Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Lincori Koleżanka

Wysłany: 10 maja 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 to jak Ty biedna w upały funkcjonujesz? To coś z krążeniem?
    alex To oczywiste że się stresujesz, ale staraj się nad tym panować i nie tracić radości z ciąży i nie szkodzić dziecku. Lęk będzie zawsze

Starania o drugie dziecko.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    No właśnie po pracy idę po maść chłodzącą jakaś :) teraz trochę zeszło ale w ciągu dnia znowu spuchnie pewnie bo taki upał że masakra :(

Nie dobrze ;/

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori wrote:
    MissKathy92 to jak Ty biedna w upały funkcjonujesz? To coś z krążeniem?
    alex To oczywiste że się stresujesz, ale staraj się nad tym panować i nie tracić radości z ciąży i nie szkodzić dziecku. Lęk będzie zawsze
    No chyba w prawej nodze mam jakieś słabsze krążenie bo tylko prawa puchnie zawsze :/ mam tak dopiero trzeci raz, ostatnio miałam właśnie po długim siedzeniu w samochodzie jak jechaliśmy nad morze i później jak wracaliśmy :/ A jeśli chodzę więcej to jest ok nawet w upały :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Alex, nie panikuj. Ja betę zrobiłam tylko raz i bardzo dobrze bo bym tylko panikowala i liczyła przyrosty. Na fioletowej dziewczyny uwielbiają analizować czyjeś wyniki i stwierdziłam że oszczedze tego sobie i dziecku.. Uwierz mi ze za te 2 tyg będzie wszystko ok :) ja też mam dni że nic mi nie jest i się zastanawiam czy wszystko jest ok..

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ostatnio na fioletowej, dziewczyna nie tą betę zrobiła co trzeba to od razu jej powiedziały, że czarno to widzą bo normy się nie zgadzają. Miała jakoś 80 coś czy 90 a norma niby na 3-4 tydzień była 30000 no i od razu, że nic z tego nie będzie. Powtórzyła w innym labie, prawidłową betę i było ok :P Drażni mnie to tam, że od razu mówią "nic z tego nie będzie" a potem kobieta płacze, denerwuje się i to tylko szkodzi. A są tam u nas na wątku tak wielkie znawczynie, że nie próbuj się z nimi kłócić, znają się lepiej niż lekarze :P o wszystkim! :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• terka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ale Seli u Ciebie ładnie rosła beta a moja słabo przyrosla... tym się martwię a nie młodszą ciążą. Pójdę chyba w tygodniu do jakiegoś gina bo do 20 maja nie wytrzymam. Chyba że lekarz mi odpisze że tak może być i mam się uzbroić w cierpliwość. Na razie się czuje jakbym traciła to dziecko. Nawet wzdęcia nie mam i piersi nie bola

Psychika robi swoje... Czułaś ze wszystko ok to czułaś sie ok a teraz jak myślisz ze nie to i ciało tak reaguje jakby nie bylo ok. Tak potrafi to działać... Seli nie robiła bety wiec nie wiadomo na jakim poziomie ją ma. Ale wiem że przyrost przyrostowi nierówny...
    Dobrze dziewczyny mówią umow sie gdzieś jeszcze na usg bo zwariujesz a i maleństwu szkodzisz nerwami

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    No chyba w prawej nodze mam jakieś słabsze krążenie bo tylko prawa puchnie zawsze :/ mam tak dopiero trzeci raz, ostatnio miałam właśnie po długim siedzeniu w samochodzie jak jechaliśmy nad morze i później jak wracaliśmy :/ A jeśli chodzę więcej to jest ok nawet w upały :)

Moze jakiś ucisk sobie robisz siedząc i potem taki obrzęk? No bo jesli chodzisz i jest ok to tak mysle ze moze o siedzenie/ucisk chodzić.. Poki co chyba właśnie maść czy altacet i trzeba żyć ;)

• terka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli a ja myślałam że Ty od dzisiaj juz L4 masz. Tak zrozumiałam ze masz wypisane...

• Seli Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Seli a ja myślałam że Ty od dzisiaj juz L4 masz. Tak zrozumiałam ze masz wypisane...

Od jutra chcialam. Dzis krotko pracuje i chce powiedziec dyrekcji. Jednej bo drugiej nie ma caly tydzien ;p ale chcialam powiedziec a nie chamsko walnac l4 ;p

Ja robilam bete we wtorek i mialam 8317 ale mowil, ze przyrosty juz beda nie rowne i to indywidualna sprawa.

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Od jutra chcialam. Dzis krotko pracuje i chce powiedziec dyrekcji. Jednej bo drugiej nie ma caly tydzien ;p ale chcialam powiedziec a nie chamsko walnac l4 ;p

Ja robilam bete we wtorek i mialam 8317 ale mowil, ze przyrosty juz beda nie rowne i to indywidualna sprawa.

Aha to gdzieś pominęłam ten fakt widać ze robiłaś ;)

Taka dobra kobietka z Ciebie ze jednak mimo wszystko nie chcesz bez ostrzeżenia odejść :P jak dzisiaj krótko i masz okazje z dyrekcja porozmawiać przy okazji to dobry pomysł jednak ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Aha to gdzieś pominęłam ten fakt widać ze robiłaś ;)

Taka dobra kobietka z Ciebie ze jednak mimo wszystko nie chcesz bez ostrzeżenia odejść :P jak dzisiaj krótko i masz okazje z dyrekcja porozmawiać przy okazji to dobry pomysł jednak ;)

Tak to powiem, ze ide i wroce, bo w czerwcu chce z dzieciakami sie pozegnac i tyle ;p a nie bede sie szarpac z moja wspolpracownica. Dyrekcja sie zmienia na jej psiapsiole i tez jej odwala.

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Tak to powiem, ze ide i wroce, bo w czerwcu chce z dzieciakami sie pozegnac i tyle ;p a nie bede sie szarpac z moja wspolpracownica. Dyrekcja sie zmienia na jej psiapsiole i tez jej odwala.

Jasne ze tak

• Seli Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie cieszze, bo wczoraj to lzy mi lecialy ;p tak mam jak jestem mega spiaca. Mysle, ze pewnie u mnie to tyle z dolegliwosci. Mama nie miala wymiotow itp. Tylko wieksze piersi i sennosc momentami.

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ale sie cieszze, bo wczoraj to lzy mi lecialy ;p tak mam jak jestem mega spiaca. Mysle, ze pewnie u mnie to tyle z dolegliwosci. Mama nie miala wymiotow itp. Tylko wieksze piersi i sennosc momentami.

Bo niektóre ciążę są mega objawowe, niektóre praktycznie wcale ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Bo niektóre ciążę są mega objawowe, niektóre praktycznie wcale ;)

Niby mi obojetne ale nie powiem, ze nie jest fajnie ;p tymbardziej, ze przed ciaza mialam rozne dolegliwosci.

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Niby mi obojetne ale nie powiem, ze nie jest fajnie ;p tymbardziej, ze przed ciaza mialam rozne dolegliwosci.

No tak... Wiec jakas równowaga musi być :P w Twoim przypadku to ciąża super pomoc w leczeniu ;)

• Lincori Koleżanka

Wysłany: 10 maja 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 pij dużo wody to poprawi się trochę krążenie :)
    Seli no bardzo ładnie z Twojej strony, że chcesz powiedzieć :)

• Seli Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori wrote:
    MissKathy92 pij dużo wody to poprawi się trochę krążenie :)
    Seli no bardzo ładnie z Twojej strony, że chcesz powiedzieć :)

Zaznacze tylko, ze tamta wariatka nic nie wie i lepiej by nie wiedziala ;p

terka lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Lincori Koleżanka

Wysłany: 10 maja 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem z siebie dumna :)
    Wczorajszy dzień, starałam się jeść zdrowo nie licząc loda i włączyłam sobie na YouTube zestaw do ćwiczeń i tak 40minut ćwiczyłam, znalazłam nawet taki 10minutowy trening gdzie z córką mogłam ćwiczyć, także dziecko zadowolone, matka szczęśliwa :) Musiałam sie pochwalić :D :) Wybaczcie za moją skromność :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 09:21

Seli, terka, Magdaa21 lubią tę wiadomość

• Lincori Koleżanka

Wysłany: 10 maja 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Zaznacze tylko, ze tamta wariatka nic nie wie i lepiej by nie wiedziala ;p

I bardzo dobrze :)

‹‹ 1060 1061 1062 1063 1064 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ