X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92-95 zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik 92-95 zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój komórki nie nosi, ale oduczyłam go trzymania lapka na kolanach i dostal od brata podkładkę (taką co się włącza i chłodzi laptop:P). Nie pali fajek, ale niestety często na spotkaniach z kolegami i rodziną zażywa %. :P

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Mandi :) Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nie pali na szczęście, czasami pije, ale jak każdy facet, ale rzadko bo ćwiczy na siłowni , raczej dobrze się odżywia, komórkę nosi w kieszeni i laptopa trzyma wiecznie na kolanach czego na pewno się go nie oduczy.

• JagodaP Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    JagodaP to urodzicie w tych samych okolicach :)) Przyznam, że miałaś długi czas oczekiwania. Jesteś przykładem, że nie wolno się poddawać. Dopóki nie stwierdzą u nas braku macicy to szanse są ! :D

Oj tak, nasza mysza jest wywalczona, nie "trafiła się". Dlatego piszę wszędzie gdzie mogę, że warto się starać i warto walczyć, nawet jeśli to trwa i trwa. Zazdroszczę tym, ktorym się udaje w 2, 3, czy nawet 9 cyklu... Mam nadzieję, że z drugą ciążą nie będzie tak pod górkę, skoro już wiadomo jakie leczenie działa :/

Z Saną dzieli nas tylko 3 dni :)
    Sana, nie martw się, nawet w takiej malutkiej ciąży może być +/- 2 dni. Zresztą nie zawsze się uda ładnie fasolkę objąc do pomiarów. Mój ultrasonografista mierzył 3x i za każdym razem mu wychodziły różne wyniki (z różnicą nawet właśnie do 2mm :) ). Na Twoim zdjęciu ślicznie widać zarodek i pęcherzyk żółtkowy. Strasznie brzydko się to nazywa - "pole płodowe" - bleee....

Edit:
    A właśnie, też miałam się myszą pochwalić.
    E_464nED-.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 19:42

Martoszka, Natka88, Sana, mizzelka lubią tę wiadomość

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...

Wysłany: 10 grudnia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo proszę kolejna szczęśliwa mamusia :-)

• Sana Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandi - tak, to podobno ma duży wpływ na plemniki. Bo się wszystko tam przegrzewa, obniża się jakość spermy. Także trzeba swoich facetów przycisnąć żeby nie trzymali komórki w kieszeni spodni z przodu ani laptopa na kolanach.
    http://kobieta.onet.pl/dziecko/zdrowie/noszenie-telefonu-komorkowego-w-kieszeni-spodni-moze-przyczynic-sie-do-bezplodnosci/kgsbj

O tym, czemu faceci powinni też brać kwas foliowy, piszą tutaj: http://babyonline.pl/kwas-foliowy-dla-przyszlych-ojcow,dieta-artykul,15486,r1p1.html

Skoro te sposoby na pewno nie zaszkodzą, a mogą pomóc, to korzystaliśmy, bo czemu nie :) no i jest sukces, bo serduszkowanie było 4 dni przed owulacją a żołnierzyk dał radę :) także spróbujcie. Warto.

Jagoda maluszek faktycznie jak myszka wygląda :) super! Masz termin jeszcze na lipiec, czy na początek sierpnia?

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochana spróbuję go przypilnowac chodź myślę,że marne szanse i mam nadzieję, że tak bardzo to nie obniża jakości.spermy.
    Jejku poważnie prze cztery dni się utrzymał to.mocny.żołnierz. A.dokładnie wiedziałas kiedy masz owulwcje? To czemu nie kochałas się w owu? A może wtedy co wam się udało miałaś owulacje :-).

• JagodaP Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To faktycznie jakiś plemnik-terminator! :O 4 dni, wow, u nas dzień przed, i to w wannie, i byłam zdziwiona ze wystarczyło. Mam termin 3 dni przed Tba Sana, 26 lipca :)

Z tą owu problem polega na tym, że dokładną datę zna się post factum, dlatego OF zaleca współżycie aż do potwierdzenia owu, czyli nawet jeszcze 3 dni "po ptokach".

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...

Wysłany: 11 grudnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szalona.jesteś jagoda heh :-). No właśnie najlepiej kochać się od.końca okresu i parę dni po dniach plodnych i powinno się udać eh... Zazdroszczę wam,że już jesteście w ciąży

• pannamigota Znajoma

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam prośbę :) możecie spojrzeć na mój wykres i powiedzieć co z tą owulacją, bo przy wpisywaniu nowych temperatur OF cały czas zmienia dzień owulacji. Najpierw zaznaczył owulacje w 17 dc (według mnie wtedy wystąpiła) potem w 19 dniu cyklu, a teraz w 24. I już sama nie wiem co mam o tym myśleć :/

Wysłany: 12 grudnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz OF bierze bardzo pod uwagę temperaturę :-)

• pannamigota Znajoma

Wysłany: 12 grudnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie wydaje mi się że według temperatury owulacje miałam 17 dnia

Wysłany: 12 grudnia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli wtedy też się <3 i po 17 tez to miej nadzieję, że.się udało :-)

• pannamigota Znajoma

Wysłany: 12 grudnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A już miałam nadzieje, że ze owu była 17 dc a ten drugi skok to zagnieżdżenie. Te czekanie mnie wykończy :D

Wysłany: 12 grudnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie lepiej poczekać niż wcześniej test zrobić i się rozczarować a być w ciąży :-D

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandi :) święta racja...mnie już zostały 2 dni, a zaczyna boleć brzuch na @...Dziewczynki proszę zalajkujcie moje pytanie odnośnie leku na zwiekszenie śluzu plodnego, chciałabym uzyskać na to odpowiedź doktora :)

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png

Wysłany: 13 grudnia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh może nie dostaniesz okresu :-) ok juz się robi :-)

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Mandi :) Czekam z niecierpliwością do jutra. Podoba mi się Twój avatar, marzę o takim zdjęciu kiedyś...

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png

Wysłany: 15 grudnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, że ja też chciałbym mieć piękną sesje ciążową :-*, ale najpierw trzeba być w ciąży. Staram się cały czas!

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak jak ja :p Na jakim jesteś etapie? Mnie się spóźnia @, ale test negatywny.

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png

Wysłany: 15 grudnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mam 12dc i <3 się albo codziennie albo co drugi i czekam.na owulacje:-D. Nie widziałam się z narzeczonym cztery dni wiec od wczoraj znowu działam!

‹‹ 299 300 301 302 303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ