Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Lincori Koleżanka

Wysłany: 8 maja 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plamka tak do stymulacji, nie orientuje się bo pierwszy raz miałabym doczynienia więc nie wiem czy moge tak poprostu zażyć czy lepiej taki cykl monitorować bo coś pisali o torbielach że po nich mogą się robić..

Starania o drugie dziecko.
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori wrote:
    plamka tak do stymulacji, nie orientuje się bo pierwszy raz miałabym doczynienia więc nie wiem czy moge tak poprostu zażyć czy lepiej taki cykl monitorować bo coś pisali o torbielach że po nich mogą się robić..

No to monitoring wg mnie konieczny :(

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • Lincori Koleżanka

Wysłany: 8 maja 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    No to monitoring wg mnie konieczny :(

Rozumiem

• Marcysiem Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja mam prośbę o radę że śluzem. Od zawsze mam problem z jego obserwacją... Nie wiem czy zaliczyć to do suchego czy może już wodnisty ale go mało... Mam przezroczysty, bardzo wodnisty, ale jest go tyle jakbym oblizała palec :p doslownie czuc mokre, ale w zasadzie nic nie ma.

7b63c91cb5.png
  • Lincori Koleżanka

Wysłany: 8 maja 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysiem wrote:
    Dziewczyny, a ja mam prośbę o radę że śluzem. Od zawsze mam problem z jego obserwacją... Nie wiem czy zaliczyć to do suchego czy może już wodnisty ale go mało... Mam przezroczysty, bardzo wodnisty, ale jest go tyle jakbym oblizała palec :p doslownie czuc mokre, ale w zasadzie nic nie ma.

Z tym nie pomogę ale jesli chodzi o sam śluz to polecam pić dużo wody i jeść duże ilości bananów :D :P

• terka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysiem wrote:

To ze nic nie ma na zewnątrz nie znaczy ze go nie ma wcale ;) przy szyjce moze byc go wiele wiele więcej ;)
    A jesli jest wodnisty to jest wodnisty a nie sucho ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 10:47

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No powiedziala, ze tu nie moge zlozyc deklaracji, a wydawalo mi sie, ze tu jest najblizej...
    A co do owulacji to troche sie tak czuje ;p nawet lekko jajnik sie odezwal ale to tak lekko.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    No powiedziala, ze tu nie moge zlozyc deklaracji, a wydawalo mi sie, ze tu jest najblizej...
    A co do owulacji to troche sie tak czuje ;p nawet lekko jajnik sie odezwal ale to tak lekko.

A to niby dlaczego nie możesz złożyć deklaracji? Możesz wszędzie złożyć deklaracje do rodzinnego przecież. Co ona to? Żyje w latach 80 ze rejonizacja była? Bez jaj...

• Seli Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    A to niby dlaczego nie możesz złożyć deklaracji? Możesz wszędzie złożyć deklaracje do rodzinnego przecież. Co ona to? Żyje w latach 80 ze rejonizacja była? Bez jaj...

Mloda siksa i nie dala mi druku, wywalila z przychodni ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• terka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Mloda siksa i nie dala mi druku, wywalila z przychodni ;p

Ja bym wróciła i skargę złożyła a nią.

Plamka_92 lubi tę wiadomość

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Ja bym wróciła i skargę złożyła a nią.

Dokładnie. Trzeba pacjentowi wyjaśnić o co chodzi i dlaczego tak, a nie wywalać z przychodni.

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    Dokładnie. Trzeba pacjentowi wyjaśnić o co chodzi i dlaczego tak, a nie wywalać z przychodni.

Tak czy siak jej g...obowiązkiem jest wydać deklaracje i ja potem przyjąć wypelniona. Nie ma rejonizacji mozna nawet na 2 koniec Polski sobie deklaracje złożyć (choć tego nie polecam :P ).
    Niektóre rejestratorki uważają sie za bożkow przychodni. Jedna druga skarga, upomnienie szefostwa i sie skończy cwaniakowanie

• Seli Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, powiedziala, ze "gdzies tam jest blizej przychodnia" ;p olalam to ;p poszukam w domu.

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Nie no, powiedziala, ze "gdzies tam jest blizej przychodnia" ;p olalam to ;p poszukam w domu.

No i co z tego ze jest bliżej? :D a moze Ty chcesz tutaj bo cos tam-masz jakiś tam powód :P
    Kurde ludzie to są naprawdę... Ah no szkoda słów czasem po prostu :P

• Seli Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    No i co z tego ze jest bliżej? :D a moze Ty chcesz tutaj bo cos tam-masz jakiś tam powód :P
    Kurde ludzie to są naprawdę... Ah no szkoda słów czasem po prostu :P

No i nic czlowiek nie poradzi ;p

dZhdp1.png

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja też mam sporo śluzu, są dni że więcej a są że mniej. Dziś mnie coś brzuch pobolewa. Mam nadzieję że z dzidzia wszystko ok.. I że to tylko macica się rozciąga. Idę dziś do internisty i poproszę o zwolnienie na te 3 dni..

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mahda racje masz. Odpoczywaj dużo. Dzidzia najwazniejsza.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Hej :) ja też mam sporo śluzu, są dni że więcej a są że mniej. Dziś mnie coś brzuch pobolewa. Mam nadzieję że z dzidzia wszystko ok.. I że to tylko macica się rozciąga. Idę dziś do internisty i poproszę o zwolnienie na te 3 dni..

Pewnie że próbuj :)
    Jeśli pocieszy Cie to, to kiedyś tez miałam tak ze brzuch bolał, plamienia były ja strach do lekarza a mały sobie śmiga zadowolony z życia i ma w nosie to co sie dzieje ;) także spokojnie pewnie u Ciebie to samo z bólem jest ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 14:20

Magdaa21 lubi tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja padam w pracy że zmeczenia. Do 15.30 dzisiaj a ja już nie mam siły. Jeszcze mnie dzisiaj kierowniczka wnerwila I rozważam l4 do urlopu, później urlop i Egipt a później znowu l4 :p szmata mi na nerwy nerwy, kłamie i myśli że się tego nie pozna.
    Ja testuje nowy telefon w ogóle i jakoś tak mi dziwnie ;p jest większy i super szybko działa. Ale rano nie miałam neta, tylko wifi mi działało, więc pewnie dopiero mi niedawno sieć włączyli ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Hej. Ja padam w pracy że zmeczenia. Do 15.30 dzisiaj a ja już nie mam siły. Jeszcze mnie dzisiaj kierowniczka wnerwila I rozważam l4 do urlopu, później urlop i Egipt a później znowu l4 :p szmata mi na nerwy nerwy, kłamie i myśli że się tego nie pozna.
    Ja testuje nowy telefon w ogóle i jakoś tak mi dziwnie ;p jest większy i super szybko działa. Ale rano nie miałam neta, tylko wifi mi działało, więc pewnie dopiero mi niedawno sieć włączyli ;)

Pewnie ze rozważ taka opcje.kurde przecież najważniejsze jest teraz maleństwo a nie fochy szefowej i jej widzimisie... Tylko z drugiej strony nie doczepia sie ze L4 potem zdrowa lecisz a potem znów L4?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 14:26

‹‹ 1051 1052 1053 1054 1055 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ