Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasia 25 wrote:Terka ja od 3 tyg do 15 wymiotowalam nie otwieralam w domu lodówki.
Któraś z was pisała o utwardzaczu lakieru do paznokci? Gdzie dostanę takie cudo?
Ja trafiłam na to w Lidlu i to jest tej firmy Cien ich. Powiem Ci, że wzięłam to z przymrużeniem oka, ale jestem bardzo zadowolona. Takie utwardzacze znajdziesz też firmy Maybelline. Ponoć tez fajnie trzyma. Informacja od koleżanki Ale tak naprawdę to chyba większość firm kosmetycznych wprowadziła to na rynek. Wiadomo, że jak jedni coś wprowadzą to zaraz drudzyKasia 25 lubi tę wiadomość
1cs z CLO
dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
12cs - ciąża biochemiczna
-
Spojrzałam na 1 stronę i słuchajcie mamy misję do spełnienia
2 z nas zaszły w ciążę we wrześniu, 2 w październiku. Tradycji musi się zadość, więc teraz w listopadzie 2 muszą zajść
Mocno trzymam za nas kciuki!1cs z CLO
-
alegzi wrote:Spojrzałam na 1 stronę i słuchajcie mamy misję do spełnienia
2 z nas zaszły w ciążę we wrześniu, 2 w październiku. Tradycji musi się zadość, więc teraz w listopadzie 2 muszą zajść
Mocno trzymam za nas kciuki!
Haha wiesz ze miałam podobne myśli? ze teraz listopad conajmniej dwie i tak do końca roku cały watek 92 radośnie oczekujące maluchów
Trzymam za was ogromnie kciuki i palce u nog!
Wyniki dzisiaj wczesniej niż ostatnio moze nawet kolo 13 juz cos będzie wiadomo bo więcej osób jest dzisiaj na zmianie u nich i będzie szybciej niestety pani laborantka powiedziała ze bhcg nie mówi o ilości maluchów tylko można przypuszczać... No cóż to bedziemy przypuszczać do czasu USGhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
alegzi wrote:terka, trzymaj, trzymaj przydadzą się Byłoby pięknie jakby tak do końca roku jeszcze co najmniej 4 zaszły w ciąże. Co do bety to daj znać jaki wynik dzisiaj
Dam znać dam haha kumpela wlasnie do mnie pisała czy myślimy i kiedy o dzidziusiu... Hmmm póki co nic nie pisze jeszcze ale uśmiałam sie bardzo jak to zobaczyłamhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Witam,
też jestem rocznik 92. /jakieś 3 miesiące temu dowiedziałam się ze jestem w ciąży, niestety zakończyła się ona dość szybko.
Tak naprawdę nie wiadomo dlaczego... W 9tc dowiedziałam się że jest ona obumarła.
Jestem już kilka tygodni po zabiegu. Po konsultacji z ginekologiem. I mogę znów starać się o kolejne maleństwo.
Niestety od dnia zabiegu (6 październik) nie dostałam jeszcze okresu. Podczas wizyty u gin pani doktor tylko stwierdziła że jestem jeszcze przed owulacją. I teraz nie wiem od kiedy i jak mam liczyć cykl.
I czy przy staraniach o swoje maleństwa stosowałyście jakiś suplement diety, lubrykanty etc?
-
Patulka wrote:Witam,
też jestem rocznik 92. /jakieś 3 miesiące temu dowiedziałam się ze jestem w ciąży, niestety zakończyła się ona dość szybko.
Tak naprawdę nie wiadomo dlaczego... W 9tc dowiedziałam się że jest ona obumarła.
Jestem już kilka tygodni po zabiegu. Po konsultacji z ginekologiem. I mogę znów starać się o kolejne maleństwo.
Niestety od dnia zabiegu (6 październik) nie dostałam jeszcze okresu. Podczas wizyty u gin pani doktor tylko stwierdziła że jestem jeszcze przed owulacją. I teraz nie wiem od kiedy i jak mam liczyć cykl.
I czy przy staraniach o swoje maleństwa stosowałyście jakiś suplement diety, lubrykanty etc?
Witaj Patulka! Bardzo mi przykro z powody straty. Szkoda ze nie wiesz co bylo przyczyną bo można wtedy dodatkowe zabezpieczenia robić... Co do liczenia cyklu-nie wiem, możliwe ze od zabiegu wlasnie. Ja nie brałam nic nadzwyczajnego z suplementów (kwas foliowy, wit.C i D w dużych dawkach i jod). A najlepszym lubrykantem jest chętka moim zdaniem choć wiem ze niektórzy jakieś żele używają ze sporym powodzeniemhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
terka wrote:Witaj Patulka! Bardzo mi przykro z powody straty. Szkoda ze nie wiesz co bylo przyczyną bo można wtedy dodatkowe zabezpieczenia robić... Co do liczenia cyklu-nie wiem, możliwe ze od zabiegu wlasnie. Ja nie brałam nic nadzwyczajnego z suplementów (kwas foliowy, wit.C i D w dużych dawkach i jod). A najlepszym lubrykantem jest chętka moim zdaniem choć wiem ze niektórzy jakieś żele używają ze sporym powodzeniem
Niestety,jestem z tych osób co chyba nigdy się nie dowiedzą. Po poronieniu zmieniłam ginekologa (uważam że moją ciążę prowadzono niezbyt dobrze, chociaż była ona dość krótka). Poszłam do lekarza z polecenia, gdzie zostałam skierowana na badania. Wyniki mam wszystkie książkowe, i powiedziałam że będę uczęszczać tylko do tego gin. Stwierdziłam że mogę chodzić prywatnie i co wizytę płacić, byle by lekarz był kompetentny i żeby doprowadził moją drugą ciążę do końca
a czy ktoś słyszał/stosował inofolic/inofem?
Mnie narazie moja pani gin poleciła Pregna PLUS. Zobaczymy co będzie z tego. -
Patulka wrote:Witam,
Witamy
Przykro mi z powodu Twojej straty Tak jak pisała terka szkoda, że nie znasz przyczyny. Dobrze, że zmieniłaś ginekologa, trzymam kciuki Ja oprócz kwasu foliowego nic nie biorę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2017, 10:14
1cs z CLO
-
terka wrote:Dam znać dam haha kumpela wlasnie do mnie pisała czy myślimy i kiedy o dzidziusiu... Hmmm póki co nic nie pisze jeszcze ale uśmiałam sie bardzo jak to zobaczyłam
Ja na Twoim miejscu zrobiłabym to samo. Wszyscy się jeszcze zdążą dowiedzieć1cs z CLO
-
Dziewczyny pisze do was w przerwach w spaniu! normalnie...jakbym w ciąży była tak mi zimno bylo ze sie pod kołdrę schowałam i tak sobie leżę i usypiam wstaje i znów usypiam nie na długo takie 20-30 minutowe drzemki ale dalej mi sie spac chce czekanie prześpię
Tak wszyscy jeszcze zdążą a my chcemy najpierw rodzinom najbliższym powiedziec a pozniej krąg przy okazji rozszerzać podczas spotkań np czy coś
I tradycyjnie jak juz wstałam (zobaczymy na jak długo) to chce mi sie owoca dzięki Bogu ze owoce a nie co innego bo bym juz 100kg warzyła. A póki co schudłam 0.5kgWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2017, 11:54
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
alegzi wrote:terka, tylko cieszyć się z takich zachcianek żebyś w nocy nie miała problemów z zaśnięciem przypadkiem
Moze pójdę spac normalnie? Jak człowiek? Albo znając życie o 20 i wstanę o 3... taaak zachcianki fajne tylko ze latem łatwiej dostępne jednakWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2017, 12:25
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
alegzi wrote:terka, to zależy o jakich owocach mówisz. Teraz masz tańsze winogrona bodajże, pomarańcze, mandarynki także jedz do woli
A dziękuje na mandarynki niedawno sie rzuciłam ale to nic nadzwyczajnego u mnie w sumie w domu mam jabłka i banany... Zawsze cos
Bede dzisiaj robić deser jaglano-kokosowy jakby któraś miała ochotę na zdrowszy deser polecam bardzo bo łatwo się go robi
Beta 10/11 dpo (wtorek) 95.8 12/13 dpo (czwartek) 237.4 wszystko jest w porządku!https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Patulka wrote:terka, gratuluję ja przed poronieniem nie miałam tak zdrowych zachcianek, mój organizm tolerował tylko czekoladę Milka i brzoswiniową Nestea. Wszystko inne praktycznie zwracałam
Ja bym to zwróciła na 100m chyba haha no co kobieta to inne rzeczy dla mnie obie te rzeczy są za słodkie i bez ciąży (milka przemega przeslodzona wg mnie) wiec co dopiero teraz cieszę sie ze mały dietetyk rośnie (chyba jeden jednak ale porządny ) bo totalnie oduczę się dziwnego jedzenia skoro go nie tolerujehttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm