Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Też jestem ciekawa co o owulacji usłyszęterka wrote:Nie zawsze temperatura od razu strzela w górę!

Czasem rośnie i rośnie powoli ale sukcesywnie
Az ciekawa jestem co Ci powie
bo po objawach mogę stwierdzić że była 11 lub 12dc albo wcale
-
nati1992 wrote:Chciałam jeszcze opisać sytuację, która mnie dzisiaj spotkała. Jestem dumna z tego naszego młodego pokolenia. Szłam do piekarni i starsza pani z laską przewróciła się na ulicy tak, że upadła. Od razu do niej podbiegłam pomogłam jej wstać. Z auta wybiegł młody chłopak który podszedł, zapytałam tej Pani czy daleko idzie bo mogę ją odprowadzić, powiedziała, że do lekarza szła. Ten młody chłopak wziął starszą panią pod rękę i zawiózł swoim autem do lekarza.
Piękne zachowanie
Starania o drugie dziecko -
MissKathy92 wrote:Też jestem ciekawa co o owulacji usłyszę
bo po objawach mogę stwierdzić że była 11 lub 12dc albo wcale
No to jak była wtedy coscie sie pobawili (12dc) to co sie martwisz?
A jesli nie to dzisiaj poprawicie i doprawicie
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
nati1992 wrote:Chciałam jeszcze opisać sytuację, która mnie dzisiaj spotkała. Jestem dumna z tego naszego młodego pokolenia. Szłam do piekarni i starsza pani z laską przewróciła się na ulicy tak, że upadła. Od razu do niej podbiegłam pomogłam jej wstać. Z auta wybiegł młody chłopak który podszedł, zapytałam tej Pani czy daleko idzie bo mogę ją odprowadzić, powiedziała, że do lekarza szła. Ten młody chłopak wziął starszą panią pod rękę i zawiózł swoim autem do lekarza.
Też uważam że ostatnio znieczulica jest mniejsza. I bardzo dobrze
Pięknie się zachowałaś :*
-
To nie jest tak, że my jej pozwalamy. Wiele razy mówiłyśmy jej, co nam się nie podoba. Ale zawsze mamy kontrę z jej strony i jakieś chore argumenty. Tak samo było teraz, jak mówiłam że jestem na L4 i że nie wiem, czy mi kontrola nie wpadnie, to ona na to, że ona do 33 dni płaci za ZUS i nikt mi nie przyjdzie, chyba że ona zgłosi. I już nie mamy siły się kłócić. A teraz to już mi zwisa, bo zostaję tam tylko 6 tygodni i nara.terka wrote:Sorki alex, mam nadzieję ogromną że się nie obrazisz za to co napiszę.
Ale troszkę się już nie dziwię tej babce że was tak traktuje. Absolutnie nie popieram! Ale nie dziwię. Skoro sobie pozwalacie na takie traktowanie to czemu miałaby tego nie wykorzystać? Powtarzam - nie popieram absolutnie takiego zachowania... Ale skoro wy siebie w tej pracy nie szanujecie to dlaczego ona ma to robić skoro jej szacunek pracownika nie na rękę i nie po drodze? Widzi że może zrobić wszystko i na wszystko się zgadzacie to idzie w to dalej...
Sorki, mam nadzieję że nie urazi Cię to bardzo, nie mam zamiaru Ciebie obrazić tylko właśnie za Toba jestem bardzo i dlatego mnie to tak wkurza...
Ale nie poszłam na to spotkanie. Po znieczuleniu źle się czuję, coś mi za mocno poszło. Powiedziałam, żeby ustaliły termin jak będę w pracy, w godzinach pracy. I tu chodzi jedynie o dobro dziecka, więc nie przyjmuję tego jako przykry obowiązek czy coś...
Nati, ja nie pracuję 25 h, tylko normalnie cały etat 40 i jestem wtedy z dziećmi na sali.
Mega mi dzisiaj poszło to nieczulenie, aż pod oko i mi słabo. Ale to też może dlatego źle się czuję, że w końcu okres chyba się przypałętał, bo zaczyna mnie mocno boleć i krwawię leciutko. Także chociaż jeden plus dzisiejszego dnia. Dopiero się obudziłam niedawno, bo naprawdę mnie ścięło z nóg po wizycie i jak wróciłam ok 11.30 to niedawno wstałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 14:14
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:To nie jest tak, że my jej pozwalamy. Wiele razy mówiłyśmy jej, co nam się nie podoba. Ale zawsze mamy kontrę z jej strony i jakieś chore argumenty. Tak samo było teraz, jak mówiłam że jestem na L4 i że nie wiem, czy mi kontrola nie wpadnie, to ona na to, że ona do 33 dni płaci za ZUS i nikt mi nie przyjdzie, chyba że ona zgłosi. I już nie mamy siły się kłócić. A teraz to już mi zwisa, bo zostaję tam tylko 6 tygodni i nara.
Ale nie poszłam na to spotkanie. Po znieczuleniu źle się czuję, coś mi za mocno poszło. Powiedziałam, żeby ustaliły termin jak będę w pracy, w godzinach pracy. I tu chodzi jedynie o dobro dziecka, więc nie przyjmuję tego jako przykry obowiązek czy coś...
Nati, ja nie pracuję 25 h, tylko normalnie cały etat 40 i jestem wtedy z dziećmi na sali.
Mega mi dzisiaj poszło to nieczulenie, aż pod oko i mi słabo. Ale to też może dlatego źle się czuję, że w końcu okres chyba się przypałętał, bo zaczyna mnie mocno boleć i krwawię leciutko. Także chociaż jeden plus dzisiejszego dnia. Dopiero się obudziłam niedawno, bo naprawdę mnie ścięło z nóg po wizycie i jak wróciłam ok 11.30 to niedawno wstałam.
Bezbolesnego okresu życzę i żeby to w końcu faktycznie miesiączka była a nie fałszywy alarmStarania o drugie dziecko -
Magdaa21 wrote:Terka, masakra z tą baba w biedronce. Te starsze są najgorsze

Alex, biedna jesteś
wszystko na raz 
Daj spokój ja tylko sie uśmiałam
nawet mnie to nie wkurza juz, nie chce mi sie
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Ja tam się z okresu cieszę, ale mam nadzieję, że teraz się rozkręci
Bo jest słabiusieńki na razie, mam nadzieję, że nie zniknie. Jak mnie zaleje konkretnie to uwierzę, że to on. Może nawet boleć cholernie, póki jestem w domu. Zniosę wszystko dla rozpoczęcia starań.
Znieczulenie w końcu puściło i jest lepiej. Znowu mi zrobił 2 ząbki w cenie 1
Uwielbiam go normalnie. Teraz pójdę dopiero na urlopie (chyba, że wcześniej się uda), bo on ma do 20 lipca urlop, a ja od połowy sierpnia.
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Ja tam się z okresu cieszę, ale mam nadzieję, że teraz się rozkręci
Bo jest słabiusieńki na razie, mam nadzieję, że nie zniknie. Jak mnie zaleje konkretnie to uwierzę, że to on. Może nawet boleć cholernie, póki jestem w domu. Zniosę wszystko dla rozpoczęcia starań.
Znieczulenie w końcu puściło i jest lepiej. Znowu mi zrobił 2 ząbki w cenie 1
Uwielbiam go normalnie. Teraz pójdę dopiero na urlopie (chyba, że wcześniej się uda), bo on ma do 20 lipca urlop, a ja od połowy sierpnia.
No i lux
Też bym uwielbiała za 2 w cenie 1
Starania o drugie dziecko -
My już po wizycie, pani ginekolog rewelacyjna, od razu zapytała się mnie czy potrzebuję L4. 7t3d, maluszek ma 11,9mm, pięknie bije serduszko, termin porodu na 13 lutego
MissKathy92, Doooorka16, panipuchatkowa, Magdaa21 lubią tę wiadomość
[/url]
[/url] -
an1315 wrote:Ja dziś mam endokrynologa więc skoro i tak zmarnowałam popołudnie to może pójdę do jakiegoś ginekologa. Powiem jak jest i może mi da skierowanie na progesteron i betę

Próbuj!
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
nati1992 wrote:My już po wizycie, pani ginekolog rewelacyjna, od razu zapytała się mnie czy potrzebuję L4. 7t3d, maluszek ma 11,9mm, pięknie bije serduszko, termin porodu na 13 lutego

Cudowna wiadomość!
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm