Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytaj na matkaprawnik.pl, ona tam pisze co przysługuje kobietom w ciąży i nawet takie pismo jest do wydrukowania, z kodeksu jakiegoś tam, czego nie można odmówić kobietom w ciąży.

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda fajny maluszek ;)
    A co do badań w ciąży to wiecie co? Dla mnie to jest niepojęte że jeśli kobieta płaci ubezpieczenie ale z jakichś powodów wybiera prywatnego lekarza do prowadzenia ciąży to i tak musi płacić za obowiązkowe badania w ciąży bo dostała skierowanie od prywatnego lekarza... skoro badania są obowiązkowe dla wszystkich ciężarnych to powinny być darmowe dla wszystkich a nie tylko dla tych co chodzą na nfz...

Magdaa21 lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    No to nie lepiej iść na NFZ do kogokolwiek i udawać że nigdzie indziej się ciąży nie prowadzi? :)

niby tak... ale weź takiego znajdź ;/ a troszkę się też boje, że mi nagada głupot albo coś... poza tym niektóre przychodnie mają tak, że wyniki trzymają przy sobie i lekarz je ma. Więc do tamtego ich nie wyciągne, kombinuje i szukam w necie :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Magda fajny maluszek ;)
    A co do badań w ciąży to wiecie co? Dla mnie to jest niepojęte że jeśli kobieta płaci ubezpieczenie ale z jakichś powodów wybiera prywatnego lekarza do prowadzenia ciąży to i tak musi płacić za obowiązkowe badania w ciąży bo dostała skierowanie od prywatnego lekarza... skoro badania są obowiązkowe dla wszystkich ciężarnych to powinny być darmowe dla wszystkich a nie tylko dla tych co chodzą na nfz...

dokładnie!!

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm, no to nie wiem :(

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczyłam, że pójdę do rodzinnego i dostane na większość :P ale zobaczę, najwyżej pójdę tam, gdzie mam deklarację i podjadę kawałek.

dZhdp1.png

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może też tak być, że rodzinny Ci da, na pewno na część. :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Może też tak być, że rodzinny Ci da, na pewno na część. :)

I nawet część by mi wystarczyła :P ale kurde... ogólnie oburza mnie to :P idę się kimnąć, ciemno widzę te pierogi przy tym Rudym, tak mnie wyprowadza z równowagi, dziś mi już 3 razy nasikał do zlewu... A ja jeśli chodzi o zarazki itp. to mam bzika i to dla mnie jest nie do przejścia. W dodatku posprzątałam i minęło 20 min i jest syfioza, że hej ;( wrrr

dZhdp1.png

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no na pewno da Ci skierowanie. Ale ten pakiet luxmedu to fajna sprawa.

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny współczuje snów. Ale niestety takie głupoty będą się śniły bo psychika ze strachem musi sobie radzić.

Mnie się dzisiaj śniło coś z motywem poduszki. Nie pamiętam co ale pamiętam poduszkę :D

Seli ciężko z badaniami prywatnie, tyle to kosztuje że szok. Ja tylko niektóre (wg widzimisie :P ) robie prywatnie. Jakbym miała tyle płacić plus wizyty też płatne to nie wiem co bym zrobiła-serio...
    Próbuj dalej z NFZ coś zdziałać w końcu jakieś tam prawa masz jako kobieta w ciąży co nie?
    I proszę nie czytaj internetów-naprawdę nie warto się stresować niepotrzebnie wpisami osób, które mogą ale nie muszą znać się na rzeczy :)
    Skoro lekarz wyznaczył wg pęcherzyka wiek ciąży na młodszą znaczy że ma maluch czas na urośnięcie i pokazanie na co go stać :D mi lekarz wyznaczył wg pęcherzyka wiek ciąży i się zgadzał już wtedy i za każdym razem wychodzi taki sam więc widać miarodajne to :)
    Niestety termin OM jest najmniej miarodajnym wskaźnikiem, dlatego nie ma co się nim sugerować-no chyba że się pokrywa z USG :P

Madzia super dzidzia! :D
    eh kiedy mój był taki mały że się mieścił na zdjeciu cały :D
    Ja wizyta za tydzień, mam nadzieję na bardziej szczegółowe USG :)

Miss może się uda że nie będziesz musiała iść jutro i skorzystasz z weekendu? :)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    I nawet część by mi wystarczyła :P ale kurde... ogólnie oburza mnie to :P idę się kimnąć, ciemno widzę te pierogi przy tym Rudym, tak mnie wyprowadza z równowagi, dziś mi już 3 razy nasikał do zlewu... A ja jeśli chodzi o zarazki itp. to mam bzika i to dla mnie jest nie do przejścia. W dodatku posprzątałam i minęło 20 min i jest syfioza, że hej ;( wrrr

Kurde naprawdę prolematyczny ten kocurek Twój, dobrze że ten drugi nie robi tak samo bo byś dopiero zwariowała :P

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to ma znaczenie że on jest jakby teraz odwrócony?

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Dziewczyny współczuje snów. Ale niestety takie głupoty będą się śniły bo psychika ze strachem musi sobie radzić.

Mnie się dzisiaj śniło coś z motywem poduszki. Nie pamiętam co ale pamiętam poduszkę :D

Seli ciężko z badaniami prywatnie, tyle to kosztuje że szok. Ja tylko niektóre (wg widzimisie :P ) robie prywatnie. Jakbym miała tyle płacić plus wizyty też płatne to nie wiem co bym zrobiła-serio...
    Próbuj dalej z NFZ coś zdziałać w końcu jakieś tam prawa masz jako kobieta w ciąży co nie?
    I proszę nie czytaj internetów-naprawdę nie warto się stresować niepotrzebnie wpisami osób, które mogą ale nie muszą znać się na rzeczy :)
    Skoro lekarz wyznaczył wg pęcherzyka wiek ciąży na młodszą znaczy że ma maluch czas na urośnięcie i pokazanie na co go stać :D mi lekarz wyznaczył wg pęcherzyka wiek ciąży i się zgadzał już wtedy i za każdym razem wychodzi taki sam więc widać miarodajne to :)
    Niestety termin OM jest najmniej miarodajnym wskaźnikiem, dlatego nie ma co się nim sugerować-no chyba że się pokrywa z USG :P

Madzia super dzidzia! :D
    eh kiedy mój był taki mały że się mieścił na zdjeciu cały :D
    Ja wizyta za tydzień, mam nadzieję na bardziej szczegółowe USG :)

Miss może się uda że nie będziesz musiała iść jutro i skorzystasz z weekendu? :)

On mi nie wyznaczył wieku, powiedział, że to jest wcześnie albo 4 albo 5 z hakiem... I raczej chodzi mi o to, że nie ma ciałka żółtego ;p a pęcherzyk mały nie był.
    Powiedział też, że mam tak ułożoną macicę, że jajnik się za nią schował, w sumie odczuwałam,że jest jakoś inaczej, że nie jest ona jakby... przyklejona do "ściany" jak mniej więcej do tychczas a że jest przerwa :p powiedział, że nie będzie gmerał bo nie chce nic uszkodzić a widać pęcherzyk i tyle. A ja chyba ni potrafię patrzeć, że jest ok bo u mnie nigdy nie jest ok więc strach jest :P

Muszę pokombinować coś z tym nfzetem, w tamtym miesiącu wydałam jakieś 800 zł jak nie więcej. W poprzednich już nawet nie będę wyliczać, od pierwszej bety też już kilka stówek poszło, wizyta 200 :P i kolejna też będzie 200, a no... ok, nie zarabiam mało i jak będzie trzeba zapłacę no ale z jakiej paki mam tak się nonstop kosztować? :p

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Czy to ma znaczenie że on jest jakby teraz odwrócony?

Mój co USG wita mnie do góry nogami :D
    Absolutnie nie ma to znaczenia :)
    Dopiero po (chyba) 34 czy którymś tygodniu warto żeby był właśnie głową w dół żeby można było rodzić SN :)

Magdaa21 lubi tę wiadomość

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka już za późno na marzenia o wolnym weekendzie - już mnie szef prosił żebym przyszła jutro lub za tydzień i z dwojga złego wybrałam jutro bo mąż ma wolne a za tydzień ma na popołudnie więc byśmy się minęli :( A tak mamy jeszcze pół dnia dla siebie jutro :) może nie będzie źle, tylko od 7 do 13 a kasa dodatkowa zawsze się przyda :)
    Seli co za kocur, masakra... musisz pomyśleć naprawdę o jakimś behawioryscie albo poszukać mu drugiego domu bo kurde Ty teraz jeszcze w ciąży a kot odstawia takie cyrki no a jednak z kotami wiadomo jak jest, coś może odwalic zawsze takiemu... moja mama ma kotkę w domu która też czasem odstawia szopki ale jakoś da się wytrzymać narazie :P

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Kurde naprawdę prolematyczny ten kocurek Twój, dobrze że ten drugi nie robi tak samo bo byś dopiero zwariowała :P

a daj spokój... Mąż nie chce go oddać, mi też szkoda, bo to i kasa... Ale kurdę ja się męczę, żyjemy w takim syfie, że masakra no i potem w zaafansowanej ciąży i w ogóle z dzieckiem sobie nie wyobrażam tego, a już weterynarz i leki na samego kota to 300 ;/ na Zargaśkę naszego wydaliśmy z leków do tej pory i weta tylko 60 zł... Nie stać nas w tym momencie na wydziwianie z kotem bo jest coś ważniejszego ;/ A starszak jest ułożony, nigdy nie brudzi, nie rusza garów, nie sika nigdzie poza kuwetą. Myślałam, że damy radę ale pomyliłam się - jestem zła o to na siebie ale oddam go koleżance i wiem, ze będzie miał dobrze i odpowiednią opiekę, a ona lubi ekstremalne przypadki :P

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    On mi nie wyznaczył wieku, powiedział, że to jest wcześnie albo 4 albo 5 z hakiem... I raczej chodzi mi o to, że nie ma ciałka żółtego ;p a pęcherzyk mały nie był.
    Powiedział też, że mam tak ułożoną macicę, że jajnik się za nią schował, w sumie odczuwałam,że jest jakoś inaczej, że nie jest ona jakby... przyklejona do "ściany" jak mniej więcej do tychczas a że jest przerwa :p powiedział, że nie będzie gmerał bo nie chce nic uszkodzić a widać pęcherzyk i tyle. A ja chyba ni potrafię patrzeć, że jest ok bo u mnie nigdy nie jest ok więc strach jest :P

Muszę pokombinować coś z tym nfzetem, w tamtym miesiącu wydałam jakieś 800 zł jak nie więcej. W poprzednich już nawet nie będę wyliczać, od pierwszej bety też już kilka stówek poszło, wizyta 200 :P i kolejna też będzie 200, a no... ok, nie zarabiam mało i jak będzie trzeba zapłacę no ale z jakiej paki mam tak się nonstop kosztować? :p

No właśnie z jakiej racji jak składka leci...
    No ale powiedział Ci że to 4/5 tydzień. Wiem, że to stres jak się za wcześnie pójdzie ale spokojnie, ma czas się pokazać :)
    Musisz spojrzeć że jest ok bo jednak chyba nie było tak źle skoto w ciąży jesteś :P

• terka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Terka już za późno na marzenia o wolnym weekendzie - już mnie szef prosił żebym przyszła jutro lub za tydzień i z dwojga złego wybrałam jutro bo mąż ma wolne a za tydzień ma na popołudnie więc byśmy się minęli :( A tak mamy jeszcze pół dnia dla siebie jutro :) może nie będzie źle, tylko od 7 do 13 a kasa dodatkowa zawsze się przyda :)
    Seli co za kocur, masakra... musisz pomyśleć naprawdę o jakimś behawioryscie albo poszukać mu drugiego domu bo kurde Ty teraz jeszcze w ciąży a kot odstawia takie cyrki no a jednak z kotami wiadomo jak jest, coś może odwalic zawsze takiemu... moja mama ma kotkę w domu która też czasem odstawia szopki ale jakoś da się wytrzymać narazie :P

No jeśli na kilka godzinek tylko to faktycznie... Zleci zleci ;) a potem już domek i mąż :D
    No i racja skoro sobota to nadgodziny znaczy faktycznie parę groszy dodatkowych-jakiś malutki plusik tego jest :D

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:

I kasa jeszcze na behawiorystę? Babka co od niej braliśmy kocura to poleciła mi drogie pasty od niej ze sklepu i probiotyki ;/ ej nie po to wydaje na zwierzę kupę kasy by ładować w niego jak w skarbonkę... Bo mam na co ładować ;/ okropne, bo to drugi kot od niej a z pierwszym zero problemu! Zero! Jest naprawdę ułożony, grzeczny, nic nie niszczy... a tutaj wszystko obsrane ;/ jak żwir rozsypuje to wychodzi z kuwety mając go na głowie... nie wiem co z tym kotem jest nie tak.

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    No właśnie z jakiej racji jak składka leci...
    No ale powiedział Ci że to 4/5 tydzień. Wiem, że to stres jak się za wcześnie pójdzie ale spokojnie, ma czas się pokazać :)
    Musisz spojrzeć że jest ok bo jednak chyba nie było tak źle skoto w ciąży jesteś :P

Tak też staram się pocieszać :P

terka lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

‹‹ 1068 1069 1070 1071 1072 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ