Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej... Mam glupie pytanie moze ;p normalnie powinnam miec jutro owulacje i bardzo to czuje, nie jajnik ale takie cos owulacyjne, a sluz rozciagliwy jak nigdy, taki mega na cale rozpietosci palcow mnie zalewa od wczoraj. Jakby nie wiem, organizm nie wychwycil tego, ze jest w ciazy? ;p albo zaplodnie sie znow w tym miesiacu ;p ahahahaha

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się lepiej mierzyło Microlife. Ten różowy kupiłam jak zapomniałam u rodziców poprzedni, ale tylko 1 cykl nim mierzyłam. Będzie na cykle po porodzie, żeby zrobić sobie drugie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 21:14

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Lincori Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    No wlasnie nie ;p hehehe ja zle go wspominam ;p

Dlaczego źle go wspominasz? Właśnie buszuje po allegro i dwie marki sa głónie wymienianie MICROLIFE i Geratherm

Starania o drugie dziecko.
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    To czekamy na info :D miłego dnia w takim razie :)

Uff w końcu znalazłam chwilę ;)

Seli u mnie dupa była z tym HSG. Czekam dalej. Byłam umówiona z lekarzem na przełom kwietnia/maja, ale przeczuwałam, że przez długi weekend majowy to nie wypali :/
    Generalnie wszystko było ustalone, że HSG będzie w tym cyklu, porobiłam wszystkie badania za które oczywiście sama zapłaciłam, brałam leki przeciwzapalne przed miesiączką, a w trakcie miesiączki miałam zadzwonić i się umówić na konkretny dzień. Zabieg wykonuje dwóch lekarzy i jak zadzwoniłam, żeby umówić się na to HSG to lekarz powiedział, że ten drugi jest na urlopie do 7 maja, a on chce konkretnie z tym robić, bo on jest najlepszy. I z tekstem do mnie, że ja zapomniałam, że tamten urlop sobie wziął. Na co ja mu odpowiedziałam, że nie zapomniałam tylko nikt mnie o tym fakcie nie poinformował.
    Wnerwiłam się jak nie wiem, bo pieniądze poszły, leków się na darmo nabrałam, kolejny cykl w plecy. Zwyłam się wtedy tak, że później ledwo oczy mogłam otworzyć. Niby to tylko jeden miesiąc do tyłu, ale hormony wzięły górę i przejęłam się tym :/
    Teraz od początku robię badania i czekam na miesiączkę, żeby się umówić na zabieg. Jak tym razem znowu mnie zrobią w balona to chyba umówię się prywatnie.

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • Lincori Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ej... Mam glupie pytanie moze ;p normalnie powinnam miec jutro owulacje i bardzo to czuje, nie jajnik ale takie cos owulacyjne, a sluz rozciagliwy jak nigdy, taki mega na cale rozpietosci palcow mnie zalewa od wczoraj. Jakby nie wiem, organizm nie wychwycil tego, ze jest w ciazy? ;p albo zaplodnie sie znow w tym miesiacu ;p ahahahaha

Niestety się nie znam :( Ale z tego co się orientuje to bardzo rzadkie zjawisko :)Może bliźniaki będą :D

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli nie wiem czy masz druga owu. :P ja z mojego doswiadczenia najlepiej wsominam microlife. Plamka..masakra jaja sobie robia..

3i49krhm19wid3ce.png
  • Marcysiem Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po metformax dawce 500 miałam biegunki, mdłości, kręciło mi się w głowie, osłabienie i otępienie. Jakbym dostała czymś w głowę. Nie mogłam się skupić na niczym... Dlatego odstawiłam.
    Ale podobno niektórzy nie mają żadnych działań niepożądanych ;)

7b63c91cb5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    Uff w końcu znalazłam chwilę ;)

Seli u mnie dupa była z tym HSG. Czekam dalej. Byłam umówiona z lekarzem na przełom kwietnia/maja, ale przeczuwałam, że przez długi weekend majowy to nie wypali :/
    Generalnie wszystko było ustalone, że HSG będzie w tym cyklu, porobiłam wszystkie badania za które oczywiście sama zapłaciłam, brałam leki przeciwzapalne przed miesiączką, a w trakcie miesiączki miałam zadzwonić i się umówić na konkretny dzień. Zabieg wykonuje dwóch lekarzy i jak zadzwoniłam, żeby umówić się na to HSG to lekarz powiedział, że ten drugi jest na urlopie do 7 maja, a on chce konkretnie z tym robić, bo on jest najlepszy. I z tekstem do mnie, że ja zapomniałam, że tamten urlop sobie wziął. Na co ja mu odpowiedziałam, że nie zapomniałam tylko nikt mnie o tym fakcie nie poinformował.
    Wnerwiłam się jak nie wiem, bo pieniądze poszły, leków się na darmo nabrałam, kolejny cykl w plecy. Zwyłam się wtedy tak, że później ledwo oczy mogłam otworzyć. Niby to tylko jeden miesiąc do tyłu, ale hormony wzięły górę i przejęłam się tym :/
    Teraz od początku robię badania i czekam na miesiączkę, żeby się umówić na zabieg. Jak tym razem znowu mnie zrobią w balona to chyba umówię się prywatnie.

Ja pierdziele... No ja sie nie dziwie bo nalykalas sie lekow, badania itp... Uhh masakra ;/ a to jeszcze stres przed badaniem a oni tak polecieli w kulki :/

Lincori -geratherm - moim zdaniem lepszy, dokladniejszy. Tamten mi pokazywal wysokie tempki, krotko mierzyl.

Nie no, nie blizniaki ;p moze to tylko odczucie organizmu ;p choc ja czuje jak tam kropek kielkuje.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• terka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka no chyba jakies jaja to są... Szaleństwo...

Dziewczyny ja miałam (mam nadal ale schowany :P ) microlife. Mnie nie zawiódł, zawsze ładnie pokazywał temperaturę, wykresy mi sie ładnie kreśliły, ma 2 miejsca po przecinku bo jak miałam z jednym to juz takie fajne te wykresy nie były. A dałam za niego moze z 15zł w rossmannie. Także to nie koszt tak naprawdę a wiele wnosi do obserwacji.

Seli nie mam pojęcia co to (na szczęście juz jutro idziesz na wizytę ;) ) ale owu to to raczej nie będzie. Ciąża blokuje owu bo by sie dzieci miesiąc po miesiącu rodzily :P zdarza sie czasem ze kilka dni po owu jest druga bo jeszcze nie wychwycił organizm ze jest ciąża ale nie pp takim czasie :P
    Rozkmina niezła, warta spytania lekarza ;)

Seli lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Plamka no chyba jakies jaja to są... Szaleństwo...

Dziewczyny ja miałam (mam nadal ale schowany :P ) microlife. Mnie nie zawiódł, zawsze ładnie pokazywał temperaturę, wykresy mi sie ładnie kreśliły, ma 2 miejsca po przecinku bo jak miałam z jednym to juz takie fajne te wykresy nie były. A dałam za niego moze z 15zł w rossmannie. Także to nie koszt tak naprawdę a wiele wnosi do obserwacji.

Seli nie mam pojęcia co to (na szczęście juz jutro idziesz na wizytę ;) ) ale owu to to raczej nie będzie. Ciąża blokuje owu bo by sie dzieci miesiąc po miesiącu rodzily :P zdarza sie czasem ze kilka dni po owu jest druga bo jeszcze nie wychwycił organizm ze jest ciąża ale nie pp takim czasie :P
    Rozkmina niezła, warta spytania lekarza ;)

Nie no ;) smieje sie :) ale odczuwam. I tak sie zdziwilam az zobaczylam w kalendarzu, ze rozplanowany plan byl na ta owu ;p mam nadzieje, ze nic nie wyrosnie nieporzadanego.

dZhdp1.png

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli nie martw się na zapas :-)
    Pewnie na wizycie wszystko się wyjaśni

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Seli nie martw się na zapas :-)
    Pewnie na wizycie wszystko się wyjaśni

Dobrze, ze to jutro ;p dziwnie czuje brzuch dzis. I kregoslup naparza. Dzis ide powtorzyc tarczyce.

dZhdp1.png

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no jaja :( ale jeszcze ten miesiąc przeczekam.

Też mam termometr z microlife i bardzo dobrze się sprawuje :)

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• Seli Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    A no jaja :( ale jeszcze ten miesiąc przeczekam.

Też mam termometr z microlife i bardzo dobrze się sprawuje :)

Ale od nowa leki i w ogole? Ja bym chyba tam tego lekarza pogryzla ;p :D i na nowo placisz za badania? Ehhh smutne to Plamka...

dZhdp1.png

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo ja na początku też miałam chęć. Ale ciśnienie ze mnie zeszło, uspokoiłam się i czekam dalej, bo Ci lekarze ponoć najlepiej robią zabieg. Może tak miało być.

A badania niestety od początku. Posiew już zrobiłam, ale umówiłam się na dzisiaj do rodzinnej, żeby mi chociaż dała skierowanie na badania krwi to za to bym nie płaciła :)

Ale co się muszę olatać po lekarzach, punktach pobrań itp to tylko Wy wiecie ;p

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• Seli Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie dzis olala w przychodni :p mam poszukac sobie innej ;) bo tez bym cos chciala choc raz na nfz... a kiedy bys miala teraz te hsg?

dZhdp1.png

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu olała? :o

Teraz jestem w połowie cyklu, więc planowo następny cykl po @.

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• terka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    No mnie dzis olala w przychodni :p mam poszukac sobie innej ;) bo tez bym cos chciala choc raz na nfz... a kiedy bys miala teraz te hsg?

Ale jak to olała ze co się stało?

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Lincori Koleżanka

Wysłany: 8 maja 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamla współczuje sytuacji, dzisiaj dopiero doczytałam, jaja sobie Ci lekarze robią :(
    Seli a jak tam Twoja owulacja? Dalej czujesz się jak na owulkę? :)

Dzięki Wam zamówiłam wczoraj termometr, a tak się zapierałam że nie będe mierzyć ale spróbuje, co mi pozostało, będe się obserwować i tyle. Po wczorajszej rozmowie z mężem obydwoje stwierdziliśmy że wybraliśmy najgorszy moment na starania bo obydwoje nie mamy czasu ani pieniędzy na badania, lekarzy itp. Dom pochłania całą energię, czas i pieniądze ale jesteśmy tak nakręceni dzieckiem że starań nie odpuszczamy tylko niestety żadne bdania nie wchodza w gre.

Na ostatniej wizycie lekarz przepisał mi letrozol, po okresie miałam go zażyć w 3dc i bladego pojęcia nie miałam co to, wczoraj sobie poczytalam i po tym trzeba monitować cykl, czy mogę zażyć ten lek bez monitoringu? Czy lepiej sobie odpuścić ten lek jeśli nie mam zamiaru wybierać się już do ginekologa ani tym bardziej robić żadnych badań.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 10:13

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori wrote:
    Plamla współczuje sytuacji, dzisiaj dopiero doczytałam, jaja sobie Ci lekarze robią :(
    Seli a jak tam Twoja owulacja? Dalej czujesz się jak na owulkę? :)

Dzięki Wam zamówiłam wczoraj termometr, a tak się zapierałam że nie będe mierzyć ale spróbuje, co mi pozostało, będe się obserwować i tyle. Po wczorajszej rozmowie z mężem obydwoje stwierdziliśmy że wybraliśmy najgorszy moment na starania bo obydwoje nie mamy czasu ani pieniędzy na badania, lekarzy itp. Dom pochłania całą energię, czas i pieniądze ale jesteśmy tak nakręceni dzieckiem że starań nie odpuszczamy tylko niestety żadne bdania nie wchodza w gre.

Na ostatniej wizycie lekarz przepisał mi letrozol, po okresie miałam go zażyć w 3dc i bladego pojęcia nie miałam co to, wczoraj sobie poczytalam i po tym trzeba monitować cykl, czy mogę zażyć ten lek bez monitoringu? Czy lepiej sobie odpuścić ten lek jeśli nie mam zamiaru wybierać się już do ginekologa ani tym bardziej robić żadnych badań.

No i dobrze, że zamowilaś :) ja się wkręciłam w mierzenie tempki, dużo więcej dzięki temu wiem :)

A letrezol nie działa jak CLO? Że jest do stymulacji?

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

‹‹ 1050 1051 1052 1053 1054 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ