Rocznik '87 - Zapraszam :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jagah powodzenia na zabiegu ,trzymam kciuki
Jak zdrówko córci ?
Ja tez pomyśle o tym żelu od nowego cyklu,dziś mam 15dc i chyba juz po owu,śluz juz niepłodny rano miałam pozytywny test owu,pierwsza była mocniejsza od drugiej,wczoraj jeszcze tak nie było wieczorem.Rano po 6 zdążyłam męża wymęczyć hihi ,tylko ten śluz mnie zastanawia czemu go tak mało,a kiedyś to aż sie lało ...hmm
......
Moje bliźniaczki Liwia :-* i Adrianna (35 tc [*] Nasz Aniołek...) - Z miłości powstałaś miłością pozostaniesz ... ;-( Dozobaczenia córeczko ...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kamila i Magda a żel gdzie zamawialyscie ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 11:09
......
Moje bliźniaczki Liwia :-* i Adrianna (35 tc [*] Nasz Aniołek...) - Z miłości powstałaś miłością pozostaniesz ... ;-( Dozobaczenia córeczko ...
-
nick nieaktualny
-
Ja zamówiłam razem z innymi produktami w aptece internetowej, ceny sa niższe niz w aptece i wysyłka szybka http://www.aptekagemini.pl/, link z żelem http://www.aptekagemini.pl/search?st_search%5Bsearch%5D=conceive+plus&st_search%5Band_search%5D=1&st_search%5Bdetail%5D=
-
Dzieki dziewczyny za tak wiele przydatnych źródeł czekam do @ i zamawiam to próbujcie próbujcie i fasolkujcie ,jak Wam wszystkim teraz sie uda dzięki żelowi to chyba 2opakowania zamowie
Owieczqa lubi tę wiadomość
......
-
Cześć dziewczynki Wróciłam do mojej mega absorbującej pracy i zaginęłam w akcji. Ja zaczęłam nowy cykl. @ przyszła sama, choć gin mówił bym i tak wzięła Duphaston, by uregulować @. Sama nie wiem, czy będziemy w tym miesiącu nadal starać się o maleństwo, czy zaczekamy do września (wtedy powinnam dostać kolejną umowę). Tak czy siak u nas teraz bez spiny A co u Was? Jak po świętach? Ciekawe jak tam Jagah
-
Dzieki lunka87 sprawdzę tam
No wlasnie ciekawe jak tam Jagah ?
Owieczqa powiem Ci,ze ja juz tez powoli odpuszczam,bo juz jestem bardzo zmęczona tymi staraniami-psychicznie ,za długo
To sie juz ciągnie od stycznia 2015 juz nawet nie mam nadziei,ze sie uda,a córcia tak
Chce siostrzyczkę,jedna ma,ale w niebie tak bym chciała zeby nie była sama i miała sie z kim bawićWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 11:10
......
-
Dziewczyny, dzieki za kciuki i mysli Robie kopiuj-wklej z notatek
Dzien zabiegu - laparoskopia + HSG
Rano wstawilam sie do szpitala, gdzie mialam podpisane lozko, przygotowana pizamke i kubeczek pelny magicznych tabletek (przeciwbolowe, uspokajajace). Slabo posluguje sie jezykiem holenderskim, dlatego lekarze zezwolili, aby Maz towarzyszyl mi az do zasniecia na sali operacyjnej. Anestezjolog powiedzial 'slodkich snow', i obudzilam sie prawie 3h pozniej.
Po operacji, podano mi kroplowki wzmacniajace, ze wzgledu na przedluzenie sie zabiegu i niska wage ciala. Musialam szybko sie zregenerowac, mila pielegniarka przyniosla dla mnie poczestunek, czyli krakersy, slodki piernik i ciepla herbata (pychotka!)
I teraz najwazniejsze - po 2h - mialam spotkanie z lekarzem - jajowody sa drozne, torbiel zostala usunieta, byla skomplikowanie zrosnieta z jajnikiem, ale Doktor sam byl z siebie zadowolony, ze udalo sie wszystko odciac bez szkody dla prawego jajnika. Niestety, endometrioza jest bardzo zaawansowana (nie okreslil stopnia), a zabieg przedluzyli, zeby usunac i wypalic jak najwiecej tych najwiekszych stanow zapalnych. Dodal rowniez, ze jajniki pokryte sa brazowym sluzem i sa obnizone, co tez utrudnialo zajscie w ciaze. Na wizycie kontrolnej przedstawi mi plan leczenia, gdyz sklania sie do zastosowania zastrzykow, ktore pozwola jeszcze dokladniej oczyscic jajniki i usunac reszte ognisk endo..
Mialam rowniez probe chodzenia, ktora zdalam i dzieki temu wypisali mnie do domu w dniu zabiegu. Poza tym, dostalam rowniez zimnego loda do zjedzenia, zeby cukier mi podskoczyl i duzo slow otuchy i powodzenia od personelu
Dzien po zabiegu:
Czuje sie bardzo dobrze, chodze duzo i jednoczesnie robie czeste przerwy na odpoczynek. Najbardziej dokucza mi rana w pepku. Dwie pozostale rany sa mniej wrazliwe. Szwy sa rozpuszczalne. Co ciekawe, po zabiegu bola mnie ramiona - a pielegniarka w szpitalu wytlumaczyla, ze nerwy w okolicach pepka koncza sie w gornej partii klatki, stad taki ucisk i dyskomfort.
Nie jestem w zadnym przypadku przekonana do podjecia kuracji hormonalnej, tzw. sztucznej menopauzy. Lekarz wspomnial o kuracji 3-6 miesiecy, w zaleznosci jak organizm szybko zareaguje na wydalanie tych brazowych brudow z jajnikow. Wizyte mam 12 kwietnia, wtedy bedziemy obgadywac szczegoly. Boje sie hormonow, tych psychicznych zjazdow i tycia. Ale jeszcze bardziej przeraza mnie szybki nawrot choroby i kolejne nieudane proby zaciazenia, takze jestem troche w rozterce.
Mimo wszystko, jestem zadowolona z zabiegu, z obslugi oraz jakosci. Dziekuje lekarzom i calemu personelowi za dobra i fachowa robote. Dla mojego Meza nalezy sie zloty medal, za bycie przy mnie i pomaganie, za caloksztaltAlexiaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jagah, rewelacja, będzie dobrze. Całe szczęście, że nie musisz się leczyć w PL. Przykro mi to pisać, ale taka jest prawda.
Alexia, ja też chyba najbardziej pragnę maleństwa, ze względu na Tobisia. Z Tobiaszem cyknęła w 1cyklu. Teraz tylko 2 cykle próbowaliśmy i okazało się, że bakterie pokrzyżowały nam plany. Wiem, że łatwo mi mówić, bo staracie się znacznie dłużej, ale mamy jeszcze małe dzieci i młode babeczki z nas Jeszcze damy radę! Mimo wszystko zegar biologiczny jest po naszej stronie :*Alexiaa lubi tę wiadomość
-
Werni dzięki :-* tak masz racje wszystkie zaciążymy,przecież nie może byc inaczej
Jagah super,ze taka miałaś opiekę profesjonalna ,w Polsce niestety nie zawsze tak jest to dochodz szybko do siebie Kochana i zaczynajcie staranka ,po zabiegu to na pewno szybko zaskoczysz
Owieczqa Ty szczęściaro w pierwszym cyklu jej jak ja zazdroszczę ,jak komuś za 1razem sie udaje
My o pierwsza ciąże rok sie staraliśmy tez długo,ale teraz to juz przesada ... myslalam,ze z drugim łatwiej pójdzie ,a tak ogólnie to wszystko u mnie ok tylko teraz ta prolaktyna wyszła może to jest przeszkoda ...
Tak masz racje zegar biologiczny jest jak najbardziej po naszej stronieOwieczqa, werni lubią tę wiadomość
......
-
nick nieaktualny