X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92-95 zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik 92-95 zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen92 wrote:
    Hey kobitki ja jestem z Wrocławia, u nas starania zaczeły się 1 maja 2013, za specjalnie problemów z zajściem w ciąże nie miałam a z utrzymaniem, jestem 5 miesięcy po łyżeczkowaniu po poronieniu i czekamy na zielone światło od lekarze bo niestety u mnie zawodzi tarczyca i przeciwciała tarczycowe które muszę doprowadzić do porządku :) Mam nadzieję że do czerwca się wyrobie :)

a o problemach z tarczycą dowiedziałaś się po poronieniu ? ja też mam problemy z tarczycą, łykam codziennie Euthyrox 25.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula222 wrote:
    Dziękuję :) mnie piersi tylko po bokach przed okresem bolą tylko przy dotyku (przy ucisku), a brzuch przed i przy @ nigdy jedynie podbrzusze kiedy małpa nadchodzi.. a tu podbrzusza zero, tylko calusi brzuch plus ten jeden sutek tak meggaaa ze mam wrazenie ze zaraz wybuchnie ..:) jak chodze to odczywam taki hmm? dyskomfort? wole lezec non stop wtedy jest mi lepiej :)

Testujesz za 6 dni, poczekaj cierpliwie i nie denerwuj się :) Będzie dobrze!

• Jula222 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekam czekam :) mimo że kusi ale wiem ze jeszcze nic nie zobacze na teściku jedynie I kreseczke więc czekamy :D

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula222 wrote:
    czekam czekam :) mimo że kusi ale wiem ze jeszcze nic nie zobacze na teściku jedynie I kreseczke więc czekamy :D

mnie też kusiło już w sobotę, to był 29 dc, mówię do mojego P. "chodź, zrobimy", no a on że może jeszcze poczekamy do wtorku, jutro popołudniu miałam testować ale już nie ma takiej potrzeby, szkoda ale co zrobić :)

• Jula222 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uda się następnym razem :D

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim nam się UDA!!!! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karollina92 wrote:
    a o problemach z tarczycą dowiedziałaś się po poronieniu ? ja też mam problemy z tarczycą, łykam codziennie Euthyrox 25.

Niestety dowiedziałam się po dwóch poronieniach. Robiłam przed ciąża tsh i po poronieniu zawsze była na poziomie do max 2,5, tyle że u mnie problemem poronienia były przeciwciała ANA i przeciwciała tarczycowe anty-TPO które wynosiłyn >600 a norma jest od 0-34. Więc u mnie niedoczynność jest spowodowana zapaleniem tarczycy (Choroba Hasimoto) teraz czekam na recepte na euthyrox 25 mam zbić do 1 a gdy zajdę w ciąże muszę brać Acard + zastrzyki z heparyny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2014, 21:43

• klara22 Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen92 wrote:
    Niestety dowiedziałam się po dwóch poronieniach. Robiłam przed ciąża tsh i po poronieniu zawsze była na poziomie do max 2,5, tyle że u mnie problemem poronienia były przeciwciała ANA i przeciwciała tarczycowe anty-TPO które wynosiłyn >600 a norma jest od 0-34. Więc u mnie niedoczynność jest spowodowana zapaleniem tarczycy (Choroba Hasimoto) teraz czekam na recepte na euthyrox 25 mam zbić do 1 a gdy zajdę w ciąże muszę brać Acard + zastrzyki z heparyny

Witam się z rana :) Najważniejsze że już wiesz co jest nie tak , i teraz trzeba wyleczyć to dziadostwo i się starać i powinno być dobrze. Na innych forach czytałam o tym hasimoto i wielu dziewczynom sie udawało zaciążyć i donosić maleństwo ;)

f2w33e3k5rpiz20l.png
  • klara22 Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałyście na marcowych 10 pięknych serduszek, nastraja mnie to pozytywnie do działania;)

f2w33e3k5rpiz20l.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj zaserduszkowanych jest troszku :), mam nadzieję ze 17 do nich dołączę :D Trzymajcie kciuki :D:)

Carmen92 lubi tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, że 91 się nie łapie. No ale cóż - starość nie radość. Pozdrawiam i życzę zieloności!:)

lenka123321 lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Szkoda, że 91 się nie łapie. No ale cóż - starość nie radość. Pozdrawiam i życzę zieloności!:)

Jaka tam starość! :) myślę że dziewczyny nie będą mieć nic przeciwko żebyś dołączyła :P
    A dla ciebie zdrówka i dla maluszka :)

Nalka lubi tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:

Kochana zapraszamy ;)

Nalka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klara22 wrote:
    Witam się z rana :) Najważniejsze że już wiesz co jest nie tak , i teraz trzeba wyleczyć to dziadostwo i się starać i powinno być dobrze. Na innych forach czytałam o tym hasimoto i wielu dziewczynom sie udawało zaciążyć i donosić maleństwo ;)

Też o tym czytałam więc jest nadzieja :) Chociaż boję się jak cholera, zobaczymy czekam na receptę od lekarza i zaczynam leczenie, mam nadzieje że jutro dojdzie bo czekam już ponad tydzień :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dołączyłam dzisiaj do kilku testujących z tematu "Kto będzie testował w tym tygodniu ?", bo już nie mogłam doczekać do piątku, niestety negatyw :(
    cała noc nie spałam, raz płakałam raz myślałam co jest z nami nie tak. wszystkie znajome wkoło zachodzą, już rodzą, kolejny raz nawet. a my rzekomo zdrowi i się nie udaje :/
    dzisiaj tez dzień do niczego...

• klara22 Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i to jest najbardziej irytujące niby zdrowe a bejbi brak.

f2w33e3k5rpiz20l.png
  • klara22 Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam kiepski dzień staram sie nie dołować i szukać pozytywów ale jak słysze że koleżanka ma termin na czerwiec i bedzie chłopczyk zaszła w 3 cyklu po ślubie moja szybka kalkulacja to mi sie tak przykro robi;(

f2w33e3k5rpiz20l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczynki :) ja tu tylko na chwilkę bo jestem rocznik 88 ale chciałam Wam napisać, że gdybym wiedziała wcześniej że zajście w ciąże to wcale nie prosta sprawa to od daaaaawna bym się nie zabiezpieczała, także działajcie i rozmnażajcie się i zostańcie młodymi seksownymi mamuśkami muuuuah powodzenia ;)

lenka123321 lubi tę wiadomość

• Madziuszka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tam u was dziewczynki ? JA się załamałam ;/25 jedziemy na Mazury a ja 23 dostaje okres ... choleraa zawsze pod górkę !

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane przyleciałam się pochwalić :) jestem w ciąży! :) trzymajcie kciuki żeby wszystko było dobrze prosze!:) a ja was zarażam i również trzymam kciuki!:):*

lenka123321, Landryneczka lubią tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ