X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik '87 - Zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik '87 - Zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny i ja sie dopisze :-) staramy sie mniejwiecej od listopada, ajjj jakbym wiedziala ze to tak wyglada zaczelibysmy juz w noc poslubna :-P

• ewcia21k Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    A ja tylko Was podczytuję,wymyśliłam sobie malowanie i nie bardzo mam czas na of.W niedzielę rankiem będę już miała mężulka :D
    Szykuje nam się duużo pracy,musimy sad ogarnąć po zimie no i tą córeczkę wreszcie zrobić ;)
    Nie zapomnijcie o mnie przez te 3 tyg :)
    Zaciskam kciuki za wszystkie staraczki :)

arizona 87 lubi tę wiadomość

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia nie zapomnimy ;) Powodzenia !

ewcia21k lubi tę wiadomość

• MADZIA 87 Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcis ogarniaj ogarniaj ze spokojem za 3 tyg to juz bedzie bedzie duzo info o niektorych z nas :) pirelka mam nadzieje ze nie bedzie @ u nas :) a powiedzcie mi czy jesli widzialam ten pecherzyk (tzn zostal mi pokazany na usg) to znaczy ze jest to cykl owulacyjny tak? bo chcialam jakos to na wykresie zaznaczyc i niestety bez temp nie moge, a przestalam ja notowac jak tylko dowiedzialam sie od lekarki ktore dni mam te najpewniejsze :)

nasze początki starań ( od listopada 2013)
    3jgxdqk3m228f53m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm.. to mój pierwszy cykl, który mierzę i kontroluję i pierwszy raz miałam pęcherzyk, wydaje mi się, że pęcherzyk świadczy o tym, że się pojawił a nie koniecznie musi pęknąć, a jak nie pęknie to nie ma owulacji :(
    Ja też nie mam pewności, że pękł ale zaznaczył mi wykres sam owulację co potwierdziło się z objawami i z tym co lekarz powiedział więc liczę na to, że owulacja u mnie była. Z tego co wiem to nie ma pewności bez mierzenia temp. i monitoringu, że owulacja w ogóle była.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Dziewczyny ;) jak tam piątkowy ranek mija ? ..
    Ja jakoś nie mam ostatnio weny do pisania i ciężko się gdziekolwiek wbić ;)

• ewcia21k Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    ewcia nie zapomnimy ;) Powodzenia !
    Mam nadzieję,że jak wrócę to zobaczę duuuużo zielonego :)
    Ja @ spodziewam się ok 15 maja-zobaczymy może nie przyjdzie :)
    Powodzenia wszystkim :)

Lena87, arizona 87 lubią tę wiadomość

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że nie pojawi się u Ciebie ;)

u Mnie @ czai się za rogiem, opryszczka i piersi bolą ..

Jakoś takie zmiany u Mnie wystąpiły od 4 cykli opryszczka a od 2 piersi bolące ;)

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszukiwana owulka, gdzieś mi się w tym cyklu zagubiła :(

oar89jcgzipdaets.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Poszukiwana owulka, gdzieś mi się w tym cyklu zagubiła :(

u Mnie wszystko się zatraciło, owulka, pęcherzyki, śluz to już od x czasu zagubił się w czasie :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, po monitoringu wczorajszym wszystko ok. Na prawym jajniku pecherzyki dominujace 27mm i 18 mm takze cos z tego bedzie. Ale gin kazala wziac jutro wieczorem pregnyl na wszelki wypadek. Najgorsze jest to ze sama mam go sobie podac masakra, ale ovitrelle juz kiedys sobie wstzrykiwalam to i z tym nie bedzie problemu mam nadzieje- znam zasady jak i co rozpuscic ale mam stracha. I od jutra duphaston przez 10 dni a w srode dopiero na monitoring do mojej gin do szpitala sprawdzic czy jest ok(wczesniej nie ma jak i kiedy). Buziaki i 3majcie jutro za mnie kciuki bo jestem posrana. Mam teraz M, ale bede starala sie was podczytywac, jeszcze jakies 3tyg go mam ciesze sie bardzo. Pozdrowinka ewcia lena cassie madzia i reszta dziewczyn andi 3mam kciuki.

ewcia21k, Lena87 lubią tę wiadomość

• ewcia21k Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona trzymam mocno kciuki! Ciesz się mężem :)
    Ja od jutra się będę cieszyć :D

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona trzymam za Ciebie kciuki ;)
    Ja dzisiaj testowałam ale tak jak myślałam negatywny więc dzisiaj kończę duphaston i kupuję kolejną tabl. dostinexu i biorę :( temp. 37, poszła w górę znowu choć nie wiem czy to nie przez duphaston, a jak skończę może spadnie i przyjdzie szybko @. Piersi bolą kilka dni :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka przykro mi, moze jeszcze za wczesnie na testowanie bylo? Ja mam M poza domem to pierwsze co zagladam do Was :-) Idziemy wieczorem do znajomych, a tak mi sie nie chce. Tak sie czasem zastanawiam jak bedzie z tym cyklem, ale pocieszam sie ze niedlugo lato, czyli grilowanie dora zabawa i pwko wieczorem. Takze wylaczam myslenie o pierdolach i co ma byc to bedzie. Gin mi powiedziala serduszkowac do niedzieli i ze jak ma byc ciaza to bedzie i tyle. Takze udanego weekendu ja zaraz ide sie kluc. Buziaki dla Was Ewcia spokojnej podrozy i owocnego wyjazdu :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego i radosnego weekendu dla Ciebie i oczywiście trzymam za Was kciuki!
    Gin ma rację, co ma być to będzie..nic wiele nie zmienimy myśleniem o tym więc może trzeba wyłączyć myślenie ;D

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arizona, powodzenia słońce :* i miłego serduszkowania :D

pirelka, aż idę oblookać Twój wykres, bo na miniaturce wygląda mega ciążowo! Hmm może na test jeszcze za wcześnie? Trzymam kciuki :*

Lena, ja zauważam, że u mnie powoli też wszystko zaczyna się sypać, śluz zanika, choć wcześniej był książkowy, z owulką zaczynają się jakieś problemy, choć nigdy ich nie było..ech, szkoda gadać! ;)

oar89jcgzipdaets.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie już mi nie słodź bo tym bardziej się zawiodę :P czuję, że @ za rogiem.. oby przeczucia były błędne a dolegliwości nie wypatrzone.. zatestuję za tydzień w sobotę.
    Co sądzisz o wykresie?

• julita Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwszy cykl intensywnych starań - pudło.
    Działamy dalej.
    Czary Mary, teraz sie uda! ;)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita powodzenia ;)

• Listior Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też dołączam do Was kochane ;) Czy któraś z Was wspomaga się ziołowymi specyfikami na poprawę płodności?

c3a2581f1c5e3fc7c6a4636f7c955229.png
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ