Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92-95 zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik 92-95 zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm ciekawe, a robiłasz szczegółowe badania hormonalne? :) bo to może być spowodowane tym:) i nie martw sie :) Będzie dobrze, zrób badanka i wrazie wtoczy się leczenie i myk myk i fasolcia da Ci popalić :) Mój pierwszy dzien masakry a ja mam juz dość ::)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julka a kiedy chcesz poinformować pracodawcę że ma "na stanie" brzemienną:D?

• Jula222 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    ojj jula, wiem, że to nie przyjemne, powiem wam dziewuszki że ja ostatnio w ciagu dnia tak mam że nie wiem czemu mnie mdli, ale juleńko uwierz, KOBIETY MAARZĄ O TAKICH MDLOŚCIACH :D

ostatnio się Dziewczyną siępytałam kiedy sie u nich zaczeło bo bałam się ze jest ze mną coś nie tak że jeszzce ich nie ma.. i to co mówiłam że bardzo chce je mieć żebym wiedziała że wszystko ok to chyba odwołuje :) wole ich nie mieć :P

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Natu93 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanka mialam pol.roku temu wszystkie hormony super,
    Wiec niemam pojecia;(

Bliźniaki <3
    Najprawdpodobniej Parka <3
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    julka a kiedy chcesz poinformować pracodawcę że ma "na stanie" brzemienną:D?

już wiedzą :), opiekuję się dzieckiem (14miesięcznym), jego Mama obecnie jest również w ciązy w 12tygodniu, więc od razu poinformowałam żeby nie było bo będą musieli znaleźć nową Nianię do maluszków :) Bo ja góra do 6-7 miesiąca chcę pracować jeśli zdrówko pozwoli :)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natu93 wrote:
    Badanka mialam pol.roku temu wszystkie hormony super,
    Wiec niemam pojecia;(

Kochana nie jestem lekarzem ale czy miałaś badaną tarczycę i badanie na wirus cytomegalii?

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • niecierpliwa ... Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czemu ale jakos ufam mojej gin... :) nie podoba mi sie tylko ta antykoncepcja:/ ale jeszcze nie wiadomo... jutro sie wszystko okaze co z moimi pecherzykami a zsie boje :(

f187b719f7366dc44dedac881e025e47.png
  • Natu93 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego akurat nie mialam.
    A to cos powaznego?

julka adlugo sie staraliscie?

Bliźniaki <3
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa ... wrote:
    nie wiem czemu ale jakos ufam mojej gin... :) nie podoba mi sie tylko ta antykoncepcja:/ ale jeszcze nie wiadomo... jutro sie wszystko okaze co z moimi pecherzykami a zsie boje :(

gin chce ci przepisać tabl, antykoncepcyjne ?:)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jula jesteś opiekunką? fajnie :)) jeśli masz umowę o pracę to super, jeśli nie to fajnie, że masz dobre układy z tą panią :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a może warto żebyś poszla na konsultację do innego ginekologa tak po cichaczu?
    Wiem, że ufasz swojej gin, ale wiesz, co dwie opinieto nie jedna

• Jula222 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natu93 wrote:
    Tego akurat nie mialam.
    A to cos powaznego?

julka adlugo sie staraliscie?

zaszłam w 2 cyklu,a tak naprawde w 1 takim na poważnie :) bo nasz pierwszy cykl był taki nijaki :) Narzeczony miał szkolenia i wogole mało serduszkowaliśmy :)

nieleczona tarczyca może spowodowac niepłodność :( moja kumpela jest dobrym przykładem.. strali sie o dziecko bardzo długo, wyniki hormownów ok, potem sie zagłebiali i wyszło ze tarczyca niestety juz dość długo nie leczona i ma bardzo duży problem obecnie leczy sie w klinice nieplodnosci wiec ma nadzieje ale ponoć szanse są nikłe :( nie chcę cIE oczywiście straszyć :) i nie odbieraj mojego postu jako coś przeciwko tobie :* tylko poprostu zrób Kochana badania :):* Będę Bardzo Trzymać za Ciebie kciukasy :):*:*:*

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie za tydzień testowanie i jakoś udało mi się wyluzować w tym cyklu, bo poprzedni to była ogromna napinka i czekanie...
    teraz wmawiam sobie, że jeśli nie w tym miesiącu to w kolejnym, mam dosyć krótkie cykle, wiosna idzie, czas leci szybciej, nawet nie wiem kiedy mi ten cykl już prawie minął :)
    tak czy siak, doczekać się nie mogę :) na razie zastępuję pustkę kotem :p i ukochanym dzieciątkiem mojej przyjaciółki - w żartach się na mnie obraża, że mały niedługo do mnie powie mama :p

• Jula222 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    jula jesteś opiekunką? fajnie :)) jeśli masz umowę o pracę to super, jeśli nie to fajnie, że masz dobre układy z tą panią :))

nie nie mam umowy.. :( jestem zła na to bo nawet nie mam ubezpieczenia wrazie w.. Na szczęscie po ślubie będę na ubezpieczeniu Małżonka :)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • Natu93 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okey dzis zadz i sie wszystkiego dowiem.
    ;(
    Eh pewnie cykle maszregularne i wgl.
    Sama nie wiem

Dziekuje ci bardzo Kochanie;**
    za slowa otuchy;)) ktory rocznik jestes?

Bliźniaki <3
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa99 wrote:
    u mnie za tydzień testowanie i jakoś udało mi się wyluzować w tym cyklu, bo poprzedni to była ogromna napinka i czekanie...
    teraz wmawiam sobie, że jeśli nie w tym miesiącu to w kolejnym, mam dosyć krótkie cykle, wiosna idzie, czas leci szybciej, nawet nie wiem kiedy mi ten cykl już prawie minął :)
    tak czy siak, doczekać się nie mogę :) na razie zastępuję pustkę kotem :p i ukochanym dzieciątkiem mojej przyjaciółki - w żartach się na mnie obraża, że mały niedługo do mnie powie mama :p

No no ;D trzymamy kciuki! za II krechy :) i kolejne <3!

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natu93 wrote:
    Okey dzis zadz i sie wszystkiego dowiem.
    ;(
    Eh pewnie cykle maszregularne i wgl.
    Sama nie wiem

Dziekuje ci bardzo Kochanie;**
    za slowa otuchy;)) ktory rocznik jestes?

94 :P Młoda jędza ze mnie :D hmm moje cykle nie były za kolorowe bo miałam straszną rozbieżność w nich.. kiedyś nawet po 54dniach @ przyszła.. dostałam od gin tabl.antykoncepcyjne :) i brałam je chyba z 2 lata bo jeszcze nie planowaliśmy Dzieciaczka:) i ładnie mi uregulowały @ :)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • niecierpliwa ... Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julka tak jak pisalam najpierw badania a jesli nic nie pomoze to pow ze mozemy sprobowac z tym anty zeby jajniki odpoczely... ale jakos mi sie to nie widzi jutro mam wizyte wiec bede wiedziala cos wiecej ale i tak sie na to nie zgodze nie ma takiej opcji:/

f187b719f7366dc44dedac881e025e47.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim :)

Jakieś nowe fasolki są ?

Jula222 jak się czujesz ?

nxbhnwz.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa ... wrote:
    julka tak jak pisalam najpierw badania a jesli nic nie pomoze to pow ze mozemy sprobowac z tym anty zeby jajniki odpoczely... ale jakos mi sie to nie widzi jutro mam wizyte wiec bede wiedziala cos wiecej ale i tak sie na to nie zgodze nie ma takiej opcji:/

Kochana po tabletkach anty jest większa szansana szybsze zajscie :)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ