Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Zrobię tego proga a coan1315 wrote:Dokładnie, natura wie najlepiej co i jak. Ale mam świadomość że może się nie udać i jestem otwarta na leczenie (CLO, HSG), inseminację (kiedyś).
Dlatego mąż nie idzie do androloga do kliniki niepłodności bo boje się że wymyślili by od razu jakieś zaawansowane procedury.
Ja myślę że możesz zrobić tego proga 7dpo. Zwłaszcza po moim przykładzie
przynajmniej będę pewna że gin mógł mieć rację
A teraz idę dopaść męża
dobranoc dziewczynki i jeszcze raz dziękuję że jesteście :*
-
MisKathy ja też wierze, że Wam się uda. Pamiętaj, że ja starałam się 18 miesięcy i wiem co czujesz. Ale widzisz teraz czekamy na naszego Skarba
. Mogę Ci doradzić cierpliwość, badania i branie leków, które lekarz przepisał. A reszta, to natura zadziała 
Alex i jak tam? Doczekałaś się na @?
MissKathy92 lubi tę wiadomość
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Miss ja tez bym radziła zrobić proga przy Twojej przypuszczalnej owu
dla pewności 
Lekarz lekarzem, zaufanie zaufaniem ale no właśnie - sama wiesz jakie cudeńka na tym wątku sie dzieją
Zapewne nie pocieszył Cie lekarz tak mówiąc a słowo klinika bezpłodności chyba każdego by zmroziła... Ale mysle ze u Ciebie nie będzie takiej konieczności
Co do (ewentualnego) braku owulacji- miałaś ostatnio tytule stresów, ze wcale sie nie zdziwię jakby organizm jednak powiedział "odpuszczamy tym razem, stres to niedobre warunki dla dziecka, czekamy na lepsze". W stresowych mocno sytuacjach owulacja lubi sie przesunąć albo na jeden cykl zaniknąć. Natura dba o nas
MissKathy92 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Tak dziewczyny macie rację- zaufanie moze być ale trzeba robić swoje

Co do owu: dziś w nią trochę zwątpilam
tempka spadła poniżej poziomu sprzed owu a dziś mam dopiero 15dc
mam nadzieję że mnie szybki okres nie zaskoczy... w takim razie zastanawiam się czy jest sens badać tego proga? No i ważniejsze pytanie mam brać w tym cyklu duphaston? Bo jak wiadomo że nic z tego raczej nie będzie to dodatkowe wspomagacze chyba nie potrzebne tylko że ja biorę na wydłużenie cyklu i teraz nie wiem czy ten teoretycznie bezowulacyjny też mam wydłużać? Lekarz kazał brać normalnie
-
MissKathy92 wrote:Tak dziewczyny macie rację- zaufanie moze być ale trzeba robić swoje

Co do owu: dziś w nią trochę zwątpilam
tempka spadła poniżej poziomu sprzed owu a dziś mam dopiero 15dc
mam nadzieję że mnie szybki okres nie zaskoczy... w takim razie zastanawiam się czy jest sens badać tego proga? No i ważniejsze pytanie mam brać w tym cyklu duphaston? Bo jak wiadomo że nic z tego raczej nie będzie to dodatkowe wspomagacze chyba nie potrzebne tylko że ja biorę na wydłużenie cyklu i teraz nie wiem czy ten teoretycznie bezowulacyjny też mam wydłużać? Lekarz kazał brać normalnie
Zastanawiam się, bo cykle bezowulacyjne lubią się wydłużać (ja miałam bardzo długie cykle). I wtedy może się okazać że będziesz długo czekać na okres. Ja bym jeszcze kilka dni poczekała. Zobaczysz jak będzie z temperaturą.
U mnie dziś 3 dzień po owulacji (ovufriend mi ją pewnie przełoży na niedzielę), ale mam potwierdzenie że była w sobotę. Więc od dziś zacznę Duphaston. -
W moim przypadku cykl dłuższy niż 27 dni to byłby jakiś cudan1315 wrote:Zastanawiam się, bo cykle bezowulacyjne lubią się wydłużać (ja miałam bardzo długie cykle). I wtedy może się okazać że będziesz długo czekać na okres. Ja bym jeszcze kilka dni poczekała. Zobaczysz jak będzie z temperaturą.
U mnie dziś 3 dzień po owulacji (ovufriend mi ją pewnie przełoży na niedzielę), ale mam potwierdzenie że była w sobotę. Więc od dziś zacznę Duphaston.
nigdy nie miałam dłuższego cyklu czy z czy bez dupka 
A Ty faktycznie zacznij brać go i będzie dobrze
masz potwierdzenie owu więc wszystko ok 
A ja tak sobie pomyślałam że u mnie to faktycznie epizod z brakiem owu
bo przecież ostatnie 5 cykli miałam owulacje więc mam pewność że je mam
A że los chciał że akurat teraz poszłam do gina i owu brak to chyba złośliwość
nie będę się przejmować skoro to może być normalne, mój organizm w tym miesiącu się zbuntowal haha
Dziewczyny życzę Wam miłego dnia
-
Terka a jak myślisz ? Od sławetnego 16dc... znaczy się on mi kazał brać po prostu, nie mówił żeby przerywać jak nie ma owuterka wrote:Miss co do dupka to od kiedy kazał Ci go brać jesli owu nie bylo?
i tak się teraz zastanawiam... bo na jedno mi nie pomoże czyli utrzymanie ciąży bo jej nie ma a na drugie czyli wydłużenie cyklu nie wiem czy jest sens brać... chyba że to działa ta że z czasem cykl się wydłuża i trzeba brać ciągle przez kilka miesięcy żeby zauważyć poprawę w długości cyklu... kurczę nie wiem
-
Najgorsze jest to że jestem przeziębiona, mam katar i dziwną chrypkę (a gardło mnie nie boli). I nie wiem co brać. Czy na luzie wszystko, czy jednak po domowemu, bez leków.
A zapomniałam wam napisać co mi wczoraj gin i endokrynolog powiedział
Endokrynolog spoko, piękne wyniki, zostajemy na tej dawce. Przy ciąży mam skierowanie na TSH do zrobienia od razu i wizyta u niej do 2 tygodni.
Ginekolog to śmiech. Nie miała USG w gabinecie i ona nie ufa innym lekarzom (zwłaszcza poza luxmedem) więc nie będzie oglądać mojego wydruku usg. Nie da mi skierowania na progesteron bo ona nie wie czy owulacja była. A robienie bety otxrf odstawieniem Duphastonu jest bez sensu bo albo okres przyjdzie albo nie
Także zabawnie
-
MissKathy92 wrote:Terka a jak myślisz ? Od sławetnego 16dc... znaczy się on mi kazał brać po prostu, nie mówił żeby przerywać jak nie ma owu
i tak się teraz zastanawiam... bo na jedno mi nie pomoże czyli utrzymanie ciąży bo jej nie ma a na drugie czyli wydłużenie cyklu nie wiem czy jest sens brać... chyba że to działa ta że z czasem cykl się wydłuża i trzeba brać ciągle przez kilka miesięcy żeby zauważyć poprawę w długości cyklu... kurczę nie wiem 
Ja brałam Duphaston przy bezowulacyjnymi cyklu ale od jakiegoś 40 któregoś dnia. Więc byłam w innej sytuacji. Nie wiem czy w Twoim wypadku ma to teraz uzasadnienie, jeśli cykle są krótkie.
A powiedz mi nie myślałaś o monitoringu? Może on by Ci coś więcej powiedział? Lekarz nie sugerował? Mówię o tym że z mojej perspektywy monitoring by mnie uspokoił.
-
Lekarz nie proponował narazie monitoringuan1315 wrote:Ja brałam Duphaston przy bezowulacyjnymi cyklu ale od jakiegoś 40 któregoś dnia. Więc byłam w innej sytuacji. Nie wiem czy w Twoim wypadku ma to teraz uzasadnienie, jeśli cykle są krótkie.
A powiedz mi nie myślałaś o monitoringu? Może on by Ci coś więcej powiedział? Lekarz nie sugerował? Mówię o tym że z mojej perspektywy monitoring by mnie uspokoił.
ale sama pójdę po roku starań, narazie właśnie monitoring jeszcze bardziej by mnie zestresowal
najpierw chce ogarnąć sprawy z tarczycą, może uda się troszkę schudnąć więc ma tym pewnie zleci ten rok a później pójdę na monitoring jak dalej ciąży nie będzie
-
MissKathy92 wrote:Lekarz nie proponował narazie monitoringu
ale sama pójdę po roku starań, narazie właśnie monitoring jeszcze bardziej by mnie zestresowal
najpierw chce ogarnąć sprawy z tarczycą, może uda się troszkę schudnąć więc ma tym pewnie zleci ten rok a później pójdę na monitoring jak dalej ciąży nie będzie
Tarczyca też może mieszać w owulacji. Podpytaj dziś endokrynologa
Mnie właśnie takie rzeczy uspokajają chociaż wiem że idzie za tym mnóstwo kasy. Po prostu lubię wiedzieć. U nas rok starań przy tych wynikach nie miałby sensu. -
No narazie muszę się tym zająć bo teraz z takimi wynikami to monitoring nie ma sensu raczejan1315 wrote:Tarczyca też może mieszać w owulacji. Podpytaj dziś endokrynologa

Mnie właśnie takie rzeczy uspokajają chociaż wiem że idzie za tym mnóstwo kasy. Po prostu lubię wiedzieć. U nas rok starań przy tych wynikach nie miałby sensu.
zapytam dziś o te owulacje, tylko nie wiem czy nie zapomnę bo tyle mam rzeczy do omówienia
-
An- moja rada. Czy jesteś w ciąży czy nie to zawsze lepiej próbować najpierw domowe sposoby leczenia potem jak nie pomaga to grubszy kaliber

Miss no właśnie zobaczymy co powie endo jeszcze
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Endo pewnie się zdziwi jak zobaczy wyniki z tarczycy tak samo jak pani z labo jak dziś rano wydawała mi wynikiterka wrote:An- moja rada. Czy jesteś w ciąży czy nie to zawsze lepiej próbować najpierw domowe sposoby leczenia potem jak nie pomaga to grubszy kaliber

Miss no właśnie zobaczymy co powie endo jeszcze

A przypomnę że jeszcze mam wyniki tych wszystkich hormonów pokazać... wezmę ze sobą opakowanie metformaxu i duphastonu żeby nie zapomnieć powiedzieć że biorę
wczoraj też żeby gin się nie dopytal o inne leki to bym zapomniała znowu powiedzieć że mam niedoczynność tarczycy
-
Witajcie

An ja też uważam mleko z miodem i czoskiem na gardełko
. A co do Twojej ginki, pamiętaj zawsze możesz ją zmienić.
MisKathy jak ci kazał brać Duphaston, to go bierz. Widocznie tak ma być.
Ja też od początku ciąży jestem na Duphastonie, bo mi lekarka tak kazała.
Miłego dnia dziewczyny.<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
MissKathy92 wrote:Endo pewnie się zdziwi jak zobaczy wyniki z tarczycy tak samo jak pani z labo jak dziś rano wydawała mi wyniki

A przypomnę że jeszcze mam wyniki tych wszystkich hormonów pokazać... wezmę ze sobą opakowanie metformaxu i duphastonu żeby nie zapomnieć powiedzieć że biorę
wczoraj też żeby gin się nie dopytal o inne leki to bym zapomniała znowu powiedzieć że mam niedoczynność tarczycy 
Pozapisuj sobie rzeczy na kartce lepiej
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Kochana już całą litanie mam spisanąterka wrote:Pozapisuj sobie rzeczy na kartce lepiej

i mam zamiar bezczelnie wyjac tą kartkę na wizycie i sprawdzać czy wszystkie kwestie zostały poruszone
-
MissKathy92 wrote:Kochana już całą litanie mam spisaną
i mam zamiar bezczelnie wyjac tą kartkę na wizycie i sprawdzać czy wszystkie kwestie zostały poruszone
I bardzo dobrze! To nie bezczelność a praktyczność
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm