Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
MissKathy92 wrote:Hej dziewczyny

Ja tak wpadłam na chwilkę, nie mam kiedy Was poczytać
Byłam u gina z moimi wynikami
tak w skrócie, badania wskazują trochę na pco ale usg jest prawidłowe, wiec chyba to nie to, stwierdził że mam androgenizm i powinnam iść z tym do endo
gin powiedział że nie mam prawa zajść w ciąże skoro mam tak krótkie cykle
z powodu wysokiej glukozy dał mi metformax 500, no i dostałam dupka na wydłużenie cyklu
W ciąży na pewno nie jestem, jajniki i macica prawidłowe
tylko te cykle za krótkie... owulacja w tym cyklu była, z prawego jajnika a mnie lewy napieprzal dwa dni
teraz czuje się jak na okres tak lekko cmi
gin kazał przyjść po 3 miesiącach jeśli się nie uda zajść w ciąże
I mam pytanie: kazał mi od 16 do 25 dc brać dupka a jak mam teraz 18 to dziś zacząć brać czy czekać do następnego cyklu? Bo ja zapomniałam o to zapytać 
Och Bosze... Nie mam na to siły Miss.... Jak można dawać dupka bez sprawdzania owulacji? i tak, nie możesz zajść z tym w ciążę ale masz przyjść za 3 miesiące? No to już jest tak stała gadka tego wszystkiego, że masakra... A dawką zaczynasz taką jak ja
Dał coś na zbicie tych androgenów? Przepraszam Miss ale ręce mi opadają jak czytam takie rzeczy od lekarzy...
-
alex0806 wrote:Pocieszam się, że już niedługo

juz niedługo
ale nie martw się, ja też robię galaretki, będę się z nimi bujać dwa dni
do szkoły.
Ale idę od następnego tygodnia na 2 tygodnie na l4 jak mi da. -
On mówił że owulacje mam normalnie, więc tylko problem tkwi w długości cyklow... z resztą hormonów kazał iść do endokrynologaSeli wrote:Och Bosze... Nie mam na to siły Miss.... Jak można dawać dupka bez sprawdzania owulacji? i tak, nie możesz zajść z tym w ciążę ale masz przyjść za 3 miesiące? No to już jest tak stała gadka tego wszystkiego, że masakra... A dawką zaczynasz taką jak ja
Dał coś na zbicie tych androgenów? Przepraszam Miss ale ręce mi opadają jak czytam takie rzeczy od lekarzy... -
Ja dopiero po Egipcie na l4
Zresztą, najpierw pogadam z lekarzem jak on to widzi 
Miss, bierz dupka teraz skoro owulacja była
Ja miałam ze 2-3 dni wcześniej niż Dupka zaczęłam brać. Najlepiej brać dopiero po potwierdzonej owulacji, więc powinnaś mieć monitoring. Inaczej możesz sobie prawidłową owulację zablokować.
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Tak, możesz mieć owulację, ale nie wiadomo w którym dniuMissKathy92 wrote:On mówił że owulacje mam normalnie, więc tylko problem tkwi w długości cyklow... z resztą hormonów kazał iść do endokrynologa
W jednym cyklu może być 16 dc, a w drugim 18 dc. I wtedy biorąc dupka w 16 dc możesz sobie zablokować.
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Tak, możesz mieć owulację, ale nie wiadomo w którym dniu
W jednym cyklu może być 16 dc, a w drugim 18 dc. I wtedy biorąc dupka w 16 dc możesz sobie zablokować.
Dokładnie! W tym cały szkopuł
-
No ja rozumiem że trzeba potwierdzić owu żeby jej dupek nie zablokował ale to co mam teraz chodzić co miesiąc na monitoring skoro wiem że na pewno mam owu wcześniej niż 16dc ?alex0806 wrote:Ja dopiero po Egipcie na l4
Zresztą, najpierw pogadam z lekarzem jak on to widzi 
Miss, bierz dupka teraz skoro owulacja była
Ja miałam ze 2-3 dni wcześniej niż Dupka zaczęłam brać. Najlepiej brać dopiero po potwierdzonej owulacji, więc powinnaś mieć monitoring. Inaczej możesz sobie prawidłową owulację zablokować. -
No właśnie ja na podstawie śluzu, skoku temperatury i bólu jajników mogę określić kiedy mam owualex0806 wrote:Możesz spróbować, nie mówię że nie
Skoro wiesz kiedy masz owulację to tak. Mierz sobie wszystkie objawy itd.
no tylko właśnie nie wiem czy teraz zacząć brać czy w następnym cyklu
ale skoro byla ta owulacja to chyba mogę teraz już zacząć nie? Kurczę to wszystko takie skomplikowane jest 
A zapomniałam jeszcze dodać że gin kazał się zaopatrzyć w miovarian cokolwiek to jest
jeszcze nie czytałam o tym
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 19:23
-
MissKathy92 wrote:No ja rozumiem że trzeba potwierdzić owu żeby jej dupek nie zablokował ale to co mam teraz chodzić co miesiąc na monitoring skoro wiem że na pewno mam owu wcześniej niż 16dc ?
Niby tak, ale lepiej to jakoś potwierdzić, choćby mierzeniem tempki i brać np. dzień, dwa po skoku -
No właśnie tak chyba będzie najbezpieczniejSeli wrote:Niby tak, ale lepiej to jakoś potwierdzić, choćby mierzeniem tempki i brać np. dzień, dwa po skoku
że nie tego 16 dc tylko po obserwacji owu... A jeszcze mam takie pytanie: te metformine to można brać razem z euthyroxem? Bo oczywiście znowu zapomniałam wspomnieć że mam leki na tarczyce
nawet adres swój pomylilam taki stres miałam
-
MissKathy92 wrote:No właśnie tak chyba będzie najbezpieczniej
że nie tego 16 dc tylko po obserwacji owu... A jeszcze mam takie pytanie: te metformine to można brać razem z euthyroxem? Bo oczywiście znowu zapomniałam wspomnieć że mam leki na tarczyce
nawet adres swój pomylilam taki stres miałam 
Tak, ja tak brałam, ale zacznij sobie np. po pół tabletki rano i wieczorem, a potem po tygodniu zwiększaj dawkę powoli, bo jak zaczniesz od razu to możesz odlecieć
-
O kuźwa aż tak? No to chyba zacznę powoli te dawkowanieSeli wrote:Tak, ja tak brałam, ale zacznij sobie np. po pół tabletki rano i wieczorem, a potem po tygodniu zwiększaj dawkę powoli, bo jak zaczniesz od razu to możesz odlecieć

-
Lincori wrote:Seli no to świetnie lepiej dbać o skórę wcześniej jesli masz skłonności do rozstępów

alex tak będe robić, na mierzenie temperatury się nie zdecyduje chyba że mi się odwidzi ale będę się obserwować
Ja dzisiaj miałam 30 minutową drzemkę chyba pogoda taka śpiąca bo z reguły nie potrafię spać w dzień 
Mi miwrzenie temperatury najwięcej informacji dawało o cyklu
także pomysl moze jednak o tym
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
MissKathy92 wrote:On mówił że owulacje mam normalnie, więc tylko problem tkwi w długości cyklow... z resztą hormonów kazał iść do endokrynologa
Ale czekaj bo sie pogubiłam.. skoro owulacje masz ok to długość cykli czyli co druga faze masz za krótka czy co?https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
MissKathy92 wrote:O kuźwa aż tak? No to chyba zacznę powoli te dawkowanie

no ja na metforminie miałam zaniki pamięci, zaniki słów
częste zawroty głowy, bóle głowy - ogólnie zajebiście
hehehe ale też dziwne, że nie kazał Ci zrobić pełnego badania krzywych z obciążeniem tylko od razu dał Ci metę...
Ja mam na to trochę inny pogląd bo miałam wysoki wskaźnik homa-ir najpierw był 2,8 potem 4,8
a w ciąże zaszłam w tym cyklu co brałam tylko 10 dni tą metę... I na warsztatach niepłodności facet dobrze powiedział, to wymysł tego, że nie wiedzą co leczyć więc leczą io i tsh
-
Seli wrote:Och Bosze... Nie mam na to siły Miss.... Jak można dawać dupka bez sprawdzania owulacji? i tak, nie możesz zajść z tym w ciążę ale masz przyjść za 3 miesiące? No to już jest tak stała gadka tego wszystkiego, że masakra... A dawką zaczynasz taką jak ja
Dał coś na zbicie tych androgenów? Przepraszam Miss ale ręce mi opadają jak czytam takie rzeczy od lekarzy...
Nie dziwie Ci sie bo gdybyś Ty tego nie napisała to ja bym to napisała... Tez mnie juz zalewa jak czytam 16-25 dc dupek. Będziemy mieli piękne 28 dniowe cykle, nieważne jakie czy owulacyjne czy nie, ważne ze 28 dniowe...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm