Rocznik 92-95 zapraszam :)
-
WIADOMOŚĆ
-
tygrys73 wrote:JagodaP to urodzicie w tych samych okolicach ) Przyznam, że miałaś długi czas oczekiwania. Jesteś przykładem, że nie wolno się poddawać. Dopóki nie stwierdzą u nas braku macicy to szanse są !
Oj tak, nasza mysza jest wywalczona, nie "trafiła się". Dlatego piszę wszędzie gdzie mogę, że warto się starać i warto walczyć, nawet jeśli to trwa i trwa. Zazdroszczę tym, ktorym się udaje w 2, 3, czy nawet 9 cyklu... Mam nadzieję, że z drugą ciążą nie będzie tak pod górkę, skoro już wiadomo jakie leczenie działa
Z Saną dzieli nas tylko 3 dni
Sana, nie martw się, nawet w takiej malutkiej ciąży może być +/- 2 dni. Zresztą nie zawsze się uda ładnie fasolkę objąc do pomiarów. Mój ultrasonografista mierzył 3x i za każdym razem mu wychodziły różne wyniki (z różnicą nawet właśnie do 2mm ). Na Twoim zdjęciu ślicznie widać zarodek i pęcherzyk żółtkowy. Strasznie brzydko się to nazywa - "pole płodowe" - bleee....
Edit:
A właśnie, też miałam się myszą pochwalić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 19:42
Martoszka, Natka88, Sana, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Mandi - tak, to podobno ma duży wpływ na plemniki. Bo się wszystko tam przegrzewa, obniża się jakość spermy. Także trzeba swoich facetów przycisnąć żeby nie trzymali komórki w kieszeni spodni z przodu ani laptopa na kolanach.
http://kobieta.onet.pl/dziecko/zdrowie/noszenie-telefonu-komorkowego-w-kieszeni-spodni-moze-przyczynic-sie-do-bezplodnosci/kgsbj
O tym, czemu faceci powinni też brać kwas foliowy, piszą tutaj: http://babyonline.pl/kwas-foliowy-dla-przyszlych-ojcow,dieta-artykul,15486,r1p1.html
Skoro te sposoby na pewno nie zaszkodzą, a mogą pomóc, to korzystaliśmy, bo czemu nie no i jest sukces, bo serduszkowanie było 4 dni przed owulacją a żołnierzyk dał radę także spróbujcie. Warto.
Jagoda maluszek faktycznie jak myszka wygląda super! Masz termin jeszcze na lipiec, czy na początek sierpnia?
Julia 07.2015 -
Dzięki kochana spróbuję go przypilnowac chodź myślę,że marne szanse i mam nadzieję, że tak bardzo to nie obniża jakości.spermy.
Jejku poważnie prze cztery dni się utrzymał to.mocny.żołnierz. A.dokładnie wiedziałas kiedy masz owulwcje? To czemu nie kochałas się w owu? A może wtedy co wam się udało miałaś owulacje . -
To faktycznie jakiś plemnik-terminator! 4 dni, wow, u nas dzień przed, i to w wannie, i byłam zdziwiona ze wystarczyło. Mam termin 3 dni przed Tba Sana, 26 lipca
Z tą owu problem polega na tym, że dokładną datę zna się post factum, dlatego OF zaleca współżycie aż do potwierdzenia owu, czyli nawet jeszcze 3 dni "po ptokach". -
Cześć dziewczyny, mam prośbę możecie spojrzeć na mój wykres i powiedzieć co z tą owulacją, bo przy wpisywaniu nowych temperatur OF cały czas zmienia dzień owulacji. Najpierw zaznaczył owulacje w 17 dc (według mnie wtedy wystąpiła) potem w 19 dniu cyklu, a teraz w 24. I już sama nie wiem co mam o tym myśleć