćmienie jajnika, dopiero wieczorem, 34 godziny po podaniu ból był konkretny a rano jak ręką odjął :-)
    Powodzenia Kochana!

Trzymajcie kciuki za te bliźniaki moje Kochane, zobaczymy co z tego wyniknie :-) <3 <3 <3

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka trzymamy, trzymamy kciuki mocno ;) a kiedy masz pierwsze USG? :D

werni lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka, z całego serca życzę Ci bliźniaków, ale najważniejsze to zdrowia dla maluszka/maluszków!!!Twój przypadek mnie bardzo motywuje, masz rację, musi być dobrze!!

Dea28, Pirelka, Werni, na jakim teraz jesteście etapie w tym cyklu? Trzymam za nas wszystkie kciuki..bardzo, bardzo!

Ania-Nowa - podobno dobre nasienie spokojnie wytrzyma 48 h i nawet więcej, tak mi mówiła moja lekarka, więc musisz być cierpliwa i poczekać, może akurat u Was się udało, kibicuję!!!

Wrocławianka - mi gin kazała zrobić będę 10 dni po owulacji, bo wtedy test jest pewny, jeśli zrobiłaś wcześniej, to powtórz, a jeśli w dobrym momencie, to wynik jest wiarygodny, ale to nie powód, żeby się martwić! Nam kobietom, psychika płata figle i ja też ciągle szukałam objawów, które wcześniej nie występowały i mogły być objawami ciąży, przeszło mi dopiero gdy usłyszałam wprost, że bez wspomagaczy nic nie zdziałamy, nabrałam wtedy pokory i zaczęłam się cieszyć samym tym etapem starania o dziecko, bo przecież on jest taki magiczny!! :D Życzę Tobie szybciej pozytywnego testu, ale przede wszystkim spokoju i relaksu oraz cieszenia się piękną chwilą w związku!

Aaneta - byłaś na konsultacji u innego lekarza, żeby się poradzić? Może spróbuj jeszcze zasięgnąć opinii? Daj znać, co u Ciebie..

Dziewczyny pomyślcie, jakby to było, gdyby to faceci zachodzili w ciążę: 'Stary, tym razem się nie udało, może następnym.. to co, wieczorem browarek i Fifa?'.. :) :)

werni lubi tę wiadomość

‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ