Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92-95 zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik 92-95 zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • Mandi :) Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym chciała w pudełeczku dać usg i test ciążowy zawiniety wstążka :-*

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to młodszego od mojego na przykład :) Mój też by się cieszył, zwłaszcza, że ostatnio napatrzył się na swojego słodkiego miesięcznego chrześniaka. Tak mu było z nim do twarzy na rękach...Jak patrzę na te zdjęcie to sobie wyobrażam jak będzie wyglądał z naszym maleństwem. Mordeczka wiem, że przed owulką, a Ty Mandi na jakim jesteś etapie? Ja po owulce, teraz oczekiwanie na efekty, ale w tym cyklu jestem spokojna. Co ma by ć to będzie

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png

Wysłany: 29 grudnia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kochana po owulce jestem i bolą mnie jajniki,podbrzusze mam jakieś białe plamki na sutkach,ale nie nakrecam się Narazie :-) czekam i opserwuje swoje ciało, nie chce się rozczarować wiec nie patrzę na razie na żadne objawy :-)

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tylko spokój Nas uratuję :)
    Ale też być dobrej myśli choć znowu nie myśleć o tym za bardzo i nie interpretować każdego objawu który może oznaczać ciążę choć każda z Nas tego pragnie :*
    A później się rozczarować gdy pojawi się @ !
    Życzę każdej z Nas by się ta MAŁPA nie pojawiła przez najbliższe 9 miesięcy :*

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs

Wysłany: 29 grudnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co się nakręcac poważnie bo jak znowu się nie uda to będzie płacz i lament i po co to nam lepiej czekać ja zrobię tak za 7 dni test. Nie pojawi się tylko trzeba działać w owulacje :-*

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandi :) wrote:
    Nie ma co się nakręcac poważnie bo jak znowu się nie uda to będzie płacz i lament i po co to nam lepiej czekać ja zrobię tak za 7 dni test. Nie pojawi się tylko trzeba działać w owulacje :-*
    Pewnie że tak jestem tego samego zdania :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤

Wysłany: 29 grudnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś dziwnie spokojna jestem szczerze ci powiem :-)

• baba_Jagna Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2014, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak czytam to piszecie to dochodze do wniosku ze warto wyhamowac... W mijej sytaucji moj Maz bardziej chce dziecka niz ja. Stwierdzil ze za dziadka nie bedzie biegal na wywiadowki :-) a tak szczerze... Powiedzial mi ostatnio ze lezal w lozku i wyobrazal sobie jak bede wygladala z zaokraglajacym sie brzuszkiem ... Myslalam ze sie poplacze...

Nie ważne ile razy upadniesz. Ważne jest ile razy się podniesiesz.
  • JagodaP Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też takie coś dobijalo, narzeczonego miałam przekochanego, bardzo chcącego maluszka. Jak mu się zebrało to trzymał rękę na brzuchu i mówił że bardzo czeka na lokatora i takie tam. A ja szklanki w oczach I siorbanie nosem, bo wiem że to ja nie owuluję... masakra. Też mam 22 lata a już obecnie mąż 23.

U mnie objawy ciąży były identyczne jak na @. Pojawiały się dokładnie w odpowiednich dniach, bez pominięcia czy dodania czegoś. Dopiero dzień po spodziewanej @ piersi przestały boleć - a dotychczas przestawaly dopiero 2dc. Także nie traccie wiary nawet jak wydaje się ze nic z tego na 100% nie będzie :)

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...

Wysłany: 30 grudnia 2014, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagodaP to mam rozumieć,że jesteś w ciąży? :-) jeszcze nie tracę wiary Narazie czekam z niecierpliwością po prostu.

• Anett Debiutantka

Wysłany: 30 grudnia 2014, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam cykle miesiączkowe nie regularne ostatniego dnia miesiaczki współżyłam z chlopakiem ale nie ciekło ze mnie nic i skończył we mnie , a nastepnego dnia znowu pojawilo sie krawawienie co to moze oznaczac ?,czy moge byc w ciazy ?

Wysłany: 30 grudnia 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno nie! Gdyż nie miałaś wtedy okresu plodnego :-)

• baba_Jagna Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie... Dobija fakt ze to jest w glownej mierze problem z plodnoscia z mojej strony. Postanowilam ze od nowego roku zajme sie tysiacem innych spraw zeby nienmyslec o ciazy i dziecko choc ostatnio instynkt mi sie zaostrzyl... :(

Nie ważne ile razy upadniesz. Ważne jest ile razy się podniesiesz.
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj dostalam w prezencie w laboratorium pojemniczek na zolnierzyki i maż już wyjścia nie ma. Teraz juz jesteśmy bliżej niz dalej. Ale dopiero w polowie stycznia zaplanowalam jego badania.

M&M
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandi :) wrote:
    Jakoś dziwnie spokojna jestem szczerze ci powiem :-)
    To dobrze że jesteś spokojna :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Wczoraj dostalam w prezencie w laboratorium pojemniczek na zolnierzyki i maż już wyjścia nie ma. Teraz juz jesteśmy bliżej niz dalej. Ale dopiero w polowie stycznia zaplanowalam jego badania.
    Najważniejsze żeby się zbadał:)

Martoszka lubi tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • JagodaP Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Mandi, nam się udało teraz w listopadzie w końcu, po dwóch latach.

Martoszka, super by było gdyby i on się W końcu zbadał, Ty już jesteś na wszystkie strony przejrzana a i tak nie wiadomo czy problem leży tylko po Twojej stronie. Do dziela!

Jagna, podziwiam jeśli możesz się tak wyłączyć z tego robiąc inne rzeczy. Ja myślałam o tym że chcę dziecka bez względu na to ile zajęć sobie wcisnelam w ciągu doby....

Martoszka lubi tę wiadomość

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie z każdej strony, bo wczoraj był testosteron, androstendion, 17-OH progesteron i DHEA-S04, więc teraz mogą wyjść kolejne rzeczy. Ale mąż mnie wczoraj pocieszył, że dopiero wykorzystujemy teraz pierwszą połowę możliwego czasu, więc muszę być cierpliwa. Dopóki nie wiadomo jak z nim sytuacja wygląda to jakoś się nie przejmuję już bardzo, nawet jakby cuda powychodziły z tych wczorajszych badań (ważne by dało to się wszystko unormować).

M&M

Wysłany: 30 grudnia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagodaP to gratuluję maluszka :-)

Jagna ja też ciągle myślę o dziecku szczególnie jak juz jest po owulacji i czekam na wieść czy się udało czy nie. Tylko w pracy jak mam dużo roboty to nie myślę.

Martoszka bądź dobrej myśli mąż się przebada ty tez skończysz badania jeśli coś będzie nie tak to zaczniecie brać leki i po jakimś czasie będziesz miała maluszka :-)

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby tak było:) Ja już tyle witaminek biorę, że się powoli gubię, na szczęście M. kupiłam zestaw witaminek w jednej tabletce, bo tak to mi marudził strasznie, że tyle tego jest do łykania:)

M&M
‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ