X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik '87 - Zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik '87 - Zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Dzis zrobiłam prolaktynę, fsh, tsh, ft4, ft3 i glukoze. Specjalnie maż mnie zawoził miasto obok bo ponoć najlepiej zrobic w 3dc te badania. Ale podziwiam go ze miał sile po nooce i wypadku w pracy. Wyniki w poniedziałek oby wyszly pozytywnie.
    Trzymam kciuki za dobre wyniki!
    co do najlepszego dnia... z tego co wiem tarczycę można robić przez cały cykl, glukozę również, więc nie ma potrzeby odwlekać tych badań na konkretny dzień cyklu :) No chyba że lekarz zaleci.
    lh i fsh oraz progesteron mają swój określony dzień :)
    Ja będę badania robić w środę - 20 dc. Mam nadzieję, że uda mi się również umówić do endo na ten dzień :)

Ja jestem już po owulce. Przyszła szybciej niż się spodziewałam, ale ogarnęliśmy temat ;) Teraz odliczam :D

• Owieczqa Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, znów mam około owulacji brazowe plamienie. Dokładnie tak, jak e poprzednim cyklu i w tym samym terminie. Wiecie co to może być? Cytologia ok, USG i badanie gin. wszystko w porządku. Ehhhh... :/

34bw9jcgm80ieq8u.png
    PKXvvWz.jpgPKXvp1.png
  • Alexiaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owieczqa dziś 26 dc ,ale na nic nie liczę ,bo czuje ,ze @ zbliża sie wielkimi krokami :-/ A Ty w cyklu w którym Wam sie udało czułaś coś juz przed @ ?mnie juz od 24 dc bolały plecy z tylu jak na @ ale mocniej...a z tymi plamieniami to gina pytałaś ?

Ania-nowa miło,ze tez masz 26dc :-) ja mam cykle zazwyczaj 28dniowe wiec we wtorek powinna juz @ byc.U mnie to juz będzie chyba 12cykl starań bez tych cykli które nie mogliśmy sie starać bo
    czekałam za wynikami.A Wasz dobrze pamietam 9 ?

Magda to powodzenia,oby tym razem były II kreseczki :-* to progesteron w 20dc najlepiej tak ? Bo tez chce sprawdzić.

Witaj Kajka :-)

rfxgvfxmlhof5yo3.png
    km5stv73t4xzfb4j.png
    ......
    Moje bliźniaczki Liwia <3 :-* i Adrianna (35 tc [*] :-( Nasz Aniołek...) - Z miłości powstałaś miłością pozostaniesz ... ;-( Dozobaczenia córeczko ...

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda87 odnośnie tarczycy i glukozy masz racje ale wolałam za jednym razem poznieważ nie znoszę pobierania krwi.

Ania-nowa ja źle znosze spotkania z ciężarnymi, ale ich wiruski by sie przydały :) Takze mam nadzieje ze przeszly na Ciebie ;)

Owieczqa zapytaj gina przy najbliższej wizycie, ja tak nigdy nie miałam.

Ja tez bede sprawdzać progesteron i 20-22dc podobno jest odpowiedni.

Jadłyście ciasto leśny mech? polecam, biore sie za pieczenie. Miłej niedzieli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 13:34

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak 9 będzie.

• Alexiaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila powodzenia oby te wyniki wyszły dobrze ,ja robiłam miesiąc temu i tylko ta prolaktyna wyszła wyższa 48,7 a norma 23,3 jak myślicie to może byc przeszkoda w staraniach ,bo chyba aż tak mocno wysoka nie jest hmm... Teraz bede sprawdzać ponownie tylko sie zastanawiam czy w tym samym dc co ostatnio ? Bo robiłam wtedy przed sama @ pod koniec cyklu ,a TyKamila piszesz,ze w 3dc najlepiej wiec teraz juz nie wiem doradźcie :-) Kamila mysle,ze ciasto wyjdzie pyszne :-) tez może kiedyś spróbuje je upiec :-)

Ania pocieszę Cię ja za pierwszym razem po 9 cyklach to juz miałam totalna załamke :-/ juz myslalam,ze sie nigdy nie uda ,a w 11dc okazało sie,ze jest ciąża po roku starań :-) do teraz w to nie wierze ;-)

rfxgvfxmlhof5yo3.png
    km5stv73t4xzfb4j.png
    ......
    Moje bliźniaczki Liwia <3 :-* i Adrianna (35 tc [*] :-( Nasz Aniołek...) - Z miłości powstałaś miłością pozostaniesz ... ;-( Dozobaczenia córeczko ...

• Owieczqa Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexia, ja pamiętam, że jak zaszłam miałam bardzo podobne objawy jak miesiączkowe. Nie widziałam nic podejrzanego, tym bardziej, że miewałam opóźnione miesiączki, no i tak jak pisałam to był 1cs, więc nie prowadziłam żadnych obserwacji. Nawet nie zdążyłam o tym pomyśleć. Zwykle ciężarne piszą o bolesnych piersiach. U mnie to się pojawiło dużo później, ok 2/3mc.

Co do plamien mówiłam gin, że się pojawiły, ale w żaden sposób tego nie skomentował. Mówiłam, że odczytałam to jako zbliżającą się owulację, bo czytałam, że u niektórych kobiet się pojawia. Sama nie wiem. Przebadał mnie dokładnie, więc narazie nie będę się tym martwić. Miałam USG jajników i cytologię - wszystko w normie. To plamienie ostatnio trwało zaledwie 2dni no i takie ciemne brązowe, niewielkie. Niby mówią, że należy się martwić, jak pojawia się czysta krew. Zobaczymy jak to będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 14:57

Kamila ;) lubi tę wiadomość

34bw9jcgm80ieq8u.png
    PKXvvWz.jpgPKXvp1.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila miałam już usg przezierności karkowej, wszystko póki co idzie dobrze :) rośniemy sobie chciałabym już poczuć ruchy byłabym spokojniejsza... kochana jutro 15 tydzień zaczynam. 13+6 to już końcówka 14 tygodnia. leci czas leci. niedługo ślub a potem oczekiwanie na dzieci :)

Alexiaa lubi tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexia podwyższona prolaktyna utrudnia zajście w ciąże, ja robilam w 3dc bo gin mi tak zlecil, zapytaj swojego zadzwoń jesli możesz.

Ciacho sie udało, teraz czeka na gości :-)

Dea28 wspaniale :-) kiedy ślub?

Dea28 lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila progesteron najlepiej badać tydzień po owulacji.

• Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexiaa u mnie z cyklu na cykl jest gorzej.

• Jagah Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Sama zazwyczaj badam progesteron 21/22dc :)
    A prolaktyne poczatkiem cyklu 3-5dc.

Dea- a jakie przeczucia, kto u Ciebie w brzuszku mieszka? :)

Owieczqa- jesli Twoje plamienie zbiega sie z owulacja to nie masz powodu do zmartwien, potraktuj to jako kolejny znak do gotowosci i dzialan ;)

Alexiaa- chyba nie ma sensu doszukiwac sie podobnych objawow do pierwszych ciaz, bo kazda jest naprawde inna :) U mnie za pierwszym razem byl niepokoj, okres spoznial sie wiecej niz 3 dni, ale mialam wtedy pracowity i stresujacy czas w pracy. 8 dni pozniej od terminu @ zrobilam test, wyszly II tluste kreski - z tamtego dnia pamietam tylko nabrzmiale i bolesne piersi, no i placz ;) Wiem, ze kazda z Nas doczeka sie tego Cudu macierzynstwa, nie testuje wczesniej niz 13-14dpo, nie chce samej sobie skrzydel podcinac ;)

U mnie dzisiaj kiepska niedziela, przy obiedzie ukruszyl mi sie zab i czeka mnie szybka wizyta u dentysty, olaboga. W tym roku chyba kazdego lekarza zalicze, worek pieniedzy by sie przydal na to wszystko :D

Owieczqa, Alexiaa lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Owieczqa Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah, ja gotowa do działania, tylko mąż chory. Smarka, kicha... Oby mu szybciutko przeszło. Ciekawe jak jest teraz z jego płodnością w związku z tym przeziębieniem...
    Plamienie tak właśnie potraktowałam, bo drugi cykl wystąpiło dokładnie w tym samym czasie. Dokładnie 14dc.

Co do objawów, to prawda, chyba każdy ma inne i to nawet ponoć jedna osoba przechodzi inaczej każdą kolejną ciążę. Ale po ostatnich obserwacjach i próbach doszukania się objawów przed terminem @ stwierdziłam, że to bez sensu. Pogodziła m się z tym, że objawy pojawiają się dopiero wtedy, kiedy test jest w stanie spokojnie ją wykryć. ;)

34bw9jcgm80ieq8u.png
    PKXvvWz.jpgPKXvp1.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ślubujemy 4 czerwca

Jagah wszyscy praktycznie przewidują dwóch chłopców ja skrycie licze na śliczną, zdrową, parke :)

Kamila ;), Owieczqa, Alexiaa lubią tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea super by było mieć parke :)

Witam nowe osoby :)

Dea28 lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania-nowa u mnie podobnie.

Jagah tez poproszę o taki worek :D :) Ja wróciłam dzis z ostatniej wizyty u stomatologa juz wszystko zrobione, hura ;D Zrobił mi ząbka tak jak obiecał za free, a ja w podzięce dałam ładnie zapakowany kawałek ciasta, pozytywnie go zaskoczyłam.

Dea28 :)

Dostałam dzis wyniki z labo wydaje mi sie ze jest ok, co sadzicie? 19 kwietnia ide do gina na monitoring.
    Glukoza(s) 6,16 zakres norm[4.11 - 5.89]
    Poziom TSH 2,03 [0.27 - 4.2]
    Poziom FT4 1,28 ng/dl [0.93 - 1.7]
    Poziom FT3 2,83 [2.57 - 4.43]

FSH (s) 7,15
    faza folikularna ( 3,5 - 12,5 )

Prolaktyna 14,01 [4.79 - 23.3]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 13:02

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Owieczqa Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda87, zmotywowałaś mnie! Codziennie budzę się z budzikiem o 6.30 i mierzę temperaturę :D

Jagah, Kamila ;) lubią tę wiadomość

34bw9jcgm80ieq8u.png
    PKXvvWz.jpgPKXvp1.png
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    Kamila ślubujemy 4 czerwca

Jagah wszyscy praktycznie przewidują dwóch chłopców ja skrycie licze na śliczną, zdrową, parke :)
    Moje marzenie: chłopiec i dziewczynka właśnie:)

Dea28 lubi tę wiadomość

• mikka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:

Alexiaa- chyba nie ma sensu doszukiwac sie podobnych objawow do pierwszych ciaz, bo kazda jest naprawde inna :) U mnie za pierwszym razem byl niepokoj, okres spoznial sie wiecej niz 3 dni, ale mialam wtedy pracowity i stresujacy czas w pracy. 8 dni pozniej od terminu @ zrobilam test, wyszly II tluste kreski - z tamtego dnia pamietam tylko nabrzmiale i bolesne piersi, no i placz ;) Wiem, ze kazda z Nas doczeka sie tego Cudu macierzynstwa, nie testuje wczesniej niz 13-14dpo, nie chce samej sobie skrzydel podcinac ;)

dokladnie tak, w pierwszej ciąży testowałam dopiero po ok 8-9 dniach od spodziewanej @ testy wychodzily negatywne wiec nawet nie podejrzewalam ciąży, mimo, ze bardzo na nią liczyłam, zero objawów itd. i co? Dopiero po 2 tyg od terminu spodziewanej @ pojawily sie piekne 2 krechy i jest zdrowa córcia- z ciązowych objawów to tylko senność ale to od jakiegoś 2-3 ms ciązy :) W drugiej ciąży zrobilam test 3 dni po spodziewanej @ i..od razu zobaczylam 2 kreski, a okolo 1,5 tyg pozniej pojawily się uporczywe mdłości i co chwile odwiedzalam wc... [niestety ciąża trwala tylko 13 tyg.ale to juz zupelnie inny temat... :( ] tak więc każda ciąża to chyba odrębne odczucia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 20:15

Alexiaa lubi tę wiadomość

"Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa, żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować. Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń, złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń (...)".
    Jan Paweł II
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila - Twoje wyniki tarczycy wg kalkulatora:

FT4 45.45%
    FT3 13.98%

Wydaje mi sie, ze tarczyca potrzebuje wsparcia. Bierzesz wit D, jod lub selen? :)
    Szkoda, ze nie zrobilas od razu antyTPO/TG.

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
‹‹ 220 221 222 223 224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ