Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Mała_Mii wrote:ALex spokojnie , nie wolno Ci panikować , bo to nie jest zdrowe , Hmm do 20 nie ma dużo czasu wiec szybko zleci j zobaczysz będzie wszystko dobrze
Seli super gratuluje , tetaz dużo spokoju a co lekarz powodzią na to ze jestem w ciąży której on nie dawał
Szans ?
Powiedzial, ze on sie cieszy i natura jest nieprzewidywalna. A ja do niego, ze moj organizm jest zlosliwy to zaprzeczyl ;p ale dal mi wykaz badan, zywnosci, witaminek i zalecenia. Ogolnie czuje sie zaopiekowana i zadowolona. -
Alex proszę o spokój!
Beta tylko na samym początku leci do góry, potem tylko idzie do góry. Przyrost jest, teraz już nie będzie taki jak na początku i to jest normalne. Nie wiem po co lekarz kazał Ci to robić. Chyba zeby stresować... Skoro widać bylo cos z czego tworzy sie maluszek to znaczy ze sie wytworzy! Tak wiec proszę spokój jesli chcesz mieć pięknego dzidzia
Chcesz zaszkodzić maluszkowi stresem?https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Alex myśl pozytywnie<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Alex jak puste? Za wczesnie by mowic o pustym!!
Ano... Dyrekcji powiem ale tamta sie nie dowie ;p takze przeboleje. Poza tym szal w robocie i rozne kwasy, a mi totalnie nie zalezy. Odpoczne sobie. Bo mowil, ze moze nie wpisywac "b" ale ja chce 100% platne miec. -
alex0806 wrote:Może to być puste jajo, prawda? Wtedy beta rośnie, ale wolniej. Wszędzie już o tym czytałam...
Jakie puste? Przecież miałaś pęcherzyk żółtkowy i cos z czego będzie maluch! Wiec na zadne puste jajo sie nie nastawiaj! Beta rośnie Ci prawidłowo -teraz będzie wolniej bo juz ma duza wartość. Szaleje na początku tylkohttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Seli wrote:Alex jak puste? Za wczesnie by mowic o pustym!!
Ano... Dyrekcji powiem ale tamta sie nie dowie ;p takze przeboleje. Poza tym szal w robocie i rozne kwasy, a mi totalnie nie zalezy. Odpoczne sobie. Bo mowil, ze moze nie wpisywac "b" ale ja chce 100% platne miec.
No zobaczymy czy sie nie dowie od dyrekcji
ale w sumie miej to w nosie 
Odpoczniesz i fizycznie i psychicznie i pozwolisz maluchowi sie rozwijać w spokoju
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
terka wrote:No zobaczymy czy sie nie dowie od dyrekcji
ale w sumie miej to w nosie 
Odpoczniesz i fizycznie i psychicznie i pozwolisz maluchowi sie rozwijać w spokoju
Nie powie jej ;p moze w sekretariacie ale wali mnie to ;p
terka lubi tę wiadomość
-
W kalkulatorze liczyłam i za mały przyrost... Nie wiem, leżę i wyje. Nie mam sily. Gin nie odpisał. O pustym jaju czytałam. U mnie nie ma jeszcze zarodka. Jest tylko pęcherzyki ciążowy i ten zoltkowy. I niby jakieś zgrubienie tam widzial. Ale ta beta... no nie wiem. Widzę że u większości rośnie mocno na tym etapie jeszcze. Ale koło 6000 podwaja się niby dopiero co 96 h. Niepotrzebnie robiłam ta bete...terka wrote:Jakie puste? Przecież miałaś pęcherzyk żółtkowy i cos z czego będzie maluch! Wiec na zadne puste jajo sie nie nastawiaj! Beta rośnie Ci prawidłowo -teraz będzie wolniej bo juz ma duza wartość. Szaleje na początku tylkoLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:W kalkulatorze liczyłam i za mały przyrost... Nie wiem, leżę i wyje. Nie mam sily. Gin nie odpisał. O pustym jaju czytałam. U mnie nie ma jeszcze zarodka. Jest tylko pęcherzyki ciążowy i ten zoltkowy. I niby jakieś zgrubienie tam widzial. Ale ta beta... no nie wiem. Widzę że u większości rośnie mocno na tym etapie jeszcze. Ale koło 6000 podwaja się niby dopiero co 96 h. Niepotrzebnie robiłam ta bete...
Tez tak mi sie wydaje. Nie denerwuj sie, spokojnie. Jest za wczesnie i tyle. -
alex0806 wrote:W kalkulatorze liczyłam i za mały przyrost... Nie wiem, leżę i wyje. Nie mam sily. Gin nie odpisał. O pustym jaju czytałam. U mnie nie ma jeszcze zarodka. Jest tylko pęcherzyki ciążowy i ten zoltkowy. I niby jakieś zgrubienie tam widzial. Ale ta beta... no nie wiem. Widzę że u większości rośnie mocno na tym etapie jeszcze. Ale koło 6000 podwaja się niby dopiero co 96 h. Niepotrzebnie robiłam ta bete...
Masz racje-niepotrzebnie. A w jakim labie robiłaś? Bo to tez moze mieć znaczenie. I wg którego liczyłaś?
Niepotrzebnie czytasz net. Wg niego wszyscy jesteśmy martwi przecież... O tym zgrubieniu mowie. Ze jest. Co oznacza to...ze jest. To jak moze nie byc jak jest? A ze poki co wygląda jak zgrubienie...skoro to 5tc wg usg to sie nie dziwie. Do wyglądu człowieka to mu jeszcze brakuje. Daleka droga przed nim. Najpierw kropka, potem kijanka, potem ufo, a potem dopiero człowiek
Seli lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Alex na litość boską no! Tymi nerwami szkodzisz tylko dziecku, które tam właśnie się rozwija, więc się uspokój.
Wiek z OM a wiek prawdziwy często się nie pokrywają. Ty po prostu za tydzień usłyszysz serduszko i już. A beta wiadomo że z czasem rośnie wolniej, więc wdech-wydech i uśmiech dla dzieciątka
👩 33 l.
🧔🏻 36 l.
👱♀️ 7 l.
23.09.2025 - 9 dpo ⏸️
10 dpo - 121,9 mIU/mL
12 dpo - 278,5 mIU/mL / przyrost 128% 🥰
15 dpo - 1005,9 mIU/mL / przyrost 136% 🥰
7.10.2025 - jest pęcherzyk 🌼
10.10. 2025 - mamy serduszko 🥰
15.10.2025 - 7 mm maleństwa 🥰
6.11.2025 - 2.86 cm tańczącej malinki 🥰
27.11.2025 - prenatalne, niskie ryzyka. 6,7 cm gagatka 🥰
22.12.2025 - 165 g chłopczyka 💙
19.01.2026 połówkowe, 335g zdrowego bobaska
07/25 ktoś chciał być 💔
TSH 1.048 ✅️
owulacje potwierdzone ✅️
cytologia ✅️
morfologia ✅️
💛 marzenia są początkiem wszystkiego...

-
W tym samym labo robiłam co w poniedziałek. A wcześniejsze w SLA. Na styczniowkach dziewczyny też uważają że za mały przyrost i za niskie wartosci. Nie wiem. Nie mam siły się podnieść z łóżka. Gin jeszcze nie odpisałLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Alex, u mnie nawet zgrubienia i zoltkowego nie ma ;p a mowi, ze 5 tydzien ;p wiec nie ma co. Dlatego ja sie zastanawialam nad jeszcze pozniejszym terminem bo to niepotrzebny stres.
-
alex0806 wrote:W tym samym labo robiłam co w poniedziałek. A wcześniejsze w SLA. Na styczniowkach dziewczyny też uważają że za mały przyrost i za niskie wartosci. Nie wiem. Nie mam siły się podnieść z łóżka. Gin jeszcze nie odpisał
Tam to tylko napisza, ze zle ;p a jednak sa jakies zaczatki.

nie mam siły, to wszystko mnie przerasta