Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Lincori Koleżanka

Wysłany: 8 maja 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plamka tak do stymulacji, nie orientuje się bo pierwszy raz miałabym doczynienia więc nie wiem czy moge tak poprostu zażyć czy lepiej taki cykl monitorować bo coś pisali o torbielach że po nich mogą się robić..

Starania o drugie dziecko.
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori wrote:
    plamka tak do stymulacji, nie orientuje się bo pierwszy raz miałabym doczynienia więc nie wiem czy moge tak poprostu zażyć czy lepiej taki cykl monitorować bo coś pisali o torbielach że po nich mogą się robić..

No to monitoring wg mnie konieczny :(

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • Lincori Koleżanka

Wysłany: 8 maja 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    No to monitoring wg mnie konieczny :(

Rozumiem

• Marcysiem Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja mam prośbę o radę że śluzem. Od zawsze mam problem z jego obserwacją... Nie wiem czy zaliczyć to do suchego czy może już wodnisty ale go mało... Mam przezroczysty, bardzo wodnisty, ale jest go tyle jakbym oblizała palec :p doslownie czuc mokre, ale w zasadzie nic nie ma.

7b63c91cb5.png
  • Lincori Koleżanka

Wysłany: 8 maja 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysiem wrote:
    Dziewczyny, a ja mam prośbę o radę że śluzem. Od zawsze mam problem z jego obserwacją... Nie wiem czy zaliczyć to do suchego czy może już wodnisty ale go mało... Mam przezroczysty, bardzo wodnisty, ale jest go tyle jakbym oblizała palec :p doslownie czuc mokre, ale w zasadzie nic nie ma.

Z tym nie pomogę ale jesli chodzi o sam śluz to polecam pić dużo wody i jeść duże ilości bananów :D :P

• terka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysiem wrote:

To ze nic nie ma na zewnątrz nie znaczy ze go nie ma wcale ;) przy szyjce moze byc go wiele wiele więcej ;)
    A jesli jest wodnisty to jest wodnisty a nie sucho ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 10:47

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No powiedziala, ze tu nie moge zlozyc deklaracji, a wydawalo mi sie, ze tu jest najblizej...
    A co do owulacji to troche sie tak czuje ;p nawet lekko jajnik sie odezwal ale to tak lekko.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    No powiedziala, ze tu nie moge zlozyc deklaracji, a wydawalo mi sie, ze tu jest najblizej...
    A co do owulacji to troche sie tak czuje ;p nawet lekko jajnik sie odezwal ale to tak lekko.

A to niby dlaczego nie możesz złożyć deklaracji? Możesz wszędzie złożyć deklaracje do rodzinnego przecież. Co ona to? Żyje w latach 80 ze rejonizacja była? Bez jaj...

• Seli Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    A to niby dlaczego nie możesz złożyć deklaracji? Możesz wszędzie złożyć deklaracje do rodzinnego przecież. Co ona to? Żyje w latach 80 ze rejonizacja była? Bez jaj...

Mloda siksa i nie dala mi druku, wywalila z przychodni ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• terka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Mloda siksa i nie dala mi druku, wywalila z przychodni ;p

Ja bym wróciła i skargę złożyła a nią.

Plamka_92 lubi tę wiadomość

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Ja bym wróciła i skargę złożyła a nią.

Dokładnie. Trzeba pacjentowi wyjaśnić o co chodzi i dlaczego tak, a nie wywalać z przychodni.

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    Dokładnie. Trzeba pacjentowi wyjaśnić o co chodzi i dlaczego tak, a nie wywalać z przychodni.

Tak czy siak jej g...obowiązkiem jest wydać deklaracje i ja potem przyjąć wypelniona. Nie ma rejonizacji mozna nawet na 2 koniec Polski sobie deklaracje złożyć (choć tego nie polecam :P ).
    Niektóre rejestratorki uważają sie za bożkow przychodni. Jedna druga skarga, upomnienie szefostwa i sie skończy cwaniakowanie

• Seli Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, powiedziala, ze "gdzies tam jest blizej przychodnia" ;p olalam to ;p poszukam w domu.

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Nie no, powiedziala, ze "gdzies tam jest blizej przychodnia" ;p olalam to ;p poszukam w domu.

No i co z tego ze jest bliżej? :D a moze Ty chcesz tutaj bo cos tam-masz jakiś tam powód :P
    Kurde ludzie to są naprawdę... Ah no szkoda słów czasem po prostu :P

• Seli Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    No i co z tego ze jest bliżej? :D a moze Ty chcesz tutaj bo cos tam-masz jakiś tam powód :P
    Kurde ludzie to są naprawdę... Ah no szkoda słów czasem po prostu :P

No i nic czlowiek nie poradzi ;p

dZhdp1.png

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja też mam sporo śluzu, są dni że więcej a są że mniej. Dziś mnie coś brzuch pobolewa. Mam nadzieję że z dzidzia wszystko ok.. I że to tylko macica się rozciąga. Idę dziś do internisty i poproszę o zwolnienie na te 3 dni..

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mahda racje masz. Odpoczywaj dużo. Dzidzia najwazniejsza.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Hej :) ja też mam sporo śluzu, są dni że więcej a są że mniej. Dziś mnie coś brzuch pobolewa. Mam nadzieję że z dzidzia wszystko ok.. I że to tylko macica się rozciąga. Idę dziś do internisty i poproszę o zwolnienie na te 3 dni..

Pewnie że próbuj :)
    Jeśli pocieszy Cie to, to kiedyś tez miałam tak ze brzuch bolał, plamienia były ja strach do lekarza a mały sobie śmiga zadowolony z życia i ma w nosie to co sie dzieje ;) także spokojnie pewnie u Ciebie to samo z bólem jest ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 14:20

Magdaa21 lubi tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja padam w pracy że zmeczenia. Do 15.30 dzisiaj a ja już nie mam siły. Jeszcze mnie dzisiaj kierowniczka wnerwila I rozważam l4 do urlopu, później urlop i Egipt a później znowu l4 :p szmata mi na nerwy nerwy, kłamie i myśli że się tego nie pozna.
    Ja testuje nowy telefon w ogóle i jakoś tak mi dziwnie ;p jest większy i super szybko działa. Ale rano nie miałam neta, tylko wifi mi działało, więc pewnie dopiero mi niedawno sieć włączyli ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Hej. Ja padam w pracy że zmeczenia. Do 15.30 dzisiaj a ja już nie mam siły. Jeszcze mnie dzisiaj kierowniczka wnerwila I rozważam l4 do urlopu, później urlop i Egipt a później znowu l4 :p szmata mi na nerwy nerwy, kłamie i myśli że się tego nie pozna.
    Ja testuje nowy telefon w ogóle i jakoś tak mi dziwnie ;p jest większy i super szybko działa. Ale rano nie miałam neta, tylko wifi mi działało, więc pewnie dopiero mi niedawno sieć włączyli ;)

Pewnie ze rozważ taka opcje.kurde przecież najważniejsze jest teraz maleństwo a nie fochy szefowej i jej widzimisie... Tylko z drugiej strony nie doczepia sie ze L4 potem zdrowa lecisz a potem znów L4?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 14:26

‹‹ 1051 1052 1053 1054 1055 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ