X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92-95 zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik 92-95 zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaraz lukne co tam piszą :) a ja sie nie sugeruję tylko testami ovu :) badam sluz szyjka to taki mini dodatek bo nie jestem w tym dobra, la a dlaczego szyjki nie tykamy jak wiemy ze jest ciaza?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o, w końcu ktoś z mojego rocznika, cześć Calinka!
    każdej "nowej" robimy wywiad lepiej niż policja :p
    opowiedz coś o sobie :)

Calinka lubi tę wiadomość

• la Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta, pobudzanie szyjki i gmeranie może powodować niechciane skurcze.

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • Calinka Znajoma

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula222 wrote:
    hej Calinka ;)
    Masz regularne cykle?

Witaj Jula :)
    Powiem tak, nie wiem od czego to zależy, ale @ przychodzi zwykle między 29 a 32 dc, czasem zdarza się i cykl 36-dniowy. Obserwuję się od dłuższego czasu i wiem, że mam płodny śluz, do tego ból owulacyjny występuje co miesiąc, temperatury nie mierzę i szyjki też nie badam, ale chyba będę musiała zacząć... Nie diagnozowaliśmy się jeszcze pod tym względem, jedyne co, to chodzę do gina co roku (badanie ginekologiczne, USG, cytologia), wszystkie wyniki pod tym kątem w porządku. Ostatnio dowiedziałam się, że regularne starania o dziecko są co 2 dni od któregoś dnia cyklu (już nie pamiętam, ale pewnie kilka dni przed owulacją), więc wychodzi na to, że nie staram się regularnie. Jednak dziwi mnie fakt, iż przez te długie 11 miesięcy się nie udało...
    *
    Witajcie dziewczyny, cieszę się, że mnie przyjęłyście :) To tak w skrócie napisałam o swojej sytuacji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 13:49

'Be the change you want to see in the world'
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt, najlepiej jest się kochac co 2 dzien bo wtedy są silniejsze żołnierzyki ale jesli ma sie ochote codziennie to nikt nikomu nie przeszkodzi :) obserwuj się i serduszkujcie w dni płodne :) przyłóżcie sie w pewnym miesiacu jak bedzie mozliwość tak na cacy :) po 12 miesiacach mozesz się przebadać w kierunku niepłodności, a twój partner nasienie po 6 miesiacach nieudanych prób ;)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Calinka Znajoma

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wskazówki ;) Za namową koleżanki zamówiłam sobie mieszankę ziół ojca Sroki nr 3, podobno działa cuda :) Tylko zastanawiam się czy pić ją jedynie do momentu owulacji czy przez cały cykl...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszędzie wszytko doczytasz na forum :) jesli chcesz prowadzić wykres to dobrze też żebyś go udostępniła, czasami ktos coś może doradzić :)

• niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calinka ja uwazam ze powinnas przebadac hormony, tarczyce i prolaktyne na poczatek one potrafia skutecznie utrudnic zajscie w ciaze, mimo owulacji :)

nxbhnwz.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kupie siła więc razem zdziałamy same cuda ;D :P
    Jejku mam tyle energii, tak jestem nabuzowana ze masakra ;D

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha, czyżby przez temat kiedy ciąża? :D

ja ostatnie dni z rana mam straszne nerwy, w pracy mam ochotę wszytskich w szeregu ustawić i opieprzyć, koło południa przychodzi humor jak bajka :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uhhh wyżylam sie tam :D

• Calinka Znajoma

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co Ewa, chyba spróbuję mierzyć temperaturę, mam tylko nadzieję, że będę to robić sumiennie :) I co ważne nauczyć się obsługi tych wykresików na ovufriend :)
    Niecierpliwa, przy najbliższej wizycie u gina opowiem mu o moich problemach i poproszę o skierowanie na te badania :)
    Trzymam za nas wszystkie kciuki, a tym które mają już dzidziusia pod sercem życzę ogromu zdrowia! :*

• Jula222 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj przez temat kiedy ciąża :) hormony mi podskoczyły i opaśc nie chca :P i se buzują aż mnie mój nie uspokoi deserkiem lub pomidorkiem :)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie pisz jakbyś się z nami żegnała :) wszystkie walczymy tu razem, tylko, ze jedne o fasolkę a drugie z mdłościami ;)

• Calinka Znajoma

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula, zazdroszczę oczywiście w pozytywnym sensie tych buzujących hormonów :)
    Mój mężczyzna już strasznie chce mieć bobasa, a ja staram się udawać, że aż tak mi nie zależy, ale co miesiąc się dołuję dostając @. W kwietniu 2013 odstawiłam po pół roku brania tabletki anty. Myślicie, że moje obecne trudności mogą wynikać z tego? :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa kolezanko a siooo stąd łajdacznico jedna!!! taka mloda i dzieckoo!? w piekle si spalisz! skrajna nieodpowiedzialność!!

tak na serio witaj :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też brałam tabletki pół roku, ale u mnie one nie wpłynęły na cykl

• Calinka Znajoma

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj sylwiaśta hehe :)A jak komuś mówię, że mam 22 lata, to wszyscy "JUŻ 22 lata masz? O matko!" I mówią, że wyglądam na 16 :P
    A tak w ogóle, to ile się dziewczyny staracie? Chyba nie jestem w stanie przeczytać Waszego wątku od początku :)
    *
    Mnie tabletki unormowały cykl i po ich ostawieniu jeszcze przez jakieś 3 miesiące miałam bardzo regularny (29-dniowy). Później zaczęły się problemy, z cerą, włosami, no istna tragedia. Teraz w miarę doszłam do siebie, ale nie na tyle by zaciążyć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 14:17

• Jula222 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie strałam 2 cykl :) szybko poszło :) ale to dzięki rzuceniu tabletek anty :) wtedy lekarz mowił ze najwieksze szanse wiec rzuciłam i do pracy :)
    Nie kochana tabletki nie wpływaja na strania :) mogą jedynie przyspieszyc :)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • Calinka Znajoma

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, ja od razu po odstawieniu zaczęłam działać, ale nic z tego nie wyszło...

‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ