SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Jezu teraz to się zacznie stres...
    Miss popatrz u mnie - owulacji była, temperatura zaczęła spadać i dopiero od soboty wyskoczyła do góry.
    An tylko że u mnie nie rośnie tylko cały czas spada :( nie ma szans na ciąże w tym cyklu chyba że magicznie jutro skoczy tempka

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    An- na tym drugim zdjęciu widzę nawet bardziej niz na 1 :D
    Jak dla mnie beta to formalność tylko ;)

Miss- prześlesz zdjecie wykresu (wiem mecze Cie co jakiś czas ale co zrobić :P )
    Co do mas ja sie zakochałam w cytrynowej - lekka orzeźwiająca, super :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/98dd221ae98d.png
    To mój wykres :( jeszcze nigdy mi tak szybko tempka nie spadła :( zawsze się trzymała wysoko aż na 2-3 dni przed @ zaczynała spadać

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    No "robienie dziecka" dla ratowania związku nigdy nie jest dobrym pomysłem. Ale jak juz jest to nie ma co rozmyślać jakby bylo gdyby... bo czasu nie cofnie a jedynie co moze to wlasnie kochać córeczkę, która niczemu winna nie jest ;)
    Niestety ludzie są różni. Jedni kochani i do rany przyłóż, drudzy okropni bez kija nie podchodź, czekaja jakby wykorzystać... Mimo wszystko cos razem przeżyli, maja wspólne dziecko, przez to pewnie chce byc dla niej dobry nawet jak nie chce z nią byc. I ja to rozumiem.
    O ile dla dziecka zrobi wszystko co może, i jak tylko będzie w stanie (zaproponował nawet by spala u nas mała gdy ona będzie w pracy do późna) tak matkę dziecka musiał nauczyć samodzielności bo za bardzo to wykorzystywała. Tak jak było z tym że ona dziecka nie zostawi u nas na noc bo będzie płakać... Spala u nas już dwa razy i ani razu nie płakała ani może brutalnie to zabrzmi ale nie pytała o matkę. Zachowywała się jak aniołek. Grzecznie się umyła, zjadła kolację i poszła spać ( oczywiście po długich wojażach i spacerach po pokoju, ale jestem tego zdania że nie ma co krzyczeć na dziecko, niech się przed snem wyszaleje to potem samo zasnie)

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    No właśnie patrzę przepisy i najlepiej z bitą śmietaną ale boję się że ją ubiję na amen bo już raz tak zrobiłam :)
    Mi mama w sobotę przywiozła dobre ciasto. Masa śmietanowa z jagodami i kawałkami galaretki przełożone biszkoptami i jagody zalane galaretką. Normalnie niby wygląda na ciężkie a rozpływa się w ustach.... Ewentualnie zawsze możesz sprowac zrobić masę śmietanowa o smaku jakiś owoców sezonowych...

iv09gu1rb7ycgb9v.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    To mój wykres :( jeszcze nigdy mi tak szybko tempka nie spadła :( zawsze się trzymała wysoko aż na 2-3 dni przed @ zaczynała spadać

Tutaj masz link do wykresów ciążowych, w niektórych przypadkach mogłoby się wydawać, że cykl nie udany a jednak ciąża :)

https://ovufriend.pl/galeria-wykresow-wyniki.html?page_no=6

Starania o drugie dziecko
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss mam pytanko czy ty robiłaś krzywa cukrowa i insulinowa na swój koszt dobrze kojarzę czy nie? Bo myślę zrobić i się zastanawiam ile to może kosztować

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • kubekkawy Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeeeść! jestem tu nowa, znalazłam dopiero ten wątek.. ile was tu jest .. wow :)
    pobędę z wami od czasu do czasu.

an1315, Magdaa21 lubią tę wiadomość

To będzie dobry dzień, ale najpierw kawa.
  • terka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kubekkawy wrote:
    Czeeeść! jestem tu nowa, znalazłam dopiero ten wątek.. ile was tu jest .. wow :)
    pobędę z wami od czasu do czasu.

Czesc! Zapraszamy :)
    Opowiedz cos o sobie ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:

Miss a z takich technicznych pytan-gdzie mierzysz temperaturę?

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kubekkawy witaj i opowiedz cos o sobie. Ps.masz super nick!

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wrote:
    O ile dla dziecka zrobi wszystko co może, i jak tylko będzie w stanie (zaproponował nawet by spala u nas mała gdy ona będzie w pracy do późna) tak matkę dziecka musiał nauczyć samodzielności bo za bardzo to wykorzystywała. Tak jak było z tym że ona dziecka nie zostawi u nas na noc bo będzie płakać... Spala u nas już dwa razy i ani razu nie płakała ani może brutalnie to zabrzmi ale nie pytała o matkę. Zachowywała się jak aniołek. Grzecznie się umyła, zjadła kolację i poszła spać ( oczywiście po długich wojażach i spacerach po pokoju, ale jestem tego zdania że nie ma co krzyczeć na dziecko, niech się przed snem wyszaleje to potem samo zasnie)

Jak jej bylo dobrze z tata to co miała pytać o mamę ;)
    Tak, dziecko wyszaleje sie to potem śpi spokojnie bo najpierw odpoczywa przez sen ;) a ile ona ma lat? ;)

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia wrote:
    Miss mam pytanko czy ty robiłaś krzywa cukrowa i insulinowa na swój koszt dobrze kojarzę czy nie? Bo myślę zrobić i się zastanawiam ile to może kosztować
    Ja krzywych nie robiłam bo nie było takiej potrzeby narazie :) ale o cenę w diagnostyce pytałam to trzy punktowa cukrowa 22zl a insulinowa 107zl

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Miss a z takich technicznych pytan-gdzie mierzysz temperaturę?
    W ustach, zawsze tam głęboko i po tej samej stronie pod jezykiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 12:06

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Tutaj masz link do wykresów ciążowych, w niektórych przypadkach mogłoby się wydawać, że cykl nie udany a jednak ciąża :)

https://ovufriend.pl/galeria-wykresow-wyniki.html?page_no=6
    Ooo dziękuję bardzo za linka :) nawet nie wiedziałam że coś takiego jest że można podgladnać zestawienie wykresów :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Ja krzywych nie robiłam bo nie było takiej potrzeby narazie :) ale o cenę w diagnostyce pytałam to trzy punktowa cukrowa 22zl a insulinowa 107zl
    Uuu to już jest jednak jakiś koszt, a chciałam sprawdzić z ciekawości bo ktoś mi powiedział że mój cukier jeszcze przy ciąży był przy górnej granicy a ginka powiedziała że ok.
    Pójdę jutro na wizytę i może tej ginekolog spytam co ona o tym sądzi

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • terka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia wrote:
    Uuu to już jest jednak jakiś koszt, a chciałam sprawdzić z ciekawości bo ktoś mi powiedział że mój cukier jeszcze przy ciąży był przy górnej granicy a ginka powiedziała że ok.
    Pójdę jutro na wizytę i może tej ginekolog spytam co ona o tym sądzi

A jaki miałaś wynik?

• Patulka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Jak jej bylo dobrze z tata to co miała pytać o mamę ;)
    Tak, dziecko wyszaleje sie to potem śpi spokojnie bo najpierw odpoczywa przez sen ;) a ile ona ma lat? ;)
    Tak, dobrze jej tutaj bo nikt na nią tutaj nie krzyczy (a matka na nią się wydziera, bo nie raz słyszałam jak przyjeżdżała tutaj z nią do siostry K), oraz dziecku poświęca się uwagę a nie zostawia samo i robta se co tam chceta... Teraz we wrześniu skończy dwa latka.

Kubekkawy- witaj i rozgosc się :)

iv09gu1rb7ycgb9v.png
  • kubekkawy Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 lata po ślubie, 3cs.. na razie staramy się tak na luzie, ale już wcześniej mierzyłam temp i obserwowałam. Mam Lady Compa i dzięki niemu trochę poznałam swój organizm.Myślę, że dzięki lepszej obserwacji poznam solidniej. Nigdy się nie zabezpieczaliśmy i już sama nie wiem, czy brak wpadki, to szczególna zasługa Lady Compa (no bo w zasadzie <3 były po owu zwykle), czy po prostu coś jest nie tak.. a może niektórzy nie wpadają tak łatwo :P nie żebym chciała, ale zastanawia mnie to czasem, czy coś nie jest na rzeczy.. Lubię koty, czekoladę i naturę, a nawet ostatnio seks :P bo u nas z tym <3 to różnie..mamy problemy, ale staram się tym nie przejmować i wszystko obracać w żart. Myślę, że nie ma nic gorszego niż wzajemne wyrzuty w sferze seksualnej.. a tak to po prostu się bawimy :) aczkolwiek myślę, że zaczyna się powoli czas badań.
    Czekam na wakacje, naprawdę chciałabym odpocząć.. od pracy, studiów, od stresów.. strasznie się stresuję ostatnio.. niedługo będę leżeć z książką w lesie i będę mieć wszystko w nosie :)

To będzie dobry dzień, ale najpierw kawa.
  • terka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    W ustach, zawsze tam głęboko i po tej samej stronie pod jezykiem

Usta są o tyle "zdradliwe" ze wystarczy głębszy oddech przez nos i zaburza temperaturę, albo jak cos powiesz wczesniej, cokolwiek ;) itd. Dlatego pytałam o to ;)
    Zobaczymy co dalej babeczko nie można myśleć na tym etapie ze nic z tego ;)
    Bede Cie męczyć o wykres co jakiś czas :P

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• terka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kubekkawy wrote:
    2 lata po ślubie, 3cs.. na razie staramy się tak na luzie, ale już wcześniej mierzyłam temp i obserwowałam. Mam Lady Compa i dzięki niemu trochę poznałam swój organizm.Myślę, że dzięki lepszej obserwacji poznam solidniej. Nigdy się nie zabezpieczaliśmy i już sama nie wiem, czy brak wpadki, to szczególna zasługa Lady Compa (no bo w zasadzie <3 były po owu zwykle), czy po prostu coś jest nie tak.. a może niektórzy nie wpadają tak łatwo :P nie żebym chciała, ale zastanawia mnie to czasem, czy coś nie jest na rzeczy.. Lubię koty, czekoladę i naturę, a nawet ostatnio seks :P bo u nas z tym <3 to różnie..mamy problemy, ale staram się tym nie przejmować i wszystko obracać w żart. Myślę, że nie ma nic gorszego niż wzajemne wyrzuty w sferze seksualnej.. a tak to po prostu się bawimy :) aczkolwiek myślę, że zaczyna się powoli czas badań.
    Czekam na wakacje, naprawdę chciałabym odpocząć.. od pracy, studiów, od stresów.. strasznie się stresuję ostatnio.. niedługo będę leżeć z książką w lesie i będę mieć wszystko w nosie :)

Tak, dzięki oddaniu sie w swoje ręce (obserwacje) wiecej zauważysz i więcej zaczniesz wyczuwać ;)
    Tak wiec powodzenia! I rozgość sie ;)
    My tu o wszystkich pierdołach świata mówimy wiec jak cos nie krepuj się nie ma głupich pytan i tematów ;)
    Co do wpadek ciezko powiedzieć, skoro miałaś komputer monitorujacy to jednak jakas wiedze miałaś, stosowałaś sie do niego wiec pewnie dlatego :)

Co do śmiesznych sytuacji łóżkowych, różnych dziwnych rzeczy-niech mi ktoras powie że nie miała nigdy takich akcji w życiu to nie uwierzę... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 12:19

‹‹ 1308 1309 1310 1311 1312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ