Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
An_ja, terka, a możecie powiedzieć coś więcej o Waszych objawach? No chyba, że pojawiły się one dopiero później jak już się dowiedziałyście o ciąży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2017, 14:44
1cs z CLO
dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
12cs - ciąża biochemiczna
-
Terka - beta ślicznie rośnie An_ja, a twoja to już w ogóle wymiata Będą z tego cudowne dzidziusie
Ja tam się mimo wolnego nie obijałam, udany pracowity dzień Byłam na działce, musiałam trochę poogarniać tam i pochować rzeczy do altanki po tych wichurach. Na szczęście nic mi nie połamało i nie wywiało. Teraz pada deszcz, zaraz się zbieramy z mężem do Opola.
Kupiliśmy dzisiaj akwarium! Chciałam futrzaka, królika albo coś... ale mąż stwierdził, że mamy psa i może mu coś zrobić. A rybki to takie bezpieczne w miarę, nie wymagają transportu ani nic. Można je nakarmić i wyjechać na weekend Poza tym ładnie będą wyglądały, kupiliśmy same cuda do tego akwarium Na razie mam bojownika. Kupiliśmy jednego, bo mam kulę i stwierdziłam, że wystarczy nam 1 rybka... Ale mąż po przyjeździe do domu stwierdził, że co mu po jednej, że będzie jej smutno... i poleciał po akwarium większe. Dokupimy ryby za tydzień, bo dzisiaj bym tego wszystkiego nie przewiozła
A co do spraw przedciążowych to nadal mnie roznosi. Normalnie jakbym jakąś nimfomanką była. Ale staram się hamować, żeby codziennie nie było, bo plemniki odpocząć też muszą, nie? Nakręcona na jestem strasznie.
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alegzi wrote:An_ja, terka, a możecie powiedzieć coś więcej o Waszych objawach? No chyba, że pojawiły się one dopiero później jak już się dowiedziałyście o ciąży
Mnie temperatura zastanowiła (nigdy nie miałam powyżej 36.8 wczesniej) do tego ciągle odbijanie sie po wszystkim -nawet wodzie źródlanej! Trochę czuje piersi ale co miesiąc od paru miesięcy czułam je ze są cięższe i lekko bolesne. Teraz jakoś bardzo sie nie różnią pod tym względem choć lewa większa od prawej . Aaa i miałam sucho po owulacji zazwyczaj miałam cos a teraz dopiero jak na test szlam a tak to susza Sahara no i nie ciągnie mnie do słodyczy. A ogólnie nawet lubie bez przesad ale lubie. Prawie wcale mnie nie ciągnie, cos raz na jakiś czas tak ale to np 3-4 michałki i koniec bo słodkie to mi sie zdaje za bardzo chyba tyle. Jak tak mysle to sporo tego jednak a myślałam ze mniej bylo tego;) ale nic takiego jednoznacznego, gdybym nie pilnowała tego to bym nie myślała o ciąży tylko o początku grypy lub niestrawnościhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
alex0806 wrote:Terka - beta ślicznie rośnie An_ja, a twoja to już w ogóle wymiata Będą z tego cudowne dzidziusie
Ja tam się mimo wolnego nie obijałam, udany pracowity dzień Byłam na działce, musiałam trochę poogarniać tam i pochować rzeczy do altanki po tych wichurach. Na szczęście nic mi nie połamało i nie wywiało. Teraz pada deszcz, zaraz się zbieramy z mężem do Opola.
Kupiliśmy dzisiaj akwarium! Chciałam futrzaka, królika albo coś... ale mąż stwierdził, że mamy psa i może mu coś zrobić. A rybki to takie bezpieczne w miarę, nie wymagają transportu ani nic. Można je nakarmić i wyjechać na weekend Poza tym ładnie będą wyglądały, kupiliśmy same cuda do tego akwarium Na razie mam bojownika. Kupiliśmy jednego, bo mam kulę i stwierdziłam, że wystarczy nam 1 rybka... Ale mąż po przyjeździe do domu stwierdził, że co mu po jednej, że będzie jej smutno... i poleciał po akwarium większe. Dokupimy ryby za tydzień, bo dzisiaj bym tego wszystkiego nie przewiozła
A co do spraw przedciążowych to nadal mnie roznosi. Normalnie jakbym jakąś nimfomanką była. Ale staram się hamować, żeby codziennie nie było, bo plemniki odpocząć też muszą, nie? Nakręcona na jestem strasznie.
Akwarium super sprawa!!! Takie uspokajające Tylko musicie poczytać co możecie łączyć zeby sie nie potłukły i nie pogryzły bo potrafią, nie każda do każdej pasuje i nie każda każdą lubi widać co do futrzaka-mógłby miec przechlapane przy piesku bo piesek byl w domu wczesniej i to jego dom gdyby bylo odwrotnie-dostosowałby sie moj wujek ma akwarium takie ogroooomnnnneee wbudowane w ścianę -piszę o tym dlatego że zaczynał od kuli i jednej rybki tak więc uwaga-uzależnia bardzo
My mamy 3 papużki faliste są bezpieczne bo są tylko one choć myśleliśmy kiedyś o kocie-a są z tego papużki a teraz to połączenie to jakby celowe zabójstwo papużek (na bank by im nie odpuścił)https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Przede wszystkim to urosły mi piersi, sa nabrzmiale, powiększone i bolesne, taka samo muszę spać w biustonoszu i uwazac zeby nie urazic ( ostatnio schudlam 10kg z myślą o ciąży, więc "plakalam" za cyckami więc to mnie akurat cieszy), do tego ogromna senność ale juz powoli mija... Normalnie zasypialam na stojąco a buzia od ziewania mi się nie zamykała. Do tej pory słodycze mnie nie ciagnely za to slone przekąski, a teraz odrzuca mnie na słone i jadlabym slodycze nie jakoś dużo ale jest to w moim przypadku dziwne, do tego bolesnosc podbrzusza na początku bardziej odczuwalne takie ciagniecie teraz tez czuje ale czasem no i chyba tyle aaa i rozdraznienie, wahania nastroju i wyczulony węch!27.06.15r.
-
Hej dziewczyny ja też dzisiaj byłam w pracy
Patulka miło, ze dołączyłaś do nas. Też mi przykro z powodu twojej straty. Teraz będzie dobrze.
Terka, An_ja miło posłuchać o Waszych ciążowych dolegliwościach, my nie możemy się ich doczekać
A co do zwierząt to moi rodzice mają gospodarstwo, a my mieszkamy z nimi, więc mam dużo zwierzątek: krowy, byki, 5 kotów, pieska i kury. Także jest wesoło i zawsze mamy co robić i nigdy nam się nie nudzi.
Pogada rzeczywiście nie ciekawa, cały czas pada...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2017, 16:57
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
alex0806, powodzenia z nowym członkiem rodziny
Mari92, robicie własne masełko? Pamiętam jak moja babcia kiedyś robiła w kance.
Ja już po spacerze i po zakupach. Dziewczyny kupiłam mus czekoladowy. Niebo w gębie1cs z CLO
-
panipuchatkowa, kupiłam w lidlu, nazywa się musse sobremesa de chocolate, ale nie wiem czy w Polsce to jest Miałam jeść tylko do 19, a nie mogłam się opanować i właśnie zajadam się drugim pudełkiem. Obłędne1cs z CLO
-
Ale się nameczylismy żeby to akwarium ustawić i pomontowac wszystkie sprzęty. A wcześniej droga do Opola była masakryczna, deszcz zacinał a w mieście korki. Z parkowaniem od wjazdu do miasta prawie godzina nam zeszła! ;/
Teraz wymeczylam męża i idziemy spać; ) jutro do pracy do 17. Miłego wieczorkuLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806, już sobie wyobraziłam jak przez miasto z tym akwarium idziecie w deszczu. Cóż za poświęcenie oby jutro do 17 zleciało szybciutko.
Ja jutro do 16. Znowu mam schizy z ciążą. Ech co człowiek sobie obieca to potem się tego nie trzyma1cs z CLO
-
Dziewczyny dla siebie robimy i masełko, ser biały i nawet ser żółty. Pycha takie swojskie
Przynajmniej jest wesoło
Lece spać, bo jutro do pracy.
Dobranoc<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Mari92 wrote:Dziewczyny dla siebie robimy i masełko, ser biały i nawet ser żółty. Pycha takie swojskie
Przynajmniej jest wesoło
Lece spać, bo jutro do pracy.
Dobranoc
Jeju same pyszności. Mogę sobie tylko wyobrazić, że smak jest nieporównywalny do tego kupnego.
Dobranoc1cs z CLO