X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik '87 - Zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik '87 - Zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie s normy na wyniku ?

Tutaj masz normy dla różnych jednostek: http://naprotechnologia.wroclaw.pl/poziom-progesteronu-w-ciazy-normy/ wychodzi na odrobinę za niski patrząc na tydzień ciąży i wysoką betę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 19:31

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A możesz isc na wizytę szybciej? Jeśli nie to powtórz badanie przed wizyta byc moze przepisze ci gin luteinę lub duphaston?!

Beta ładnie urosła :)

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • astre Znajoma

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka, malagaa: pochwaliłyście się już komuś? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    astre wrote:
    pirelka, malagaa: pochwaliłyście się już komuś? :)
    U mnie wie tylko mój mąż, ale czekamy na drugi wynik bety.. bo nigdy nie wiadomo, koleżance zaufanej powiedziałam i siostrze, że mam takie podejrzenia.
    Ale wiadomo nie ma się czym na razie chwalić bo nie wiadomo czy w pęcherzyku będzie zarodek itd.
    Jeśli wynik bety będzie miał dobry przyrost to ja powiem kierowniczce w piątek bo chciałabym by odsunęła mnie od dostaw towaru..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 19:59

• Malagaa87 Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie mam możliwości pójść wcześniej.. a na wynikach nie mam norm dla trymestrów , tylko jest faza lutealna 5,3-86... a ja mam 49... Astre: powiedziałam mężowi i siostrze a tak to czekam na usg

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagaa87 wrote:
    No nie mam możliwości pójść wcześniej.. a na wynikach nie mam norm dla trymestrów , tylko jest faza lutealna 5,3-86... a ja mam 49... Astre: powiedziałam mężowi i siostrze a tak to czekam na usg
    A nie możesz iść do innego lekarza tylko w celu konsultacji ? Albo spróbować zapytać lekarza w dzień jaki przyjmuje, czy by Cię dodatkowo, wyjątkowo przyjął na sekundkę bo jesteś w ciąży, odebrałaś wyniki i nie wiesz czy są ok?
    Ja tak zrobiłam i mnie przyjął na końcu na chwilę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 20:11

• mxxx Debiutantka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagaa87 a może lekarz ma jakiś dyżur w szpitalu na oddziale?? Mój gdy ma dyżur to w godzinach popołudniowych można podejść jeśli jest jakiś problem.

• LillaMy Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagaa87 wrote:
    Zrobiłam betę po 48 h wzrosła w 524 na 1391 u/l, czy nie za dużo?? a progesteron wynosi
    49,48 nmol/l

Wzrosła prawidłowo ..
    Na BBF masz kalkulator gdzie możesz przeliczyć w ilu % wzrosła beta ..
    Progesteron jest odpowiedni ;)

aż zobaczę w jakich jednostkach Ja miałam podawane ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 21:33

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według norm Diagnostyki to nie jest źle ;) - Ja jednak nie badałam w ciąży progesteronu bo brałam luteine ..

faza folikularna: 0 - 1,13
    faza owulacyjna: 0,48 - 1,72
    faza lutealna: 0,95 - 21,0
    po menopauzie: 0 - 1,0
    ciąża 1 trymestr 9,3 - 33,2
    ciąża 2 trymestr 29,5 - 50,0
    ciąża 3 trymestr 83,1 - 160

Kamila ;) lubi tę wiadomość

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • Malagaa87 Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LillaMy trochę mnie uspokoilas.. tylko właśnie ja nic nie biorę bo wizytę mam dopiero w następny piątek.Myślisz że mogę spokojnie czekać? Strasznie panikuj wiem ale tak długo na dzidziusia czekałam. Do tego ta niedoczynnosc i hiperprolaktynemia... A teraz ten progesteron

• LillaMy Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malaga, jeśli masz obawy to spróbuj załatwić sobie Luteinę bądź Duphaston bez recepty ..
    Bądź poszukaj na forum czy ktoś nie ma na zbyciu z Twoich okolic ..

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • Malagaa87 Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LillaMy myslisz żeby bez konsultacji brać samemu. Ja takich rzeczy się boję. Jutro zadzwonię do ginekologa... dwa dni temu dzwoniłam z niskim wynikiem prolaktyny i podwyzszona glukoza a jutro z progesteronem. Pomyśli sobie że panikara jestem :)

• LillaMy Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malaga, to jest tylko progesteron ..
    Pomoże nie zaszkodzi ..

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagaa87 zadzwoń do lekarza, i zapytaj, nie ważne co sobie pomyśli. Ważne ze Ciebie to uspokoi :) takie jest moje zdanie :)
    I spokojnie :)

sosenka lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • sosenka Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagaa87 też bym zadzwoniła do lekarza. Twój spokój najważniejszy, a lekarz pewnie codziennie dostaje takie telefony, nie Ty pierwsza i nie ostatnia <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malaga zadzwoń i będziesz mieć spokojną głowę, nic się nie martw, że drugi raz zadzwonisz.. będziesz spokojniejsza, a lekarz musi zrozumieć.
    Ja poszłabym do przychodni i spróbowała się do kogoś dostać, bo ja nie mam numerów do ginekologa.

Ja zbieram się powoli na badanie i zobaczymy czy beta rośnie i jaki u mnie progesteron. Spałam krzywo i boli mnie szyja i plecy trochę.
    Śniegu przez noc tyle napadało, że hoho :D

• Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni testowałaś już?

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka jak wynik bety?

Malagaa87, dzwoniłaś do gina?

Werni jak u Ciebie?

Od 3 dni mam ciągle pragnienie jakbym dziennie miała kaca giganta :D a pije...juz nie wiem czym ma sie nawodnić, miała któraś z Was tak?

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    pirelka jak wynik bety?

Malagaa87, dzwoniłaś do gina?

Werni jak u Ciebie?

Od 3 dni mam ciągle pragnienie jakbym dziennie miała kaca giganta :D a pije...juz nie wiem czym ma sie nawodnić, miała któraś z Was tak?
    Beta ponad 1500 ;) a progesteron 15,9 ale na razie się tym nie przejmuję :) wszystko jest ok, nie plamię ani nic... wizytę mam dopiero w lutym, ale jak coś się zwolni to wskoczę wcześniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 07:31

Kamila ;) lubi tę wiadomość

• Malagaa87 Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka gratulacje:)ja się dowiedziałam że progesteron nie jest najgorszy. Norma jest od 9. O teraz czekam na wizytę 29 stycznia. Bedzie to 6 tydzien. Ciekawe czy już serduszko będzie bilo:)

‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ