Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Seli może i tak , a może to poprostu efekt placebo ;p
Dziwne jest to ze przez kilka miesięcy szybciej bez żadnego kompletnie zabezpieczenia ❤️Było ... mówiąc jak będzie to okej , ale noe staraliśmy się wtedy jeszcze .. a jak tylko powiedzieliśmy sobie dobra chcemy to bam
ciąża
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
A mowia, ze jak sie chce to sie nie ma :p zawsze mnie wnerwia "bo myslisz, bo chcesz"
ja odrzucilam ovarin w styczniu i duzo lepsze mialam cykle bez tego ;p takze dla mnie to kasa w bloto, pamietam kosztowal jakos 60 zl na miesiac ;p a my mielismy rok bez zabezpieczenia i nic ;p tyle,ze jeszcze przed moja operacja. Teraz jakby nie bylo to wcale dlugo nie czekalismy
ale wydaje mi sie, ze badania i obserwacja sa kluczowe. Bo dobrze wiedziec kiedy ma sie owulacje itp. Nie mowie, ze fajnie by bylo wiedziec, ze jest sie zdrowym... Bo mi zalezalo ale zaden lekarz nie potwierdzil ;p haha
-
Kwas to koniecznosc
polecam folik bo to lek a nie suplement, zalecany nawet 3 miesiace przed ciaza by dziecko sie rozwijalo
a i ogolnie czlowiek ma jego niedobory i slyszalam, ze ogolnie na uklad rozrodczy dobrze dziala
Ja chcialam odpowiedzialnie do staran podejsc wiec wizyta u gina byla, cytologia, usg, morfoligia itp. Zdrowsza dieta i takie tam
a skonczylo sie na masie badan, dziwnych lekow
ale wazne, ze zaskoczylo mimo wszystko.
-
Witamy w naszych progach
my z mężem rok po ślubie, 10 lat razem i dzidzia w drodze po 15 cyklach starań. Udało sie po HSG i CLO; )
Dziewczyny u mnie chęci na seks ciąg dalszy ;p mąż w niebo wzięty bo teraz to
dla przyjemności tylko i od razu lepiej nam wychodzi ;p
Jutro jedziemy ok 12 do mojej przyjaciółki, także przez dzień na pewno będzie mnie mniej z wami
A co do ovarinu jeszcze to brałam bo ze względu na wszystkie witaminy i kwas foliowy od stycznia 2017 i szału oprócz uzupełnienia niedoborów nie zrobił; )Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 22:31
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ja też brałam Ovarin. Do tego kwas foliowy, wit. D i też masa badań. Ale efekt najważniejszy. Udało się
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Hej, hej
ja dzis na 5h do pracy 
Co do niedoboru, sa tansze witaminy, ja np. chwale sobie spiruline, dobrze sie wchlania i teraz tez ja lykam bo w ciazy mozna
ewentualnie mozna na pierwszy etap witaminy prenatalne bo sa takie co sie bierze przy staraniach i w pierwszych tygodniach ciazy 
Ja dzis po pracy musze zakupy zrobic
-
Paulixs wrote:Hm to może zakupie to sobie nawet zeby nadrobić niedobory;)
Warto sprawdzić jakie ma sie niedobory zanim cos sie weźmie zeby tez nie przegiąć z czymś bo nadmiary są równie szkodliwe
Na pewno kwas foliowy to absolutne nr 1 od juz mozna zacząć brac bo zaleca sie juz podczas starań brać...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Oczywiście zgadzam się z terka

Tutaj obydwa razy jak byłam w ciąży pierwsze pytanie nie było onwidaminy tylko czy biorę kwas foliowy
To jest najważniejsze moim zdaniem bo przecież jego dobór lub nie zależy od chorób dzidzi z wiązanych np z cena nerwowa , bezmózgowiem i innymi
Ja już na nogach od chwili dziewczyny właśnie pije capuccino i w brzuchu mnie sierści ze strachu i nerwów o 10 komisja ..
obym tyko trafiła na fajnego iw rozumianego lekarza .. a nie taka bezduszna osobę jak ta baba co mnie prowadzi ...
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Mała_Mii wrote:Oczywiście zgadzam się z terka

Tutaj obydwa razy jak byłam w ciąży pierwsze pytanie nie było onwidaminy tylko czy biorę kwas foliowy
To jest najważniejsze moim zdaniem bo przecież jego dobór lub nie zależy od chorób dzidzi z wiązanych np z cena nerwowa , bezmózgowiem i innymi
Ja już na nogach od chwili dziewczyny właśnie pije capuccino i w brzuchu mnie sierści ze strachu i nerwów o 10 komisja ..
obym tyko trafiła na fajnego iw rozumianego lekarza .. a nie taka bezduszna osobę jak ta baba co mnie prowadzi ...
Dobrze będzie!
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Hej dziewczyny
Mii, trzymam kciuki 
U mnie wczoraj mega burza przeszła, tak błyskało jakby ktoś stał za oknem i bez przerwy zdjęcia robił. Nie mogłam spać, usnęłam przez to ok 1 dopiero, a później co chwila się budziłam. A rano od 6 babcia męża łaziła po mieszkaniu i szurała kapciochami, to mnie szlag trafił ;/ Nie wiem, po co ona tak łazi. Jak będzie u niego spała, to ja tam więcej nie śpię...
Mam dzisiaj wnerwa od samego rana. Dobrze, że jedziemy do mojej przyjaciółki, to się trochę rozerwiemy
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Hej dziewczyny
Mii, trzymam kciuki 
U mnie wczoraj mega burza przeszła, tak błyskało jakby ktoś stał za oknem i bez przerwy zdjęcia robił. Nie mogłam spać, usnęłam przez to ok 1 dopiero, a później co chwila się budziłam. A rano od 6 babcia męża łaziła po mieszkaniu i szurała kapciochami, to mnie szlag trafił ;/ Nie wiem, po co ona tak łazi. Jak będzie u niego spała, to ja tam więcej nie śpię...
Mam dzisiaj wnerwa od samego rana. Dobrze, że jedziemy do mojej przyjaciółki, to się trochę rozerwiemy
Ojjj... Ja nie mam zadnego dziecka, siedzimy bez sensu. -
W mojej grupie miały przyjść 3, a jest jedno. Także dobrze, że mam wolne
Dołączył do innej grupy i mam spokój
Powiem wam, że w ogóle się tą pracą teraz nie przejmuję. Wcześniej myślałam, jak byłam kiedyś na L4 czy coś, co one robią, jak sobie poradzą - a teraz mam to gdzieś
Tzn. bardzo lubię moje dzieci, będzie mi przykro tak je zostawić przed wakacjami, ale cieszę się ogólnie na to, że moge się wypiąć na szefową
Dzieci i tak idą do przedszkola, od czerwca do sierpnia się zaczną rozchodzić.
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ja tez mam wywalone ;p ale musze ostroznie z tym l4... mysle czy poczekac do egzaminu bo w komisji jest moja wspolwychowawczyni a jednoczesnie opiekun stazu. Jak ona dowie sie o ciazy... To bedzie pieklo ;p
-
Paulixs wrote:I również trzymam kciuki będzie super

U mnie w pracy podejrzewają że za niedługo może być jakieś l4 dłuższe ale ja in ciągle mówię że nie nie jeszcze nie
nie muszą wszystkiego wiedzieć
A co do kwasu to chyba go sobie dziś zakupie:)
Kup, kup