X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik '87 - Zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik '87 - Zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lunka87 wrote:
    Magda87 - mam nadzieję, że obie się pozytywnie zaskoczymy :)
    Kamila ;) wrote:
    Magda87 oby te świeta były pełne łez radości, mam nadzieje na wasze dwie kreseczki :)
    :*
    Biorę się za porządki w kuchni i obiad :)

• Owieczqa Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za gratulacje <3
    Byłam u rodzinnej. Prawdopodobnie mam w organizmie jakąś infekcję bakteryjną. Stąd te moje wszystkie objawy i totalne osłabienie. Dostałam antybiotyk i zobaczymy :/ Jutro wizyta u gina. Oby tak nic nie znalazł.

Dziewczyny trzymam mocno kciuki, bo widzę, że wiele z Was jest prze D wyczekiwanym terminem ;)
    Madzia, oby było zielono ;)
    Co do przedszkola u nas też w niektórych przedszkolach po 5, 8miejsc. Tam gdzie się staraliśmy tworzą grupę, więc 25miejc było. Cieszę się, że się dostał.

34bw9jcgm80ieq8u.png
    PKXvvWz.jpgPKXvp1.png
  • Szara Mysza Nowa

Wysłany: 23 marca 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka trzymam mocno kciuki żeby się udało :)

Dziewczyny możecie polecić jakieś sprawdzone- ziołowe leki na nerwy? Takie, które można brać starając się o dziecko. Niby nowy rok to tylko data i nic się nie zmienia ale ja w styczniu się załamałam totalnie, że kolejny cały rok miną bezowocnie i obecnie podnoszę się z kryzysu i tak sobie pomyślałam, że może jakieś uspokajające ziołowe leki nie były by takie złe...

Jagha my jesteśmy na etapie kupna domku i to dopiero jest trudna decyzja i do tego ciągle zadaje sobie pytanie po co nam dom dla dwóch osób i kota? :(

• Jagah Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara Mysza- spoko, kupno domu przerabialismy 2 lata temu ;) Zawsze jak człowiek ma przed sobą większą inwestycje to jest szał emocji ;)
    Poza tym musisz uwierzyć w Wasze szczęście, dzis jesteście Wy i kot, przyjdzie czas, że rodzina się powiekszy, badz dobrej myśli :* Długo się staracie?

Kamila - samochód to jakiś większy, skoda fabia kombi albo renault scenic, zobaczymy co dobrego wyszukamy :) Żeby tylko zmieściła sie czworka w środku i bagaże :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 21:46

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • lunka87 Koleżanka

Wysłany: 23 marca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara Mysza ja przy moich nerwach i stresach (szczególnie w pracy :( ) to pije melisę i pani w aptece dała mi nervomix control

• Alexiaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owieczqa to trzymam kciuki zeby antybiotyk zadziałał i u gina było ok ;-)

Szara Mysza ja tez walczę z nerwica juz pare lat,raz jest lepiej raz gorzej ,miałam juz rożne stany,najgorsze były drętwienia rąk i nóg,oraz miejscowy paraliż jednej strony ciała,który puszczał co jakiś czas:-/
    Z ziołowych to nic mi nie pomagało ,jedynie melissa do picia ;-) a w mocnych stanach to mam zomiren i nieraz sobie zapodam i puszcza.
    Nie martw sie uda Wam sie ,ja przy pierwszych staraniach po 10 miesiącach tez miałam takie myśli,a po 12stu juz byłam w ciąży :-)

Jagah ile sie juz staracie o drugie ?
    Byłam dziś u gina i dostałam parodel na obniżenie prolaktyny.

rfxgvfxmlhof5yo3.png
    km5stv73t4xzfb4j.png
    ......
    Moje bliźniaczki Liwia <3 :-* i Adrianna (35 tc [*] :-( Nasz Aniołek...) - Z miłości powstałaś miłością pozostaniesz ... ;-( Dozobaczenia córeczko ...

• Jagah Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexiaa - starania od stycznia 2015 z wykresami, wczesniej było kilka spontanicznych cyklow. Teraz po zabiegu zacznę 13cs :)

W trakcie starań najpierw wyszła niedoczynność tarczycy, potem torbiel i endometrioza. Teraz w badaniach wyszła prolaktyna na granicy normy, ale ginekolog twierdzi, że organizm po laparo- wróci na dobre tory. Spoko, będę to bacznie sprawdzać ;)

Najważniejsze to wierzyć w powodzenie starań, a szczęście w końcu przyjdzie :)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Owieczqa Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexiaa wrote:
    Owieczqa to trzymam kciuki zeby antybiotyk zadziałał i u gina było ok ;-)
    Alexia, dzięki. Kciuki się przydały, bo u gina wszystko w porządku :) Co prawda, na wynik cytologii muszę jeszcze poczekać.
    Dziewczynki mam do Was pytanie. Sądzą po moich objawach, wiele osób sugeruje mi badanie tarczycy. Gin też mi to powiedział i zdziwił się, że rodzinna bez żadnych badań od razu dała mi antybiotyk i stwierdziła bakterie.
    Czy osłabienie, mdłości, spadek wagi i kołatanie serca może być wg Was spowodowane tarczycą? Miesiączki nadal nie mam, dostałam Duphaston. A rodzinna w końcu mnie na to tsh nie skierowała. Zrobię więc prywatnie. Wiecie może ile kosztuje takie badanie?

34bw9jcgm80ieq8u.png
    PKXvvWz.jpgPKXvp1.png
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owieczqa wrote:
    Alexia, dzięki. Kciuki się przydały, bo u gina wszystko w porządku :) Co prawda, na wynik cytologii muszę jeszcze poczekać.
    Dziewczynki mam do Was pytanie. Sądzą po moich objawach, wiele osób sugeruje mi badanie tarczycy. Gin też mi to powiedział i zdziwił się, że rodzinna bez żadnych badań od razu dała mi antybiotyk i stwierdziła bakterie.
    Czy osłabienie, mdłości, spadek wagi i kołatanie serca może być wg Was spowodowane tarczycą? Miesiączki nadal nie mam, dostałam Duphaston. A rodzinna w końcu mnie na to tsh nie skierowała. Zrobię więc prywatnie. Wiecie może ile kosztuje takie badanie?
    Najlepiej zrób komplet czyli sh,ft3 i ft4,koszt około 40zł.

• Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tsh nie sh,pomyłka;)

• Jagah Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owieczqa - pelny zakres tarczycy: TSH, FT3, FT4 oraz antyTPO, antyTG.
    W moim laboratorium ceny wahaja sie miedzy 25-35zl za jedno badanie. Niestety, zawsze cos wiecej dorzuce, np. prolaktyne, i wychodzi piekna sumka :/

A jeszcze napisze, ze w mojej rodzinie nikt nie ma problemow z tarczyca. Oczywiscie kazda z kobiet inaczej przechodzila ciaze, a tylko ja - mialam mdlosci i wymioty do 6 miesiaca, i po porodzie szybki spadek wagi, jak i wlosow ;) Czulam sie ciagle zmeczona, senna i mialam okropnie sucha skore. Na usg wyszla mala tarczyca, leki i po 6tyg - bylam jak nowonarodzona ;)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • lunka87 Koleżanka

Wysłany: 24 marca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po ciężkich dwóch dniach w pracy w końcu spokój

Chyba mi się coś na tym teście przewidziało :( klapa, dziś temperatura poleciała w dół

U mnie TSH to w granicach 50zł niestety więc widzę, że u Ciebie Jagah to całkiem przystępnie cenowo

• sosenka Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widać, że Święta tuż tuż, bo przestój na forum :). Życzę Wszystkim Wam wesołych, rodzinnych Świąt :).

lunka87, jak dzisiaj? Trzymam kciuki.

Jagah, widzę, że prawie taki sam zestaw mamy, tarczyca, torbiel i endometrioza. Ja właśnie wczoraj odebrałam wyniki histopatologiczne i potwierdzony potworniak i endometrioza macicy mniejszej. Ty masz przewagę, bo masz już maluszka jednego <3

Owieczqa, zdrówka!

Kamila ;) lubi tę wiadomość

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wytłumaczcie mi proszę o co u Was chodzi z torbielem, ja mialam pojawił sie po pierwszej @ po łyżeczkowaniu, po lekach pękł. Odnośnie endometriozy ja można stwierdzić tylko przy Laparoskopi?

Czy u Was także pojawia sie ból w podbrzuszu i jajnika u mnie aktualnie lewego po owulacji?

Ja również życzę Wam Spokojnych i pogodnych Świąt Wielkanocnych pełnych miłości i nadziei, niech zajączek przyniesie Nam wymarzony prezent :)

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Owieczqa Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zapłaciłam za samo tsh 23zł. Tarczyca ok wynik 1,380, więc ok. Ale chyba jednak ta moja rodzinna chyba miała rację, bo antybiotyk działa. Zaczynam wracać do żywych ;) Gin stwierdził, że przy takich ekscesach w organiźmie nie dziwne, że nie zaszła w ciążę. Dziewczyny, idę poczytać Wasze wykresy. Mocno trzymam za Was kciuki <3

34bw9jcgm80ieq8u.png
    PKXvvWz.jpgPKXvp1.png
  • sosenka Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila, różne są rodzaje torbieli. Moja akurat wytworzyła się już jak byłam w brzuchy mamy, komórka zabłądziła i źle się osadziła. A później jakiś czynnik spowodował, że zaczęła rosnąć. Potworniak, torbiel skórzasta, teratoma usuwalna jest tylko operacyjnie. Hormony na nią nie działają.

A jeśli chodzi o endometriozę, to wydaję mi się, że tylko laparoskopowo, chociaż może zależy czego to endometrioza. Bo ostatnio koleżanka mi opowiadała, że jakiś dr u innej stwierdził endometriozę przy zwykłym badaniu. Nie wiem, nie znam się.

A jeśli chodzi i jajniki, to też tak mam :), do okresu mnie pobolewa.

Owieczqa, ale ładny wynik! dobrze, że zdrowiejesz <3

• Alexiaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah to u mnie tez starania od stycznia 2015 r.w tym 6 cykli przerwy na badania i oczekiwanie za wynikami ( na bakterie i Hpv czekałam 3 miechy ) wszystkie wyszły dobrze.Teraz rozpoczynamy 11cykl starań za 2 dni powinna byc owu :-) od wczoraj biorę lek na zbicie prolaktyny ,ciekawe po jakim okresie zacznie działać ... O pierwsza ciąże staraliśmy sie rok ,nie wiem czemu tak długo,jak wyluzowalam,wyleczyłam bakterie coli i nie miałam stresów to sie udało :-D

Lunka87 i jak dzisiaj ? @ przyszła czy jeszcze nie ?

Owieczq jak najbardziej zrób tarczyce,moja mama tez takie objawy miała i okazała sie zaawansowana tarczyca i odrazu miała operacje ...

Sosenka który dzień cyklu masz jestes przed owu czy juz po i przezywasz najgorszy etap cyklu czyli czekanie :-/ ? Przynajmniej ja nie cierpię tego czasu ;-)

Kamila ja tez mam zawsze ból jajnika i w podbrzuszu i to mocny a torbieli obecnie nie mam ,wiec tak juz po prostu nieraz jest :-)gin mój mówi ze nie ma co sie tym przejmować :-)

rfxgvfxmlhof5yo3.png
    km5stv73t4xzfb4j.png
    ......
    Moje bliźniaczki Liwia <3 :-* i Adrianna (35 tc [*] :-( Nasz Aniołek...) - Z miłości powstałaś miłością pozostaniesz ... ;-( Dozobaczenia córeczko ...

• lunka87 Koleżanka

Wysłany: 25 marca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczęta przyszła ta wredna @ :(:(:(

• Jagah Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sosenka - wlasnie u mnie ginekolog stwierdzil endometrioze na jajniku podczas zwyklego USG, potem kazal zrobic marker CA125 i wyszedl bardzo duzy stan zapalny (430, a norma do 35 ;) ) Z kolei cytologia wyszla prawidlowa. Dopiero po zabiegu, zobaczymy gdzie jeszcze siedza we mnie ziarenka endometriozy. Lekarz, ktory bedzie wszystko usuwal - jest specjalista w tej materii, takze obiecal wszystko dobrze wyczyscic, a mniejsze ziarenka wypali, jestem dobrej mysli :) Dodam tylko, ze moja mama rowniez miala dwa przejscia z cystami na jajnikach, roznica tylko taka - ze urodzila trojke dzieci bez zadnych problemow, i byla duzo starsza niz ja, przed obecnym zabiegiem. Wielu lekarzy uwaza, ze endometrioza jest tez uwarunkowana genetycznie.

Kamila - rozne sa torbiele, niektore wchlaniaja sie po @, inne z kolei rosna - jesli sa wczesnie wykryte mozna sprobowac je zmniejszyc, a czasem po prostu nie ma innej opcji jak operacja. Mnie w prawidlowych cyklach (zanim wykryto torbiel) po owulacji tez czesto bolaly jajniki, nic dziwnego, przeciez tam trwa wojna, ktory pierwszy plemnik zaplodni jajeczko ;)

lunka87 - nie martw sie, nowy cykl - nowe nadzieje :) udostepnij wykres, bedziemy wspierac <3

O rany, jak ten czas leci!
    Jak w lutym sie dowiedzialam, ze zabieg bede miala dopiero 31 marca - to chodzilam taka nabuzowana i zla, ze szkoda gadac ;) Chcialam najlepiej z marszu isc pod noz ;) A tymczasem czekam na telefon z dokladnymi wskazowkami i godzina. Tutaj w Holandii, jesli zabieg wykonuje sie rano - to pacjent zostaje w szpitalu 6-8h i jak wszystko jest dobrze to wychodzi sie do domu :D To mnie cieszy, zrobia co trzeba, i popoludniu bede jadla pyszna obiad przy swoim kuchennym stole :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 16:09

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Owieczqa Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexiaa wrote:

Owieczq jak najbardziej zrób tarczyce,moja mama tez takie objawy miała i okazała sie zaawansowana tarczyca i odrazu miała operacje ...
    Moja droga, tarczyca w porządku. Chyba jednak przypuszczenia rodzinnej się potwierdziły. Ona sugerowała bakterie na jelitach i dała antybiotyk. Już mi trochę lepiej, więc działa :)

34bw9jcgm80ieq8u.png
    PKXvvWz.jpgPKXvp1.png
‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ