Rocznik '87 - Zapraszam :)
-
WIADOMOŚĆ
-
hej kochane, dziś zaczęłam brac duphaston t mój 15 dc, od tygodnia biore też ovarin i wiesiołek podobno ovarin na wiele dziewczyn zadziałał pozytywnie więc liczę że mój cykl się skróci do jakichś 30 dni tak chciałam się Wam tylko napisać
a u Was co tam?Staramy się o dzidziusia -
Ja mam straszne mdłości. Ciąża już daje mi się we znaki, a to dopiero początek. W piątek ide na wizyte do lekarza. Mam nadzieje, ze będzie już serduszko.
Ja w moim szczęśliwym cyklu brałam Inofem. To był mój pierwszy cykl z tym specyfikiem Także polecam
Inofem ma ten sam składnik co Ovarin - Mioinozytol tylko, że ma go więcej i jest tańszy.Laura 6.11.2018
Aniołek (*)04.04.2017 12tc (poronienie zatrzymane) -
Hej rocznik 87' co u Was staraczki? czy któraś odnotowała szczęśliwy cykl... i chce się pochwalić?
u mnie cisza... przed burzą... ;p na razie jeszcze nie mam się czym pochwalić... ale kto wie co nam jutro przyniesie?
pozdrawiamStaramy się o dzidziusia -
U mnie z ciążą wszytko ok na szczęście. Mdłości mnie męczą strasznie i już mam dość. To nie są poranne mdłości tylko całodobowe. Nawet jak obudzę się w nocy na siusiu to mnie mdli.
Serduszko już dawno biję i fasolka szybko rośnie.
Skarpeta, Asia8787 lubią tę wiadomość
Laura 6.11.2018
Skarpeta wrote:Hej rocznik 87' co u Was staraczki? czy któraś odnotowała szczęśliwy cykl... i chce się pochwalić?
u mnie cisza... przed burzą... ;p na razie jeszcze nie mam się czym pochwalić... ale kto wie co nam jutro przyniesie?
pozdrawiam
Skarpeta rozumiem, że niedługo będziesz testować? Życzę powodzeniaLaura 6.11.2018
teverde wrote:U mnie póki co też cisza Ale życzę powodzenia!
cisza przed? widziałam piękny wykres- ja sie kompletnie na tym nie znam... ale wygląda ładnie chyba wszystko idzie w dobrym kierunku też życzę powodzeniateverde lubi tę wiadomość
Staramy się o dzidziusia -
Joanna_blondi wrote:U mnie z ciążą wszytko ok na szczęście. Mdłości mnie męczą strasznie i już mam dość. To nie są poranne mdłości tylko całodobowe. Nawet jak obudzę się w nocy na siusiu to mnie mdli.
Serduszko już dawno biję i fasolka szybko rośnie.
no to konkretnie przechodzisz... ale mały bąbel Ci to wszystko wynagrodzi
najważniejsze żeby dzidzia była zdrowa... Ty sobie jakoś poradzisz ;p prawda?
nie wiem czy będe testować... może sie okaże że nie bedzie to konieczne jak @ przyjdzie... chyba sobie odpuszcze sikanie... bo i po co...mój ostatni cykl trwał 38 dni ... dzis jestem w 31 dc... jeszcze trochę czasu i będzie wiadmo wszystkoStaramy się o dzidziusia -
Hej
Ja tez dzisiaj 31dc
ale niewiem jakie mam dlugie cykle bo to byl moj pierwszy normalny cykl od porodu.
Boli mnie
brzuch i piersi jak okresu nie dostane zrobie test jutro lub w sobote
PozdrawiamSkarpeta lubi tę wiadomość
Szczesliwa mama 2015
staramy sie o drugie -
Niunka to koniecznie daj znać co i jak i życzę abyś zobaczyła od razu dwie grube krechy jak to pierwszy normalny cykl po porodzie to wszystkiego można się spodziewać ale 3mam mocno kciuki żeby to był pierwszy cykl starań a zarazem ostatni ;p
pozdrawiamStaramy się o dzidziusia -
Hej Dziewczyny, dawno nie zaglądałam:) U mnie niestety cykl stracony, kolejne testowanie około 8.05. Owulacja w tym miesiącu wypada w dzień moich urodzin i głęboko wierzę, że to będzie ten cykl Pozdrawiam Was i trzymam kciuki ))
Skarpeta lubi tę wiadomość
7cs- szczęśliwy
-
Niunka87 wrote:Hej
Ja tez dzisiaj 31dc
ale niewiem jakie mam dlugie cykle bo to byl moj pierwszy normalny cykl od porodu.
Boli mnie
brzuch i piersi jak okresu nie dostane zrobie test jutro lub w sobote
Pozdrawiam
Hej Niuńka i jak u Ciebie? u mnie 35 dc i nadal cisza jedynie piersi pobolewają... w tym tygodniu sie okaże czy znów przyjdzie @...
a Ty jak?Staramy się o dzidziusia -
Skarpeta wrote:ja dziś zaczęłam kolejny cykl, czyli u mnie 35 dni tym razem... krócej niż ostatnio ... to dobrze ale postanowienie mam że przejde się do innego lekarza w tym cyklu... pozdrawiam Was kochane słonecznie
A to dlaczego do innego lekarza? Ja tez często zmieniam lekarzy niestety, ale teraz w ciązy chodzę do fajnej babeczki.
Oby następny cykl był szczęśliwyLaura 6.11.2018
na tym forum wiele sie można dowiedzieć, przede wszystkim z doświadczeń dziewczyn które sie trochę starają... i ja po ostatniej wizycie u p.dr u której byłam nie byłam przekonana co do tego co ona mi powiedziała, bo
kazała mi zrobić hormony ok, ale progesteron zleciła w 21 dc a ja jej mówiłam że mi sie cykl wydłużył ten miałam 35, a wcześniejsze nawet po 38 dni, więc tak zrobiłam... a później zaczęłam czytać... i progesteron najlepiej zrobić w 7dpo więc patrząc na chociażby długość mojego cyklu... to on nie wyszedłby mi dobrze ...
w związku z tym wynikiem przepisała mi duphaston, kazała brać 10 dni od 15dc, poczytałam i... znów się dowiedziałam że ten lek może mi zaburzyć owulacje... no i podejrzewam że tak było:/ że powinnam go zacząć brac po wykrytej owulacji...
już wtedy miałam iśc do innego lekarza jak dostałam dupka, ale jakoś się nie skłądało, ale teraz mam poleconą babeczkę i może coś mi więcej doradzi, zarezerwowałam sobie nawet 3 wizyty, a może poprosze o monitoring... ? sama nie wiem...
oj się rozpisałąm
opowiadaj ja samopoczucie Twoje- Wasze hehehe
Staramy się o dzidziusia -
Moja lekarka mi mówiła, że duphaston za wcześnie wzięty może zablokować owulację, ale są rożne opinie. W ogóle w tym szczęśliwym cyklu nie brałam duphastonu. Miałam owulację potwierdzą monitoringiem i sprawdziłam progesteron 7dpo - wyniósł 20 czyli bardzo dobrze. Duphaston nie był mi potrzebny. Myślę, że monitoring dużo Ci powie, bo tak to nawet nie wiadomo czy owulacja ma miejsce.
Poza tym wczoraj byłam u lekarza i z ciążą wszystko ok, chociaż stres mnie nie opuszcza. Mdłości z resztą też nieSkarpeta lubi tę wiadomość
Laura 6.11.2018
Joanna właśnie też chciałabym od swojego lekarza coś takiego usłyszeć jak Ty dlatego wybieram się do kogoś innego a napisz mi kochana jeszcze czy mierzyłas temperature?
Czego się stresujesz? jak wszystko ok? nie martw się teraz juz tylko może być dobrze, a jak lekarz potwierdza że jest dobrze to na zapas nie ma co się martwić ;p ... oj my kobiety
Staramy się o dzidziusia