X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92-95 zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik 92-95 zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • Mandi :) Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile ci się spóźnia?

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zazdroszczę, to jest ten najlepszy okres! No dzIś powinnam mieć, ale tempka nie spadła, więc raczej nie dostanę, zwłaszcza, że mam śluz kremowy. A mnie się okres nigdy nie spóźnił, nigdy! Częściej się zdarzało, że przychodził 1-2 dni wcześniej. Wkurzam się mocno, bo już chcę zacząć nowy cykl

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też tak myślę,że zaczyna się ten dobry okres na starania! A.może w ciąży jesteś jak śluz kremowy :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może i mnie przygarniecie?

20 letnia mamusia mająca już 3 miesięczną córeczkę

Mona :) lubi tę wiadomość

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo proszę witamy :-) jak się córeczka chowa? Planujesz drugie dziecko? Fajnie,że tobie się udało my nadal się staramy :-(

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy nową staraczkę :) Ja niestety zaczynam od nowa, ppjawiła się @

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejciu nie przejmuj się będziesz starała się w stuczniowym cyklu :-)

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim przypadku to będzie jeszcze grudzień :) Mam bardzo krótkie cykle-26 dni.

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandi córcia z dnia na dzień jest coraz bardziej aktywna. Wcześniej tylko spała i jadła, a teraz coraz częściej ogląda świat. Jest grzeczna, bo potrafi sama sobie leżeć w łóżeczku i patrzeć nie oczekując niczego więcej. Potem zasypia albo...... marudzi i trzeba z nią pogadać, pogłaskać, poprzytulać :) Je co 3 godz, czsem co 4. Nocne karmienia - je o 20-21, na spokojnie po odłożeniu zasypia i rano między 7 i 8 budzi się na pierwsze karmienie. Nawet sie wysypiam, myślałam, że będzie gorzej.

Co do kolejnego dziecka to starania na razie są odłożone. Myślę o tym żeby trochę odpocząć, posprawdzać cykl no i może wrócić do kolejnych starań na sierpień 2015 :)

Aaaa no i mam nadzieje że nie będę wam tu sprawiać przykrości że wy starające a ja już przyszła mama :( Szczerze mówiąc wiem co to znaczy, bo też się starałam (3 miesiące). Było ciężko ale trochę wyluzowaliśmy, serduszkowaliśmy codziennie, używałam też żelu który poprawia jakość śluzu i udało się...

Wysłany: 15 grudnia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co ty tygrysu no to tym bardziej nie masz się czym martwić :-)
    Majkowelove to tylko pozazdrościć grzeczbej córeczki a tym bardziej tego ze cala noc ci przesypia :-) trzy miesiące to bardzo mało ja juz staram się ósmy miesiąc i teraz mam nadzieję,że się uda bo nie mam siły. Fajnie,że dołączyłas zawsze może nam coś doradzisz

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pewnością pomogę a nawet doradzę, jeśli będzie taka potrzeba :)

Wysłany: 15 grudnia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :-)

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majkowelove czyli miałaś też problem ze śluzem? Kupiłaś conceive plus? Pomógł?

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    majkowelove czyli miałaś też problem ze śluzem? Kupiłaś conceive plus? Pomógł?

Szczerze ? To według mnie na pewno nie zaszkodzi... Mi to pomogło, a dlaczego ? Zawsze miałam strasznie "sucho", śluz też był byle jaki, no i jakoś człowiek nie mógł się wyluzować. Po tym wszystkim zawsze było całkiem inaczej. Choć wiadomo że żel to nie wszystko. Najlepszym "wspomagaczem" zapłodnienia jest luz, pozytywne nastawienie i seks dla przyjemności :) Te 70 zł lepiej jest wydać na dobrą kolację, która poprawi wam nastrój :)

Wysłany: 16 grudnia 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majkowelove masz rację to wszystko kwestia podejścia do starań! Każda z nas tak bardzo chce mieć dziecko,że już czasami same nie wiemy co mamy robić. Najlepiej by było nie myśleć o tym,że przychodzi kolejny miesiąc i znów trzeba zacząć starania bo w ostatnim się nie udało tylko wyluzować i kochać się dla przyjemności. Tylko czasami człowiek jest już tak połamany,że już mu wszystko jedno i nawet serduszkowac mu się nie chce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandi a próbowałaś sprawdzać owulacje testami owulacyjnymi?

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie w tym miesiącu zacznę sprawdzać testami.owulacyjnymi zaczynam w środę juz chodź chciałbym owulacje mieć 23 :-(

• JagodaP Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj już nie bądź taka, żeby wybierać kiedy byś chciała miec owu :P Aż tak dobze to nie ma :D

Moim zdaniem nie da się po prrostu "olać" tematu i kochac się udając, że to wcale nie dlatego, że są dni płodne. Przynajmniej ja tak nie umiałam...

Martoszka lubi tę wiadomość

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • baba_Jagna Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie ;) zainteresował mnie Wasz wątek ponieważ sama jestem z 93 i staram się o dziecko ;) w ilości postów jesteście nie do nadrobienia :P co do nie myślenia w czasie stosunku - mi się udaje, staram się z tego czerpać samą przyjemność. Jednakże później kiedy zaczynam mieć objawy ciążowe jest już gorzej ... szybciej nabawię się urojonej niż prawdziwej :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Nie ważne ile razy upadniesz. Ważne jest ile razy się podniesiesz.
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Polubicie. Moje pytanie do eksperta o p/c przeciwkardiolipinie? Z góry dziękuję:*

M&M
‹‹ 300 301 302 303 304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ