X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Robiłam prolaktynę, TSH i inne tarczycowe, a pozniej te typowo pod ciążę, wszelkie różyczki, toxo itp.

Prolaktyna na pewno mi spadła, sprawdzałam z obciążeniem.

Dzięki za rady będę wiedzieć czego oczekiwać i o co prosić.
    Pewnie brak tych badań wynika z tego że nie miałam zamiaru starać się o dziecko pierwszy plan zakładał za 5 lat dopiero. A teraz wyszedł spontan. Mam obserwować ten pierwszy cykl i przyjść na wizytę z moimi obserwacjami.

Ale tu nie chodzi nawet o dziecko a Twoje prawidłowe funkcjonowanie :) a te toxo itp. to niby pod ciążę ale one nic nie wnoszą poza tym, że np. musiałabyś się zaszczepić :P właśnie podstawą to są hormony, ogólnie, w czymkolwiek... Przed dobraniem tabletek nawet powinnaś mieć zrobione prl, estriadol, fsh, lh...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • terka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleeeexxx super wiadomość! :D oj tak ten widok rekompensuje wszelkie stresy i nerwy! :D mówiłam ze musi byc dobrze? :D :D :D
    I jest! I będzie! :D i zeby mi juz żadnego czarnowidztwa nie bylo! :D
    Tak sie cieszę :D

Seli lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • kryha Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, gratuluję serduszka :-) w końcu się doczekałaś :-)

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli to chyba czas szukać nowego lekarza. Dobrze że do Was trafiłam dziewczyny :)

• terka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia,panipuchatkowa-no no emocje teraz u was dla odmiany :D
    Czekamy z niecierpliwością :D
    Panipuchatkowa-mnie sie wydaje ze później owu była, w tym takim dużym skoku, wiec jeszcze chwilka myślę ;)
    Dziewczyny oczywiście 4 kciuki zaciśnięte mocno za was :)

Seli-Tobie też emocji nie brakuje widzę-jeszcze 2 dni i tez pik pik usłyszysz, nie ma innej opcji! :D
    Co do przespania ciąży - polecam bardzo :D

Magda-to ze nie chodzisz do pracy nie oznacza zamknięcia sie na klucz w domu (chyba ze akurat będziesz miała taka ochotę :P :P ). To okazja do poznania kogoś właśnie, nie jesteś zmęczona po pracy, masz ochotę gdzieś wyjść do wychodzisz, spełniasz swoje hobby na ktore nie miałaś czasu, masz czas na pomyślenie co dalej ;) Twoja mama nie ma racji ze jak nie praca to życie umyka. To tak nie działa :) no chyba ze ktoś tak lubi zeby umykało to co innego... :)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem mega szczęśliwa dziewczyny :) Naprawdę widok rekompensujący wszelkie nerwy, stresy i starania :) <3
    Najgorsze że kolejną wizytę u mojego gina umówiłam na 20 czerwca dopiero... Za tydzień nie ma miejsc już. Przyjmuje od 15 do 18, więc może uda mi się wcisnąć chociaż po zaświadczenie o ciąży do samolotu! Żeby leki wziąć itd ze sobą, żeby się nie doczepili że tyle tego... I chciałam L4 od początku czerwca. Napisałam do niego maila, zobaczymy co powie. Próbuję się dodzwonić do drugiej placówki, w której przyjmuje na Medicover, ale to graniczy z cudem żeby się dodzwonić... Parodia jakaś. Na 6 czerwca chciałam wizytę i l4 wtedy.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Seli to chyba czas szukać nowego lekarza. Dobrze że do Was trafiłam dziewczyny :)

Chyba tak :P ale ja szukałam już i 4 miałam :P masakra :P

Aj... JA nie wierzę, że będzie serducho :P Myślę, że będzie za wcześnie. Ale ogólnie się denerwuje, bałam się zapisać :P dziwnie się czuje - może to dlatego.

A dziś ogólnie mam jakiś taki strach, przed wizytą i też mąż dziś mało się do mnie odzywa i wtedy też się denerwuje, że coś jest nie tak :P a nie wiem czy w końcu wyszedł z pracy czy nie...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, ja nie liczyłam dzisiaj na serduszko :) Miałam nadzieję, że chociaż zarodek będzie. Ale jak zobaczyłam to szalone pikanie to się poryczałam :)
    Mam skierowanie na badania, bo poprzednie zapomniałam w Diagnostyce i tych badań wtedy nie robiłam. Pójdę sobie chyba w środę albo czwartek je zrobić :) Za tydzień 24 maja mam endokrynologa.
    A wizytę u gina jakąś wykombinuję :) Zobaczę, kiedy mi na maila odpisze, bo teraz na wakacjach jest. I jeszcze spróbuję się dodzwonić jutro rano do tej placówki...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Seli, ja nie liczyłam dzisiaj na serduszko :) Miałam nadzieję, że chociaż zarodek będzie. Ale jak zobaczyłam to szalone pikanie to się poryczałam :)
    Mam skierowanie na badania, bo poprzednie zapomniałam w Diagnostyce i tych badań wtedy nie robiłam. Pójdę sobie chyba w środę albo czwartek je zrobić :) Za tydzień 24 maja mam endokrynologa.
    A wizytę u gina jakąś wykombinuję :) Zobaczę, kiedy mi na maila odpisze, bo teraz na wakacjach jest. I jeszcze spróbuję się dodzwonić jutro rano do tej placówki...

No ale moja ciąża jest młodsza niż Twoja pewnie :) i nie sądzę, chciałam celować jakoś w piątek ale nie było nic na nfz... Jedni to nawet mi na połowę lipca chcieli zapisać, a ciąża? Trudno :P wtedy byłabym w 15tc... I co bez żadnych badań? Nie rozumiem nfztu :P ale chce skierowanie, bo trochę kasy w tym miesiącu upuściłam i jeszcze pójdzie :p

dZhdp1.png

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, super wiadomość - gratulacje! :)

Terka, wiesz pozostają schizy że może przyjść ZUS na kontrole..

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Alex, super wiadomość - gratulacje! :)

Terka, wiesz pozostają schizy że może przyjść ZUS na kontrole..

Nie... Nie sądzę :P ZUS kontroluje jak np. masz swoją firmę i po 3 miesiącach czy tam ile masz zwolnienie.

dZhdp1.png

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka dzięki za kciuki brzuch mnie pobolewa na @ już od kilku dni..

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Terka dzięki za kciuki brzuch mnie pobolewa na @ już od kilku dni..

Ciekawe co u Ciebie z tego będzie... Bo masz tak ładne tempki od 7 dni właśnie...

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipuchatkowa mnie też bolał brzuch jak na @ :) Teraz też raz na jakiś czas ćmi. Trzymam kciuki, żeby się udało!

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się teraz zastanawiam jak suwaczek zmienić :) Bo da się tylko od OM wyznaczyć...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja się teraz zastanawiam jak suwaczek zmienić :) Bo da się tylko od OM wyznaczyć...

Ja wpisałam inną om :P i mam tak jak wydaje mi się, że powinno być :P

dZhdp1.png

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex tak się cieszę :-) nigdy więcej się nie stresuj nie potrzebnie

Dziewczyny ja za Was też mocno trzymam kciuki :-)

Ja mam wizytę jutro na 18.40 :-)

alex0806 lubi tę wiadomość

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo :D to tydzień wizyt :P hehe :P ja w środę 9.40 :P mąż stwierdził, że wyjdzie jakoś z pracy i mi nie odpuści i pójdzie ze mną, może to lepiej. Bo jakby mi nagadał głupot to zawsze jest ktoś kto trzeźwiej na to spojrzy :)

dZhdp1.png

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli fajnie niech mąż z Tobą leci.☺ dziewczyny będę informiwac na bieżąco o moich poczynaniach temperaturowych.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż pewnie na kolejną pójdzie ze mną. Widok serduszka, niezapomniany :) Idziemy teraz na szybkie zakupy, bo jakies owoce bym chciała, a lidl niedaleko to najlepiej :)
    Muszę na jutro przygotować sobie jakiś szybki obiad do pracy, żeby tylko podgrzać i zjeść. Bo do 16.30 pracuję, a o 17 mam szkolenie, więc nie opłaca mi się do domu wracać.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
‹‹ 1085 1086 1087 1088 1089 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ