Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj ginowi to pokażę, a jutro na szczęście endo. Pewnie dawkę zmniejszy. Z tym, że przy mniejszej dawce leków FT4 miałam ponad normę, przy 50 Euthyroxu. Może da 75 znowu, jak na początku ciąży. Dziwne to wszystko.
    Do tego ta cytomegalia... to znaczy, że kiedyś chorowałam, czy o co chodzi?

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Andii Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    An życzę Co żebyście na tej Teneryfie bylo już we 3 albo we 3 z niej wrocili.:* Miss ja jade do pracy a już bym chciała wracać..☺ dzisiaj 3 rocznica naszego slubu! Wybieramy się na jakąś kolację.

Wszystkiego najlepszego :)

Starania o drugie dziecko
  • terka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Dzisiaj ginowi to pokażę, a jutro na szczęście endo. Pewnie dawkę zmniejszy. Z tym, że przy mniejszej dawce leków FT4 miałam ponad normę, przy 50 Euthyroxu. Może da 75 znowu, jak na początku ciąży. Dziwne to wszystko.

Dziwna tsh zależność tsh i ft4.
    Zazwyczaj jak tsh spada to ft4 rośnie i odwrotnie... Wiec nie wiem...

Co do cytomegalii to ja to tak rozumiem, ze masz przeciwciała bo kiedyś chorowałaś. Ale to Ci lekarz powie dzisiaj bo pewności nie mam i nie chce namieszać za bardzo ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Andii Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Miss każdy moze mieć zły dzień ;)
    Ja też już jestem zmęczona, pracą, przebojami z naszym zdrowiem, studiami. Chciałabym żeby ten miesiąc się już skończył.

Za dwa miesiące o tej porze będziemy już w drodze na Teneryfę. A jakoś wcale się nie cieszę. Okej, odpoczniemy ale czasem myślę że za tą kasę moglibyśmy mieć in vitro. A wywalimy ją na "luksusy".
    W zeszłym roku o tej porze miałam plan zwiedzania, zarezerwowany samochód, przewodniki i wszystkio ogarnięte.
    A w teraz nic.
    Nawet parkingu w Katowicach nie zarezerwowałam. A muszę to zrobić zanim mąż się dowie że nie ma miejsc :D

Wypocząć też trzeba :) Nie da się całego życia podporządkować staraniom, "luksus" też się należy :)

• Andii Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:

niestety na badaniach się kompletnie nie znam ale dobrze, że masz lekarza, rozjaśni Ci całą sytuację :)

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, dostałam wlaśnie maila "Dzień dobry,

Prosimy o ponowne przybycie na Punkt Pobrań, ponieważ w jednej z probówek nastąpił skrzep i krew nie była zdatna do oznaczenia parametrów.
    Ponowne pobranie jest oczywiście bezpłatne."

Cudownie :/ Tak myślałam, że znowu coś. Pójdę jutro rano znowu, bo już dzisiaj wzięłam tabletkę i piję kawę, to lipa. Ale zauważyłam, że nie ma tam wypisanego tego badania na trombofilię, to się upomnę czy to poszło.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz alex. To jutro koniecznie idz na te badania.

3i49krhm19wid3ce.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Andi to do dzieła. Owocnego przytulania :-)

Przytulanie było ale ten śluz coś mi juz nie pasował. Test owulacyjny był pozytywny bo krechy równe ale zawsze miałam krechę ciemniejsza niż kontrolną więc coś wydaję mi się, że jednak po owulce byłam. Pozostało czekać

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie to raczej owulacja urojona, bo prog niski, to pewnie szykuje się do @. Bo w ciąży miałam 44 ostatnim razem jak badałam, więc z tej wartości spadł pewnie. Mam nadzieję, że już blisko do okresu :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    A u mnie to raczej owulacja urojona, bo prog niski, to pewnie szykuje się do @. Bo w ciąży miałam 44 ostatnim razem jak badałam, więc z tej wartości spadł pewnie. Mam nadzieję, że już blisko do okresu :)

Wartość wskazuje na zbliżającą się wielkimi krokami @. Pierwsza na która się ucieszysz :D
    Co do badan to już nie pamiętam kiedy miałaś normalnie zrobione bez akcji czy problemów...

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też :) Jedynie w innym labo. W tym SLA oni wysyłają do Katowic, więc dużo się po drodze może wydarzyć. A w tym drugim robią na miejscu. Tu jest pewnie cały problem.

W nocy przez te wyniki spać nie mogłam. Normalnie stres na maxa, bo znowu coś jest nie tak. Pocieszam się, że z TSH pewnie lekko zmniejszy dawkę i będzie bardzo ładne do starań. I beta też spada już teraz szybko. W czwartek było 290, a teraz już o wiele mniej. A z tym kwasem to nie wiem, zapytam dzisiaj gina. Oby w innych nic nie wyszło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 09:52

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja też :) Jedynie w innym labo. W tym SLA oni wysyłają do Katowic, więc dużo się po drodze może wydarzyć. A w tym drugim robią na miejscu. Tu jest pewnie cały problem.

W nocy przez te wyniki spać nie mogłam. Normalnie stres na maxa, bo znowu coś jest nie tak. Pocieszam się, że z TSH pewnie lekko zmniejszy dawkę i będzie bardzo ładne do starań. I beta też spada już teraz szybko. W czwartek było 290, a teraz już o wiele mniej. A z tym kwasem to nie wiem, zapytam dzisiaj gina. Oby w innych nic nie wyszło.

Oby ;)
    Mysle ze tsh ładnie troszkę urośnie jak będzie mniejsza dawka i tyle ;)
    Ale rozumiem stres...

• Andii Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:

Stres zrozumiały ale pewnie niebawem wszystko się ładnie unormuje jak będzie mniejsza dawka

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipuchatkowa wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy!!! :)

Alex daj znać jak po wizycie :)

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, rozpisalyscie się.
    Panipuchatkowa wszystkiego najpiękniejszego!!!
    An, wyjazd może Wam wbrew pozorom posłuży - będzie spontanicznie :)
    Alex, nie martw się, lekarz na pewno Ci wszystko wyjaśni :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puchatkowa wszystkiego najlepszego dla Was z okazji rocznicy ślubu <3 niech owoc Waszej miłości zdrowo rośnie i cieszy rodziców ;)

An czasem tak jest że jak szykuje się wyjazd to się nie chce ale później wychodzi fajna wyprawa :) ja miałam tak w zeszłym roku jak jechaliśmy nad morze, tak mi się nie chciało a wyszły najlepsze wakacje w życiu :)

Alex fajnie że zrobiłaś tyle badań :) no i szkoda że jeszcze raz musisz iść ale na szczęście na ich koszt :) ja niestety się nie znam na tych badaniach, chętnie sama bym poszła zbadać kwas foliowy, żeby wiedzieć czy jest ok :/

Terka a jak tam wczoraj dżem się udał? Miałam zapytać i zapomniałam :)

Ja dalej okropnie się czuje, nie wiem w zasadzie od czego :( ciągle jestem zmęczona, brzuch boli jak na okres i nie wiem co się dzieje :/ w sobotę idę zrobić ten pakiet tarczycowy i jak znowu tsh mi wywali to chyba się wydre na te całą endokrynolog że kazała mi dopiero w grudniu z tarczycą przyjść skoro mam źle dobraną dawkę leku...

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Andii Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 a który masz dzień cyklu?

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    MissKathy92 a który masz dzień cyklu?
    Dziś mam 9dc :(

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Panipuchatwowa wszystkiego dobrego z okazji rocznicy oraz abyście zawsze byli szczęśliwi i trwali w tak pięknym związku pełnym miłości który was połączył, szczęścia.
    Alex odstawilas kwas foliowy przed badaniem?

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • terka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Puchatkowa wszystkiego najlepszego dla Was z okazji rocznicy ślubu <3 niech owoc Waszej miłości zdrowo rośnie i cieszy rodziców ;)

An czasem tak jest że jak szykuje się wyjazd to się nie chce ale później wychodzi fajna wyprawa :) ja miałam tak w zeszłym roku jak jechaliśmy nad morze, tak mi się nie chciało a wyszły najlepsze wakacje w życiu :)

Alex fajnie że zrobiłaś tyle badań :) no i szkoda że jeszcze raz musisz iść ale na szczęście na ich koszt :) ja niestety się nie znam na tych badaniach, chętnie sama bym poszła zbadać kwas foliowy, żeby wiedzieć czy jest ok :/

Terka a jak tam wczoraj dżem się udał? Miałam zapytać i zapomniałam :)

Ja dalej okropnie się czuje, nie wiem w zasadzie od czego :( ciągle jestem zmęczona, brzuch boli jak na okres i nie wiem co się dzieje :/ w sobotę idę zrobić ten pakiet tarczycowy i jak znowu tsh mi wywali to chyba się wydre na te całą endokrynolog że kazała mi dopiero w grudniu z tarczycą przyjść skoro mam źle dobraną dawkę leku...

Oj biedna... Może faktycznie tak zle reagujesz z tarczyca a może to co innego...
    Bo rozumiem ciążę na 10000% wykluczamy (wiem wiem rozpoczęłaś cykl ale wole spytac ;) )

Co do dżemiku okazuje sie ze przy moim mężu 10kg truskawek to mało :P :D ) i tak przetwory zakończone zostały na 10 słoikach kompotu i 5 paczuszkach (nie wiem po ile bo na oko :D ) truskawek mrożonych ;) resztę mój maz postanowił zjeść jeszcze świeże :D

‹‹ 1243 1244 1245 1246 1247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ