Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Robiłam prolaktynę, TSH i inne tarczycowe, a pozniej te typowo pod ciążę, wszelkie różyczki, toxo itp.

Prolaktyna na pewno mi spadła, sprawdzałam z obciążeniem.

Dzięki za rady będę wiedzieć czego oczekiwać i o co prosić.
    Pewnie brak tych badań wynika z tego że nie miałam zamiaru starać się o dziecko pierwszy plan zakładał za 5 lat dopiero. A teraz wyszedł spontan. Mam obserwować ten pierwszy cykl i przyjść na wizytę z moimi obserwacjami.

Ale tu nie chodzi nawet o dziecko a Twoje prawidłowe funkcjonowanie :) a te toxo itp. to niby pod ciążę ale one nic nie wnoszą poza tym, że np. musiałabyś się zaszczepić :P właśnie podstawą to są hormony, ogólnie, w czymkolwiek... Przed dobraniem tabletek nawet powinnaś mieć zrobione prl, estriadol, fsh, lh...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • terka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleeeexxx super wiadomość! :D oj tak ten widok rekompensuje wszelkie stresy i nerwy! :D mówiłam ze musi byc dobrze? :D :D :D
    I jest! I będzie! :D i zeby mi juz żadnego czarnowidztwa nie bylo! :D
    Tak sie cieszę :D

Seli lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • kryha Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, gratuluję serduszka :-) w końcu się doczekałaś :-)

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli to chyba czas szukać nowego lekarza. Dobrze że do Was trafiłam dziewczyny :)

• terka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia,panipuchatkowa-no no emocje teraz u was dla odmiany :D
    Czekamy z niecierpliwością :D
    Panipuchatkowa-mnie sie wydaje ze później owu była, w tym takim dużym skoku, wiec jeszcze chwilka myślę ;)
    Dziewczyny oczywiście 4 kciuki zaciśnięte mocno za was :)

Seli-Tobie też emocji nie brakuje widzę-jeszcze 2 dni i tez pik pik usłyszysz, nie ma innej opcji! :D
    Co do przespania ciąży - polecam bardzo :D

Magda-to ze nie chodzisz do pracy nie oznacza zamknięcia sie na klucz w domu (chyba ze akurat będziesz miała taka ochotę :P :P ). To okazja do poznania kogoś właśnie, nie jesteś zmęczona po pracy, masz ochotę gdzieś wyjść do wychodzisz, spełniasz swoje hobby na ktore nie miałaś czasu, masz czas na pomyślenie co dalej ;) Twoja mama nie ma racji ze jak nie praca to życie umyka. To tak nie działa :) no chyba ze ktoś tak lubi zeby umykało to co innego... :)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem mega szczęśliwa dziewczyny :) Naprawdę widok rekompensujący wszelkie nerwy, stresy i starania :) <3
    Najgorsze że kolejną wizytę u mojego gina umówiłam na 20 czerwca dopiero... Za tydzień nie ma miejsc już. Przyjmuje od 15 do 18, więc może uda mi się wcisnąć chociaż po zaświadczenie o ciąży do samolotu! Żeby leki wziąć itd ze sobą, żeby się nie doczepili że tyle tego... I chciałam L4 od początku czerwca. Napisałam do niego maila, zobaczymy co powie. Próbuję się dodzwonić do drugiej placówki, w której przyjmuje na Medicover, ale to graniczy z cudem żeby się dodzwonić... Parodia jakaś. Na 6 czerwca chciałam wizytę i l4 wtedy.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Seli to chyba czas szukać nowego lekarza. Dobrze że do Was trafiłam dziewczyny :)

Chyba tak :P ale ja szukałam już i 4 miałam :P masakra :P

Aj... JA nie wierzę, że będzie serducho :P Myślę, że będzie za wcześnie. Ale ogólnie się denerwuje, bałam się zapisać :P dziwnie się czuje - może to dlatego.

A dziś ogólnie mam jakiś taki strach, przed wizytą i też mąż dziś mało się do mnie odzywa i wtedy też się denerwuje, że coś jest nie tak :P a nie wiem czy w końcu wyszedł z pracy czy nie...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, ja nie liczyłam dzisiaj na serduszko :) Miałam nadzieję, że chociaż zarodek będzie. Ale jak zobaczyłam to szalone pikanie to się poryczałam :)
    Mam skierowanie na badania, bo poprzednie zapomniałam w Diagnostyce i tych badań wtedy nie robiłam. Pójdę sobie chyba w środę albo czwartek je zrobić :) Za tydzień 24 maja mam endokrynologa.
    A wizytę u gina jakąś wykombinuję :) Zobaczę, kiedy mi na maila odpisze, bo teraz na wakacjach jest. I jeszcze spróbuję się dodzwonić jutro rano do tej placówki...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Seli, ja nie liczyłam dzisiaj na serduszko :) Miałam nadzieję, że chociaż zarodek będzie. Ale jak zobaczyłam to szalone pikanie to się poryczałam :)
    Mam skierowanie na badania, bo poprzednie zapomniałam w Diagnostyce i tych badań wtedy nie robiłam. Pójdę sobie chyba w środę albo czwartek je zrobić :) Za tydzień 24 maja mam endokrynologa.
    A wizytę u gina jakąś wykombinuję :) Zobaczę, kiedy mi na maila odpisze, bo teraz na wakacjach jest. I jeszcze spróbuję się dodzwonić jutro rano do tej placówki...

No ale moja ciąża jest młodsza niż Twoja pewnie :) i nie sądzę, chciałam celować jakoś w piątek ale nie było nic na nfz... Jedni to nawet mi na połowę lipca chcieli zapisać, a ciąża? Trudno :P wtedy byłabym w 15tc... I co bez żadnych badań? Nie rozumiem nfztu :P ale chce skierowanie, bo trochę kasy w tym miesiącu upuściłam i jeszcze pójdzie :p

dZhdp1.png

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, super wiadomość - gratulacje! :)

Terka, wiesz pozostają schizy że może przyjść ZUS na kontrole..

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Alex, super wiadomość - gratulacje! :)

Terka, wiesz pozostają schizy że może przyjść ZUS na kontrole..

Nie... Nie sądzę :P ZUS kontroluje jak np. masz swoją firmę i po 3 miesiącach czy tam ile masz zwolnienie.

dZhdp1.png

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka dzięki za kciuki brzuch mnie pobolewa na @ już od kilku dni..

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Terka dzięki za kciuki brzuch mnie pobolewa na @ już od kilku dni..

Ciekawe co u Ciebie z tego będzie... Bo masz tak ładne tempki od 7 dni właśnie...

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipuchatkowa mnie też bolał brzuch jak na @ :) Teraz też raz na jakiś czas ćmi. Trzymam kciuki, żeby się udało!

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się teraz zastanawiam jak suwaczek zmienić :) Bo da się tylko od OM wyznaczyć...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja się teraz zastanawiam jak suwaczek zmienić :) Bo da się tylko od OM wyznaczyć...

Ja wpisałam inną om :P i mam tak jak wydaje mi się, że powinno być :P

dZhdp1.png

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex tak się cieszę :-) nigdy więcej się nie stresuj nie potrzebnie

Dziewczyny ja za Was też mocno trzymam kciuki :-)

Ja mam wizytę jutro na 18.40 :-)

alex0806 lubi tę wiadomość

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo :D to tydzień wizyt :P hehe :P ja w środę 9.40 :P mąż stwierdził, że wyjdzie jakoś z pracy i mi nie odpuści i pójdzie ze mną, może to lepiej. Bo jakby mi nagadał głupot to zawsze jest ktoś kto trzeźwiej na to spojrzy :)

dZhdp1.png

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli fajnie niech mąż z Tobą leci.☺ dziewczyny będę informiwac na bieżąco o moich poczynaniach temperaturowych.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż pewnie na kolejną pójdzie ze mną. Widok serduszka, niezapomniany :) Idziemy teraz na szybkie zakupy, bo jakies owoce bym chciała, a lidl niedaleko to najlepiej :)
    Muszę na jutro przygotować sobie jakiś szybki obiad do pracy, żeby tylko podgrzać i zjeść. Bo do 16.30 pracuję, a o 17 mam szkolenie, więc nie opłaca mi się do domu wracać.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
‹‹ 1085 1086 1087 1088 1089 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ