X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    An_ja wrote:
    Jeszcze ja w pracy siędzę 12.00-16.00 pilnuje dzieci na dyżurze ;/

No to witaj na polu "bitwy". Została nam ponad h i do domciu :)

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    An_ja, terka, a możecie powiedzieć coś więcej o Waszych objawach? No chyba, że pojawiły się one dopiero później jak już się dowiedziałyście o ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2017, 14:44

1cs z CLO
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka - beta ślicznie rośnie :) An_ja, a twoja to już w ogóle wymiata :) Będą z tego cudowne dzidziusie :)

Ja tam się mimo wolnego nie obijałam, udany pracowity dzień :D Byłam na działce, musiałam trochę poogarniać tam i pochować rzeczy do altanki po tych wichurach. Na szczęście nic mi nie połamało i nie wywiało. Teraz pada deszcz, zaraz się zbieramy z mężem do Opola.
    Kupiliśmy dzisiaj akwarium! :D Chciałam futrzaka, królika albo coś... ale mąż stwierdził, że mamy psa i może mu coś zrobić. A rybki to takie bezpieczne w miarę, nie wymagają transportu ani nic. Można je nakarmić i wyjechać na weekend :) Poza tym ładnie będą wyglądały, kupiliśmy same cuda do tego akwarium :D Na razie mam bojownika. Kupiliśmy jednego, bo mam kulę i stwierdziłam, że wystarczy nam 1 rybka... Ale mąż po przyjeździe do domu stwierdził, że co mu po jednej, że będzie jej smutno... i poleciał po akwarium większe. Dokupimy ryby za tydzień, bo dzisiaj bym tego wszystkiego nie przewiozła :D
    A co do spraw przedciążowych to nadal mnie roznosi. Normalnie jakbym jakąś nimfomanką była. Ale staram się hamować, żeby codziennie nie było, bo plemniki odpocząć też muszą, nie? :P Nakręcona na <3 jestem strasznie.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    An_ja, terka, a możecie powiedzieć coś więcej o Waszych objawach? No chyba, że pojawiły się one dopiero później jak już się dowiedziałyście o ciąży :)

Mnie temperatura zastanowiła (nigdy nie miałam powyżej 36.8 wczesniej) do tego ciągle odbijanie sie po wszystkim -nawet wodzie źródlanej! Trochę czuje piersi ale co miesiąc od paru miesięcy czułam je ze są cięższe i lekko bolesne. Teraz jakoś bardzo sie nie różnią pod tym względem choć lewa większa od prawej :P . Aaa i miałam sucho po owulacji :D zazwyczaj miałam cos a teraz dopiero jak na test szlam a tak to susza Sahara :) no i nie ciągnie mnie do słodyczy. A ogólnie nawet lubie bez przesad ale lubie. Prawie wcale mnie nie ciągnie, cos raz na jakiś czas tak ale to np 3-4 michałki i koniec bo słodkie to mi sie zdaje za bardzo ;) chyba tyle. Jak tak mysle to sporo tego jednak a myślałam ze mniej bylo tego;) ale nic takiego jednoznacznego, gdybym nie pilnowała tego to bym nie myślała o ciąży tylko o początku grypy lub niestrawności :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Terka - beta ślicznie rośnie :) An_ja, a twoja to już w ogóle wymiata :) Będą z tego cudowne dzidziusie :)

Ja tam się mimo wolnego nie obijałam, udany pracowity dzień :D Byłam na działce, musiałam trochę poogarniać tam i pochować rzeczy do altanki po tych wichurach. Na szczęście nic mi nie połamało i nie wywiało. Teraz pada deszcz, zaraz się zbieramy z mężem do Opola.
    Kupiliśmy dzisiaj akwarium! :D Chciałam futrzaka, królika albo coś... ale mąż stwierdził, że mamy psa i może mu coś zrobić. A rybki to takie bezpieczne w miarę, nie wymagają transportu ani nic. Można je nakarmić i wyjechać na weekend :) Poza tym ładnie będą wyglądały, kupiliśmy same cuda do tego akwarium :D Na razie mam bojownika. Kupiliśmy jednego, bo mam kulę i stwierdziłam, że wystarczy nam 1 rybka... Ale mąż po przyjeździe do domu stwierdził, że co mu po jednej, że będzie jej smutno... i poleciał po akwarium większe. Dokupimy ryby za tydzień, bo dzisiaj bym tego wszystkiego nie przewiozła :D
    A co do spraw przedciążowych to nadal mnie roznosi. Normalnie jakbym jakąś nimfomanką była. Ale staram się hamować, żeby codziennie nie było, bo plemniki odpocząć też muszą, nie? :P Nakręcona na <3 jestem strasznie.

Akwarium super sprawa!!! Takie uspokajające <3 Tylko musicie poczytać co możecie łączyć zeby sie nie potłukły i nie pogryzły bo potrafią, nie każda do każdej pasuje i nie każda każdą lubi widać ;) co do futrzaka-mógłby miec przechlapane przy piesku bo piesek byl w domu wczesniej i to jego dom :P gdyby bylo odwrotnie-dostosowałby sie ;) moj wujek ma akwarium takie ogroooomnnnneee wbudowane w ścianę -piszę o tym dlatego że zaczynał od kuli i jednej rybki tak więc uwaga-uzależnia bardzo ;)
    My mamy 3 papużki faliste :) są bezpieczne bo są tylko one choć myśleliśmy kiedyś o kocie-a są z tego papużki ;) a teraz to połączenie to jakby celowe zabójstwo papużek (na bank by im nie odpuścił) :P

• An_ja Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede wszystkim to urosły mi piersi, sa nabrzmiale, powiększone i bolesne, taka samo muszę spać w biustonoszu i uwazac zeby nie urazic ( ostatnio schudlam 10kg z myślą o ciąży, więc "plakalam" za cyckami więc to mnie akurat cieszy), do tego ogromna senność ale juz powoli mija... Normalnie zasypialam na stojąco a buzia od ziewania mi się nie zamykała. Do tej pory słodycze mnie nie ciagnely za to slone przekąski, a teraz odrzuca mnie na słone i jadlabym slodycze nie jakoś dużo ale jest to w moim przypadku dziwne, do tego bolesnosc podbrzusza na początku bardziej odczuwalne takie ciagniecie teraz tez czuje ale czasem no i chyba tyle ;) aaa i rozdraznienie, wahania nastroju i wyczulony węch!

27.06.15r. <3

hchy3e3kmfm4vcg0.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milo poczytac o Waszych objawach oby niedlugo nas wszystkie to dopadlo!☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Milo poczytac o Waszych objawach oby niedlugo nas wszystkie to dopadlo!☺

Dopadnie dopadnie sie nie spodziewacie :D

• alegzi Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Dopadnie dopadnie sie nie spodziewacie :D
    Mam nadzieję, że to prorocze słowa :)
    Idę szykować obiadek, a potem krótki spacer.

1cs z CLO

Wysłany: 2 listopada 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak pada że o spacerlu można pomarzyć.

3i49krhm19wid3ce.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja też dzisiaj byłam w pracy :)

Patulka miło, ze dołączyłaś do nas. Też mi przykro z powodu twojej straty. Teraz będzie dobrze.

Terka, An_ja miło posłuchać o Waszych ciążowych dolegliwościach, my nie możemy się ich doczekać :)

A co do zwierząt to moi rodzice mają gospodarstwo, a my mieszkamy z nimi, więc mam dużo zwierzątek: krowy, byki, 5 kotów, pieska i kury. Także jest wesoło i zawsze mamy co robić i nigdy nam się nie nudzi.

Pogada rzeczywiście nie ciekawa, cały czas pada...

2c573a51ea98ba58315dd7ddeb5e1743.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2017, 16:57

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806, powodzenia z nowym członkiem rodziny :)

Mari92, robicie własne masełko? Pamiętam jak moja babcia kiedyś robiła w kance.

Ja już po spacerze i po zakupach. Dziewczyny kupiłam mus czekoladowy. Niebo w gębie :)

1cs z CLO

Wysłany: 2 listopada 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alegzi gdzie kupilas?☺ mari to pewnie macie co robić. Ja mieszkalam na wsi i pamiętam jak uwoelbialam pic mleko prosto od krowy!☺ teraz nie wiem czy bym wypila ale kiedys to był rarytas.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa, kupiłam w lidlu, nazywa się musse sobremesa de chocolate, ale nie wiem czy w Polsce to jest :( Miałam jeść tylko do 19, a nie mogłam się opanować i właśnie zajadam się drugim pudełkiem. Obłędne :)

1cs z CLO
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się nameczylismy żeby to akwarium ustawić i pomontowac wszystkie sprzęty. A wcześniej droga do Opola była masakryczna, deszcz zacinał a w mieście korki. Z parkowaniem od wjazdu do miasta prawie godzina nam zeszła! ;/
    Teraz wymeczylam męża i idziemy spać; ) jutro do pracy do 17. Miłego wieczorku :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806, już sobie wyobraziłam jak przez miasto z tym akwarium idziecie w deszczu. Cóż za poświęcenie :D oby jutro do 17 zleciało szybciutko.

Ja jutro do 16. Znowu mam schizy z ciążą. Ech co człowiek sobie obieca to potem się tego nie trzyma :(

1cs z CLO
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dla siebie robimy i masełko, ser biały i nawet ser żółty. Pycha takie swojskie :-)

Przynajmniej jest wesoło :-)
    Lece spać, bo jutro do pracy.
    Dobranoc

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Dziewczyny dla siebie robimy i masełko, ser biały i nawet ser żółty. Pycha takie swojskie :-)

Przynajmniej jest wesoło :-)
    Lece spać, bo jutro do pracy.
    Dobranoc

Jeju same pyszności. Mogę sobie tylko wyobrazić, że smak jest nieporównywalny do tego kupnego.
    Dobranoc :)

1cs z CLO
  • kryha Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech mąż znowu się wykpił z <3
    A specjalnie zrobiłam jego ulubiony obiad :-/ normalnie mnie coś trafi zaraz

Teraz siedzę i kroję materiały do szycia piżamki. Noc taka młoda :-)

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png

Wysłany: 2 listopada 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari pyszne smakolyki! Alex super jesteście dzieleni! Alegzi a moze to nie schizy?☺

3i49krhm19wid3ce.png
‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ