Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Nie zawsze temperatura od razu strzela w górę! :D
    Czasem rośnie i rośnie powoli ale sukcesywnie ;)
    Az ciekawa jestem co Ci powie :)
    Też jestem ciekawa co o owulacji usłyszę :) bo po objawach mogę stwierdzić że była 11 lub 12dc albo wcale

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Andii Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nati1992 wrote:
    Chciałam jeszcze opisać sytuację, która mnie dzisiaj spotkała. Jestem dumna z tego naszego młodego pokolenia. Szłam do piekarni i starsza pani z laską przewróciła się na ulicy tak, że upadła. Od razu do niej podbiegłam pomogłam jej wstać. Z auta wybiegł młody chłopak który podszedł, zapytałam tej Pani czy daleko idzie bo mogę ją odprowadzić, powiedziała, że do lekarza szła. Ten młody chłopak wziął starszą panią pod rękę i zawiózł swoim autem do lekarza.

Piękne zachowanie :)

Starania o drugie dziecko
  • terka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Też jestem ciekawa co o owulacji usłyszę :) bo po objawach mogę stwierdzić że była 11 lub 12dc albo wcale

No to jak była wtedy coscie sie pobawili (12dc) to co sie martwisz? ;)
    A jesli nie to dzisiaj poprawicie i doprawicie :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nati1992 wrote:
    Chciałam jeszcze opisać sytuację, która mnie dzisiaj spotkała. Jestem dumna z tego naszego młodego pokolenia. Szłam do piekarni i starsza pani z laską przewróciła się na ulicy tak, że upadła. Od razu do niej podbiegłam pomogłam jej wstać. Z auta wybiegł młody chłopak który podszedł, zapytałam tej Pani czy daleko idzie bo mogę ją odprowadzić, powiedziała, że do lekarza szła. Ten młody chłopak wziął starszą panią pod rękę i zawiózł swoim autem do lekarza.

Też uważam że ostatnio znieczulica jest mniejsza. I bardzo dobrze ;) Pięknie się zachowałaś :*

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Sorki alex, mam nadzieję ogromną że się nie obrazisz za to co napiszę.
    Ale troszkę się już nie dziwię tej babce że was tak traktuje. Absolutnie nie popieram! Ale nie dziwię. Skoro sobie pozwalacie na takie traktowanie to czemu miałaby tego nie wykorzystać? Powtarzam - nie popieram absolutnie takiego zachowania... Ale skoro wy siebie w tej pracy nie szanujecie to dlaczego ona ma to robić skoro jej szacunek pracownika nie na rękę i nie po drodze? Widzi że może zrobić wszystko i na wszystko się zgadzacie to idzie w to dalej...
    Sorki, mam nadzieję że nie urazi Cię to bardzo, nie mam zamiaru Ciebie obrazić tylko właśnie za Toba jestem bardzo i dlatego mnie to tak wkurza...
    To nie jest tak, że my jej pozwalamy. Wiele razy mówiłyśmy jej, co nam się nie podoba. Ale zawsze mamy kontrę z jej strony i jakieś chore argumenty. Tak samo było teraz, jak mówiłam że jestem na L4 i że nie wiem, czy mi kontrola nie wpadnie, to ona na to, że ona do 33 dni płaci za ZUS i nikt mi nie przyjdzie, chyba że ona zgłosi. I już nie mamy siły się kłócić. A teraz to już mi zwisa, bo zostaję tam tylko 6 tygodni i nara.

Ale nie poszłam na to spotkanie. Po znieczuleniu źle się czuję, coś mi za mocno poszło. Powiedziałam, żeby ustaliły termin jak będę w pracy, w godzinach pracy. I tu chodzi jedynie o dobro dziecka, więc nie przyjmuję tego jako przykry obowiązek czy coś...

Nati, ja nie pracuję 25 h, tylko normalnie cały etat 40 i jestem wtedy z dziećmi na sali.

Mega mi dzisiaj poszło to nieczulenie, aż pod oko i mi słabo. Ale to też może dlatego źle się czuję, że w końcu okres chyba się przypałętał, bo zaczyna mnie mocno boleć i krwawię leciutko. Także chociaż jeden plus dzisiejszego dnia. Dopiero się obudziłam niedawno, bo naprawdę mnie ścięło z nóg po wizycie i jak wróciłam ok 11.30 to niedawno wstałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 14:14

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka, masakra z tą baba w biedronce. Te starsze są najgorsze :/
    Alex, biedna jesteś :( wszystko na raz :/

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    To nie jest tak, że my jej pozwalamy. Wiele razy mówiłyśmy jej, co nam się nie podoba. Ale zawsze mamy kontrę z jej strony i jakieś chore argumenty. Tak samo było teraz, jak mówiłam że jestem na L4 i że nie wiem, czy mi kontrola nie wpadnie, to ona na to, że ona do 33 dni płaci za ZUS i nikt mi nie przyjdzie, chyba że ona zgłosi. I już nie mamy siły się kłócić. A teraz to już mi zwisa, bo zostaję tam tylko 6 tygodni i nara.

Ale nie poszłam na to spotkanie. Po znieczuleniu źle się czuję, coś mi za mocno poszło. Powiedziałam, żeby ustaliły termin jak będę w pracy, w godzinach pracy. I tu chodzi jedynie o dobro dziecka, więc nie przyjmuję tego jako przykry obowiązek czy coś...

Nati, ja nie pracuję 25 h, tylko normalnie cały etat 40 i jestem wtedy z dziećmi na sali.

Mega mi dzisiaj poszło to nieczulenie, aż pod oko i mi słabo. Ale to też może dlatego źle się czuję, że w końcu okres chyba się przypałętał, bo zaczyna mnie mocno boleć i krwawię leciutko. Także chociaż jeden plus dzisiejszego dnia. Dopiero się obudziłam niedawno, bo naprawdę mnie ścięło z nóg po wizycie i jak wróciłam ok 11.30 to niedawno wstałam.

Bezbolesnego okresu życzę i żeby to w końcu faktycznie miesiączka była a nie fałszywy alarm

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex trzymaj sie1!

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex biedna... Jak mógł byc to nie a teraz cierpisz podwójnie...
    Trzymaj sie dzielnie! :)

• terka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Terka, masakra z tą baba w biedronce. Te starsze są najgorsze :/
    Alex, biedna jesteś :( wszystko na raz :/

Daj spokój ja tylko sie uśmiałam :D nawet mnie to nie wkurza juz, nie chce mi sie :D

• an1315 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( Biedna Alex. Trzymaj się tej myśli że okres szybko minie i zaczniecie działać! <3

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam się z okresu cieszę, ale mam nadzieję, że teraz się rozkręci :) Bo jest słabiusieńki na razie, mam nadzieję, że nie zniknie. Jak mnie zaleje konkretnie to uwierzę, że to on. Może nawet boleć cholernie, póki jestem w domu. Zniosę wszystko dla rozpoczęcia starań.
    Znieczulenie w końcu puściło i jest lepiej. Znowu mi zrobił 2 ząbki w cenie 1 :) Uwielbiam go normalnie. Teraz pójdę dopiero na urlopie (chyba, że wcześniej się uda), bo on ma do 20 lipca urlop, a ja od połowy sierpnia.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Andii Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja tam się z okresu cieszę, ale mam nadzieję, że teraz się rozkręci :) Bo jest słabiusieńki na razie, mam nadzieję, że nie zniknie. Jak mnie zaleje konkretnie to uwierzę, że to on. Może nawet boleć cholernie, póki jestem w domu. Zniosę wszystko dla rozpoczęcia starań.
    Znieczulenie w końcu puściło i jest lepiej. Znowu mi zrobił 2 ząbki w cenie 1 :) Uwielbiam go normalnie. Teraz pójdę dopiero na urlopie (chyba, że wcześniej się uda), bo on ma do 20 lipca urlop, a ja od połowy sierpnia.

No i lux :D Też bym uwielbiała za 2 w cenie 1 :D

• an1315 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam endokrynologa więc skoro i tak zmarnowałam popołudnie to może pójdę do jakiegoś ginekologa. Powiem jak jest i może mi da skierowanie na progesteron i betę ;)

• nati1992 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie, pani ginekolog rewelacyjna, od razu zapytała się mnie czy potrzebuję L4. 7t3d, maluszek ma 11,9mm, pięknie bije serduszko, termin porodu na 13 lutego :)

MissKathy92, Doooorka16, panipuchatkowa, Magdaa21 lubią tę wiadomość

felkdcimq0ye506j.png[/url]
    oar83e3k8h9orfzf.png[/url]
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nati1992 wrote:
    My już po wizycie, pani ginekolog rewelacyjna, od razu zapytała się mnie czy potrzebuję L4. 7t3d, maluszek ma 11,9mm, pięknie bije serduszko, termin porodu na 13 lutego :)

Fantastyczna wiadomość! Świetnie :)

• terka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Ja dziś mam endokrynologa więc skoro i tak zmarnowałam popołudnie to może pójdę do jakiegoś ginekologa. Powiem jak jest i może mi da skierowanie na progesteron i betę ;)

Próbuj! :D

• terka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nati1992 wrote:

Cudowna wiadomość! :D

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati super wiadomość :) Gratulacje :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Andii Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nati1992 wrote:

Super wiadomość :)

‹‹ 1267 1268 1269 1270 1271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ