Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Hej dziewczyny,
    Nie jestem w stanie nadrobić wszystkich postów, jak się działo coś ciekawego to proszę o skrót :)
    Ja się czuję średnio, wczoraj chyba był najgorszy dzień ever w tej ciąży bo 90%dnia przelezalam, tak mi niedobrze było. Z kościoła wyszłam bo mi się czarne plamy pokazały przed oczami, masakra jakaś. A dziś do pracy, ciekawe jak to będzie..
    Miłego dnia :)

Hej, nie idziesz na l4? U Ciebie juz 9tc skonczony ;D jak to leci ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Hej, nie idziesz na l4? U Ciebie juz 9tc skonczony ;D jak to leci ;)
    Pójdę, ale chyba dopiero po 12tc. Ten lekarz w luxmedzie mówił mi że po 12 nie będzie problemu, a wcześniej maja kontrole z zusu. Prywatnie na pewno bym dostała, ale jeszcze jakoś wytrzymam :)
    Leci, leci :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Pójdę, ale chyba dopiero po 12tc. Ten lekarz w luxmedzie mówił mi że po 12 nie będzie problemu, a wcześniej maja kontrole z zusu. Prywatnie na pewno bym dostała, ale jeszcze jakoś wytrzymam :)
    Leci, leci :)

To lada moment ;)

Magdaa21 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Lincori Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex dzisiaj normalny dzień więc jak to zamkniete :(
    seli myślisz, że sny działają na odwrót? :)

W nocy bolał mnie brzuch, dwie godziny temu zobaczyłam plamki krwi tak więc okres właśnie się rozkręca :( Nie potrzebnie mówiłam mojemu mężowi żeby kupił test dzisiaj bo dosyć że się nakręcił to ten test do niczego mi nie jest już potrzebny.

Starania o drugie dziecko.
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori, ja w dniu spodziewanej miesiączki też miałam plamki :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Lincori Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Lincori, ja w dniu spodziewanej miesiączki też miałam plamki :)

A brzuch Cie bolał? Bo mnie boli tak więc okres jak nic :(

• terka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori wrote:

Dopóki go nie ma to nie ma co gdybac. Plamienia w dniu @ zdarzają się często. Bol brzucha także.
    Co do testu-nawet jesli się okaże niepotrzebny to najwyżej będzie na najbliższy miesiąc i juz nie będziesz musiała myśleć kiedy kupić itd ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori wrote:
    Bolał, z termoforem leżałam, ale na szczęście tabletek nie wzięłam (stwierdziłam że wezmę w ostateczności). Ale znałam też siebie i się starałam nie nakręcac i obiecałam sobie ze jeśli się spozni to test zrobię dopiero 4 dni po spodziewanym terminie, wcześniej to tylko bym się nakrecala :(

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Lincori Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka no tak racja, test przyda się na kolejny miesiąc :) Szkoda mi tylko męża, jeszcze mu nie mówiłam bo pojechał do rodziców pomóc im a później prosto do pracy i wróci wieczorem ale on niby udaje że po nim to spływa ale jak tylko kazałam kupić test to był tak podekscytowany, że na pewno to wewnętrznie przeżywa. Dobrze, że teraz mega zapracowany to może nie myśli o tym tak dużo

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori trzymam kciuki w takim razie. :) Magda noo ja tez jestem w szoku ze to juz 9 tydzień u Ciebie. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 09:26

Magdaa21 lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • Lincori Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Bolał, z termoforem leżałam, ale na szczęście tabletek nie wzięłam (stwierdziłam że wezmę w ostateczności). Ale znałam też siebie i się starałam nie nakręcac i obiecałam sobie ze jeśli się spozni to test zrobię dopiero 4 dni po spodziewanym terminie, wcześniej to tylko bym się nakrecala :(

Magda a to też Cię bolał Oo, też nie bralam tabletek bo tak ja Ty stwierdziłam, że w ostateczności. Cały czas starałam się nie nakręcać, piątek/sobota spoko ale niedziela już mi się wydawała taka odległa że juz powoli zaczynałam wierzyć że się udało. Ja to tam przeżyje ale martwie się mówić mężowi, powiem mu jak wróci, miał taki dobry humor że aż szkoda mi go psuć

• terka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori wrote:
    Magda a to też Cię bolał Oo, też nie bralam tabletek bo tak ja Ty stwierdziłam, że w ostateczności. Cały czas starałam się nie nakręcać, piątek/sobota spoko ale niedziela już mi się wydawała taka odległa że juz powoli zaczynałam wierzyć że się udało. Ja to tam przeżyje ale martwie się mówić mężowi, powiem mu jak wróci, miał taki dobry humor że aż szkoda mi go psuć

A to rozumiem rozkręciło sie juz tak ze zludzen nie ma? :)

• Lincori Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    A to rozumiem rozkręciło sie juz tak ze zludzen nie ma? :)

Jeszcze się nie rozkręciło ale to kwestia czasu, rano między 6 a 7 miałam takie dwie plamki na bieliźnie i brzuch bolał zresztą nadal boli tylko ciut mniej bo przynajmniej normalnie funkcjonuje.

Terka masz na 8 lipca termin? Ja miałam ślub 9 lipca <3 <3

• Seli Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj moj maz tez przezywal :p co cykl. A ze co cykl wymiotowalam przed okresem to dla niego ciaza byla :p w poprzednim test wyszedl falszywy to byl zalamany.

dZhdp1.png

• Lincori Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Oj moj maz tez przezywal :p co cykl. A ze co cykl wymiotowalam przed okresem to dla niego ciaza byla :p w poprzednim test wyszedl falszywy to byl zalamany.

Oni to zawsze przeżywają, mój tego nie pokazuje, wiecie takiego kozaka gra ale ja wiem, że zawsze mu smutno jak mam okres. Wczoraj powiedziałam mu że okres mi się spóźnia to całą noc mnie przytulał a dłoń miał na brzuchu :)

• terka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori wrote:
    Jeszcze się nie rozkręciło ale to kwestia czasu, rano między 6 a 7 miałam takie dwie plamki na bieliźnie i brzuch bolał zresztą nadal boli tylko ciut mniej bo przynajmniej normalnie funkcjonuje.

Terka masz na 8 lipca termin? Ja miałam ślub 9 lipca <3 <3

To nie mów chop póki sie nie rozkręci bo moze sie nie rozkręci :P
    Tak - oficjalnie mam termin 8-10.07 :D ja cos czuje ze moze byc wcześniej troszkę ale mogę tez sie mylić :P
    Także jak ktoś mnie pyta to mowie przełom czerwca /lipca XD

• terka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori wrote:
    Oni to zawsze przeżywają, mój tego nie pokazuje, wiecie takiego kozaka gra ale ja wiem, że zawsze mu smutno jak mam okres. Wczoraj powiedziałam mu że okres mi się spóźnia to całą noc mnie przytulał a dłoń miał na brzuchu :)

Dziewczyny bp oni tak zawsze. Twardziele zeby nas wspierać ale jak co do czego... Same widzicie ;) ale to dobrze :) :)

• Lincori Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    To nie mów chop póki sie nie rozkręci bo moze sie nie rozkręci :P
    Tak - oficjalnie mam termin 8-10.07 :D ja cos czuje ze moze byc wcześniej troszkę ale mogę tez sie mylić :P
    Także jak ktoś mnie pyta to mowie przełom czerwca /lipca XD

Wieczorem jak wróci to powiem i będe prawie wiedziała na czym stoję :)
    Super, wakacyjne dziecko :) Zastanawialiście się nad imieniem? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 10:41

• terka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori wrote:
    Wieczorem jak wróci to powiem i będe prawie wiedziała na czym stoję :)
    Super, wakacyjne dziecko :) Zastanawialiście się nad imieniem? :)

Tak tak imiona już wybrane mamy od dłuższego czasu (jesteśmy za dawaniem dwóch imion dziecku :) ) ;)

Będzie Andrzej Piotr :)

Tak letni chłopak, a tak z początku mówiłam ze latem nie chce rodzić :P

• Lincori Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Tak tak imiona już wybrane mamy od dłuższego czasu (jesteśmy za dawaniem dwóch imion dziecku :) ) ;)

Będzie Andrzej Piotr :)

Tak letni chłopak, a tak z początku mówiłam ze latem nie chce rodzić :P

To jeden dylemat macie mniej z imieniem :) :)
    To i tak fajnie, że to początek lata bo najgorzej to chyba koniec sierpnia/wrzesień wtedy trzeba całe lato,upały w ciąży przechodzić :)

‹‹ 1044 1045 1046 1047 1048 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ