Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzisiaj ginowi to pokażę, a jutro na szczęście endo. Pewnie dawkę zmniejszy. Z tym, że przy mniejszej dawce leków FT4 miałam ponad normę, przy 50 Euthyroxu. Może da 75 znowu, jak na początku ciąży. Dziwne to wszystko.
Do tego ta cytomegalia... to znaczy, że kiedyś chorowałam, czy o co chodzi?Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
panipuchatkowa wrote:An życzę Co żebyście na tej Teneryfie bylo już we 3 albo we 3 z niej wrocili.:* Miss ja jade do pracy a już bym chciała wracać..☺ dzisiaj 3 rocznica naszego slubu! Wybieramy się na jakąś kolację.
Wszystkiego najlepszego
Starania o drugie dziecko -
alex0806 wrote:Dzisiaj ginowi to pokażę, a jutro na szczęście endo. Pewnie dawkę zmniejszy. Z tym, że przy mniejszej dawce leków FT4 miałam ponad normę, przy 50 Euthyroxu. Może da 75 znowu, jak na początku ciąży. Dziwne to wszystko.
Do tego ta cytomegalia... to znaczy, że kiedyś chorowałam, czy o co chodzi?
Dziwna tsh zależność tsh i ft4.
Zazwyczaj jak tsh spada to ft4 rośnie i odwrotnie... Wiec nie wiem...
Co do cytomegalii to ja to tak rozumiem, ze masz przeciwciała bo kiedyś chorowałaś. Ale to Ci lekarz powie dzisiaj bo pewności nie mam i nie chce namieszać za bardzo
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
an1315 wrote:Miss każdy moze mieć zły dzień

Ja też już jestem zmęczona, pracą, przebojami z naszym zdrowiem, studiami. Chciałabym żeby ten miesiąc się już skończył.
Za dwa miesiące o tej porze będziemy już w drodze na Teneryfę. A jakoś wcale się nie cieszę. Okej, odpoczniemy ale czasem myślę że za tą kasę moglibyśmy mieć in vitro. A wywalimy ją na "luksusy".
W zeszłym roku o tej porze miałam plan zwiedzania, zarezerwowany samochód, przewodniki i wszystkio ogarnięte.
A w teraz nic.
Nawet parkingu w Katowicach nie zarezerwowałam. A muszę to zrobić zanim mąż się dowie że nie ma miejsc
Wypocząć też trzeba
Nie da się całego życia podporządkować staraniom, "luksus" też się należy
alex0806 wrote:Dzisiaj ginowi to pokażę, a jutro na szczęście endo. Pewnie dawkę zmniejszy. Z tym, że przy mniejszej dawce leków FT4 miałam ponad normę, przy 50 Euthyroxu. Może da 75 znowu, jak na początku ciąży. Dziwne to wszystko.
Do tego ta cytomegalia... to znaczy, że kiedyś chorowałam, czy o co chodzi?
niestety na badaniach się kompletnie nie znam ale dobrze, że masz lekarza, rozjaśni Ci całą sytuację
O, dostałam wlaśnie maila "Dzień dobry,
Prosimy o ponowne przybycie na Punkt Pobrań, ponieważ w jednej z probówek nastąpił skrzep i krew nie była zdatna do oznaczenia parametrów.
Ponowne pobranie jest oczywiście bezpłatne."
Cudownie
Tak myślałam, że znowu coś. Pójdę jutro rano znowu, bo już dzisiaj wzięłam tabletkę i piję kawę, to lipa. Ale zauważyłam, że nie ma tam wypisanego tego badania na trombofilię, to się upomnę czy to poszło.
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Mari92 wrote:Andi to do dzieła. Owocnego przytulania

Przytulanie było ale ten śluz coś mi juz nie pasował. Test owulacyjny był pozytywny bo krechy równe ale zawsze miałam krechę ciemniejsza niż kontrolną więc coś wydaję mi się, że jednak po owulce byłam. Pozostało czekaćStarania o drugie dziecko -
alex0806 wrote:A u mnie to raczej owulacja urojona, bo prog niski, to pewnie szykuje się do @. Bo w ciąży miałam 44 ostatnim razem jak badałam, więc z tej wartości spadł pewnie. Mam nadzieję, że już blisko do okresu

Wartość wskazuje na zbliżającą się wielkimi krokami @. Pierwsza na która się ucieszysz
Co do badan to już nie pamiętam kiedy miałaś normalnie zrobione bez akcji czy problemów...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Ja też
Jedynie w innym labo. W tym SLA oni wysyłają do Katowic, więc dużo się po drodze może wydarzyć. A w tym drugim robią na miejscu. Tu jest pewnie cały problem.
W nocy przez te wyniki spać nie mogłam. Normalnie stres na maxa, bo znowu coś jest nie tak. Pocieszam się, że z TSH pewnie lekko zmniejszy dawkę i będzie bardzo ładne do starań. I beta też spada już teraz szybko. W czwartek było 290, a teraz już o wiele mniej. A z tym kwasem to nie wiem, zapytam dzisiaj gina. Oby w innych nic nie wyszło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 09:52
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Ja też
Jedynie w innym labo. W tym SLA oni wysyłają do Katowic, więc dużo się po drodze może wydarzyć. A w tym drugim robią na miejscu. Tu jest pewnie cały problem.
W nocy przez te wyniki spać nie mogłam. Normalnie stres na maxa, bo znowu coś jest nie tak. Pocieszam się, że z TSH pewnie lekko zmniejszy dawkę i będzie bardzo ładne do starań. I beta też spada już teraz szybko. W czwartek było 290, a teraz już o wiele mniej. A z tym kwasem to nie wiem, zapytam dzisiaj gina. Oby w innych nic nie wyszło.
Oby
Mysle ze tsh ładnie troszkę urośnie jak będzie mniejsza dawka i tyle
Ale rozumiem stres...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
alex0806 wrote:Ja też
W nocy przez te wyniki spać nie mogłam. Normalnie stres na maxa, bo znowu coś jest nie tak. Pocieszam się, że z TSH pewnie lekko zmniejszy dawkę i będzie bardzo ładne do starań. I beta też spada już teraz szybko. W czwartek było 290, a teraz już o wiele mniej. A z tym kwasem to nie wiem, zapytam dzisiaj gina. Oby w innych nic nie wyszło.
Stres zrozumiały ale pewnie niebawem wszystko się ładnie unormuje jak będzie mniejsza dawkaStarania o drugie dziecko -
Puchatkowa wszystkiego najlepszego dla Was z okazji rocznicy ślubu
niech owoc Waszej miłości zdrowo rośnie i cieszy rodziców 
An czasem tak jest że jak szykuje się wyjazd to się nie chce ale później wychodzi fajna wyprawa
ja miałam tak w zeszłym roku jak jechaliśmy nad morze, tak mi się nie chciało a wyszły najlepsze wakacje w życiu 
Alex fajnie że zrobiłaś tyle badań
no i szkoda że jeszcze raz musisz iść ale na szczęście na ich koszt
ja niestety się nie znam na tych badaniach, chętnie sama bym poszła zbadać kwas foliowy, żeby wiedzieć czy jest ok 
Terka a jak tam wczoraj dżem się udał? Miałam zapytać i zapomniałam
Ja dalej okropnie się czuje, nie wiem w zasadzie od czego
ciągle jestem zmęczona, brzuch boli jak na okres i nie wiem co się dzieje
w sobotę idę zrobić ten pakiet tarczycowy i jak znowu tsh mi wywali to chyba się wydre na te całą endokrynolog że kazała mi dopiero w grudniu z tarczycą przyjść skoro mam źle dobraną dawkę leku...
-
Hej
Panipuchatwowa wszystkiego dobrego z okazji rocznicy oraz abyście zawsze byli szczęśliwi i trwali w tak pięknym związku pełnym miłości który was połączył, szczęścia.
Alex odstawilas kwas foliowy przed badaniem?22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
Nasz skarb jest z Aniołkami
KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
21 wrzesień 2019 -
MissKathy92 wrote:Puchatkowa wszystkiego najlepszego dla Was z okazji rocznicy ślubu
niech owoc Waszej miłości zdrowo rośnie i cieszy rodziców 
An czasem tak jest że jak szykuje się wyjazd to się nie chce ale później wychodzi fajna wyprawa
ja miałam tak w zeszłym roku jak jechaliśmy nad morze, tak mi się nie chciało a wyszły najlepsze wakacje w życiu 
Alex fajnie że zrobiłaś tyle badań
no i szkoda że jeszcze raz musisz iść ale na szczęście na ich koszt
ja niestety się nie znam na tych badaniach, chętnie sama bym poszła zbadać kwas foliowy, żeby wiedzieć czy jest ok 
Terka a jak tam wczoraj dżem się udał? Miałam zapytać i zapomniałam
Ja dalej okropnie się czuje, nie wiem w zasadzie od czego
ciągle jestem zmęczona, brzuch boli jak na okres i nie wiem co się dzieje
w sobotę idę zrobić ten pakiet tarczycowy i jak znowu tsh mi wywali to chyba się wydre na te całą endokrynolog że kazała mi dopiero w grudniu z tarczycą przyjść skoro mam źle dobraną dawkę leku...
Oj biedna... Może faktycznie tak zle reagujesz z tarczyca a może to co innego...
Bo rozumiem ciążę na 10000% wykluczamy (wiem wiem rozpoczęłaś cykl ale wole spytac
)
Co do dżemiku okazuje sie ze przy moim mężu 10kg truskawek to mało
) i tak przetwory zakończone zostały na 10 słoikach kompotu i 5 paczuszkach (nie wiem po ile bo na oko
) truskawek mrożonych
resztę mój maz postanowił zjeść jeszcze świeże
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm