Forum Starając się - ogólne Rocznik '87 - Zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik '87 - Zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 kwietnia 2016, 22:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Dzis zrobiłam prolaktynę, fsh, tsh, ft4, ft3 i glukoze. Specjalnie maż mnie zawoził miasto obok bo ponoć najlepiej zrobic w 3dc te badania. Ale podziwiam go ze miał sile po nooce i wypadku w pracy. Wyniki w poniedziałek oby wyszly pozytywnie.
    Trzymam kciuki za dobre wyniki!
    co do najlepszego dnia... z tego co wiem tarczycę można robić przez cały cykl, glukozę również, więc nie ma potrzeby odwlekać tych badań na konkretny dzień cyklu :) No chyba że lekarz zaleci.
    lh i fsh oraz progesteron mają swój określony dzień :)
    Ja będę badania robić w środę - 20 dc. Mam nadzieję, że uda mi się również umówić do endo na ten dzień :)

    Ja jestem już po owulce. Przyszła szybciej niż się spodziewałam, ale ogarnęliśmy temat ;) Teraz odliczam :D

  • Owieczqa Ekspertka
    Postów: 204 120

    Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, znów mam około owulacji brazowe plamienie. Dokładnie tak, jak e poprzednim cyklu i w tym samym terminie. Wiecie co to może być? Cytologia ok, USG i badanie gin. wszystko w porządku. Ehhhh... :/

    34bw9jcgm80ieq8u.png
    PKXvvWz.jpgPKXvp1.png
  • Alexiaa Autorytet
    Postów: 371 249

    Wysłany: 10 kwietnia 2016, 11:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owieczqa dziś 26 dc ,ale na nic nie liczę ,bo czuje ,ze @ zbliża sie wielkimi krokami :-/ A Ty w cyklu w którym Wam sie udało czułaś coś juz przed @ ?mnie juz od 24 dc bolały plecy z tylu jak na @ ale mocniej...a z tymi plamieniami to gina pytałaś ?

    Ania-nowa miło,ze tez masz 26dc :-) ja mam cykle zazwyczaj 28dniowe wiec we wtorek powinna juz @ byc.U mnie to juz będzie chyba 12cykl starań bez tych cykli które nie mogliśmy sie starać bo
    czekałam za wynikami.A Wasz dobrze pamietam 9 ?

    Magda to powodzenia,oby tym razem były II kreseczki :-* to progesteron w 20dc najlepiej tak ? Bo tez chce sprawdzić.

    Witaj Kajka :-)

    rfxgvfxmlhof5yo3.png
    km5stv73t4xzfb4j.png
    ......
    Moje bliźniaczki Liwia <3 :-* i Adrianna (35 tc [*] :-( Nasz Aniołek...) - Z miłości powstałaś miłością pozostaniesz ... ;-( Dozobaczenia córeczko ...

  • Kamila ;) Autorytet
    Postów: 1006 538

    Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda87 odnośnie tarczycy i glukozy masz racje ale wolałam za jednym razem poznieważ nie znoszę pobierania krwi.

    Ania-nowa ja źle znosze spotkania z ciężarnymi, ale ich wiruski by sie przydały :) Takze mam nadzieje ze przeszly na Ciebie ;)

    Owieczqa zapytaj gina przy najbliższej wizycie, ja tak nigdy nie miałam.

    Ja tez bede sprawdzać progesteron i 20-22dc podobno jest odpowiedni.

    Jadłyście ciasto leśny mech? polecam, biore sie za pieczenie. Miłej niedzieli :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 13:34

    ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Ania-nowa Autorytet
    Postów: 1246 511

    Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak 9 będzie.

  • Alexiaa Autorytet
    Postów: 371 249

    Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila powodzenia oby te wyniki wyszły dobrze ,ja robiłam miesiąc temu i tylko ta prolaktyna wyszła wyższa 48,7 a norma 23,3 jak myślicie to może byc przeszkoda w staraniach ,bo chyba aż tak mocno wysoka nie jest hmm... Teraz bede sprawdzać ponownie tylko sie zastanawiam czy w tym samym dc co ostatnio ? Bo robiłam wtedy przed sama @ pod koniec cyklu ,a TyKamila piszesz,ze w 3dc najlepiej wiec teraz juz nie wiem doradźcie :-) Kamila mysle,ze ciasto wyjdzie pyszne :-) tez może kiedyś spróbuje je upiec :-)

    Ania pocieszę Cię ja za pierwszym razem po 9 cyklach to juz miałam totalna załamke :-/ juz myslalam,ze sie nigdy nie uda ,a w 11dc okazało sie,ze jest ciąża po roku starań :-) do teraz w to nie wierze ;-)

    rfxgvfxmlhof5yo3.png
    km5stv73t4xzfb4j.png
    ......
    Moje bliźniaczki Liwia <3 :-* i Adrianna (35 tc [*] :-( Nasz Aniołek...) - Z miłości powstałaś miłością pozostaniesz ... ;-( Dozobaczenia córeczko ...

  • Owieczqa Ekspertka
    Postów: 204 120

    Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexia, ja pamiętam, że jak zaszłam miałam bardzo podobne objawy jak miesiączkowe. Nie widziałam nic podejrzanego, tym bardziej, że miewałam opóźnione miesiączki, no i tak jak pisałam to był 1cs, więc nie prowadziłam żadnych obserwacji. Nawet nie zdążyłam o tym pomyśleć. Zwykle ciężarne piszą o bolesnych piersiach. U mnie to się pojawiło dużo później, ok 2/3mc.

    Co do plamien mówiłam gin, że się pojawiły, ale w żaden sposób tego nie skomentował. Mówiłam, że odczytałam to jako zbliżającą się owulację, bo czytałam, że u niektórych kobiet się pojawia. Sama nie wiem. Przebadał mnie dokładnie, więc narazie nie będę się tym martwić. Miałam USG jajników i cytologię - wszystko w normie. To plamienie ostatnio trwało zaledwie 2dni no i takie ciemne brązowe, niewielkie. Niby mówią, że należy się martwić, jak pojawia się czysta krew. Zobaczymy jak to będzie.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 14:57

    Kamila ;) lubi tę wiadomość

    34bw9jcgm80ieq8u.png
    PKXvvWz.jpgPKXvp1.png
  • Dea28 Autorytet
    Postów: 2068 1253

    Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila miałam już usg przezierności karkowej, wszystko póki co idzie dobrze :) rośniemy sobie chciałabym już poczuć ruchy byłabym spokojniejsza... kochana jutro 15 tydzień zaczynam. 13+6 to już końcówka 14 tygodnia. leci czas leci. niedługo ślub a potem oczekiwanie na dzieci :)

    Alexiaa lubi tę wiadomość

    bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Kamila ;) Autorytet
    Postów: 1006 538

    Wysłany: 10 kwietnia 2016, 17:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexia podwyższona prolaktyna utrudnia zajście w ciąże, ja robilam w 3dc bo gin mi tak zlecil, zapytaj swojego zadzwoń jesli możesz.

    Ciacho sie udało, teraz czeka na gości :-)

    Dea28 wspaniale :-) kiedy ślub?

    Dea28 lubi tę wiadomość

    ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Ania-nowa Autorytet
    Postów: 1246 511

    Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila progesteron najlepiej badać tydzień po owulacji.

  • Ania-nowa Autorytet
    Postów: 1246 511

    Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexiaa u mnie z cyklu na cykl jest gorzej.

  • Jagah Autorytet
    Postów: 1568 2205

    Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

    Sama zazwyczaj badam progesteron 21/22dc :)
    A prolaktyne poczatkiem cyklu 3-5dc.

    Dea- a jakie przeczucia, kto u Ciebie w brzuszku mieszka? :)

    Owieczqa- jesli Twoje plamienie zbiega sie z owulacja to nie masz powodu do zmartwien, potraktuj to jako kolejny znak do gotowosci i dzialan ;)

    Alexiaa- chyba nie ma sensu doszukiwac sie podobnych objawow do pierwszych ciaz, bo kazda jest naprawde inna :) U mnie za pierwszym razem byl niepokoj, okres spoznial sie wiecej niz 3 dni, ale mialam wtedy pracowity i stresujacy czas w pracy. 8 dni pozniej od terminu @ zrobilam test, wyszly II tluste kreski - z tamtego dnia pamietam tylko nabrzmiale i bolesne piersi, no i placz ;) Wiem, ze kazda z Nas doczeka sie tego Cudu macierzynstwa, nie testuje wczesniej niz 13-14dpo, nie chce samej sobie skrzydel podcinac ;)

    U mnie dzisiaj kiepska niedziela, przy obiedzie ukruszyl mi sie zab i czeka mnie szybka wizyta u dentysty, olaboga. W tym roku chyba kazdego lekarza zalicze, worek pieniedzy by sie przydal na to wszystko :D

    Owieczqa, Alexiaa lubią tę wiadomość

    1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Owieczqa Ekspertka
    Postów: 204 120

    Wysłany: 10 kwietnia 2016, 21:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah, ja gotowa do działania, tylko mąż chory. Smarka, kicha... Oby mu szybciutko przeszło. Ciekawe jak jest teraz z jego płodnością w związku z tym przeziębieniem...
    Plamienie tak właśnie potraktowałam, bo drugi cykl wystąpiło dokładnie w tym samym czasie. Dokładnie 14dc.

    Co do objawów, to prawda, chyba każdy ma inne i to nawet ponoć jedna osoba przechodzi inaczej każdą kolejną ciążę. Ale po ostatnich obserwacjach i próbach doszukania się objawów przed terminem @ stwierdziłam, że to bez sensu. Pogodziła m się z tym, że objawy pojawiają się dopiero wtedy, kiedy test jest w stanie spokojnie ją wykryć. ;)

    34bw9jcgm80ieq8u.png
    PKXvvWz.jpgPKXvp1.png
  • Dea28 Autorytet
    Postów: 2068 1253

    Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ślubujemy 4 czerwca

    Jagah wszyscy praktycznie przewidują dwóch chłopców ja skrycie licze na śliczną, zdrową, parke :)

    Kamila ;), Owieczqa, Alexiaa lubią tę wiadomość

    bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • werni Autorytet
    Postów: 9718 7530

    Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea super by było mieć parke :)

    Witam nowe osoby :)

    Dea28 lubi tę wiadomość

    f2wlsg1849ksqu5m.png
    p19ugox1q6ze0dkp.png

    Na ovu od 07.07.2014

    Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

    Nasz cud Wojtuś 😍
  • Kamila ;) Autorytet
    Postów: 1006 538

    Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania-nowa u mnie podobnie.

    Jagah tez poproszę o taki worek :D :) Ja wróciłam dzis z ostatniej wizyty u stomatologa juz wszystko zrobione, hura ;D Zrobił mi ząbka tak jak obiecał za free, a ja w podzięce dałam ładnie zapakowany kawałek ciasta, pozytywnie go zaskoczyłam.


    Dea28 :)

    Dostałam dzis wyniki z labo wydaje mi sie ze jest ok, co sadzicie? 19 kwietnia ide do gina na monitoring.
    Glukoza(s) 6,16 zakres norm[4.11 - 5.89]
    Poziom TSH 2,03 [0.27 - 4.2]
    Poziom FT4 1,28 ng/dl [0.93 - 1.7]
    Poziom FT3 2,83 [2.57 - 4.43]

    FSH (s) 7,15
    faza folikularna ( 3,5 - 12,5 )

    Prolaktyna 14,01 [4.79 - 23.3]

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 13:02

    ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Owieczqa Ekspertka
    Postów: 204 120

    Wysłany: 11 kwietnia 2016, 17:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda87, zmotywowałaś mnie! Codziennie budzę się z budzikiem o 6.30 i mierzę temperaturę :D

    Jagah, Kamila ;) lubią tę wiadomość

    34bw9jcgm80ieq8u.png
    PKXvvWz.jpgPKXvp1.png
  • Ania-nowa Autorytet
    Postów: 1246 511

    Wysłany: 11 kwietnia 2016, 18:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    Kamila ślubujemy 4 czerwca

    Jagah wszyscy praktycznie przewidują dwóch chłopców ja skrycie licze na śliczną, zdrową, parke :)
    Moje marzenie: chłopiec i dziewczynka właśnie:)

    Dea28 lubi tę wiadomość

  • mikka Autorytet
    Postów: 715 239

    Wysłany: 11 kwietnia 2016, 19:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:

    Alexiaa- chyba nie ma sensu doszukiwac sie podobnych objawow do pierwszych ciaz, bo kazda jest naprawde inna :) U mnie za pierwszym razem byl niepokoj, okres spoznial sie wiecej niz 3 dni, ale mialam wtedy pracowity i stresujacy czas w pracy. 8 dni pozniej od terminu @ zrobilam test, wyszly II tluste kreski - z tamtego dnia pamietam tylko nabrzmiale i bolesne piersi, no i placz ;) Wiem, ze kazda z Nas doczeka sie tego Cudu macierzynstwa, nie testuje wczesniej niz 13-14dpo, nie chce samej sobie skrzydel podcinac ;)

    dokladnie tak, w pierwszej ciąży testowałam dopiero po ok 8-9 dniach od spodziewanej @ testy wychodzily negatywne wiec nawet nie podejrzewalam ciąży, mimo, ze bardzo na nią liczyłam, zero objawów itd. i co? Dopiero po 2 tyg od terminu spodziewanej @ pojawily sie piekne 2 krechy i jest zdrowa córcia- z ciązowych objawów to tylko senność ale to od jakiegoś 2-3 ms ciązy :) W drugiej ciąży zrobilam test 3 dni po spodziewanej @ i..od razu zobaczylam 2 kreski, a okolo 1,5 tyg pozniej pojawily się uporczywe mdłości i co chwile odwiedzalam wc... [niestety ciąża trwala tylko 13 tyg.ale to juz zupelnie inny temat... :( ] tak więc każda ciąża to chyba odrębne odczucia ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 20:15

    Alexiaa lubi tę wiadomość

    "Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa, żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować. Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń, złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń (...)".
    Jan Paweł II
  • Jagah Autorytet
    Postów: 1568 2205

    Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila - Twoje wyniki tarczycy wg kalkulatora:

    FT4 45.45%
    FT3 13.98%

    Wydaje mi sie, ze tarczyca potrzebuje wsparcia. Bierzesz wit D, jod lub selen? :)
    Szkoda, ze nie zrobilas od razu antyTPO/TG.

    1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
‹‹ 220 221 222 223 224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego