Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik '87 - Zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik '87 - Zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia,u mnie starania ok. 5 miesięcy, z czego 3 cykl tutaj.Wiem,że to niedługo,ale byłam przekonana,że będzie szybciej:( Badań jeszcze nie robiłam.

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia my odkąd poznaliśmy sie to powiedzmy że sie nie zabezpieczamy to wszystko :) u mnie sytuacja wygląda nieco inaczej ponieważ kiedyś przeszłam straszny wypadek i po nim moje jajniki jakby "umarły" rzadko kiedy mam owulacje. lekarze niby widzą jakąś nadzieje ale ja jej nie widze :(:( badania robione kilka lat temu. w tym roku udało mi się powtórzyć tylko tsh, ft3, ft4, LH, FSH, morfologie. pytałam lekarza o inne badania on powiedział że nie widzi potrzeby :/ powiedział żeby partner zrobił badanie nasienia bo miał robione dawno temu. ale póki co nie chce iść woli wine zwalić na mnie i o.... przez 3 ostatnie cykle miałam stymulacje CLO + Pregnyl, biore różne witaminy, pije winko, jem orzechy i moge powiedzieć że mam wszystko oprócz tej jednej, małej istotki która zawsze będzie mnie kochać niezależnie od niczego. póki co nie jestem gotowa psychicznie na inseminacje, in vitro ani adopcje. mój jak najbardziej jest za każdym z tych rozwiązań. dobrze, że też trafiłam na tak wyrozumiałego faceta który nie naciska. wiesz są tacy którzy za wszelką cenę chcą mieć własne dziecko z naturalnego poczęcia a jak nie to odchodzą od partnerki. egoiści.

napisz coś o sobie.

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to faktycznie masz super faceta, tylko szkoda ze nie chce sie zbadac

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni powiedział że jak będzie trzeba to pójdzie ale nie wiem kiedy to nastąpi....powiedział że najlepiej gdyby sie dało nasienie zanieść do labo a mi babka w labo mówiła że w ciągu 20 minut musi być dostarczone. gdybym sie bardzo uparła to bym zdążyła z domu....

• werni Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja slyszalam ze tak do 30min-godz to chyba roznie od lab. jest chyba

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem może faktycznie podjade w poniedziałek i zapytam. może bym go namówiła w tym tygodniu (ma 2 zmiane) i bym miała wynik na czwartek do gina

werni lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28,
    Jak moj maz oddawal nasienie do badania to mogl przywiesc je w ciagu 30 min do Laboratorium wiec mysle, ze nie bedzie z tym problemu. Tylko nasienie oddaje sie p wczesnejszej przerwie w przytulaniu Minimum 3 dni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, a powiedz mi czy mialas jakies " podejrzenia", ze mozesz miec endometrioze? Czy po prostu lekarz stwierdzil, ze zrobi laparo? U nas powiedzial, ze jesli dwie inseminacje sie nie powioda to moze wykonac laparo. I nie wiem co myslec:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj po 40 min oddawal do badania. Niby tez tak moze byc. Co labo to inne prawa:\

• werni Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak wstrzemiezliwosc seks. 3-5 dni przed badaniem nasienia

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak o wstrzemięźliwości to wiem bo ostatnio jak robiłam tam badania to mi pielęgniarka mówiła. musze go jakoś przekonać.

werni lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz on napewno boi sie, ze moze okazac sie cos nie tak i wtedy zostanie urazona jego meska duma.
    Pamietam jak moj maz sie cieszyl po odebraniu wynikow i zapewnieniu lekarza, ze w 100% moze zostac ojcem.

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz ale skoro raz był i było w miare w normie wszystko to go nie rozumiem teraz :/ niby chce dziecka a z drugiej strony mówi że jak będzie to będzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie endometrioza zostala wykryta dopiero przy laparo, bo lekarz chcia sprawdzic czy jajowody sa drozne. Na szczescie wtedy byly, ale wyszla endo niestety.
    Ty nie mialas nigdy robionej laparo?? Troche to dzwine, bo do inseminacji tez musi byc droznosc sprawdzona.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania- nowa,
    Kochana 5 mc to nie masz sie czym jeszcze martwic. Lekarze mowia, ze u zdrowej pary trwa do 12 mc i dopiero po tym czasie jak sie nie udaje mozna badania zaczac. Takz, masz jeszcze sporo szans. Trzeba tylko pracowac nad tym;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam sprawdzana droznosc jajowodow przez HSG, ale laparo nie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dea28, skoro juz raz byl to dlaczego lekarz chce powtorzyc badanie??
    powiem Ci szczeze, ze moj maz tez ma troche takie luzne podejscie do tego. Faceci juz chyba tacy sa, ze nie planuja tak jak kobiey tylko biora co przyjdzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta,
    sproboj z ta inseminacja, czasami ta droga do jajeczka jest dla plemnikow za dluga i nie udaje im sie tam dotrzec.
    Nic nie tracisz, a zyskac mozesz wiele!!!
    Ja niestety nie mialam inseminacji, bo moj lekarz stwierdzil, ze nie m sensu tego robic skoro moj mam ma tak dobre wyniki.
    Wzamian zato zapoponowal ivf.

• Sowaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Facet musi niestety dojrzeć do badania nasienia. Daj mu czas. Ja dwa dni temu byłaś świadkiem jak do kliniki przyszedł facet na badanie, usiadł i nie mógł opanować nerwów tak sie telepali. Dzis byłam na monicie patrzę znowu ten facet. Był po odbiór wyników i tak mu sie ręce trzęsły ze szok.

Co do moich monitów i stymulacji to słabizna.
    Podwójne dawki zastrzykow a pecherzyki rosną jak ślimaki 1mm na dobę. Pocieszenie lekarza brzmiało, ze dobrze ze w ogole rosną :-(

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Sowaa:)

Jakie zastrzyki biezesz do stymuacji?? Dlugo juz sie starasz??

‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ