Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne, że jeszcze tego proga nie ma... Może to się 2 dni czeka?

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Dziwne, że jeszcze tego proga nie ma... Może to się 2 dni czeka?

Ja zawsze tego samego dnia mam. Wiec nie wiem

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex będzie pewnie później nieco, do 19 nawet dają :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Lincori Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Diora perfum :D Sauvage - tak mi się spodobały a on chodził i marudził, że nie ma nic pachnącego, się szarpnęłam :P raz na osiem lat można chyba na męża się tak szarpnąć hahahaha

Ja zrobię sobie chleb w jajku na szybko i potem coś lepszego.

Na pewno wszystko w porządku :)

Uwielbiam chleb w jajku, u mnie się mówi tosty francuskie :) Mniam

Na plamieniach się nie skończyło, okresem nazwać tego nie mogę ale jest ciut więcej krwi niż plamienie, pewnie jutro się rozkręci na maksa. Brzuch mnie boli i piersi mnie swędzą tak więc nie muszę pisać jakie mam samopoczucie.

Starania o drugie dziecko.
  • Lincori Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori wrote:

Na plamieniach się nie skończyło, okresem nazwać tego nie mogę ale jest ciut więcej krwi niż plamienie, pewnie jutro się rozkręci na maksa. Brzuch mnie boli i piersi mnie swędzą tak więc nie muszę pisać jakie mam samopoczucie.
    Coś czuję że moja córka długo będzie jedynaczką :(

• Seli Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori wrote:

jak zwał tak zwał :P

Ehhh... Szkoda, najgorzej jak tak się spóźni i w ogóle :/

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo i jak daje nadzieję. :/

3i49krhm19wid3ce.png
  • Lincori Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli oj tak. Największą nadzieję daje spóźniający się okres ale już się na to nie na biorę :)

Wylaliśmy fundamenty naszego domu więc z kasą krucho, miałam robić badania, umawiać się ponownie do ginekologa ale odpuszczam to, trudno. Będziemy się przytulać <3 i tyle a do tematu badań powrócimy jak staniemy na nogi choć to nie prędko nastąpi. Muszę się chyba pogodzić z faktem, że córka będzie jedynaczką.

• terka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori wrote:
    Seli oj tak. Największą nadzieję daje spóźniający się okres ale już się na to nie na biorę :)

Wylaliśmy fundamenty naszego domu więc z kasą krucho, miałam robić badania, umawiać się ponownie do ginekologa ale odpuszczam to, trudno. Będziemy się przytulać <3 i tyle a do tematu badań powrócimy jak staniemy na nogi choć to nie prędko nastąpi. Muszę się chyba pogodzić z faktem, że córka będzie jedynaczką.

Nie ma co sie tak nastawiać. Na pewno córeczka będzie miała rodzeństwo ;)

• terka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    Swoją droga waśnie do mnie dotarło ze kompletnie nie wiem co mi jest potrzebn sile czego i w ogóle ...
    terka ile i jakie butelki kupujesz ?;D jakie ciuszki i po ile na rozmiar ?;p pampersy etc ... ?;D
    Nie chce nawet takich rzeczy zostawiać na ostatnia chwile ;D

Wysłałam Ci prywatna wiadomość zeby nie zalać forum wyprawka :P

Mała_Mii lubi tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, ja tak się przygotowywałam do ciąży, że o samej ciąży to nie mam pojęcia :P jakie badanie, jakie rzeczy, co i jak :P jestem zagubiona w tym od pozytywnej bety :P

dZhdp1.png

• Lincori Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Nie ma co sie tak nastawiać. Na pewno córeczka będzie miała rodzeństwo ;)

O niczym innym nie marze :)

Seli to samo przyjdzie, po kolei lekarz będzie Cię kierował na badania a na wyprawkę masz jeszcze kupę czasu :) Możesz kupić sobie jakiś krem na rozstępy choć według mnie z genami się nie wygra :)

• Seli Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori wrote:
    O niczym innym nie marze :)

Seli to samo przyjdzie, po kolei lekarz będzie Cię kierował na badania a na wyprawkę masz jeszcze kupę czasu :) Możesz kupić sobie jakiś krem na rozstępy choć według mnie z genami się nie wygra :)

Ja już kupione mam :P bo moja mama nie miała ani jednego i nie ma do tej pory :P a ja za to juz mając 12 lat miałam rozstępy na udach mimo niedowagi... ale mam krem z pharmacerisa z serii m na rozstępy i jest dobry.Bo znikały mi po nim.

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori na pewno nie będzie jedynaczką, tylko za niedługo będzie miała brata albo siostrę :) Głowa do góry :) Możesz sobie monitorować cykl, sprawdzać objawy, temperaturę. Możesz na razie odpuścić lekarzy, skoro tak się sytuacja przedstawia, a skupić się na przyjemnościach :)

Ja zjadłam i padnę zaraz. Normalnie zasypiam na siedząco :D

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Lincori Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli no to świetnie lepiej dbać o skórę wcześniej jesli masz skłonności do rozstępów :)
    alex tak będe robić, na mierzenie temperatury się nie zdecyduje chyba że mi się odwidzi ale będę się obserwować :) Ja dzisiaj miałam 30 minutową drzemkę chyba pogoda taka śpiąca bo z reguły nie potrafię spać w dzień :D

• Seli Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spałam :P koty mnie oblazły i było fajnie, chce tak już na dłużej :D hehehe

Lincori - ja jestem zadowolona z mierzenia, wiem kiedy owu i można było trafić :)

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też z początku nie byłam przekonana do mierzenia. Ale w udanym cyklu dopiero zauważyłam pewny skok :)
    Ja już jakbym teraz zasnęła to na noc. A jeszcze muszę powycinać dla dzieci na czapki strażaka...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja też z początku nie byłam przekonana do mierzenia. Ale w udanym cyklu dopiero zauważyłam pewny skok :)
    Ja już jakbym teraz zasnęła to na noc. A jeszcze muszę powycinać dla dzieci na czapki strażaka...

Masakra, nie dość, że 8h tyrasz to jeszcze wracasz do domu i czas poświęcasz temu ;/

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszam się, że już niedługo :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Ja tak wpadłam na chwilkę, nie mam kiedy Was poczytać :(
    Byłam u gina z moimi wynikami :) tak w skrócie, badania wskazują trochę na pco ale usg jest prawidłowe, wiec chyba to nie to, stwierdził że mam androgenizm i powinnam iść z tym do endo :) gin powiedział że nie mam prawa zajść w ciąże skoro mam tak krótkie cykle :/ z powodu wysokiej glukozy dał mi metformax 500, no i dostałam dupka na wydłużenie cyklu :) W ciąży na pewno nie jestem, jajniki i macica prawidłowe :) tylko te cykle za krótkie... owulacja w tym cyklu była, z prawego jajnika a mnie lewy napieprzal dwa dni :( teraz czuje się jak na okres tak lekko cmi :/ gin kazał przyjść po 3 miesiącach jeśli się nie uda zajść w ciąże :) I mam pytanie: kazał mi od 16 do 25 dc brać dupka a jak mam teraz 18 to dziś zacząć brać czy czekać do następnego cyklu? Bo ja zapomniałam o to zapytać :(

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
‹‹ 1047 1048 1049 1050 1051 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ