Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Ja tak wpadłam na chwilkę, nie mam kiedy Was poczytać :(
    Byłam u gina z moimi wynikami :) tak w skrócie, badania wskazują trochę na pco ale usg jest prawidłowe, wiec chyba to nie to, stwierdził że mam androgenizm i powinnam iść z tym do endo :) gin powiedział że nie mam prawa zajść w ciąże skoro mam tak krótkie cykle :/ z powodu wysokiej glukozy dał mi metformax 500, no i dostałam dupka na wydłużenie cyklu :) W ciąży na pewno nie jestem, jajniki i macica prawidłowe :) tylko te cykle za krótkie... owulacja w tym cyklu była, z prawego jajnika a mnie lewy napieprzal dwa dni :( teraz czuje się jak na okres tak lekko cmi :/ gin kazał przyjść po 3 miesiącach jeśli się nie uda zajść w ciąże :) I mam pytanie: kazał mi od 16 do 25 dc brać dupka a jak mam teraz 18 to dziś zacząć brać czy czekać do następnego cyklu? Bo ja zapomniałam o to zapytać :(

Och Bosze... Nie mam na to siły Miss.... Jak można dawać dupka bez sprawdzania owulacji? i tak, nie możesz zajść z tym w ciążę ale masz przyjść za 3 miesiące? No to już jest tak stała gadka tego wszystkiego, że masakra... A dawką zaczynasz taką jak ja :P Dał coś na zbicie tych androgenów? Przepraszam Miss ale ręce mi opadają jak czytam takie rzeczy od lekarzy...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Pocieszam się, że już niedługo :)

juz niedługo :P ale nie martw się, ja też robię galaretki, będę się z nimi bujać dwa dni :P do szkoły.

Ale idę od następnego tygodnia na 2 tygodnie na l4 jak mi da.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Och Bosze... Nie mam na to siły Miss.... Jak można dawać dupka bez sprawdzania owulacji? i tak, nie możesz zajść z tym w ciążę ale masz przyjść za 3 miesiące? No to już jest tak stała gadka tego wszystkiego, że masakra... A dawką zaczynasz taką jak ja :P Dał coś na zbicie tych androgenów? Przepraszam Miss ale ręce mi opadają jak czytam takie rzeczy od lekarzy...
    On mówił że owulacje mam normalnie, więc tylko problem tkwi w długości cyklow... z resztą hormonów kazał iść do endokrynologa

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero po Egipcie na l4 :) Zresztą, najpierw pogadam z lekarzem jak on to widzi :)

Miss, bierz dupka teraz skoro owulacja była :) Ja miałam ze 2-3 dni wcześniej niż Dupka zaczęłam brać. Najlepiej brać dopiero po potwierdzonej owulacji, więc powinnaś mieć monitoring. Inaczej możesz sobie prawidłową owulację zablokować.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    On mówił że owulacje mam normalnie, więc tylko problem tkwi w długości cyklow... z resztą hormonów kazał iść do endokrynologa
    Tak, możesz mieć owulację, ale nie wiadomo w którym dniu :) W jednym cyklu może być 16 dc, a w drugim 18 dc. I wtedy biorąc dupka w 16 dc możesz sobie zablokować.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Tak, możesz mieć owulację, ale nie wiadomo w którym dniu :) W jednym cyklu może być 16 dc, a w drugim 18 dc. I wtedy biorąc dupka w 16 dc możesz sobie zablokować.

Dokładnie! W tym cały szkopuł :P

dZhdp1.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja dopiero po Egipcie na l4 :) Zresztą, najpierw pogadam z lekarzem jak on to widzi :)

Miss, bierz dupka teraz skoro owulacja była :) Ja miałam ze 2-3 dni wcześniej niż Dupka zaczęłam brać. Najlepiej brać dopiero po potwierdzonej owulacji, więc powinnaś mieć monitoring. Inaczej możesz sobie prawidłową owulację zablokować.
    No ja rozumiem że trzeba potwierdzić owu żeby jej dupek nie zablokował ale to co mam teraz chodzić co miesiąc na monitoring skoro wiem że na pewno mam owu wcześniej niż 16dc ?

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz spróbować, nie mówię że nie :) Skoro wiesz kiedy masz owulację to tak. Mierz sobie wszystkie objawy itd.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Możesz spróbować, nie mówię że nie :) Skoro wiesz kiedy masz owulację to tak. Mierz sobie wszystkie objawy itd.
    No właśnie ja na podstawie śluzu, skoku temperatury i bólu jajników mogę określić kiedy mam owu :) no tylko właśnie nie wiem czy teraz zacząć brać czy w następnym cyklu :/ ale skoro byla ta owulacja to chyba mogę teraz już zacząć nie? Kurczę to wszystko takie skomplikowane jest :/
    A zapomniałam jeszcze dodać że gin kazał się zaopatrzyć w miovarian cokolwiek to jest :) jeszcze nie czytałam o tym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 19:23

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    No ja rozumiem że trzeba potwierdzić owu żeby jej dupek nie zablokował ale to co mam teraz chodzić co miesiąc na monitoring skoro wiem że na pewno mam owu wcześniej niż 16dc ?

Niby tak, ale lepiej to jakoś potwierdzić, choćby mierzeniem tempki i brać np. dzień, dwa po skoku

dZhdp1.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Niby tak, ale lepiej to jakoś potwierdzić, choćby mierzeniem tempki i brać np. dzień, dwa po skoku
    No właśnie tak chyba będzie najbezpieczniej :) że nie tego 16 dc tylko po obserwacji owu... A jeszcze mam takie pytanie: te metformine to można brać razem z euthyroxem? Bo oczywiście znowu zapomniałam wspomnieć że mam leki na tarczyce :/ nawet adres swój pomylilam taki stres miałam :(

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    No właśnie tak chyba będzie najbezpieczniej :) że nie tego 16 dc tylko po obserwacji owu... A jeszcze mam takie pytanie: te metformine to można brać razem z euthyroxem? Bo oczywiście znowu zapomniałam wspomnieć że mam leki na tarczyce :/ nawet adres swój pomylilam taki stres miałam :(

Tak, ja tak brałam, ale zacznij sobie np. po pół tabletki rano i wieczorem, a potem po tygodniu zwiększaj dawkę powoli, bo jak zaczniesz od razu to możesz odlecieć :P

dZhdp1.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Tak, ja tak brałam, ale zacznij sobie np. po pół tabletki rano i wieczorem, a potem po tygodniu zwiększaj dawkę powoli, bo jak zaczniesz od razu to możesz odlecieć :P
    O kuźwa aż tak? No to chyba zacznę powoli te dawkowanie :P

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori wrote:
    Seli no to świetnie lepiej dbać o skórę wcześniej jesli masz skłonności do rozstępów :)
    alex tak będe robić, na mierzenie temperatury się nie zdecyduje chyba że mi się odwidzi ale będę się obserwować :) Ja dzisiaj miałam 30 minutową drzemkę chyba pogoda taka śpiąca bo z reguły nie potrafię spać w dzień :D

Mi miwrzenie temperatury najwięcej informacji dawało o cyklu ;) także pomysl moze jednak o tym ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Lincori Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ktoś mi wyjasni co to jest letrozol? :) W jakim celu się to zazywa?

Starania o drugie dziecko.
  • terka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:

Ale czekaj bo sie pogubiłam.. skoro owulacje masz ok to długość cykli czyli co druga faze masz za krótka czy co?

• terka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori wrote:
    Może ktoś mi wyjasni co to jest letrozol? :) W jakim celu się to zazywa?

To lek zmieniający męskie hormony w żeńskie. Tak w wielkim skrócie ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    O kuźwa aż tak? No to chyba zacznę powoli te dawkowanie :P

no ja na metforminie miałam zaniki pamięci, zaniki słów :P częste zawroty głowy, bóle głowy - ogólnie zajebiście :P hehehe ale też dziwne, że nie kazał Ci zrobić pełnego badania krzywych z obciążeniem tylko od razu dał Ci metę...

Ja mam na to trochę inny pogląd bo miałam wysoki wskaźnik homa-ir najpierw był 2,8 potem 4,8 :P a w ciąże zaszłam w tym cyklu co brałam tylko 10 dni tą metę... I na warsztatach niepłodności facet dobrze powiedział, to wymysł tego, że nie wiedzą co leczyć więc leczą io i tsh :P

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss bierz ten dupek dzisiaj już :) I faktycznie weź w kolejnych cyklach po potwierdzeniu owulacji ;) Może ci się uda tak wyliczyc :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:

Nie dziwie Ci sie bo gdybyś Ty tego nie napisała to ja bym to napisała... Tez mnie juz zalewa jak czytam 16-25 dc dupek. Będziemy mieli piękne 28 dniowe cykle, nieważne jakie czy owulacyjne czy nie, ważne ze 28 dniowe...

‹‹ 1048 1049 1050 1051 1052 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ