Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik '87 - Zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik '87 - Zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Ja nigdy nia miałam przed i 4dni to troche duzo, dlatego pytam bo zgłupialam :) :D
    faktycznie długo... jak będziesz u ginekologa to mu wspomnij o tym.

• Jagah Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila- 4 dni to długo, nie widzę wykresu, a temp moglaby wskazać czy progesteron potrzebuje wsparcia :) Miło ze strony stomatologa :) to właśnie sprawia, że ludzie nabierają zaufania do lekarzy, zwłaszcza dentystów ;)

U mnie wielkie oczekiwania na @ i jednocześnie wizyte u lekarza ;) Rany mnie swedza to dobrze, skóra się ładnie goi :)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila powodzenia w nowym cyklu :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mierze temperatury, jedynie sluz i testy owulacjne takze moj wykres nic by nie pokazał. Jak @ sie pojawi tak jak powinna zaczne odliczanie najpierw badania ktore uzgodniłam telefonicznie z ginem później monitoring owulacji i omówienie calej reszty, najprawdopodobniej około 22dc zrobię progesteron bo teraz wg gina teraz nie ma sensu.
    Wydaje mi sie ze tak długie plamienia moga oznaczac jak piszecie problem z progesteronem.

Jagah super ze wszystko idzie ku dobremu :) Kiedy masz wizyte u gina?

werni dziękuje, przyda sie :*

Wiecie moze co z reszta dziewczyn?
    Szara Mysza, Ania-nowa, Sosenka, Aaneta,_Anetttt_,daktylek...jesli kogos pominęłam to przepraszam, co u Was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 19:18

werni lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • mikka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, moge dołączyć?
    Staramy sie z mężem o rodzenstwo dla naszej 5-cio latki od lipca 2015. Najpierw ciąża biochemiczna, potem udało się ale w 13 tyg ciąży serduszko naszego amleństwa przestało bić...To co potem juz ominę bo to traumatyczne wspomnienia, ale od tego czasu borykam się z problemami zdrowtnymi, ciagle cos mi dolega, przez 4 miesiące czekałam na diagnoze co z moim endometrium, bo obraz byl podejrzany, właśnie dowiedzialam się ze jest ok, ale na kontroli u innego gin padło podejrzenie polipa endometrialnego...czekam teraz na @ i znów kontrol.. Zaliczyłam już także usg jamy brzusznej-podejrzenie kamienia (miałam kilka lat temu w moczowodzie i teraz co roku kontrole), usg tarczycy - mała pojemność 6 ml, ale wszelkie parametry (tsh, ft3. ft4 i antyTpo Tg w porzadku). Biorę żelazo i wit.b12 bo miałam niedobór. Czekam na wizytę u onkologa (mam guzka w piersi ktorego muszę kontrolowac) i aż na samą myśl to mi niedobrze ze strachu... Mimo, że jestem pełna obaw to chciałabym znów starc się o maleństwo, no ale z przyczyn-moich- zdrowotnych narazie nie możemy....Nie mierzę już temp ani sluzu-przed lipcem ubiegłego roku robiłam to przez ponad 7 ms, ale odpuściłam po #- nie mam do tego głowy...
    No to się przedstawiłam... :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 21:05

"Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa, żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować. Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń, złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń (...)".
    Jan Paweł II
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka - witaj :) sporo sie tego nazbieralo u Ciebie, ale skoro podejmujesz kolejne staranie to znaczy, ze haslo: co Cie nie zabije to Cie wzmocni - jest calkiem sluszne ;)

Kamila - sluz i testy owulacyjne to juz COS ;) jak wpiszesz wszystkie odczucia plus te dwa sposoby rozpoznania plodnosci to OF wyznaczy Ci wykres, przerywana linia, ale jednak ;) Monitoring owulacji to jest cud, miod i malina - bedzie git :D

Owieczqa lubi tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka Witaj, rozgość sie ;) Mam nadzieje ze juz wszytko bedzie dobrze :) zgadzam sie z Jagah.

Jagah narazie dalej czekam az plamienie ustanie i @ sie rozkręci, dzis mam skurcze moze jutro juz bedzie...i znow czekanie, liczenie itp, itd ...:(

A jak Ty sie czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 19:36

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko dobrze, tez czekam na @ ;) A wizyta 12 kwietnia. W tym miesiacu czekam na kazdy wtorek, tak sie harmonogram zajec ulozyl: najpierw ginekolog, kontrola lekarza firmowego i dermatolog, co tydzien jakies newsy :D
    A w maju na urlop do PL, odliczam dni :)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dawno nie pisalam. Co u mnie? prawdopodobnie cykl bezowulacyjny,wiec na nic nie licze. @ powinna byc niedługo i zaczaczne 9 cykl.

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj poznym wieczorem @ sie rozkrecila Wreszcie :D
    Ania-nowa skad wiesz ze cykl bezowulacyjny? Ja bede szla 13dc do gina niech spojrzy co sie tam dzieje jutro jade tez na badania krwi.

Jagah ja w maju tez planuje urlopik :) ale jeszcze nie wiem gdzie :D :)

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robilam testy owulacyjne i same negatywy. Jeden"prawie" był pozytywny,ale na nastepny dzien juz byla ledwo widoczna kreska.

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej jestem :) i śle wiruski

Kamila ;), Owieczqa lubią tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 Witaj, juz 13tc jak to szybko leci, Jak cie czujesz? mialas badania prenatalne?

Ania-nowa, a moze wadliwy test? albo to "prawie" to byla owulka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 19:10

Ania-nowa lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No może,zobaczymy..

• mikka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez 7 ms mierzylam temp i śluz, potem doszly tez testy owulacyjne i powiem wam, ze nie zawsze wychodzily mi pozytywne, ba nawet w tym cyklu w ktorym zaszlam w ciąże nie wyszly mi pozytywne, a jednak jajeczko sie zaplodnilo :) szkoda, że trwalo to tylko 13 tyg..ale tego juz nie zmienię... :(

"Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa, żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować. Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń, złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń (...)".
    Jan Paweł II
  • Alexiaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj mikka :-) przytulam,wiem co czujesz :-(

Kamila dobrze,ze @ wresZcie sie rozkręciła, zaczęłaś nowy cykl ,kolejna owulka i może to będzie ten szczęśliwy :-)

Dea dziękujemy za wiruski :-) przydają nam sie tu baaardzo :-)
    Ania-nowa nieraz udaje sie w najmniej spodziewanym momencie :-)

Ja tez czekam na @ dziś 25 dc i chce juz zacząć nowy cykl...

rfxgvfxmlhof5yo3.png
    km5stv73t4xzfb4j.png
    ......
    Moje bliźniaczki Liwia <3 :-* i Adrianna (35 tc [*] :-( Nasz Aniołek...) - Z miłości powstałaś miłością pozostaniesz ... ;-( Dozobaczenia córeczko ...

• KAJKA177 Debiutantka

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołaczam do Was, w tym miesiącu zaczynamy starania o pierwszą fasolkę;)

Owieczqa, Jagah lubią tę wiadomość

Kajka
  • Owieczqa Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj KAJKA! Trzymam kciuki za Twoje starania :)

Dea, oby tylko takie wiruski nas zarażały :D

Dziewczynki, ja leżę w wannie i się relaksuje :) Podoba mi się ten cykl, bo się wyluzowałam, jakoś na nic się nie nastawiłam i cieszę się sexem :P
    Wiosna nadeszła, więc mocno trzymam kciukasy za nas wszystkie <3 :*

Alexia, a ten cykl? To dopiero 25d, wszystko się może zdarzyć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 11:57

34bw9jcgm80ieq8u.png
    PKXvvWz.jpgPKXvp1.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj KAJKA177 fajnie ze dołączyłaś ;)

Dzis zrobiłam prolaktynę, fsh, tsh, ft4, ft3 i glukoze. Specjalnie maż mnie zawoził miasto obok bo ponoć najlepiej zrobic w 3dc te badania. Ale podziwiam go ze miał sile po nooce i wypadku w pracy. Wyniki w poniedziałek oby wyszly pozytywnie.

Miłego weekendu laseczki ;)

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexiaa to idziemy równo u mnie 26dc.A powiem Wam że dzisiaj spędziłam czas z 3 ciezarnymi,licze ze nabralam wiruskow.

Kamila ;) lubi tę wiadomość

‹‹ 219 220 221 222 223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ