X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92-95 zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik 92-95 zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    Nic dodać nic ująć :)
    Mądre słowa a ty kochana zaglądaj do nas :) I mów co tam u cb i fasolinki :)

Będę zaglądać, obiecuję :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już wariują, jak co miesiąc w tym czasie… pierwszy cykl(w sumie pół) tu na ovu, dziwny cykl bardzo, detektor mi pokazuje jakiś szalony wynik, a ja i tak mam wrażenie że przyjdzie @. dziś albo jutr :(

• klara22 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:
    Ja tu tylko na chwilkę wpadłam bo tak jak was zdenerwowała mnie wypowiedź Kiary. Szlag mnie trafia jak ktoś takie głupoty plecie i wybaczcie ale nie potrafię się nie odezwać. Mam 19 lat, liceum skończyłam, maturę zdałam nawet bardzo dobrze i nie uważam się żebym miała jakieś braki, bo tyle mi wystarczy i więcej nie potrzebuję. Druga sprawa jest taka że nikt nie ma prawa oceniać kogoś po liczbie przeżytych lat jeśli kogoś nie zna i nie wie ile w życiu przeszedł. To tylko cyfra. Musiałam bardzo wcześnie dorosnąć i mam więcej oleju w głowie niż niejedna 25-latka (nie obrażając nikogo oczywiście). A to że nie poszłam na studia nie upoważnia nikogo do uważania mnie za głupią, bo głupia nie jestem. Jak i reszta dziewczyn na głupie mi tu nie wygląda.

Zgadzam się ;) Ja w wieku 19 lat byłam już gotowa ,z tym że chciałam zapewnić jakiekolwiek warunki materialne maleństwu teraz kiedy warunki są dzidzi brak ;/ i śmiem stwierdzić że chyba wolała bym wpaść w wieku 19 niż teraz mieć problemy ;)

f2w33e3k5rpiz20l.png
  • klara22 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa99 wrote:
    ja już wariują, jak co miesiąc w tym czasie… pierwszy cykl(w sumie pół) tu na ovu, dziwny cykl bardzo, detektor mi pokazuje jakiś szalony wynik, a ja i tak mam wrażenie że przyjdzie @. dziś albo jutr :(

Moje cykle sa tak pokrętne że czasami w ogóle nie ogarniam , a stosujesz sie dokładnie do obserwacji czyli śluz ,temp itd???
    Myśle nad kupieniem testów na owulke , jak w tym nie wypali to w przyszłym bd próbować;)

f2w33e3k5rpiz20l.png
  • Madziuszka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja również będę tu zaglądać. Rocznik '95 pozdrawia :D

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, temperatury nie mierzyłam, bo nigdy mi zapisywanie na kartce nie wychodziło. jak się w tym cyklu nie uda to od następnego zacznę.
    śluz zawsze obserwuję i test owu robiłam

• Madziuszka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa99 wrote:
    nie, temperatury nie mierzyłam, bo nigdy mi zapisywanie na kartce nie wychodziło. jak się w tym cyklu nie uda to od następnego zacznę.
    śluz zawsze obserwuję i test owu robiłam
    A może zacznij obserwować szyjkę ? :)

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Jak tam u Was ? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to i tak muszę zacząć od początku cyklu najlepiej, na dniach się okaże co teraz. jeśli się nie uda to obserwacja ruszy pełną para :)
    chociaż nie wiem co lepsze, wszystko obserwować i celować, czy na spontanie... bo nerwowo mogę nie wytrzymać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć, cieplutko u mnie :) czuję się dzisiaj znowu trochę jak na kacu( nic nie piłam! ) w żoładku mi się przewraca, w głowie kręci ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa99 wrote:
    cześć, cieplutko u mnie :) czuję się dzisiaj znowu trochę jak na kacu( nic nie piłam! ) w żoładku mi się przewraca, w głowie kręci ;/

a u mnie też ciepło, słoneczko swieci :) a ktory dc u Ciebie ? mnie tylko podbrzusze męczy :/

• klara22 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie też cieplutko.Ja nie czuje nic a nic , mam nadzieje że to cisza przed burzą ;p

f2w33e3k5rpiz20l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis 32 dc, ciągle czeeeekam :)

• klara22 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa99 wrote:
    to i tak muszę zacząć od początku cyklu najlepiej, na dniach się okaże co teraz. jeśli się nie uda to obserwacja ruszy pełną para :)
    chociaż nie wiem co lepsze, wszystko obserwować i celować, czy na spontanie... bo nerwowo mogę nie wytrzymać :)

z nerwami to może być róznie ,bo jak sie tak bardzo chce to nie wiem co gorsze .W tym miesiącu wyliczyłam kiedy potencjalnie wystapi owu ,i wykorzystuje małża na maxa ;) stosujecie jeszcze jakieś techniki ,typu pozycje kiedy najlepiej i takie tam???

f2w33e3k5rpiz20l.png
  • klara22 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karollina92 wrote:
    U mnie dzis 32 dc, ciągle czeeeekam :)

cykle u Ciebie ile trwają, praktycznie możesz już testować:)

f2w33e3k5rpiz20l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klara22 wrote:
    cykle u Ciebie ile trwają, praktycznie możesz już testować:)

Średnio tak 29-32 dni, ostatnio miałam 30-dniowy, myśle że jutro przyjdzie @, jak nie to jutro popołudniu testuję :)

• klara22 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karollina92 wrote:
    Średnio tak 29-32 dni, ostatnio miałam 30-dniowy, myśle że jutro przyjdzie @, jak nie to jutro popołudniu testuję :)

Zazdroszczę regularnych cykli ;p trzyma kciukasy .

f2w33e3k5rpiz20l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klara22 wrote:
    Zazdroszczę regularnych cykli ;p trzyma kciukasy .

a Ty jak długie masz cykle ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karollina92 wrote:
    a u mnie też ciepło, słoneczko swieci :) a ktory dc u Ciebie ? mnie tylko podbrzusze męczy :/

29 dzień cyklu, męczy mnie tak od 3-4 dni, w zeszłym tygodniu tez takie zawroty głowy miałam, nie wiem od czego, ciśnienie mierzyłam etc, wszytsko ok
    normalnie cykle 28-30 dni

• Madziuszka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem zaniepokojona bo w 19 dc dostałam plamienia :( nigdy nie miałąm plamień...

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ