X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik '87 - Zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik '87 - Zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • Alexiaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah powodzenia na zabiegu ,trzymam kciuki :-)
    Jak zdrówko córci ?

Ja tez pomyśle o tym żelu od nowego cyklu,dziś mam 15dc i chyba juz po owu,śluz juz niepłodny rano miałam pozytywny test owu,pierwsza była mocniejsza od drugiej,wczoraj jeszcze tak nie było wieczorem.Rano po 6 zdążyłam męża wymęczyć :-D hihi ,tylko ten śluz mnie zastanawia czemu go tak mało,a kiedyś to aż sie lało ...hmm

rfxgvfxmlhof5yo3.png
    km5stv73t4xzfb4j.png
    ......
    Moje bliźniaczki Liwia <3 :-* i Adrianna (35 tc [*] :-( Nasz Aniołek...) - Z miłości powstałaś miłością pozostaniesz ... ;-( Dozobaczenia córeczko ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    Dzwonili ze szpitala, w czwartek na 7:30 do badań, o 10-zabieg ;)
    Powodzenia! :)

Alexiaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lunka87 wrote:
    Dziewczyny stosowała któraś conceive plus ???
    ja stosuję :) jest bardzo pomocny przy <3 po owulacji gdy panuje susza :P

Alexiaa, lunka87 lubią tę wiadomość

• Alexiaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila i Magda a żel gdzie zamawialyscie :-) ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 11:09

rfxgvfxmlhof5yo3.png
    km5stv73t4xzfb4j.png
    ......
    Moje bliźniaczki Liwia <3 :-* i Adrianna (35 tc [*] :-( Nasz Aniołek...) - Z miłości powstałaś miłością pozostaniesz ... ;-( Dozobaczenia córeczko ...

• lunka87 Koleżanka

Wysłany: 31 marca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexia - ja zamawiałam żel na sklepstarania - zamówiłam we wtorek wieczorem, dziś rano już był :) w weekend próbujemy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexia ja zamawiałam na allegro :-)

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam razem z innymi produktami w aptece internetowej, ceny sa niższe niz w aptece i wysyłka szybka ;) http://www.aptekagemini.pl/, link z żelem ;) http://www.aptekagemini.pl/search?st_search%5Bsearch%5D=conceive+plus&st_search%5Band_search%5D=1&st_search%5Bdetail%5D=

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Alexiaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za tak wiele przydatnych źródeł :-D czekam do @ i zamawiam :-) to próbujcie próbujcie i fasolkujcie ,jak Wam wszystkim teraz sie uda dzięki żelowi to chyba 2opakowania zamowie :-P

Owieczqa lubi tę wiadomość

rfxgvfxmlhof5yo3.png
    km5stv73t4xzfb4j.png
    ......

• lunka87 Koleżanka

Wysłany: 31 marca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexia to na dwa opakowania to może jakas promocja bedzie. Na sklepstarania.pl gdzie zamawialam jest promocja na ten w większym opakowaniu :)

• Owieczqa Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :) Wróciłam do mojej mega absorbującej pracy i zaginęłam w akcji. Ja zaczęłam nowy cykl. @ przyszła sama, choć gin mówił bym i tak wzięła Duphaston, by uregulować @. Sama nie wiem, czy będziemy w tym miesiącu nadal starać się o maleństwo, czy zaczekamy do września (wtedy powinnam dostać kolejną umowę). Tak czy siak u nas teraz bez spiny :) A co u Was? Jak po świętach? Ciekawe jak tam Jagah <3

34bw9jcgm80ieq8u.png
    PKXvvWz.jpgPKXvp1.png
  • Alexiaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki lunka87 sprawdzę tam :-)
    No wlasnie ciekawe jak tam Jagah ? :-)

Owieczqa powiem Ci,ze ja juz tez powoli odpuszczam,bo juz jestem bardzo zmęczona tymi staraniami-psychicznie ,za długo
    To sie juz ciągnie od stycznia 2015 :-/ juz nawet nie mam nadziei,ze sie uda,a córcia tak
    Chce siostrzyczkę,jedna ma,ale w niebie :-( tak bym chciała zeby nie była sama i miała sie z kim bawić :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 11:10

rfxgvfxmlhof5yo3.png
    km5stv73t4xzfb4j.png
    ......

• werni Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexia zaciazysz zobaczysz :) jak my wszystkie.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzieki za kciuki i mysli <3 Robie kopiuj-wklej z notatek :)

Dzien zabiegu - laparoskopia + HSG

Rano wstawilam sie do szpitala, gdzie mialam podpisane lozko, przygotowana pizamke i kubeczek pelny magicznych tabletek (przeciwbolowe, uspokajajace). Slabo posluguje sie jezykiem holenderskim, dlatego lekarze zezwolili, aby Maz towarzyszyl mi az do zasniecia na sali operacyjnej. Anestezjolog powiedzial 'slodkich snow', i obudzilam sie prawie 3h pozniej.
    Po operacji, podano mi kroplowki wzmacniajace, ze wzgledu na przedluzenie sie zabiegu i niska wage ciala. Musialam szybko sie zregenerowac, mila pielegniarka przyniosla dla mnie poczestunek, czyli krakersy, slodki piernik i ciepla herbata (pychotka!)

I teraz najwazniejsze - po 2h - mialam spotkanie z lekarzem - jajowody sa drozne, torbiel zostala usunieta, byla skomplikowanie zrosnieta z jajnikiem, ale Doktor sam byl z siebie zadowolony, ze udalo sie wszystko odciac bez szkody dla prawego jajnika. Niestety, endometrioza jest bardzo zaawansowana (nie okreslil stopnia), a zabieg przedluzyli, zeby usunac i wypalic jak najwiecej tych najwiekszych stanow zapalnych. Dodal rowniez, ze jajniki pokryte sa brazowym sluzem i sa obnizone, co tez utrudnialo zajscie w ciaze. Na wizycie kontrolnej przedstawi mi plan leczenia, gdyz sklania sie do zastosowania zastrzykow, ktore pozwola jeszcze dokladniej oczyscic jajniki i usunac reszte ognisk endo..

Mialam rowniez probe chodzenia, ktora zdalam i dzieki temu wypisali mnie do domu w dniu zabiegu. Poza tym, dostalam rowniez zimnego loda do zjedzenia, zeby cukier mi podskoczyl i duzo slow otuchy i powodzenia od personelu :)

Dzien po zabiegu:

Czuje sie bardzo dobrze, chodze duzo i jednoczesnie robie czeste przerwy na odpoczynek. Najbardziej dokucza mi rana w pepku. Dwie pozostale rany sa mniej wrazliwe. Szwy sa rozpuszczalne. Co ciekawe, po zabiegu bola mnie ramiona - a pielegniarka w szpitalu wytlumaczyla, ze nerwy w okolicach pepka koncza sie w gornej partii klatki, stad taki ucisk i dyskomfort.

Nie jestem w zadnym przypadku przekonana do podjecia kuracji hormonalnej, tzw. sztucznej menopauzy. Lekarz wspomnial o kuracji 3-6 miesiecy, w zaleznosci jak organizm szybko zareaguje na wydalanie tych brazowych brudow z jajnikow. Wizyte mam 12 kwietnia, wtedy bedziemy obgadywac szczegoly. Boje sie hormonow, tych psychicznych zjazdow i tycia. Ale jeszcze bardziej przeraza mnie szybki nawrot choroby i kolejne nieudane proby zaciazenia, takze jestem troche w rozterce.

Mimo wszystko, jestem zadowolona z zabiegu, z obslugi oraz jakosci. Dziekuje lekarzom i calemu personelowi za dobra i fachowa robote. Dla mojego Meza nalezy sie zloty medal, za bycie przy mnie i pomaganie, za caloksztalt <3

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah super wieści! :)

• werni Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ze jesteś zadowolona z zabiegu i że mąż Ci pomagał. :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Owieczqa Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah, rewelacja, będzie dobrze. Całe szczęście, że nie musisz się leczyć w PL. Przykro mi to pisać, ale taka jest prawda.

Alexia, ja też chyba najbardziej pragnę maleństwa, ze względu na Tobisia. Z Tobiaszem cyknęła w 1cyklu. Teraz tylko 2 cykle próbowaliśmy i okazało się, że bakterie pokrzyżowały nam plany. Wiem, że łatwo mi mówić, bo staracie się znacznie dłużej, ale mamy jeszcze małe dzieci i młode babeczki z nas :) Jeszcze damy radę! Mimo wszystko zegar biologiczny jest po naszej stronie <3 :*

34bw9jcgm80ieq8u.png
    PKXvvWz.jpgPKXvp1.png
  • Alexiaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni dzięki :-* tak masz racje wszystkie zaciążymy,przecież nie może byc inaczej :-D
    Jagah super,ze taka miałaś opiekę profesjonalna ,w Polsce niestety nie zawsze tak jest :-/ to dochodz szybko do siebie Kochana i zaczynajcie staranka ,po zabiegu to na pewno szybko zaskoczysz :-D

Owieczqa Ty szczęściaro w pierwszym cyklu jej jak ja zazdroszczę ,jak komuś za 1razem sie udaje :-D
    My o pierwsza ciąże rok sie staraliśmy tez długo,ale teraz to juz przesada ...:-/ myslalam,ze z drugim łatwiej pójdzie ,a tak ogólnie to wszystko u mnie ok tylko teraz ta prolaktyna wyszła może to jest przeszkoda ...
    Tak masz racje zegar biologiczny jest jak najbardziej po naszej stronie :-)

Owieczqa, werni lubią tę wiadomość

rfxgvfxmlhof5yo3.png
    km5stv73t4xzfb4j.png
    ......

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jogah super!:)

• Owieczqa Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexia, na pewno ok, bo przecież jedna ciąża już za Tobą ;)
    Ja sama nie wiem, jak to będzie w tym cyklu. Niech się dzieje samo. Robota przyjemna, więc zobaczymy :D

34bw9jcgm80ieq8u.png
    PKXvvWz.jpgPKXvp1.png
  • lunka87 Koleżanka

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah - widze że bardzo dobre wieści:)

Dziewczyny ja coś tracę nadzieję:( , sama nie wiem co robić. Staramy się i nic na razie a tu byc może perspektywa zmiany pracy i jestem całkowicie zagubiona teraz:(

‹‹ 217 218 219 220 221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ