X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik '87 - Zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik '87 - Zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • Asia8787 Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna Blondi dokładnie tak:)

7cs- szczęśliwy <3
    ckai3e3kf4i061jp.png
  • Skarpeta Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane, dziś zaczęłam brac duphaston t mój 15 dc, od tygodnia biore też ovarin i wiesiołek :) podobno ovarin na wiele dziewczyn zadziałał pozytywnie :) więc liczę że mój cykl się skróci do jakichś 30 dni :) tak chciałam się Wam tylko napisać :D

a u Was co tam?

Staramy się o dzidziusia :)
  • Joanna_blondi Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam straszne mdłości. Ciąża już daje mi się we znaki, a to dopiero początek. W piątek ide na wizyte do lekarza. Mam nadzieje, ze będzie już serduszko.
    Ja w moim szczęśliwym cyklu brałam Inofem. To był mój pierwszy cykl z tym specyfikiem :) Także polecam

Inofem ma ten sam składnik co Ovarin - Mioinozytol tylko, że ma go więcej i jest tańszy.

Laura 6.11.2018
    km5suay3vjvn9wdg.png

Aniołek (*)04.04.2017 12tc (poronienie zatrzymane)
  • Skarpeta Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna to daj znac w piatek czy już bije :)

dopiero zaczęłam ovarin... jak coś zakupie później inofem :) dzięki za rady

i odpoczywaj :)

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2019, 18:32

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Skarpeta Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej rocznik 87' co u Was staraczki? czy któraś odnotowała szczęśliwy cykl... i chce się pochwalić?

u mnie cisza... przed burzą... ;p na razie jeszcze nie mam się czym pochwalić... ale kto wie co nam jutro przyniesie?

pozdrawiam :)

• teverde Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie póki co też cisza ;) Ale życzę powodzenia!

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z ciążą wszytko ok na szczęście. Mdłości mnie męczą strasznie i już mam dość. To nie są poranne mdłości tylko całodobowe. Nawet jak obudzę się w nocy na siusiu to mnie mdli.

Serduszko już dawno biję i fasolka szybko rośnie.

Skarpeta, Asia8787 lubią tę wiadomość

Laura 6.11.2018
    km5suay3vjvn9wdg.png

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarpeta wrote:
    Hej rocznik 87' co u Was staraczki? czy któraś odnotowała szczęśliwy cykl... i chce się pochwalić?

u mnie cisza... przed burzą... ;p na razie jeszcze nie mam się czym pochwalić... ale kto wie co nam jutro przyniesie?

pozdrawiam :)

Skarpeta rozumiem, że niedługo będziesz testować? Życzę powodzenia :)

Laura 6.11.2018
    km5suay3vjvn9wdg.png

• Skarpeta Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teverde wrote:
    U mnie póki co też cisza ;) Ale życzę powodzenia!

cisza przed? widziałam piękny wykres- ja sie kompletnie na tym nie znam... ale wygląda ładnie :) chyba wszystko idzie w dobrym kierunku też życzę powodzenia :)

teverde lubi tę wiadomość

• Skarpeta Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_blondi wrote:
    U mnie z ciążą wszytko ok na szczęście. Mdłości mnie męczą strasznie i już mam dość. To nie są poranne mdłości tylko całodobowe. Nawet jak obudzę się w nocy na siusiu to mnie mdli.

Serduszko już dawno biję i fasolka szybko rośnie.

no to konkretnie przechodzisz... ale mały bąbel Ci to wszystko wynagrodzi :)
    najważniejsze żeby dzidzia była zdrowa... Ty sobie jakoś poradzisz ;p prawda?

nie wiem czy będe testować... może sie okaże że nie bedzie to konieczne jak @ przyjdzie... chyba sobie odpuszcze sikanie... :/ bo i po co...mój ostatni cykl trwał 38 dni ... dzis jestem w 31 dc... jeszcze trochę czasu i będzie wiadmo wszystko :)

• Niunka87 Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja tez dzisiaj 31dc
    ale niewiem jakie mam dlugie cykle bo to byl moj pierwszy normalny cykl od porodu.
    Boli mnie
    brzuch i piersi jak okresu nie dostane zrobie test jutro lub w sobote :)
    Pozdrawiam :)

Skarpeta lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama 2015 :)
    staramy sie o drugie
  • Skarpeta Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunka to koniecznie daj znać co i jak :) i życzę abyś zobaczyła od razu dwie grube krechy :) jak to pierwszy normalny cykl po porodzie to wszystkiego można się spodziewać :) ale 3mam mocno kciuki żeby to był pierwszy cykl starań a zarazem ostatni ;p

pozdrawiam

• Asia8787 Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, dawno nie zaglądałam:) U mnie niestety cykl stracony, kolejne testowanie około 8.05. Owulacja w tym miesiącu wypada w dzień moich urodzin i głęboko wierzę, że to będzie ten cykl :) :D Pozdrawiam Was i trzymam kciuki :)))

7cs- szczęśliwy <3
    ckai3e3kf4i061jp.png
  • Skarpeta Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunka87 wrote:
    Hej
    Ja tez dzisiaj 31dc
    ale niewiem jakie mam dlugie cykle bo to byl moj pierwszy normalny cykl od porodu.
    Boli mnie
    brzuch i piersi jak okresu nie dostane zrobie test jutro lub w sobote :)
    Pozdrawiam :)

Hej Niuńka i jak u Ciebie? u mnie 35 dc i nadal cisza jedynie piersi pobolewają... w tym tygodniu sie okaże czy znów przyjdzie @...
    a Ty jak?

• Skarpeta Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś zaczęłam kolejny cykl, czyli u mnie 35 dni tym razem... krócej niż ostatnio ... to dobrze :) ale postanowienie mam że przejde się do innego lekarza w tym cyklu... :) pozdrawiam Was kochane słonecznie :)

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarpeta wrote:
    ja dziś zaczęłam kolejny cykl, czyli u mnie 35 dni tym razem... krócej niż ostatnio ... to dobrze :) ale postanowienie mam że przejde się do innego lekarza w tym cyklu... :) pozdrawiam Was kochane słonecznie :)

A to dlaczego do innego lekarza? Ja tez często zmieniam lekarzy niestety, ale teraz w ciązy chodzę do fajnej babeczki.

Oby następny cykl był szczęśliwy :)

Laura 6.11.2018
    km5suay3vjvn9wdg.png

• Skarpeta Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na tym forum wiele sie można dowiedzieć, przede wszystkim z doświadczeń dziewczyn które sie trochę starają... i ja po ostatniej wizycie u p.dr u której byłam nie byłam przekonana co do tego co ona mi powiedziała, bo

kazała mi zrobić hormony ok, ale progesteron zleciła w 21 dc a ja jej mówiłam że mi sie cykl wydłużył ten miałam 35, a wcześniejsze nawet po 38 dni, więc tak zrobiłam... a później zaczęłam czytać... i progesteron najlepiej zrobić w 7dpo więc patrząc na chociażby długość mojego cyklu... to on nie wyszedłby mi dobrze ...
    w związku z tym wynikiem przepisała mi duphaston, kazała brać 10 dni od 15dc, poczytałam i... znów się dowiedziałam że ten lek może mi zaburzyć owulacje... no i podejrzewam że tak było:/ że powinnam go zacząć brac po wykrytej owulacji...

już wtedy miałam iśc do innego lekarza jak dostałam dupka, ale jakoś się nie skłądało, ale teraz mam poleconą babeczkę i może coś mi więcej doradzi, zarezerwowałam sobie nawet 3 wizyty, a może poprosze o monitoring... ? sama nie wiem...

oj się rozpisałąm

opowiadaj ja samopoczucie Twoje- Wasze hehehe

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lekarka mi mówiła, że duphaston za wcześnie wzięty może zablokować owulację, ale są rożne opinie. W ogóle w tym szczęśliwym cyklu nie brałam duphastonu. Miałam owulację potwierdzą monitoringiem i sprawdziłam progesteron 7dpo - wyniósł 20 czyli bardzo dobrze. Duphaston nie był mi potrzebny. Myślę, że monitoring dużo Ci powie, bo tak to nawet nie wiadomo czy owulacja ma miejsce.

Poza tym wczoraj byłam u lekarza i z ciążą wszystko ok, chociaż stres mnie nie opuszcza. Mdłości z resztą też nie :P

Laura 6.11.2018
    km5suay3vjvn9wdg.png

• Skarpeta Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna właśnie też chciałabym od swojego lekarza coś takiego usłyszeć :) jak Ty :) dlatego wybieram się do kogoś innego :) a napisz mi kochana jeszcze czy mierzyłas temperature?

Czego się stresujesz? jak wszystko ok? nie martw się teraz juz tylko może być dobrze, a jak lekarz potwierdza że jest dobrze to na zapas nie ma co się martwić ;p ... oj my kobiety :)

‹‹ 294 295 296 297 298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ