Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
MissKathy92 wrote:No właśnie po pracy idę po maść chłodzącą jakaś
teraz trochę zeszło ale w ciągu dnia znowu spuchnie pewnie bo taki upał że masakra 
Nie dobrze ;/ -
No chyba w prawej nodze mam jakieś słabsze krążenie bo tylko prawa puchnie zawszeLincori wrote:MissKathy92 to jak Ty biedna w upały funkcjonujesz? To coś z krążeniem?
alex To oczywiste że się stresujesz, ale staraj się nad tym panować i nie tracić radości z ciąży i nie szkodzić dziecku. Lęk będzie zawsze
mam tak dopiero trzeci raz, ostatnio miałam właśnie po długim siedzeniu w samochodzie jak jechaliśmy nad morze i później jak wracaliśmy
A jeśli chodzę więcej to jest ok nawet w upały
-
Hej,
Alex, nie panikuj. Ja betę zrobiłam tylko raz i bardzo dobrze bo bym tylko panikowala i liczyła przyrosty. Na fioletowej dziewczyny uwielbiają analizować czyjeś wyniki i stwierdziłam że oszczedze tego sobie i dziecku.. Uwierz mi ze za te 2 tyg będzie wszystko ok
ja też mam dni że nic mi nie jest i się zastanawiam czy wszystko jest ok..
-
No ostatnio na fioletowej, dziewczyna nie tą betę zrobiła co trzeba to od razu jej powiedziały, że czarno to widzą bo normy się nie zgadzają. Miała jakoś 80 coś czy 90 a norma niby na 3-4 tydzień była 30000 no i od razu, że nic z tego nie będzie. Powtórzyła w innym labie, prawidłową betę i było ok
Drażni mnie to tam, że od razu mówią "nic z tego nie będzie" a potem kobieta płacze, denerwuje się i to tylko szkodzi. A są tam u nas na wątku tak wielkie znawczynie, że nie próbuj się z nimi kłócić, znają się lepiej niż lekarze
o wszystkim!
-
alex0806 wrote:Ale Seli u Ciebie ładnie rosła beta a moja słabo przyrosla... tym się martwię a nie młodszą ciążą. Pójdę chyba w tygodniu do jakiegoś gina bo do 20 maja nie wytrzymam. Chyba że lekarz mi odpisze że tak może być i mam się uzbroić w cierpliwość. Na razie się czuje jakbym traciła to dziecko. Nawet wzdęcia nie mam i piersi nie bola
Psychika robi swoje... Czułaś ze wszystko ok to czułaś sie ok a teraz jak myślisz ze nie to i ciało tak reaguje jakby nie bylo ok. Tak potrafi to działać... Seli nie robiła bety wiec nie wiadomo na jakim poziomie ją ma. Ale wiem że przyrost przyrostowi nierówny...
Dobrze dziewczyny mówią umow sie gdzieś jeszcze na usg bo zwariujesz a i maleństwu szkodzisz nerwamihttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
MissKathy92 wrote:No chyba w prawej nodze mam jakieś słabsze krążenie bo tylko prawa puchnie zawsze
mam tak dopiero trzeci raz, ostatnio miałam właśnie po długim siedzeniu w samochodzie jak jechaliśmy nad morze i później jak wracaliśmy
A jeśli chodzę więcej to jest ok nawet w upały 
Moze jakiś ucisk sobie robisz siedząc i potem taki obrzęk? No bo jesli chodzisz i jest ok to tak mysle ze moze o siedzenie/ucisk chodzić.. Poki co chyba właśnie maść czy altacet i trzeba żyć
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
terka wrote:Seli a ja myślałam że Ty od dzisiaj juz L4 masz. Tak zrozumiałam ze masz wypisane...
Od jutra chcialam. Dzis krotko pracuje i chce powiedziec dyrekcji. Jednej bo drugiej nie ma caly tydzien ;p ale chcialam powiedziec a nie chamsko walnac l4 ;p
Ja robilam bete we wtorek i mialam 8317 ale mowil, ze przyrosty juz beda nie rowne i to indywidualna sprawa. -
Seli wrote:Od jutra chcialam. Dzis krotko pracuje i chce powiedziec dyrekcji. Jednej bo drugiej nie ma caly tydzien ;p ale chcialam powiedziec a nie chamsko walnac l4 ;p
Ja robilam bete we wtorek i mialam 8317 ale mowil, ze przyrosty juz beda nie rowne i to indywidualna sprawa.
Aha to gdzieś pominęłam ten fakt widać ze robiłaś
Taka dobra kobietka z Ciebie ze jednak mimo wszystko nie chcesz bez ostrzeżenia odejść
jak dzisiaj krótko i masz okazje z dyrekcja porozmawiać przy okazji to dobry pomysł jednak
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
terka wrote:Aha to gdzieś pominęłam ten fakt widać ze robiłaś

Taka dobra kobietka z Ciebie ze jednak mimo wszystko nie chcesz bez ostrzeżenia odejść
jak dzisiaj krótko i masz okazje z dyrekcja porozmawiać przy okazji to dobry pomysł jednak 
Tak to powiem, ze ide i wroce, bo w czerwcu chce z dzieciakami sie pozegnac i tyle ;p a nie bede sie szarpac z moja wspolpracownica. Dyrekcja sie zmienia na jej psiapsiole i tez jej odwala. -
Seli wrote:Tak to powiem, ze ide i wroce, bo w czerwcu chce z dzieciakami sie pozegnac i tyle ;p a nie bede sie szarpac z moja wspolpracownica. Dyrekcja sie zmienia na jej psiapsiole i tez jej odwala.
Jasne ze takhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Ale sie cieszze, bo wczoraj to lzy mi lecialy ;p tak mam jak jestem mega spiaca. Mysle, ze pewnie u mnie to tyle z dolegliwosci. Mama nie miala wymiotow itp. Tylko wieksze piersi i sennosc momentami.
-
Seli wrote:Ale sie cieszze, bo wczoraj to lzy mi lecialy ;p tak mam jak jestem mega spiaca. Mysle, ze pewnie u mnie to tyle z dolegliwosci. Mama nie miala wymiotow itp. Tylko wieksze piersi i sennosc momentami.
Bo niektóre ciążę są mega objawowe, niektóre praktycznie wcale
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
terka wrote:Bo niektóre ciążę są mega objawowe, niektóre praktycznie wcale

Niby mi obojetne ale nie powiem, ze nie jest fajnie ;p tymbardziej, ze przed ciaza mialam rozne dolegliwosci. -
Seli wrote:Niby mi obojetne ale nie powiem, ze nie jest fajnie ;p tymbardziej, ze przed ciaza mialam rozne dolegliwosci.
No tak... Wiec jakas równowaga musi być
w Twoim przypadku to ciąża super pomoc w leczeniu
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Lincori wrote:MissKathy92 pij dużo wody to poprawi się trochę krążenie

Seli no bardzo ładnie z Twojej strony, że chcesz powiedzieć
Zaznacze tylko, ze tamta wariatka nic nie wie i lepiej by nie wiedziala ;p
terka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jestem z siebie dumna

Wczorajszy dzień, starałam się jeść zdrowo nie licząc loda i włączyłam sobie na YouTube zestaw do ćwiczeń i tak 40minut ćwiczyłam, znalazłam nawet taki 10minutowy trening gdzie z córką mogłam ćwiczyć, także dziecko zadowolone, matka szczęśliwa
Musiałam sie pochwalić
Wybaczcie za moją skromność 
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 09:21
Seli, terka, Magdaa21 lubią tę wiadomość
Starania o drugie dziecko.