Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
an1315 wrote:Robiłam prolaktynę, TSH i inne tarczycowe, a pozniej te typowo pod ciążę, wszelkie różyczki, toxo itp.
Prolaktyna na pewno mi spadła, sprawdzałam z obciążeniem.
Dzięki za rady będę wiedzieć czego oczekiwać i o co prosić.
Pewnie brak tych badań wynika z tego że nie miałam zamiaru starać się o dziecko pierwszy plan zakładał za 5 lat dopiero. A teraz wyszedł spontan. Mam obserwować ten pierwszy cykl i przyjść na wizytę z moimi obserwacjami.
Ale tu nie chodzi nawet o dziecko a Twoje prawidłowe funkcjonowanie
a te toxo itp. to niby pod ciążę ale one nic nie wnoszą poza tym, że np. musiałabyś się zaszczepić
właśnie podstawą to są hormony, ogólnie, w czymkolwiek... Przed dobraniem tabletek nawet powinnaś mieć zrobione prl, estriadol, fsh, lh...
-
Aleeeexxx super wiadomość!
oj tak ten widok rekompensuje wszelkie stresy i nerwy!
mówiłam ze musi byc dobrze?

I jest! I będzie!
i zeby mi juz żadnego czarnowidztwa nie bylo! 
Tak sie cieszę
Seli lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Kasia,panipuchatkowa-no no emocje teraz u was dla odmiany

Czekamy z niecierpliwością
Panipuchatkowa-mnie sie wydaje ze później owu była, w tym takim dużym skoku, wiec jeszcze chwilka myślę
Dziewczyny oczywiście 4 kciuki zaciśnięte mocno za was
Seli-Tobie też emocji nie brakuje widzę-jeszcze 2 dni i tez pik pik usłyszysz, nie ma innej opcji!
Co do przespania ciąży - polecam bardzo
Magda-to ze nie chodzisz do pracy nie oznacza zamknięcia sie na klucz w domu (chyba ze akurat będziesz miała taka ochotę
). To okazja do poznania kogoś właśnie, nie jesteś zmęczona po pracy, masz ochotę gdzieś wyjść do wychodzisz, spełniasz swoje hobby na ktore nie miałaś czasu, masz czas na pomyślenie co dalej
Twoja mama nie ma racji ze jak nie praca to życie umyka. To tak nie działa
no chyba ze ktoś tak lubi zeby umykało to co innego...
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Ja jestem mega szczęśliwa dziewczyny
Naprawdę widok rekompensujący wszelkie nerwy, stresy i starania

Najgorsze że kolejną wizytę u mojego gina umówiłam na 20 czerwca dopiero... Za tydzień nie ma miejsc już. Przyjmuje od 15 do 18, więc może uda mi się wcisnąć chociaż po zaświadczenie o ciąży do samolotu! Żeby leki wziąć itd ze sobą, żeby się nie doczepili że tyle tego... I chciałam L4 od początku czerwca. Napisałam do niego maila, zobaczymy co powie. Próbuję się dodzwonić do drugiej placówki, w której przyjmuje na Medicover, ale to graniczy z cudem żeby się dodzwonić... Parodia jakaś. Na 6 czerwca chciałam wizytę i l4 wtedy.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
an1315 wrote:Seli to chyba czas szukać nowego lekarza. Dobrze że do Was trafiłam dziewczyny

Chyba tak
ale ja szukałam już i 4 miałam
masakra 
Aj... JA nie wierzę, że będzie serducho
Myślę, że będzie za wcześnie. Ale ogólnie się denerwuje, bałam się zapisać
dziwnie się czuje - może to dlatego.
A dziś ogólnie mam jakiś taki strach, przed wizytą i też mąż dziś mało się do mnie odzywa i wtedy też się denerwuje, że coś jest nie tak
a nie wiem czy w końcu wyszedł z pracy czy nie...
-
Seli, ja nie liczyłam dzisiaj na serduszko
Miałam nadzieję, że chociaż zarodek będzie. Ale jak zobaczyłam to szalone pikanie to się poryczałam 
Mam skierowanie na badania, bo poprzednie zapomniałam w Diagnostyce i tych badań wtedy nie robiłam. Pójdę sobie chyba w środę albo czwartek je zrobić
Za tydzień 24 maja mam endokrynologa.
A wizytę u gina jakąś wykombinuję
Zobaczę, kiedy mi na maila odpisze, bo teraz na wakacjach jest. I jeszcze spróbuję się dodzwonić jutro rano do tej placówki...
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Seli, ja nie liczyłam dzisiaj na serduszko
Miałam nadzieję, że chociaż zarodek będzie. Ale jak zobaczyłam to szalone pikanie to się poryczałam 
Mam skierowanie na badania, bo poprzednie zapomniałam w Diagnostyce i tych badań wtedy nie robiłam. Pójdę sobie chyba w środę albo czwartek je zrobić
Za tydzień 24 maja mam endokrynologa.
A wizytę u gina jakąś wykombinuję
Zobaczę, kiedy mi na maila odpisze, bo teraz na wakacjach jest. I jeszcze spróbuję się dodzwonić jutro rano do tej placówki...
No ale moja ciąża jest młodsza niż Twoja pewnie
i nie sądzę, chciałam celować jakoś w piątek ale nie było nic na nfz... Jedni to nawet mi na połowę lipca chcieli zapisać, a ciąża? Trudno
wtedy byłabym w 15tc... I co bez żadnych badań? Nie rozumiem nfztu
ale chce skierowanie, bo trochę kasy w tym miesiącu upuściłam i jeszcze pójdzie :p
-
Magdaa21 wrote:Alex, super wiadomość - gratulacje!

Terka, wiesz pozostają schizy że może przyjść ZUS na kontrole..
Nie... Nie sądzę
ZUS kontroluje jak np. masz swoją firmę i po 3 miesiącach czy tam ile masz zwolnienie.
-
panipuchatkowa wrote:Terka dzięki za kciuki brzuch mnie pobolewa na @ już od kilku dni..
Ciekawe co u Ciebie z tego będzie... Bo masz tak ładne tempki od 7 dni właśnie... -
alex0806 wrote:Ja się teraz zastanawiam jak suwaczek zmienić
Bo da się tylko od OM wyznaczyć...
Ja wpisałam inną om
i mam tak jak wydaje mi się, że powinno być
-
Alex tak się cieszę
nigdy więcej się nie stresuj nie potrzebnie
Dziewczyny ja za Was też mocno trzymam kciuki
Ja mam wizytę jutro na 18.40
alex0806 lubi tę wiadomość
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Oo
to tydzień wizyt
hehe
ja w środę 9.40
mąż stwierdził, że wyjdzie jakoś z pracy i mi nie odpuści i pójdzie ze mną, może to lepiej. Bo jakby mi nagadał głupot to zawsze jest ktoś kto trzeźwiej na to spojrzy
-
Mój mąż pewnie na kolejną pójdzie ze mną. Widok serduszka, niezapomniany
Idziemy teraz na szybkie zakupy, bo jakies owoce bym chciała, a lidl niedaleko to najlepiej 
Muszę na jutro przygotować sobie jakiś szybki obiad do pracy, żeby tylko podgrzać i zjeść. Bo do 16.30 pracuję, a o 17 mam szkolenie, więc nie opłaca mi się do domu wracać.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵