Rocznik '87 - Zapraszam :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA jakie s normy na wyniku ?
Tutaj masz normy dla różnych jednostek: http://naprotechnologia.wroclaw.pl/poziom-progesteronu-w-ciazy-normy/ wychodzi na odrobinę za niski patrząc na tydzień ciąży i wysoką betę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 19:31
-
nick nieaktualnyastre wrote:pirelka, malagaa: pochwaliłyście się już komuś?
Ale wiadomo nie ma się czym na razie chwalić bo nie wiadomo czy w pęcherzyku będzie zarodek itd.
Jeśli wynik bety będzie miał dobry przyrost to ja powiem kierowniczce w piątek bo chciałabym by odsunęła mnie od dostaw towaru..Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 19:59
-
nick nieaktualnyMalagaa87 wrote:No nie mam możliwości pójść wcześniej.. a na wynikach nie mam norm dla trymestrów , tylko jest faza lutealna 5,3-86... a ja mam 49... Astre: powiedziałam mężowi i siostrze a tak to czekam na usg
Ja tak zrobiłam i mnie przyjął na końcu na chwilę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 20:11
-
Malagaa87 wrote:Zrobiłam betę po 48 h wzrosła w 524 na 1391 u/l, czy nie za dużo?? a progesteron wynosi
49,48 nmol/l
Wzrosła prawidłowo ..
Na BBF masz kalkulator gdzie możesz przeliczyć w ilu % wzrosła beta ..
Progesteron jest odpowiedni
aż zobaczę w jakich jednostkach Ja miałam podawane ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 21:33
-
Według norm Diagnostyki to nie jest źle - Ja jednak nie badałam w ciąży progesteronu bo brałam luteine ..
faza folikularna: 0 - 1,13
faza owulacyjna: 0,48 - 1,72
faza lutealna: 0,95 - 21,0
po menopauzie: 0 - 1,0
ciąża 1 trymestr 9,3 - 33,2
ciąża 2 trymestr 29,5 - 50,0
ciąża 3 trymestr 83,1 - 160Kamila ;) lubi tę wiadomość
-
LillaMy trochę mnie uspokoilas.. tylko właśnie ja nic nie biorę bo wizytę mam dopiero w następny piątek.Myślisz że mogę spokojnie czekać? Strasznie panikuj wiem ale tak długo na dzidziusia czekałam. Do tego ta niedoczynnosc i hiperprolaktynemia... A teraz ten progesteron
-
nick nieaktualnyMalaga zadzwoń i będziesz mieć spokojną głowę, nic się nie martw, że drugi raz zadzwonisz.. będziesz spokojniejsza, a lekarz musi zrozumieć.
Ja poszłabym do przychodni i spróbowała się do kogoś dostać, bo ja nie mam numerów do ginekologa.
Ja zbieram się powoli na badanie i zobaczymy czy beta rośnie i jaki u mnie progesteron. Spałam krzywo i boli mnie szyja i plecy trochę.
Śniegu przez noc tyle napadało, że hoho -
nick nieaktualnyKamila ;) wrote:pirelka jak wynik bety?
Malagaa87, dzwoniłaś do gina?
Werni jak u Ciebie?
Od 3 dni mam ciągle pragnienie jakbym dziennie miała kaca giganta a pije...juz nie wiem czym ma sie nawodnić, miała któraś z Was tak?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 07:31
Kamila ;) lubi tę wiadomość