X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik '87 - Zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik '87 - Zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jak po świętach ?

U mnie miło i rodzinnie, dużo spacerowania i straszne zmęczenie a teraz straszny tydzień w pracy mnie czeka, nie wiem jak wytrwam.

Dzisiaj nie wytrzymałam i zrobiłam test i wiadomo, negatywny ale to dopiero 7 dpo więc nie liczyłam na wiele ;)
    Nadal biorę dupka do 26.04 i w ten dzień zrobię kolejny test bo mam też przyjąć dostinex.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 10:40

• Madziulka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczynki,przyłączam się do waszego wątku.Staramy się z mężem już 17cykli,ale niestety na naturalną ciąże nie mamy szans ze względu na słabe nasienie.Podjeliśmy decyzje o in vitro i jesteśmy na etapie badań przygotowawczych.Pozdrawiam Was wszystkie

relgh371ly1mtto9.png
  • ANDI87 Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka ja jestem na etapie oczekiwania mam róznie nie chce si e napalac wiem że zrobilam wszyskto zeby w ta ciaze zajsc:) okaze sie wielkie oczekiwanie na testowanie

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka wrote:
    Witam Was dziewczynki,przyłączam się do waszego wątku.Staramy się z mężem już 17cykli,ale niestety na naturalną ciąże nie mamy szans ze względu na słabe nasienie.Podjeliśmy decyzje o in vitro i jesteśmy na etapie badań przygotowawczych.Pozdrawiam Was wszystkie
    Witamy i trzymamy kciuki ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANDI87 wrote:
    hejka ja jestem na etapie oczekiwania mam róznie nie chce si e napalac wiem że zrobilam wszyskto zeby w ta ciaze zajsc:) okaze sie wielkie oczekiwanie na testowanie
    Podobnie jak u mnie, coś tam czuję ale nie chcę się napalać bo organizm i psychika potrafi sobie sama ciążę wmówić, choć nie powiem mam nadzieję ..

ewcia21k, ANDI87 lubią tę wiadomość

• MADZIA 87 Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki ewka za zyczonka, spoznione ale szczere rowniez ode mnie dla was:) musze powiedziec ze wczoraj robilam test owulacyjny i wyszly dwie mocne kreski troche zwariowalam juz bo jak wczesniej pisalam, bylam u ginekol. w zeszla srode i byl widoczny pecherzyk 13mm w jajniku, starania byly w piatek i sobote. Niedziela mialam luzik poniedzialek tez a we wtorek test owu wlasnie pokazal dwie mocne krski owu, no wiec na wszelki wypadek :P wykorzystalam meza wczoraj i dzis hihihihi szalone to wszytko

ewcia21k lubi tę wiadomość

nasze początki starań ( od listopada 2013)
    3jgxdqk3m228f53m.png
  • MADZIA 87 Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaluje tylko ze od wizyty u ginekologa przestalam mierzyc temp

3jgxdqk3m228f53m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich, równiez jestem rocznik 87.
    Jeszcze nie zaczeliśmy na powaznie sie starac o dziecko bo dopiero 2 miesiące temu odstawiłam pigułki. Ale myslę, że w nastęonym cyklu zaczniemy próbować. Boję, że się łatwo nie będzie bo moje cykle z przed pigułek pozostawiały wiele do życzenia.

;]

• ewcia21k Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Sylwia,będziemy tutaj trzymać kciuki za Ciebie :)
    Napisz coś o sobie :)

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cóż mogę napisać o sobie. Jestem wściekła że dałam się namówić na antykoncepcję hormonalna w ogóle. Dla lekarzy oczywiście zamiast przyjrzec się bliżej problemowi łatwiej jest przepisac pigułki i po temacie. Przestałam brać z przekonania no i oczywiście dlatego, że chcę mieć dzidziusia. Zobaczymy co z tego będzie ;] Nie biorę pigułek drugi cykl ( a brałam chyba 6lat) i tak szczerze mówiąc to co się dzieje z moim organizmem jest dla mnie nowe. Boje się, że wróca znowu cykle bezowulacyjne i w ogóle problemy z miesiączką. Najchętniej już bym zachodziła w ciążę bez odczekania na oczyszczenie....
    Czy faktycznie czekać aż 6 miesięcy czy próbowac już wzcześniej?.. jestem niecierpliwa ;]

• ewcia21k Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem nie zaszkodzi próbować mimo wszystko,a nóż się uda :)

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;]

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, nie wiem, czy to Cię pocieszy, ale nawet regularne, książkowe cykle nie są gwarancją, że uda się szybko zajść w ciążę - ja nigdy nie miałam problemów z owulacją, czy regularnością okresów, a o dzidziusia staramy się już 12 cykl, a widywałam wykresy dziewczyn, które pomimo problemów i rozregulowanych cykli zaskakiwały po kilku miesiącach, więc tu wszystko jest jak na loterii ;-)

oar89jcgzipdaets.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe koleżanki i trzymam za Was kciuki ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby się zgadza.....
    Ale jakośc juz teraz się tym stresuje, bo ten cykl najprawdopodobniej jest bezowulacyjny. Robiłam testy - i niby wykazały zbliżająca się owulację natomiast temperatura i śluz wszystkiemu zaprzeczają.....
    no nic ;]

• MADZIA 87 Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rany boskie, dzis mam taki świąd sutków ze szok, chyba dopatruje sie jakichkolwiek objawow ciązy \:P
    @ ma sie pojawić równo za tydzień ,wiec jestem ciekawa bo to byl jakby cykl kontrolowany przez lekarza. Widzialam ten malutki pecherzyk na monitorku usg i sobie myslalam ty maly no nie rob jaj, w tym cyklu damy rade :) Wali mnie juz dziewczyny chyba co? :P
    Milego dzionka wam zycze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 09:30

arizona 87, ewcia21k lubią tę wiadomość

3jgxdqk3m228f53m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MADZIA 87 wrote:
    rany boskie, dzis mam taki świąd sutków ze szok, chyba dopatruje sie jakichkolwiek objawow ciązy \:P
    @ ma sie pojawić równo za tydzień ,wiec jestem ciekawa bo to byl jakby cykl kontrolowany przez lekarza. Widzialam ten malutki pecherzyk na monitorku usg i sobie myslalam ty maly no nie rob jaj, w tym cyklu damy rade :) Wali mnie juz dziewczyny chyba co? :P
    Milego dzionka wam zycze :)
    Ha mam to samo, szukam sobie chyba objawów ciąży na siłę, a planowo też mam dostać za tydzień @.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Ja mam teraz M i kompletnie nie mam czasu :-) Madzia 87 3mam kciuki. Ja dzis wieczorem ide do gina obejrzyc pecherzyki po clo- az tak zle z nim nie bylo. Dam znac co i jak pozniej. Pozdrawiam i witam nowe dziewczyny

• MADZIA 87 Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka no to musimy dac rade :) Arizona 87 nie dziekuje zawczasu, tak cichutko sobie mysle ze kwiecien ma byc owocny :) duzo zajaczkow lata wokol mojego domku to moze bedzie prezencik :)

arizona 87 lubi tę wiadomość

3jgxdqk3m228f53m.png
  • ANDI87 Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka

własnie tak jet ze co miesiac mam objawy ciąży a potem @ a czasem nawet sobie sama psycha okres przesuwam

Mnie zostały tylko 4 dni do testowania przygarniam kciuki

‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ