SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss jasne że będzie! Ja też mam pcos, walczyłam z tsh i io a odpowiednie leczenie na szczęście spowodowało ciążę, zobaczysz że u Ciebie też tak będzie!!!

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    No to jestem już po wizycie u endo ;)
    Lekarka spojrzala na moje wyniki hormonów i od razu zapytała czy przypadkiem nie mam pcos, powiedziałam, że ginekolog twierdzi że tak ;/ ona na to, że mam typowe wyniki jak u osób z policystycznymi jajnikami, wszystkie męskie hormony podniesione, skoki tsh, nadmierne owłosienie itp na przeciwciała powiedziała tylko, że to hashimoto... ogólnie powiedziała że na obniżenie tych męskich hormonów może pomóc antykoncepcja- przypomniałam że staramy się o dziecko i to nie wchodzi w rachubę... trochę się zmartwiła że akurat teraz zaczęliśmy się starać a ja do niej mówię że jakby nie starania to bym była zdrowa i żyła w błogiej nieświadomości że mam tyle chorób ;)
    Dawki euthyroxu nie kazała zwiększać bo i tak będzie skakać tsh, kazała się nie stresować :) potrzeba czasu, żeby się wszystko unormowało :)
    Mówiła, żeby się starać na spokojnie, brać metforminę i duphaston tak jak zalecił gin, tylko że mete brać 2 tabletki na noc a nawet 3 o ile nie wystąpią skutki uboczne bo to insulina mi miesza w organizmie ;/ dostałam jeszcze receptę na jodid
    I ogólnie Wam powiem że odważyłam się i się zapisałam na biopsję :) dziś o tym cały dzień myślałam i doszłam do wniosku że muszę mieć pewność że to nie nowotwór te moje guzy :) ogólnie lekarka zrobiła mi dziś usg i powiedziała że narazie nic nie urosły ale w przyszłości, jak już urodzę przynajmniej pierwsze dziecko można by było usunąć ten największy guzek :/ ale narazie mam biopsję pod koniec września :) a wizyta kontrolna w październiku :) pytałam czy jakbym zaszła w ciążę to zwiększyć sobie dawkę euthyroxu to powiedziała że po pozytywnym teście zrobić od razu tsh i przyjść do niej :)
    Co o tym wszystkim myslicie? Jest nadzieja na ciążę przy takim leczeniu?

Widzę ze sporo sie dowiedziałaś...
    Nie wiem jak leki, możliwe że utrzymanie leków pomoże, zobaczymy ;)

Super za decyzje! Miejmy nadzieje ze będzie to tylko badanie rutynowe i będziesz mogła spokojnie sobie żyć dalej ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Miss jasne że będzie! Ja też mam pcos, walczyłam z tsh i io a odpowiednie leczenie na szczęście spowodowało ciążę, zobaczysz że u Ciebie też tak będzie!!!
    Tym się pocieszam że nie tylko ja mam pcos i walczę o dzidzie :) innym się udało to czemu mi ma się nie udać? A przypomnij mi: miałaś stymulacje z clo? Długo zbijalas tsh? I czy jakaś dietę stosowalas specjalną? Mi lekarka powiedziała że by się przydała dieta przy hashi :( A metformina ma mi pomóc też schudnąć podobno

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Widzę ze sporo sie dowiedziałaś...
    Nie wiem jak leki, możliwe że utrzymanie leków pomoże, zobaczymy ;)

Super za decyzje! Miejmy nadzieje ze będzie to tylko badanie rutynowe i będziesz mogła spokojnie sobie żyć dalej ;)
    Terka, ja mam nadzieję że nie spanikuje tak jak tamtym razem :D ale teraz trochę inaczej myślę, ktoś mi proponuję badanie to najwidoczniej chce mi pomóc a nie zaszkodzić :) A z resztą praktycznie wszyscy z guzkami robią biopsje więc i ja przeżyje :) co do leków kazała zwiększyć dawkę tylko i brać na raz a nie rano i wieczorem :) opisała mi jeszcze schemat jak insulina działa na jajniki ale ja z tego ciemna masa jestem więc nie wiem o co tam chodziło :) najważniejsze że teraz mam 3 miesiące bez lekarzy i oby wszystko się unormowalo do tego czasu :)

Edit: no i tak, sporo się dowiedziałam: że mam pcos z io no i Hashimoto na bank :) ale już dziś nie płacze bo wiem że przetrwam wszystko i w końcu zajde w ciąże <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 17:53

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    No to jestem już po wizycie u endo ;)
    Lekarka spojrzala na moje wyniki hormonów i od razu zapytała czy przypadkiem nie mam pcos, powiedziałam, że ginekolog twierdzi że tak ;/ ona na to, że mam typowe wyniki jak u osób z policystycznymi jajnikami, wszystkie męskie hormony podniesione, skoki tsh, nadmierne owłosienie itp na przeciwciała powiedziała tylko, że to hashimoto... ogólnie powiedziała że na obniżenie tych męskich hormonów może pomóc antykoncepcja- przypomniałam że staramy się o dziecko i to nie wchodzi w rachubę... trochę się zmartwiła że akurat teraz zaczęliśmy się starać a ja do niej mówię że jakby nie starania to bym była zdrowa i żyła w błogiej nieświadomości że mam tyle chorób ;)
    Dawki euthyroxu nie kazała zwiększać bo i tak będzie skakać tsh, kazała się nie stresować :) potrzeba czasu, żeby się wszystko unormowało :)
    Mówiła, żeby się starać na spokojnie, brać metforminę i duphaston tak jak zalecił gin, tylko że mete brać 2 tabletki na noc a nawet 3 o ile nie wystąpią skutki uboczne bo to insulina mi miesza w organizmie ;/ dostałam jeszcze receptę na jodid
    I ogólnie Wam powiem że odważyłam się i się zapisałam na biopsję :) dziś o tym cały dzień myślałam i doszłam do wniosku że muszę mieć pewność że to nie nowotwór te moje guzy :) ogólnie lekarka zrobiła mi dziś usg i powiedziała że narazie nic nie urosły ale w przyszłości, jak już urodzę przynajmniej pierwsze dziecko można by było usunąć ten największy guzek :/ ale narazie mam biopsję pod koniec września :) a wizyta kontrolna w październiku :) pytałam czy jakbym zaszła w ciążę to zwiększyć sobie dawkę euthyroxu to powiedziała że po pozytywnym teście zrobić od razu tsh i przyjść do niej :)
    Co o tym wszystkim myslicie? Jest nadzieja na ciążę przy takim leczeniu?

Oczywiście, że jest nadzieja :)

MissKathy92 lubi tę wiadomość

Starania o drugie dziecko
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Terka, ja mam nadzieję że nie spanikuje tak jak tamtym razem :D ale teraz trochę inaczej myślę, ktoś mi proponuję badanie to najwidoczniej chce mi pomóc a nie zaszkodzić :) A z resztą praktycznie wszyscy z guzkami robią biopsje więc i ja przeżyje :) co do leków kazała zwiększyć dawkę tylko i brać na raz a nie rano i wieczorem :) opisała mi jeszcze schemat jak insulina działa na jajniki ale ja z tego ciemna masa jestem więc nie wiem o co tam chodziło :) najważniejsze że teraz mam 3 miesiące bez lekarzy i oby wszystko się unormowalo do tego czasu :)

Edit: no i tak, sporo się dowiedziałam: że mam pcos z io no i Hashimoto na bank :) ale już dziś nie płacze bo wiem że przetrwam wszystko i w końcu zajde w ciąże <3

<3 <3 <3 Oczywiście! Ogarniesz po kolei swoje zdrowie, uregulujesz hormony i wierzę bardzo mocno, że uda Ci się zajść w ciążę! Już dużo wiesz, masz świadomość z czego wynikają Twoje problemy i jak można im zaradzić.
    Będziemy się tu wspierać :* I nie tracimy nadziei :)

Widziałam, że bierzesz Miovarian - ja piję Symfolic, składowo jest chyba podobny a ginekolog mi mówił, że on pomaga. Nie wiem jak to było u mnie, ale owulacja była książkowo w 14dc.

Po pracy się położyłam, walczę z tym przeziębieniem i nadal boli mnie podbrzusze :/

• Andii Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Tym się pocieszam że nie tylko ja mam pcos i walczę o dzidzie :) innym się udało to czemu mi ma się nie udać? A przypomnij mi: miałaś stymulacje z clo? Długo zbijalas tsh? I czy jakaś dietę stosowalas specjalną? Mi lekarka powiedziała że by się przydała dieta przy hashi :( A metformina ma mi pomóc też schudnąć podobno

Inne mają pcos i mają nie jedno a kilkoro dzieci tak więc głowa do góry :)

• Andii Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 najważniejsze to znaleść przyczynę niepowodzeń a to już połowa sukcesu tak więc wierzę, że odpowiednie leczenie zakończy się piękną ciążą :)

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss dobrze że tak dużo się dowiedziałaś i podjęła decyzję o biopsji ;) odpowiednie leczenie i na pewno się uda ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss będę trzymać kciuki żebyś nie spanikowała! I zeby okazało sie że nie ma tak zle jak mogłoby sie wydawać ;)

I oczywiście że będziesz mamą!!! :D

• terka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    <3 <3 <3 Oczywiście! Ogarniesz po kolei swoje zdrowie, uregulujesz hormony i wierzę bardzo mocno, że uda Ci się zajść w ciążę! Już dużo wiesz, masz świadomość z czego wynikają Twoje problemy i jak można im zaradzić.
    Będziemy się tu wspierać :* I nie tracimy nadziei :)

Widziałam, że bierzesz Miovarian - ja piję Symfolic, składowo jest chyba podobny a ginekolog mi mówił, że on pomaga. Nie wiem jak to było u mnie, ale owulacja była książkowo w 14dc.

Po pracy się położyłam, walczę z tym przeziębieniem i nadal boli mnie podbrzusze :/

Trzymaj sie dzielnie, nie daj się! ;)

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss to super, że tyle się dowiedziałaś :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • nati1992 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się przeczytać te wszystkie dzisiejsze wiadomości i aż nie wiem co powiedzieć. Jakie to wszystko jest skomplikowane, skąd się biorą te wszystkie problemy :/ Ja w sumie jestem w ciąży niby powinnam się cieszyć, ale nie wiem jak wyglądają moje wyniki, jak tarczyca itp. bo nigdy nie robiłam żadnych badań.

felkdcimq0ye506j.png[/url]
    oar83e3k8h9orfzf.png[/url]
  • nati1992 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompletnie się na tym nie znam więc nic nie doradzę od siebie. Jedynie co mogę napisać to, że będę trzymała za Was kciuki żeby wszystko się unormowało.

• nati1992 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tak co chwilę biegacie po tych lekarzach a mi wstyd, że stresuję się jutrzejszymi badaniami.

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny dziękuję za te miłe słowa <3 <3 <3
    Jesteście wspaniale i niezastąpione :D
    To bardzo budujące jak się wie że ktoś cie rozumie, przeżywa to samo, kibicuje :)
    Przede mną trzy miesiące leczenia, mam nadzieję że to pomoże i zobaczę ten piękny widok na teście <3 trzeba tylko wierzyć i działać :) i się modlić o mały cud <3

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nati1992 wrote:
    Udało mi się przeczytać te wszystkie dzisiejsze wiadomości i aż nie wiem co powiedzieć. Jakie to wszystko jest skomplikowane, skąd się biorą te wszystkie problemy :/ Ja w sumie jestem w ciąży niby powinnam się cieszyć, ale nie wiem jak wyglądają moje wyniki, jak tarczyca itp. bo nigdy nie robiłam żadnych badań.
    Nati, ciesz się że nie musiałaś robić badań przed ciąża :) i się nie stresuj badaniami :) na pewno będzie dobrze, zobaczysz :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Jejku dziewczyny dziękuję za te miłe słowa <3 <3 <3
    Jesteście wspaniale i niezastąpione :D
    To bardzo budujące jak się wie że ktoś cie rozumie, przeżywa to samo, kibicuje :)
    Przede mną trzy miesiące leczenia, mam nadzieję że to pomoże i zobaczę ten piękny widok na teście <3 trzeba tylko wierzyć i działać :) i się modlić o mały cud <3

Mały wielki cud :D

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie jesteśmy w podobnej sytuacji, za sobą droga do starań, kręta jak cholera. I musimy się wspierać :)

Ja to dzisiaj mam lenia. Może się zaraz z psem przejdę na spacer, bo korzenie zapuszczę zaraz. Mąż w swojej jaskini gra, to chyba jego też wyciągnę, bo słoneczko wyszło.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati to dobrze że nie musisz sie na tym znać. Założę sie ze dziewczyny wołałyby tak samo jak Ty nieświadome niczego po prostu móc zajść w ciaze ;)
    Ale każda ma inna historie, każda z nas jest wyjątkowa ;)

‹‹ 1276 1277 1278 1279 1280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ