Rocznik '87 - Zapraszam :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Skarpeta wrote:ja dziś zaczęłam kolejny cykl, czyli u mnie 35 dni tym razem... krócej niż ostatnio ... to dobrze
ale postanowienie mam że przejde się do innego lekarza w tym cyklu...
pozdrawiam Was kochane słonecznie
A to dlaczego do innego lekarza? Ja tez często zmieniam lekarzy niestety, ale teraz w ciązy chodzę do fajnej babeczki.
Oby następny cykl był szczęśliwyLaura 6.11.2018
Aniołek (*)04.04.2017 12tc (poronienie zatrzymane) -
na tym forum wiele sie można dowiedzieć, przede wszystkim z doświadczeń dziewczyn które sie trochę starają... i ja po ostatniej wizycie u p.dr u której byłam nie byłam przekonana co do tego co ona mi powiedziała, bo
kazała mi zrobić hormony ok, ale progesteron zleciła w 21 dc a ja jej mówiłam że mi sie cykl wydłużył ten miałam 35, a wcześniejsze nawet po 38 dni, więc tak zrobiłam... a później zaczęłam czytać... i progesteron najlepiej zrobić w 7dpo więc patrząc na chociażby długość mojego cyklu... to on nie wyszedłby mi dobrze ...
w związku z tym wynikiem przepisała mi duphaston, kazała brać 10 dni od 15dc, poczytałam i... znów się dowiedziałam że ten lek może mi zaburzyć owulacje... no i podejrzewam że tak było:/ że powinnam go zacząć brac po wykrytej owulacji...
już wtedy miałam iśc do innego lekarza jak dostałam dupka, ale jakoś się nie skłądało, ale teraz mam poleconą babeczkę i może coś mi więcej doradzi, zarezerwowałam sobie nawet 3 wizyty, a może poprosze o monitoring... ? sama nie wiem...
oj się rozpisałąm
opowiadaj ja samopoczucie Twoje- Wasze hehehe
Staramy się o dzidziusia -
Moja lekarka mi mówiła, że duphaston za wcześnie wzięty może zablokować owulację, ale są rożne opinie. W ogóle w tym szczęśliwym cyklu nie brałam duphastonu. Miałam owulację potwierdzą monitoringiem i sprawdziłam progesteron 7dpo - wyniósł 20 czyli bardzo dobrze. Duphaston nie był mi potrzebny. Myślę, że monitoring dużo Ci powie, bo tak to nawet nie wiadomo czy owulacja ma miejsce.
Poza tym wczoraj byłam u lekarza i z ciążą wszystko ok, chociaż stres mnie nie opuszcza. Mdłości z resztą też nieSkarpeta lubi tę wiadomość
Laura 6.11.2018
Joanna właśnie też chciałabym od swojego lekarza coś takiego usłyszeć
jak Ty
dlatego wybieram się do kogoś innego
a napisz mi kochana jeszcze czy mierzyłas temperature?
Czego się stresujesz? jak wszystko ok? nie martw się teraz juz tylko może być dobrze, a jak lekarz potwierdza że jest dobrze to na zapas nie ma co się martwić ;p ... oj my kobiety
to chyba też powinnam zacząć mierzyć żeby mieć jakiś obraz na to
fuck... a myślałam że to takie proste ;p
o kurcze faktycznie widzę ...
nie stresuj się, przecież musi być dobrzena pewno
trzeba być dobrej mysli... i dbaj o siebie
Cześć Basia,
Powodzenia w staraniach! Mi sie udało zajść w ciąże w 5 cyklu starań własnie. Wiem, że to nie jest długo, ale ja już wariowałam. Miałam bardzo nieregularne cykle, wiec pewnie to wpłynęło na to, że trochę musiałam się starać o ciążę.
Laura 6.11.2018
Joanna_blondi wrote:Cześć Basia,
Powodzenia w staraniach! Mi sie udało zajść w ciąże w 5 cyklu starań własnie. Wiem, że to nie jest długo, ale ja już wariowałam. Miałam bardzo nieregularne cykle, wiec pewnie to wpłynęło na to, że trochę musiałam się starać o ciążę.
13 cs szczęśliwy ❤
25.01 beta 197
28.01 beta 599
31.01 beta 1636 -
Cześć dziewczyny my za miesiąc będziemy rok po ślubie i też się nie udaje... Nie martwcie się... Każda z nas się doczeka ja dziś zaczynam kolejny cykl noc nie przespana... I od 3 jak o tym myślę to rycze ale wien że to kolejna nowa lepsza szansa... Nie zaprzatajcie sobie głów niepowodzeniami każdej się uda
Witam Was i 3 mam mocno kciukiStaramy się o dzidziusia -
Skarpeta wrote:Cześć dziewczyny my za miesiąc będziemy rok po ślubie i też się nie udaje... Nie martwcie się... Każda z nas się doczeka ja dziś zaczynam kolejny cykl noc nie przespana... I od 3 jak o tym myślę to rycze ale wien że to kolejna nowa lepsza szansa... Nie zaprzatajcie sobie głów niepowodzeniami każdej się uda
Witam Was i 3 mam mocno kciuki
Strasznie mi przykro. Smutno czytać jak komuś źle tym bardziej jak się wie jakie to rozczarowanie... tez wierzę ze się uda ale z każdym cyklem troszkę tej wiary uchodzi. Lata lecą i lecą. U mnie narazie jeszcze @ nie przyszła, ale sie nie nastawiam, w zeszłym cyklu tez bylo dzien później i koło poludnia. A moje piesi sa bolace jak co miesiąc wiec daja mi do zrozumienia ze nic z tego...
13 cs szczęśliwy ❤
25.01 beta 197
28.01 beta 599
31.01 beta 1636 -
We wtorek miała byc @. Do dzisiaj nie ma ale ciąży tez nie, robiłam test..do tej pory miałam reguralne cykle a teraz po ostatniej @ jakies dziwne plamienia, teraz to opóźnienie, ja juz nie wiem co sie dzieje...
13 cs szczęśliwy ❤
25.01 beta 197
28.01 beta 599
31.01 beta 1636 -
Cześć Dziewczynki, ja też jestem rocznik 87, po ślubie już 4 lata, staramy się o dzidziusia od stycznia 2018r, w 1cs pokazały się dwie kreseczki, ale niestety było puste jajo płodowe, zarodek się nie rozwiną
i teraz staramy się ponownie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 07:16
Starania od 12.2017r
03.2018 ciąża bezzarodkowa
10.2018 ciąża ♡♡♡
23.07.2019 Jakub, moja druga miłość 💙💙💙
Czerwiec 2020 kolejne starania:)
-
No nareszcie cos w moim roczniku ruszylo
Magda - mbc lubi tę wiadomość
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
Ja juz jestem weteranka. 2 lata po slubie i taki sam staz staran. 2 nieudane inseminacje, 0 ciaz. Teraz nowy lekarz i szukamy przyczyny, jestem dobrej mysli.
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz."