Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    ALex spokojnie , nie wolno Ci panikować , bo to nie jest zdrowe , Hmm do 20 nie ma dużo czasu wiec szybko zleci j zobaczysz będzie wszystko dobrze
    Seli super gratuluje , tetaz dużo spokoju a co lekarz powodzią na to ze jestem w ciąży której on nie dawał
    Szans ?;D

Powiedzial, ze on sie cieszy i natura jest nieprzewidywalna. A ja do niego, ze moj organizm jest zlosliwy to zaprzeczyl ;p ale dal mi wykaz badan, zywnosci, witaminek i zalecenia. Ogolnie czuje sie zaopiekowana i zadowolona.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie powinnam już na nic liczyć... :( nie mam siły, to wszystko mnie przerasta

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex proszę o spokój!
    Beta tylko na samym początku leci do góry, potem tylko idzie do góry. Przyrost jest, teraz już nie będzie taki jak na początku i to jest normalne. Nie wiem po co lekarz kazał Ci to robić. Chyba zeby stresować... Skoro widać bylo cos z czego tworzy sie maluszek to znaczy ze sie wytworzy! Tak wiec proszę spokój jesli chcesz mieć pięknego dzidzia :)
    Chcesz zaszkodzić maluszkowi stresem?

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Marcysiem Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli to sobie trochę odpoczniesz :)

Alex, nie załamuj się :* jeszcze nic nie jest przesądzone. Trzeba być dobrej myśli do końca.

7b63c91cb5.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli cieszę się ze czujesz sie pod dobra opieka. To naprawdę mega ważne w ciąży :)
    A co do zwolnienia-to chyba wychodzi na to ze musisz im powiedzieć o ciąży jednak ;)

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to być puste jajo, prawda? Wtedy beta rośnie, ale wolniej. Wszędzie już o tym czytałam...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex myśl pozytywnie

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex jak puste? Za wczesnie by mowic o pustym!!

Ano... Dyrekcji powiem ale tamta sie nie dowie ;p takze przeboleje. Poza tym szal w robocie i rozne kwasy, a mi totalnie nie zalezy. Odpoczne sobie. Bo mowil, ze moze nie wpisywac "b" ale ja chce 100% platne miec.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Marcysiem Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, przede wszystkim nie nakręcaj się. Wiesz jak to działa w internecie... Wpisujesz ból głowy i okazuje się że masz raka... Każda sytuacja jest indywidualna. Może to być puste jajo, a może też być wszystko dobrze. Nic nie jest ostateczne.

7b63c91cb5.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Może to być puste jajo, prawda? Wtedy beta rośnie, ale wolniej. Wszędzie już o tym czytałam...

Jakie puste? Przecież miałaś pęcherzyk żółtkowy i cos z czego będzie maluch! Wiec na zadne puste jajo sie nie nastawiaj! Beta rośnie Ci prawidłowo -teraz będzie wolniej bo juz ma duza wartość. Szaleje na początku tylko

• terka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Alex jak puste? Za wczesnie by mowic o pustym!!

Ano... Dyrekcji powiem ale tamta sie nie dowie ;p takze przeboleje. Poza tym szal w robocie i rozne kwasy, a mi totalnie nie zalezy. Odpoczne sobie. Bo mowil, ze moze nie wpisywac "b" ale ja chce 100% platne miec.

No zobaczymy czy sie nie dowie od dyrekcji ;) ale w sumie miej to w nosie :P
    Odpoczniesz i fizycznie i psychicznie i pozwolisz maluchowi sie rozwijać w spokoju ;)

• Lincori Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex przede wszystkim nic nie googluj. Kurcze chyba za wcześnie poszłaś do ginekologa i teraz będziesz się nie potrzebnie stresować.

Starania o drugie dziecko.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    No zobaczymy czy sie nie dowie od dyrekcji ;) ale w sumie miej to w nosie :P
    Odpoczniesz i fizycznie i psychicznie i pozwolisz maluchowi sie rozwijać w spokoju ;)

Nie powie jej ;p moze w sekretariacie ale wali mnie to ;p

terka lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Jakie puste? Przecież miałaś pęcherzyk żółtkowy i cos z czego będzie maluch! Wiec na zadne puste jajo sie nie nastawiaj! Beta rośnie Ci prawidłowo -teraz będzie wolniej bo juz ma duza wartość. Szaleje na początku tylko
    W kalkulatorze liczyłam i za mały przyrost... Nie wiem, leżę i wyje. Nie mam sily. Gin nie odpisał. O pustym jaju czytałam. U mnie nie ma jeszcze zarodka. Jest tylko pęcherzyki ciążowy i ten zoltkowy. I niby jakieś zgrubienie tam widzial. Ale ta beta... no nie wiem. Widzę że u większości rośnie mocno na tym etapie jeszcze. Ale koło 6000 podwaja się niby dopiero co 96 h. Niepotrzebnie robiłam ta bete...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    W kalkulatorze liczyłam i za mały przyrost... Nie wiem, leżę i wyje. Nie mam sily. Gin nie odpisał. O pustym jaju czytałam. U mnie nie ma jeszcze zarodka. Jest tylko pęcherzyki ciążowy i ten zoltkowy. I niby jakieś zgrubienie tam widzial. Ale ta beta... no nie wiem. Widzę że u większości rośnie mocno na tym etapie jeszcze. Ale koło 6000 podwaja się niby dopiero co 96 h. Niepotrzebnie robiłam ta bete...

Tez tak mi sie wydaje. Nie denerwuj sie, spokojnie. Jest za wczesnie i tyle.

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:

Masz racje-niepotrzebnie. A w jakim labie robiłaś? Bo to tez moze mieć znaczenie. I wg którego liczyłaś?
    Niepotrzebnie czytasz net. Wg niego wszyscy jesteśmy martwi przecież... O tym zgrubieniu mowie. Ze jest. Co oznacza to...ze jest. To jak moze nie byc jak jest? A ze poki co wygląda jak zgrubienie...skoro to 5tc wg usg to sie nie dziwie. Do wyglądu człowieka to mu jeszcze brakuje. Daleka droga przed nim. Najpierw kropka, potem kijanka, potem ufo, a potem dopiero człowiek ;)

Seli lubi tę wiadomość

• Kitkat Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex na litość boską no! Tymi nerwami szkodzisz tylko dziecku, które tam właśnie się rozwija, więc się uspokój.
    Wiek z OM a wiek prawdziwy często się nie pokrywają. Ty po prostu za tydzień usłyszysz serduszko i już. A beta wiadomo że z czasem rośnie wolniej, więc wdech-wydech i uśmiech dla dzieciątka :)

👩 33 l.
    🧔🏻 36 l.
    👱‍♀️ 7 l.

23.09.2025 - 9 dpo ⏸️
    10 dpo - 121,9 mIU/mL
    12 dpo - 278,5 mIU/mL / przyrost 128% 🥰
    15 dpo - 1005,9 mIU/mL / przyrost 136% 🥰
    7.10.2025 - jest pęcherzyk 🌼
    10.10. 2025 - mamy serduszko 🥰
    15.10.2025 - 7 mm maleństwa 🥰
    6.11.2025 - 2.86 cm tańczącej malinki 🥰
    27.11.2025 - prenatalne, niskie ryzyka. 6,7 cm gagatka 🥰
    22.12.2025 - 165 g chłopczyka 💙
    19.01.2026 połówkowe, 335g zdrowego bobaska

07/25 ktoś chciał być 💔

TSH 1.048 ✅️
    owulacje potwierdzone ✅️
    cytologia ✅️
    morfologia ✅️

💛 marzenia są początkiem wszystkiego...

preg.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym samym labo robiłam co w poniedziałek. A wcześniejsze w SLA. Na styczniowkach dziewczyny też uważają że za mały przyrost i za niskie wartosci. Nie wiem. Nie mam siły się podnieść z łóżka. Gin jeszcze nie odpisał

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, u mnie nawet zgrubienia i zoltkowego nie ma ;p a mowi, ze 5 tydzien ;p wiec nie ma co. Dlatego ja sie zastanawialam nad jeszcze pozniejszym terminem bo to niepotrzebny stres.

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    W tym samym labo robiłam co w poniedziałek. A wcześniejsze w SLA. Na styczniowkach dziewczyny też uważają że za mały przyrost i za niskie wartosci. Nie wiem. Nie mam siły się podnieść z łóżka. Gin jeszcze nie odpisał

Tam to tylko napisza, ze zle ;p a jednak sa jakies zaczatki.

dZhdp1.png

‹‹ 1058 1059 1060 1061 1062 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ