Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92-95 zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik 92-95 zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • Mandi :) Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagodaP chciałbym żeby mi wypadła 23 bo wtedy będę z narzeczonym a jak wypadnie wcześniej to znowu cykl stracony bo OF wyznacza mi owulacje między 20 a 24 a dopiero 23 będę mogła serduszkowac :-P. No niestety nie da się nie myśleć o tym że są dni płodne i trzeba się starac bardziej niż zwykle :-)
    Baba_Jagna trzeba być cierpliwa i czekać po prostu na zrobienie testu bo wyszukiwanie u siebie objawów ciąży nic nie da tylko się.dobija człowiek i zglupiec można.

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ciąże urojone, skąd to znam :P

Karolina20 lubi tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • JagodaP Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano... Na pocieszenie moge powiedzieć, że mój szczęśliwy cykl spisałam na straty już 8dpo, kiedy cyce zaczęły mnie boleć dokładnie w tym samym dniu co zawsze przed @. A potem każdego dnia dołączały kolejne, TYPOWE dla mnie objawy przedmałpowe. Dopiero dzień przed spodziewaną @ było odstępstwo - biust przestał boleć mimo braku krwawienia. Także można przegiąćw każdą stronę.

Ja miałam co najmniej z 6 ciąż urrojonych w ciągu dwóch lat starań. Z tego dwóch byłam pewna na 100% i nawet ujemne bhcG miało problem z przekonaniem mnie, że jest inaczej. Masakra.

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • baba_Jagna Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no w główce mi się przestawia i to równo :D jednakże postanowiłam zluzować i nie szukać u siebie objawów ciąży :D kochać się ile mąż pozwoli :P

Nie ważne ile razy upadniesz. Ważne jest ile razy się podniesiesz.

Wysłany: 18 grudnia 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki nie ma co robić z siebie wariatki i starać się na spokojnie bo stres nam wcale nie pomoże.
    Jak tam wasze starania? :-)

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na koniec @. Owulka w święta:/ Mąż na pewno będzie do późna siedział przy stole i pił%...NA PEWNO się uda ://

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • baba_Jagna Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak starania? mi rośnie libido, Mąż chętny na wszelkie sugestie, chcę potomstwa więc działamy bez myślenia ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rocznik 92 sie kłania☺ jak dlugo sie staracie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od prawie 4 miesiecy jestem mężatką, staramy sie ok 6 miesiecy i nic...

• baba_Jagna Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem mężatką 1,5 roku, staramy się tak świadomie od 2 mc.

• aknis Koleżanka

Wysłany: 20 grudnia 2014, 02:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, rocznik 93 wita. Staram się pierwszy cykl, owulację miałam 14.12 bo akurat należę do grona osób, które w tym dniu przeżywają drugi okres i mam pewność, że to jest to. Leczę się na niedoczynność, pewien lekarz mnie nieźle nastraszył, sugerując że może nie udać się wcale, a przynajmniej nie szybciej niż 2 lata od rozpoczęcia leczenia, ale jestem dobrej myśli. I czuję kłucie w jajnikach, może się nakręcam... Chciałabym już wiedzieć :)

już prawie...

Wysłany: 20 grudnia 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram się 8 cykl już :).
    Aknis nie ma co się nakręcać bo można nabawić sie ciąży urojonej :) Czekaj cierpliwie do terminu miesiączki i zrób test ciążowy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja termin miesiaczki mialam 18.12 nie mam jej ale boje sie ze zrobieniem testu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boje sie mysli ze gdy zrobie test to okaze sie tylko jedna | a nie ||. wiem ze moze to glupie ale przechodzilam to wielokrotnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2014, 09:57

Wysłany: 20 grudnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez juz bardzo dużo razy się rozczarowałam... Trzeba walczyć dalej ! :) Serduszkować co drugi dzień i już za jakiś czas na pewno się uda :).

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje za te slowa. mysle jednak że musze zrobić test poniewaz pracuje w sklepie spozywczym a teraz przed swietami duży ruch i pracy sporo. a wysilek raczej nie jest wskazany.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jednak taki prezent na gwiazdke byłby wspaniały ☺

Wysłany: 21 grudnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile zostało co do miesiączki? Żebyś testu za wcześnie nie zrobiła. A masz rację gdybyś była w ciąży teraz lepiej pójść na L4 no można porobić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mialam miec 18.12 wiec juz kilka dni temu, czuje sie okropnie, mdli mnie jak patrze na jedzenie

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to już test cos moze wykazac

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
‹‹ 301 302 303 304 305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ