Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojemu wszystko mówiłam potem, bo jak chciałam robić niespodzianke to nic z tego. A to w końcu nasza ciąża. Mój M jest teraz taki pomocny, wszystko za mnie robi ciągle dopytuje, masakra :D

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori wrote:
    To jeden dylemat macie mniej z imieniem :) :)
    To i tak fajnie, że to początek lata bo najgorzej to chyba koniec sierpnia/wrzesień wtedy trzeba całe lato,upały w ciąży przechodzić :)

O tak. Patrząc na to jaką mieliśmy batalie z męskim imieniem (dziewczynka była jasna sprawa :P ) i tak jak jemu sie podobało to mi nie i odwrotnie. A potem nagle olśnienie i imię, którego żadne z nas nie brało pod uwagę wcześniej :P i tak jak teraz mowie mężowi "a może jeszcze zmienimy imię" to wzrok jego wbija w ziemię! :D :D :D ma byc Andrzejek, to jest jego Andrzejek i koniec! :D :D :D

No ja mówiłam że nie chce latem, właśnie z racji upałów. I szczęśliwa ze początek lata to nie będzie tak źle. I co? I juz teraz upały mamy! Także możemy sobie planować :P
    Ale teraz się cieszę. Bedzie ciepło przez pierwsze miesiące życia. Nie będę musiała siebie ani małego męczyć ubieraniem x warstw ubrań tak jak np zimą (tu ukłon dla dziewczyn z naszego wątku co maja termin na grudzien/styczeń :P ) :)
    Wszystko ma swoje plusy i minusy :)
    Zresztą my oboje jesteśmy wakacyjni. Ja koniec czerwca (z terminu 7.07 :P ), mąż połowa sierpnia. Także jakby sie urodził w lipcu to byłyby cale wakacje nasze :P

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie umiałam ukryć przed mężem niczego. Zaglądał mi co rano do telefonu do wykresu tutaj jak wpisywałam dane :P a jak chowałam to na termometr mi patrzył i bardziej zawzięty był wtedy bo skoro ukrywam to widać mam cos do ukrycia :P a potem analizował że temperatura wysoko potem że wyżej potem że sie trzyma. No nic sie nie dało ukryć :P
    O tym że idę do laboratorium wiedział z rana przed praca jeszcze. Zresztą sam pytał kiedy idę :P wiec jak szlam to mu powiedziałam :) i jak wrócił i mnie zobaczył to wiedział, spytał "i jak i jak i jak?" zamiast sie ładnie przywitać najpierw z żoną :D ale już wiedział jak tylko mnie zobaczył ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobnie, ciagle dopytywal, patrzyl na wykresy, na kazdej wizycie u gina byl - bo to nasze ;) teraz tez o nas dba i staje na wysokosci zadania ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Lincori Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja zbyt długo się staram żeby co miesiąc mu mówić o moich objawach, przeczuciach itp, przez pierwsze miesiące mówiłam a później zaprzestałam :) :)

terka urodziłam w styczniu :D Choć to był mój wymarzony miesiąc bo od dziecka zawsze chciałam mieć styczniowe maleństwo to faktycznie pola do popisu zbyt dużego nie ma. Zimno, spacery uciążliwe, takie maleństwo trzeba opatulać kilkoma warstwami co zawsze wydawało mi się, że jest nie wygodnie, u lekarza kolejki a z takim maleństwem to ciężko w takiej kolejce być gdzie kichają, pryskają bakteriami itp. :) :) Suma sumarum nadal marzy mi sie styczniowe dziecko ale właśnie sprawdzałam i ten cykl to byłoby styczniowe więc mówi się trudno, nie ważny przecież miesiąc :)

Starania o drugie dziecko.
  • Lincori Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdublowało mi post

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 11:14

• Seli Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo nie chce w grudniu ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Lincori Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli też nie chciałam grudniowego choć właśnie termin wypadał na grudzień :) :)

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy chciałby w jakimś miesiącu a Bozia I tak planuje za nas :p ja chciałam we wrześniu, a w zimie nie :P i co mam? :p ale podobno lepiej, malutkie dziecko przechowa się przez zime a na wiosnę jak już zaczyna się bardziej rozglądać itd na spacery :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu nie w grudniu? :D bo koniec roku i dziecko niby ten sam rok a młodsze? Moja przyjaciółka urodziła sie 31.12 także dopiero ma wesoło :P

• Seli Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie, caly rok dopisany ;p

dZhdp1.png

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat to mi nie przeszkadza, dłuższe dzieciństwo :P ale jakoś dużo okazji w tym grudniu do imprez, dużo prezentów a tu jeszcze urodziny :P

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roznie bywa z tymi prezentami. Mam brata z grudnia i dla mnie to masakra.

dZhdp1.png

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój M jest jeszcze ze stycznia :P

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to np czerwcowe dziecko ma tez dzień dziecka :P
    ale fakt grudzień jest opakowany wyjątkowo ;)

Dziewczyny wam tez stronka tak tnie dzisiaj? Nic normalnie zrobic nie można...

• Seli Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dzis slabo dziala.

Ja juz po sklepach szaleje :p mialam nie dzwigac ;p hahaha

dZhdp1.png

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z grudnia i bardzo się cieszę z tego.☺

terka lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem taka zmęczona i tak mi niedobrze, że zaraz padne w tej pracy. A jeszcze 4godz.. :(

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie mozesz nawet a tydzien wziac zwolnienia? Tak cie meczy...

dZhdp1.png

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro idę po południu do internisty, poproszę najwyżej o te 3 dni zwolnienia..

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
‹‹ 1045 1046 1047 1048 1049 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ